Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Iskustva su razlicita ali kao sto rekoh, ja nisam imao problema sa zamenom, cak su mi i drugu karticu dali da probam a kad sam i nju vratio dali su mi lovu odmah bez problema.

Da li je neko dobio odgovor, od clanova koji su poslali 6850, na reklamaciju?
Ja evo cekam 10 ti dan bez odgovora.
Da li cekaju nove drajvere pa da istestiraju ili stoje onako i skupljaju prasinu?
Nece valjda da dobijemo odgovor sledece godine?
Da li postoji neki clan, koji ima ikakve veze sa servisom gde su karte poslate?

Poslednja izmena:
Da li je neko dobio odgovor, od clanova koji su poslali 6850, na reklamaciju?
Ja evo cekam 10 ti dan bez odgovora.
Da li cekaju nove drajvere pa da istestiraju ili stoje onako i skupljaju prasinu?
Nece valjda da dobijemo odgovor sledece godine?
Da li postoji neki clan, koji ima ikakve veze sa servisom gde su karte poslate?

Gledaj ovako druze. I ja sam imao problem sa dotichnom grafichkom kartom, i takodje sam je poslao na reklamaciju. Pozvao sam u ponedeljak da pitam shta je bilo i lik koji radi u radnji gde sam je kupio mi je rekao da nema pojma kad ce da mi vrate grafichku kao i to da su probali i da sve funkcionishe. E onda im je on objasnio u chemu je u stvari problem i na tome se zavrshilo, odnosno, valjda su mu rekli da ce da je josh testiraju ili shta ti ja znam da joj rade. Moja slobodna procena je da ce da mi vrate grafichku negde oko Bozica. Ako budem imao srece, naravno. Tako da sad teram makinu na nekoj ubogoj nVidiji od pre jedno 8 godina. I plachem....:)

Gledaj ovako druze. I ja sam imao problem sa dotichnom grafichkom kartom, i takodje sam je poslao na reklamaciju. Pozvao sam u ponedeljak da pitam shta je bilo i lik koji radi u radnji gde sam je kupio mi je rekao da nema pojma kad ce da mi vrate grafichku kao i to da su probali i da sve funkcionishe. E onda im je on objasnio u chemu je u stvari problem i na tome se zavrshilo, odnosno, valjda su mu rekli da ce da je josh testiraju ili shta ti ja znam da joj rade. Moja slobodna procena je da ce da mi vrate grafichku negde oko Bozica. Ako budem imao srece, naravno. Tako da sad teram makinu na nekoj ubogoj nVidiji od pre jedno 8 godina. I plachem....:)

Ja sam takodje zvao i u radnji su mi rekli da ce da kontaktiraju servis i dobicu odgovor sto pre bude moglo. Kad je to? to je glavno pitanje!
Ti cak imas srece, ja nemam nikakvu grafiku pci e, pa sam primoran da koristim racunar koji ima samo 128mb ram-a + integrisana grafika= pakao:mad:
Dodje mi da idem da kupim neku grafiku za 30 eu, samo da koristim dok se ovi u servisu ne smiluju:crash:

Ja sam takodje zvao i u radnji su mi rekli da ce da kontaktiraju servis i dobicu odgovor sto pre bude moglo. Kad je to? to je glavno pitanje!
Ti cak imas srece, ja nemam nikakvu grafiku pci e, pa sam primoran da koristim racunar koji ima samo 128mb ram-a + integrisana grafika= pakao:mad:
Dodje mi da idem da kupim neku grafiku za 30 eu, samo da koristim dok se ovi u servisu ne smiluju:crash:

Pa i ja i ti cemo dobiti odgovor posle jedno 35-40 dana, poshto ima se moze.

Koje sam ja crne k....e srece? Pa ova grafika ima samo 16 mb rama... Strahota... Ne vredi meni ni i7 sa 6 giga rama kad ni film ne mogu da pustim kako treba...:mad:

Koje sam ja crne k....e srece? Pa ova grafika ima samo 16 mb rama... Strahota... Ne vredi meni ni i7 sa 6 giga rama kad ni film ne mogu da pustim kako treba...:mad:

Ja za te potrebe imam Matrox Millenium II + drivere i lagano gledam filmove bez da stucne..Doduse imam i jos jednu PCI-E za ne daj Boze..
Zbog ovakvih slucajeva uvek treba imati jednu grafu viska naravno ispravnu pa makar bila i 20-30 eur!
P.S.Da se dopunim..Rekao sam vam da se karta prosledjuje uvozniku na testiranje..Oni vas i koce!Zato opet kazem,zemlja Srbija,zakonski rok 45 dana.Bez veze ne mozes nista!Najcrnje sto i tih 45 dana mogu da prodju jer se nekad nekim slucajem "zaborave" pa dok ih ne iscimas oni ce da spavaju bez brige..

P.S.Da se dopunim..Rekao sam vam da se karta prosledjuje uvozniku na testiranje..Oni vas i koce!Zato opet kazem,zemlja Srbija,zakonski rok 45 dana.Bez veze ne mozes nista!Najcrnje sto i tih 45 dana mogu da prodju jer se nekad nekim slucajem "zaborave" pa dok ih ne iscimas oni ce da spavaju bez brige..

Brate, ja kad ih budem iscimao ima da budu iscimani za ceo zivot. Josh plus radim u Skupshtini grada, tako da...:smoke:

i sa novim driverima 10.12 u XP-u puca CPU2 test u Crysis-u
Nosim je danas na reklamaciju....

Evo upravo testirao krizu sa novim drajverima posle 2 sata igranja bez pucanja sve naravno podeseno na maximum, win 7 64bit

Imao si sreću da uzmeš neku karticu iz prve ture, cela druga je zeza krizu :d

Jeste, kartica je iz prve ture cim se pojavila, kupljena

Pade mi na pamet nesto....
Villy kaze da su te grafe iz druge ture sa neispravnim hynix memorijama.
Jel moze neko ko ima tu grafu da skine program http://folding.stanford.edu/English/DownloadUtils#ntoc2 ,
MemtestCL i da javi da li mu puca. Mislim da je on jedan od ozbiljnih programa za testiranje ispravnosti memorije GPU-a.
Danke unapred.

Ne kažem ja da je to tako, nego da je meni smrdelo na ram, jer čim se kartica kolokne za 10MHz puca win. Vlada iz Gigabytea testira karticu, pa ćemo videti šta je tačno u pitanju.

Ne kažem ja da je to tako, nego da je meni smrdelo na ram, jer čim se kartica kolokne za 10MHz puca win. Vlada iz Gigabytea testira karticu, pa ćemo videti šta je tačno u pitanju.

Mene su kontaktirali iz Gigabyte-a danas preko FB.
Kazu da je kartica ispravna:) i da posaljem celu masinu na test u koliko sam u mogucnosti!!!
Da sam iz BG-a nema problema otisao bih licno, ali da saljem 200 km od Bg-a, raznim kurirskim sluzbama, nema sanse.
Ne znam na sta ce da izadje ovo, ali mi na dobro ne mirise.

Nije mi jasno nesto pa ako mozete da mi objasnite. Kazete recimo da je druga tura grafickih sa neispravnim nekim delovima. Da li to uvoze i prodaju i zna se da su neispravne stvari, tj poluispravne. Jer ako je tako ja bi malo da za****m totalno kompijutere vise tj da vise nista ne kupim od delova.
Zato sto je to suvise veliko nerviranje i bacanje para. Ili je ta serija neipravna vracena. Drugo pitanje je da li nasi prodavci znaju da uzimaju poluispravnu seriju ili to kasnije utvrde.

Mozda kod Asusa nije tako da znam za ubuduce. Mislim nerviranje to nema cenu iskrenu, cekanje na proveravanje karte koju nemas a platio si i ostalo pa da ako to nije slucaj kod Asusa predjam i ja na Asus. Dam 5000-6000 vise i zdravo ili MSI. Ne znam pitam??? Vidite da od Gigabyta svasta moze da se ocekuje. A mozda je i nase trziste takvo da stize ko zna sta i onda ce se bas uskoro vise isplatiti da se ode na zapad kupi i vrati za 3 dana, barem najbitniji i najskuplji delovi koji ne sme da se rizikuju zbog neipravne serije. Slusaj to neispravna serija se prodaje. Ja sam mislio da su takve stvari nemoguce da cim se sazna da to skandal i povlacenje iz upotrebe i izvinjavanje ljudima.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno nesto pa ako mozete da mi objasnite. Kazete recimo da je druga tura grafickih sa neispravnim nekim delovima. Da li to uvoze i prodaju i zna se da su neispravne stvari, tj poluispravne. Jer ako je tako ja bi malo da za****m totalno kompijutere vise tj da vise nista ne kupim od delova.
Zato sto je to suvise veliko nerviranje i bacanje para. Ili je ta serija neipravna vracena. Drugo pitanje je da li nasi prodavci znaju da uzimaju poluispravnu seriju ili to kasnije utvrde.

Mozda kod Asusa nije tako da znam za ubuduce. Mislim nerviranje to nema cenu iskrenu, cekanje na proveravanje karte koju nemas a platio si i ostalo pa da ako to nije slucaj kod Asusa predjam i ja na Asus. Dam 5000-6000 vise i zdravo ili MSI. Ne znam pitam??? Vidite da od Gigabyta svasta moze da se ocekuje. A mozda je i nase trziste takvo da stize ko zna sta i onda ce se bas uskoro vise isplatiti da se ode na zapad kupi i vrati za 3 dana, barem najbitniji i najskuplji delovi koji ne sme da se rizikuju zbog neipravne serije. Slusaj to neispravna serija se prodaje. Ja sam mislio da su takve stvari nemoguce da cim se sazna da to skandal i povlacenje iz upotrebe i izvinjavanje ljudima.

Mislim da nasi uvoznici ne znaju da li je ispravno ili ne, sve dok se ne javi ovakav problem.
Sto se tice firmi, nije nista zagarantovano. Kako gigabyte-u , tako moze i Asusu ili bilo kojoj drugoj firmi da se desi.
Problem je sto se ceka u nedogled, i sto se problem ne identifikuje.
Tesko zaradjen novac dat za grafiku i za neko zadovoljstvo se pretvara u nocnu moru.
Sta da radim sa kartom koja mi se posle mesec dana vrati kao ispravna???
Jedino sto znam je da istu nazad ne uzimam.

Poslednja izmena:
Polako ljudi, situacija će se rešiti za par dana ;)
Niko nije valjda lud da nam vraća kvarne grafike. I ja sam dobio informaciju preko fba da je karta ispravna. Sačekaćemo još koji dan, pa ćemo da vidimo o čemu se radi.

Poslednja izmena:
Polako ljudi, situacija će se rešiti za par dana ;)
Niko nije valjda lud da nam vraća kvarne grafike. I ja sam dobio informaciju preko fba da je karta ispravna. Sačekaćemo još koji dan, pa ćemo da vidimo o čemu se radi.

Druze, ne znam u sta se uzdas, ali kad ti neko pole 20 dana kaze da si poslao ispravnu grafiku o cemu pricamo mi ovde ???
Situacija ce se naravno resiti, ali treba imati zivce za ovo!!!
Trebalo im je 20 dana da mi saopste da je grafika ispravna, u ostalom ne mora da priznaju da je neispravna, ko ce da im zabrani?
Opet veza igra ulogu, da sam imao vezu odmah bi dobio zamenu.
Nema sanse da je vratim nazad, + Gigabyte nikad vise ne ulazi kod mene.

Poslednja izmena:
Traži zamenu za drugu i gotovo :) Meni grafika ne treba, ja imam dobru grafiku (isto gigabyte). Niko ne može da te natera da uzmeš grafiku ako nije ispravna.

Evo kao sto sam naveo u prethodnim postovima, crysis mi je radio, reko ajde da skinem i probam warhead, sa nekoliko probanih krekova kada udjem u igru, monitor se ugasi, ostane samo zvuk i pomaze gasenje kompa, e sad posto sam jako uporan nadjem patch, pa crack za 64bit, i to opet nekoliko lekova, posle jedno njih pet, igrica je proradila, jednostavno nije tu kriva grafa, nego pomenuti lekici, u sto sam bio siguran, drajveri 10.12 korisceni, da napomenem da sam malo i stigao da osedim dok sam pokrenuo igru

Znaci Gigabyte serija 6xxx ludilo mozga. Ja jos savetovao druga da uzima Gigabyte 6870 dobro je sto jos nije uzeo komp. Neka uzme neki Asus Nvidia i nek peva kada bude trebalo.
A ti sto cekas kartu znam kako ti je potpuno ja sam tezak komp net zavisnik I NECU DA SE LECIM prema tome meni bi se dan sveo na kukanje i proklinjanje pokolenja svakome u proizvodni Gigabyta.
Jos sam ja pricao duza garnacija, isti model jeftinija od Asusa 15% pa i da se ne cudim sto mi je 3d Mark tako mali.

Sto lepo ne trazis da ti daju u zamenu Asus GTX460 1GB/768?
Koliko bi morao da doplatis za tu grafiku. Koliko je skuplja od 6850 Gigabyta?
Da se prekine GIGA Agonija.
Kakve li bi bile da niko ne kupi 6 meseci nijednu GIGA Agoniju, znaci prestizale bi 3 serije ispred.

Poslednja izmena:
Karta je ispravna !!!

Ovo je odgovor iz servisa :
Ako zvanicne testove prolazi, nema govora o kvaru.
Igrice su beta testovi , koji nisu merodavni za ispravnost.
Moraju se sacekati prvi zvanicni drajveri 10.12 , jer 10.10 bcdefgh..., to nisu, vec su to drajveri odredjenih firmi.
To je sve

Poslednja izmena:
Ako je tako, onda je to super, s obzirom da sam planirao tu gigabytovu da uzmem.
Niko sa 6850 nije provrteo onaj memtest sa Folding@home?
Che, jel mozes da ga pokrenes makar na 10minuta? Ili bilo ko drugi

Meni moj Sapphire 6870 puca u 3DMarku11 - sve u 16. Igrice rade. Testirano na dve potpuno različite platforme - moj komp i kolega sa novom AMD platformom. Karta radi potpuno isto. Nadam se da 3DMark11 ne smatraju beta testom - uglavnom ne prolazi ni 3DMark Vantage - Jane Nash. Dobiješ hard lock... Dakle - vi ste bar uboli loši seriju - ja loš primerak.:(
Eh, da... Crysis + Warhead rade bez problema... Sve ovo sa 10.10e i 10.12 drajverima.

Poslednja izmena:
Ovo je odgovor iz servisa :
Ako zvanicne testove prolazi, nema govora o kvaru.
Igrice su beta testovi , koji nisu merodavni za ispravnost.
Moraju se sacekati prvi zvanicni drajveri 10.12 , jer 10.10 bcdefgh..., to nisu, vec su to drajveri odredjenih firmi.
To je sve

E bas super, kao da si kupio graficku da vrtis 3DMark a ne igre. Znaci na uredjaju koji sluzi za igre doticne ne moraju da rade da bi uredjaj bio ispravan, kakva logika. A i sta oni racunaju kao "zvanicne testove", 3DMark je parce softvera koje ne sluzi za proveru ispravnosti nego za merenje performansi. A ovo da su "to drajveri odredjenih firmi" mi govori da taj serviser nema pojma, trazi zamenu ili im zapreti inspekcijom.

Poslednja izmena:
Ako je tako, onda je to super, s obzirom da sam planirao tu gigabytovu da uzmem.
Niko sa 6850 nije provrteo onaj memtest sa Folding@home?
Che, jel mozes da ga pokrenes makar na 10minuta? Ili bilo ko drugi

pokrenucu ja samo da se skine glupi ATI SDK koj mi treba zbog OpenCL.dll-a

Inace meni grafika radi ko zmaj :) svima se desava da zabodu glupu seriju ..... sta je gigabyte kriv ako je hynix poslao skart memorije :)

Inace ... iste stvari koje pominjete su mi se desavale sa ASUSom .... MSIjem .... i slicno, mene licno gigabyte nikad nije prodao :) za sad imaju + kod mene.

E bas super, kao da si kupio graficku da vrtis 3DMark a ne igre. Znaci na uredjaju koji sluzi za igre doticne ne moraju da rade da bi uredjaj bio ispravan, kakva logika. A i sta oni racunaju kao "zvanicne testove", 3DMark je parce softvera koje ne sluzi za proveru ispravnosti nego za merenje performansi. A ovo da su "to drajveri odredjenih firmi" mi govori da taj serviser nema pojma, trazi zamenu ili im zapreti inspekcijom.

Greska.3D Mark je pored benchmark testa i test stabilnosti tj provere funkcionalnosti rada graficke karte.
Ako nisi znao ja cu ti reci kako testiraju graficke karte.
Do skoro se koristio 3d mark 2006.Vrti ga tako jedno 20 looop-ova i svaki test mora da prodje plus prateci temepraturu.Sada se koristi Vantage i sl..Predpostavljam da ce za ove DX11 da predju na Mark11!
Na neki nacin oni i ne mogu drugacije niti imaju vremena da vrte igre,mozda ponekad da puste neki bench tipa Crysis ali se taj sevis test uglavnom svodi na par dana testiranja od cega je prvi najvazniji,tu se donose procene..
Karte se servisiraju kod dobavljaca tj uvoznika.Retko kad skoro nikad u radnji,prodavnici gde je kupljeno..
Ako po njihovom testu karta nije pokazala anomalije proglasice je ispravnom.

brate da ti ja kazem ..... ti likovi sto rade po tim servisima ni ne proveravaju to u vecini slucajeva ..... ja sam svojevremno greskom poslao grafiku na servis ..... (mislio sam da je ona vrisnula ali je PCIE poceo da umire) .... i carevi mi posalju novu ..... lol, to se isto desilo mom drugaru sa plocom .... tako da ... strucnost osoblja koje "testira" je u najmanju ruku sumljiva.

Polako

Sacekacu jos malo, jer iskreno ni ja nisam siguran da je losa.
Cekam nove drajvere sa Gigabajtovog sajta i onda testiram Crysis sa ovim krekom sto kaze Che82 da radi.
Sto se tice drajvera, izbacuju se varijante sa odredjenim pecevima to su 10.10e,f,g,h, i te peceve izbacuju odredjene firme, kako bi sto pre uklonili neke nedostatke.
Zapitaj se zasto u 10.11 drajverima nije podrzana serija 68xx ?
Iskuliracu jos neko vreme, pa ako se problem javlja, idem na stalnu zamenu.
Necu da pretim inspekcijom i sl., jer je covek u radnji skroz ok i mislim da bi resili problem u svakom slucaju na obostrano zadovoljstvo. Prodavac je dva puta slao u servis, i karta je vracena sa istim obrazlozenjem.
Ovaj razgovor sam vodio u servisu, a ne u radnji (nema veze jedno sa drugim).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno