Ok got a call from MSI RMA department.
His words:
Verified Voltage Regulator on the card. The voltage spikes causing crashing. Tested both my cards that I RMA same issue. He said they get a "NEW" shipment of updated cards next week that should have the fix. He will test that one first before he sends the new one to me. "
What I conclude it's a known problem with the hardware probably not fix able by bios.
I asked if other vendors had issues. He didnt really say but he mention Gigabyte tried to fix it with a BIOS fix. He said he talked to MSI bios team and nothing he knew was in the works for a fix.
Sorry guys.
Will update you guys again.
Ipak je izgledao bio hardverski problem...
Pa naravno da je hardverski problem! Obzirom da postoji specificna grupa kartica kojima je zajednicka pripadnost odredjenom brendu (kontraktoru-podizvodjacu), odnosno da neki brendovi nemaju problema, a drugi imaju, jasno je da je do dizajna kartice, a ne do GPU-a!
Obzirom da je od samog launcha AIB-ovima bilo dozvoljeno da rade sopstveni dizajn za 6850, dogodilo se da su neki zbog "time-2-market" ambicija "skocili pred rudu" i doveli i sebe i AMD u nezgodnu situaciju!
E sad to sto se iskljucivo upire prst u AMD i u Barts GPU su niski udarci! A preporucivanje GTX460, kao alternative u okviru istog brenda necu ni da komentarisem!
Objektivno, ko god je izabrao 6850 da kupi, zna zasto je to uradio, a ako mu se dogodi problem sa primerkom ili brendom, pa ima tih kartica i od onih proizvodjaca koji se ne pominju kao problematicni! Tako da je moj savet da
a) uzmu zamenu neispravne kartice od istog proizvodjaca
b) ako vec nemaju poverenja ka njemu, neka menjaju za taj model od drugog proizvodjaca!
Problem sam po sebi nije nista katastrofalan jer je tu
a) garancija
b) zakon o zastiti potrosaca po kome kupac ima pravo da trazi zamenu proizvoda jer mu se ne svidja, a kamoli ako je neispravan!
Ono sto jeste problem tice se generalizovanja situacije kroz impliciranje da postoji greska u samom GPU-u, iako je na osnovu svega jasno da uzrok moze biti samo u dizajnu PCB-a!
poz
Nedjo (back nakon 100 godina
😉 )