Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

HM...

Moje misljenje je da su drajveri problem.

U pocetku sam i ja mislio da je do drajvera, ali kako je moguce da samo na Gigabyte modelu ne valjaju drajveri, a na Sapphire modelu valjaju ?
To su valjda iste karte razlicitog proizvodjaca ?

Poslednja izmena:
6870 su sve referentni modeli. 6850 nisu referentne - mada ne znam da li je Gigabyte menjao PCB na ploči ili su samo stavili svoj kuler. A šta vam se to dešava u Crysis-u? Ja imam Sapphire 6870 i prošao sam dobar deo Warhead-a bez problema.

Vidite malo po drugim forumima crysis zeza mnoge sve sa istim problemom, znaci gasenje monitora...,treba probati original igru, pa onda suditi, mada moje misljenje da nadolazeci drajveri 10.12 resice problem i naravno minimum 10% povecanje performansi u vecini igara :D

Meni nije nesto jasno crysis mi samo neradi, ostale igre bez problema, pa kako da posaljem zbog crysisa kartu na reklamaciju, da je karta defektna nema sanse, mora da je do biosa ili drajvera sto se tice krize, sta si rekao sve mi radi normalno a kriza ne, dajte drugu kartu hm, ili bi mozda i ja trebao da je pesaljem na relamaciju:wall:

...Danas je Kriza problem...a sutra mozda bude jos igara. Da li si spreman da rizikujes?
Moj savet je da zamenis karticu za neki drugi model...nisi jedini sa problemom... mislim da je ocigledno da su nesto zaje. sa GV6850...

Neko je pisao de je za test grafe dobar i Dirt 2... Odvoza se jedan krug i onda se pusti replay voznje nekoliko puta.

Ne znam dal je neko od vas koji imate problem probao da podigne napon na kartici? ... pa onda da proba krizu

Poslednja izmena:
6870 su sve referentni modeli. 6850 nisu referentne - mada ne znam da li je Gigabyte menjao PCB na ploči ili su samo stavili svoj kuler. A šta vam se to dešava u Crysis-u? Ja imam Sapphire 6870 i prošao sam dobar deo Warhead-a bez problema.

Ovaj problem se javlja samo na 6850 i to iskljucivo Gigabyte modelu !
Kartica se ugasi u sred igre i monitor ode u Stend by, jos kratko vreme se cuje ton i onda blokira ceo komp.
U Crysisy W.,se javlja tek na trecem ili cetvrtom nivou, kad avioni bombarduju.
Igras minut dva i posle toga blokira ceo kompjuter.
Imas objasnjenje u prvom postu, Ivke je lepo objasnio.

I 'ste resili problem?

Ja sam uzeo gtx460icu :) Isto do gigabytea... Ovu čekam da se vrati sa reklamacije

Meni nije nesto jasno crysis mi samo neradi, ostale igre bez problema, pa kako da posaljem zbog crysisa kartu na reklamaciju, da je karta defektna nema sanse, mora da je do biosa ili drajvera sto se tice krize, sta si rekao sve mi radi normalno a kriza ne, dajte drugu kartu hm, ili bi mozda i ja trebao da je pesaljem na relamaciju:wall:

To mozes uvek da uradis bolje sacekaj 10.12 drajver da izadje sace to za koji dan.Kartu mozes uvek poslati na servis.

Ima vise razloga za to..Crysis ima najzahtevniji engine,igra koja sama po sebi moze da se tretira kao stress bench za kartu jer nehumano opterecuje hardver..Mozda te igre koje igras su dosta manje zahtevne pa se defektnost GPU-a ne ispoljava..
Druga stvar kad je karta ispravna moraju 100% sve igre da rade kao sat.Nema greske..
Ovde nije prica o losem leku za igru,losem driveru..Bios..Hm..Mozda moze da promeni nesto ali koliko sam video anomalije se ispoljavaju zbog GPU-a a ne zbog instrukcija koje GPU dobija od biosa..Takodje ni driver (noviji) koji se pojavio nije doprineo promeni ponasanja karte.
Iz svega toga proizilazi da je bolje kartu reklamirati i biti miran nego ziveti sa tim da definitivno nesto nije u redu..Crysis nije presudan ali stoji cinjenica da karta nefunkcionise kako treba!Salji to na reklamaciju..

Poslednja izmena:
Ja neznam da je izasao noviji drajver?Znam samo za 10.10

Izašao je 10.11 WHQL - ali je stariji od 10.10e hotfix-a.

to je zato sto si gledao za 6xxx seriju, a 10.11 ne podrzava najnoviju seriju kartica!!!

Brate, ne zezaj. Sapphire i ASUS rade bez ikakvih problema. Nema to veze sa drajverima

kakav paradox ..nove karte nisu podrzane od strane novih drajvera

Ma problem je to što AMD izbacuje drajvere u nekom ustaljenom vremenskom intervalu - drajver je poslat na WHQL sertifikaciju pre izlaska 68xx serije, verovatno nekom ustaljenom šemom. Kao što rekoh, 10.10e je u stvari novije izdanje drajvera od 10.11.

Sad sam gledao po Warheadu - ali negde sam izgubio stare saved games, pa ne mogu da probam te nivoe. Uglavnom - situacija ne izgleda jasna. Villy je imao razne probleme - BSOD i ostalo, a ovo je problem samo u jednoj igri... Furmark radi bez problema?

Ma problem je to što AMD izbacuje drajvere u nekom ustaljenom vremenskom intervalu - drajver je poslat na WHQL sertifikaciju pre izlaska 68xx serije, verovatno nekom ustaljenom šemom.
Sad sam gledao po Warheadu - ali negde sam izgubio stare saved games, pa ne mogu da probam te nivoe.
Kao što rekoh, 10.10e je u stvari novije izdanje drajvera od 10.11.

Uglavnom - situacija ne izgleda jasna. Villy je imao razne probleme - BSOD i ostalo, a ovo je problem samo u jednoj igri... Furmark radi bez problema?

Ne moj ni da probas, vise puta je receno da na 6870 nema problema.
Ne razumem o cemu pricas?

Poslednja izmena:
Mislim, izvrteo si Furmark neko vreme, Heaven benchmark i tako to? Da li ti testovi za grafiku rade bez problema?

Mislim, izvrteo si Furmark neko vreme, Heaven benchmark i tako to? Da li ti testovi za grafiku rade bez problema?

Izvrteo sam sve zivo, po nekoliko puta :)
I igre i testove i BIOS-e i sve drajvere i igre. Ne bih ni znao da mi je karta defektna da nije Ivketa ;)

Jednostavno Crysis puca, kao i Warhead i to je tako na zalost u nasem slucaju.
Cekam rezultat iz servisa.
Cim budu neke novine objavicu ovde.
pozdrav

Ma problem je to što AMD izbacuje drajvere u nekom ustaljenom vremenskom intervalu - drajver je poslat na WHQL sertifikaciju pre izlaska 68xx serije, verovatno nekom ustaljenom šemom. Kao što rekoh, 10.10e je u stvari novije izdanje drajvera od 10.11.

znam ja to sve, nego mogli su oni uskladit izlazak kartica sa izlaskom drajvera ..valjda ..logicno bi bilo

Ljudi, puca i Heaven posle 2 sata loopa ;) Sve ostale manje zahtevne igrice rade, ali tek kad nasviraš AA i AF, kartica pobrljavi. COD BO radi npr 5 sati pre nego što pukne, Heaven 2 sata, Furmark posle ~15 minuta!

EDIT: A od OCa nema ništa :( GPU radi na 1000, ali čim ram pomerim za 1 MHz kartica se kuca MOMENTALNO!!! Mislimd a je loša memorija na kartici, ne verujem da je gpu u pitanju, memorija više "pasuje" problemu. Logičnije je da ja GA ugradio lošu seriju memorijskih čipova na ovu seriju kartica, nego da je zeznuo BIOS.

Poslednja izmena:
Ljudi, puca i Heaven posle 2 sata loopa ;) Sve ostale manje zahtevne igrice rade, ali tek kad nasviraš AA i AF, kartica pobrljavi. COD BO radi npr 5 sati pre nego što pukne, Heaven 2 sata, Furmark posle ~15 minuta!

EDIT: A od OCa nema ništa :( GPU radi na 1000, ali čim ram pomerim za 1 MHz kartica se kuca MOMENTALNO!!! Mislimd a je loša memorija na kartici, ne verujem da je gpu u pitanju, memorija više "pasuje" problemu. Logičnije je da ja GA ugradio lošu seriju memorijskih čipova na ovu seriju kartica, nego da je zeznuo BIOS.
Odoh bas da testiram Furmark jel toliko imam vremena:D:D

E ovako prvo cekam gligu da javi , drugo vrteo Furmark oko 20min, nema pucanja, zakuca temperaturu 69,70, ma sve sam provrteo i radi sem krize, e sad na nekom forumu procitah za krizu i gigabyte 6850 kad se stave podesavanja na high, znaci directx9 nema pucanja, reko ajde da probam, i stvarno uspesno posle oko sat vremena igranja sve normalno, fps u proseku 27, karta oko 56stepeni, jednostavno igra nije pukla u pitanju je prvi deo krize, nemam warhead da probam

Uključi AF i AA na 1280x1024 is stavi na fullscreen ;)

Ovako, GRDNO sam se smorio kad je puko CPU2 test u Crysisu, jer sam se pitao da nisam uzeo prejaku grafu za 1440x900 monitor...
Prva dva (GPU i CPU1) su prosla bez problema.
NIGDE DRUGDE grafa ne pravi probleme !

Koristim Win XP SP3, pre sam imo 8800GT izbrisao drivere, pa u Safe modu pomocu Driver Sweeper ih dokusurio i onda instalirao samo update za XP za HD6800, oct12 od 172MB, zvanicni driveri i nemaju na sajtu ATI za XP.

Vrteo sam PCMark05, 3DMark06, Heaven demo 1.0, SC:S, AquaMark3, Perfomance test, CoD6, B:BC2,...
Nisam se igrao preko 1 sat nicega osim Source-a koji nije nesto zahtevan.

Procitavsi prethodni komentar, stavio sam iz drajvera da forsira Anti-Aliasing 8x, Anisotropic 16x i Texture High Quality pa onda opet provrtio testove !
E da, u CCC sam je OC na 850/1150 pa sam radio testiranja.

U FurMark 1.8.2 sam ostavljao da minimum radi 20 min i to u rez 1440x900 jer vise ne moze Fullscreen na ON, MSSA Samples 8x , Xtreme Burning Mode ON a ventilatori na AUTO i tako je temeratura MAX bila 66 C

Ja se NADAM i verujem da Crysis zeza zbog drivera/BIOS-a !!!

PS. Neka mi neko napise kako da okacim slike i to u Spoiler !!!
Hvala !

Poslednja izmena:
Izgleda da je stvarno GV6850 falična. Da je zbog drajvera, verujem da bi i Sapphire i ASUS vlasnici imali problem...

Poslednja izmena:
E da, driveri su 10.0b Hotfix a BIOS F3_B

Midlim, NADAM SE, da je Bios u pitanju, da su stavili suvise mali napon ili tako nesto...

Nazad
Vrh Dno