Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Nisam ocekivao od tebe pomoc oko ATI-AMD pa da te pohvalim !
0.95v za najnize klokove pa 1.1v za srednje i za 775/1000 1.15v

Ovaj poslednji je OK ali ovi prethodni su nizi za oko 0.03v od drugih proizvodjaca HD6850, ne znam da li to moze biti uzrok ?!

Videh da sam koristio Heaven 1.0 pa sam skino 2.1 verziju, daje manje rez za oko 15% ali sam i iz drajvera i iz menuja forsiro 8 i 16x i testovi prolaze na 850/1150

Samo Crysis je neresiva enigma, GPU test prolazi a CPU2 nece, a nece ni CPU1
:-(

# Release for Hynix memory !

Kako da proverim koja je memara na grafi a da ne skidam kuler ?

# Release for Hynix memory !

Kako da proverim koja je memara na grafi a da ne skidam kuler ?

Koliko sam upucen, svi modeli 6850 proizvodjaca Gigabyte imaju Hynix memorijske cipove, jedino ako nije neka bofl serija (sto me ne bi zacudilo).
Ako hoces da vidis, mora da skines kuler.

Obrati paznju kako skidas i cime odvijas, jer u protivnom gubis garanciju !!!

Poslednja izmena:
Tebe interesuje zapravo 3d extra setovanje.To je za 775 Mhz tih 1.15v.Ostalo ne treba da te interesuje..Imas li mogucnosti da pomeris tih 1.15v na gore za jedan korak iz RBE-a?
Mozes to da izvedes i sa MSI Aferburnerom..Probaj onda stabilnost karte.
Opici 10 loop-ova Crysis/Warhead,otklonices sumnju na bios setovanje .
Ne razumem deo gde kazes da ne prolazi CPU2 test?Gde Crysis ima CPU test?Koji bench koristis?
Ako prolazi GPU test onda je sve ok.
Da tebi nije nestabilan CPU ako si ga OC-vao?

Poslednja izmena:
Instalirao MSI Afterburner 2.0.0 i promenio "enable unofficial overclocking" Value iz 0 u 1
Dobio sam samo mogucnost da za GPU idem do 1010 a memoriju 1300, voltage nece da prikazuje !

Mozda treba jos nesto da izmenim ?

CPU nisam OC, koristim fajlove iz BIN foldera u instalaciji Crysisa, tamo ima posebno GPU, CPU1 i CPU2.
Ne koristim Crysis benchmark Tool jer ne podrzava 1440x900 rezoluciju...

OVO procitah, zvuci zanimljivo:
"Ive notice that I needed to change the NB PCIe Voltage on my GD70 to Get past 1490 Stably on my Vapor-X 5770. I'm at 1515mhz on my VRam and 1060 on my Core. I bumped the NB CPIe Voltage from 1.10v to 1.16v testing in between for stability... Needed 1.16v
Hope this helps."

Primetio sam da VECINOM (nisam 100% siguran) probleme imaju C2D sa GV685...

Poslednja izmena:
Imali smo i ja i Ivke sa X6 i X4 i još par ljudi sa Athlonima II. MA ljudi, man'te se prazne slame, GRAFIKA NE VALJA. Ili loša serija memorijskih čipova, ili BIOS problem, ali u svkaom slučaju, vama kojima radi grafika, super! Ako proalzi Krizu, nda ste uboli dobar (ispravan) primerak!

Instalirao MSI Afterburner 2.0.0 i promenio "enable unofficial overclocking" Value iz 0 u 1
Dobio sam samo mogucnost da za GPU idem do 1010 a memoriju 1300, voltage nece da prikazuje !

Mozda treba jos nesto da izmenim ?

CPU nisam OC, koristim fajlove iz BIN foldera u instalaciji Crysisa, tamo ima posebno GPU, CPU1 i CPU2.
Ne koristim Crysis benchmark Tool jer ne podrzava 1440x900 rezoluciju...

OVO procitah, zvuci zanimljivo:
"Ive notice that I needed to change the NB PCIe Voltage on my GD70 to Get past 1490 Stably on my Vapor-X 5770. I'm at 1515mhz on my VRam and 1060 on my Core. I bumped the NB CPIe Voltage from 1.10v to 1.16v testing in between for stability... Needed 1.16v
Hope this helps."

Primetio sam da VECINOM (nisam 100% siguran) probleme imaju C2D sa GV685...

Skini Afterburner 2.1.0 beta4 - tek on ima punu podršku za nove Radeone.
Afterbuner 2.1.0 beta4

Poslednja izmena:
Skini Afterburner 2.1.0 beta4 - tek on ima punu podršku za nove Radeone.
Afterbuner 2.1.0 beta4

High, mani se corava posla.
Svi smo imali maler da ubodemo defekt, i to je cinjenica.Cekao sam kartu ko ozeblo sunce i na kraju nista. Sad opet cekam a volju sam vec izgubio. **** mi se vise za igrice i za ovo stanje, i onako PC games umire.

Kako su krenuli dobicu grafiku u februaru sledece godine.
Narani svinje i ne diraj nista, to je pravilo u Srbistanu.
Pozdrav svima nesrecnima.

Bah... Nadam se da će se to završiti brže. U Srbiji nema ništa gore od reklamacija...

Gigabyte koliko se secam uvozi DL.Rok za reklamaciju je po zakonu 45 dana.Hteli vi ili ne imate toliko da cekate jer je to po propisima.Ko dobije ranije nek skace od srece.Ako se rok ne ispostuje onda imate pravo da se zalite..E sad ko ima vezu moze to da zavrsi dosta brze ,ko nema taj mora da postuje pravila..Takodje dosta toga zavisi i od stava koji zastupa odredjena firma od koje ste kupili graficku kartu.Ali generalno sama kartica se prosledjuje uvozniku na servis.

Poslednja izmena:
Zakonski rok je možda 45 dana, ali to je maksimalni rok u kome se procedura mora završiti, a ne propis kojim se navodi da to mora da traje baš toliko, i nikako kraće. Lično, prodavcu koji bi me naterao da čekam 45 dana za zamenu komada hardvera više nikad ne bih dao ni kintu (čak i da uvoznik uvozi kartu iz Kine za svaku reklamaciju posebno, i najsporijim brodom bi stigla za manje od 45 dana). Doduše, moram da priznam da do sada nisam imao problema sa ostvarivanjem garancije (da kucnem u drvo), ali smatram da je znak poštovanja prema mušteriji ako se ista ne za*ebava (prisiljavanje na toliko čekanje smatram čistom za*ebancijom, po sistemu "sitna kinta - mnogo nam se fućka").

U ovom konkretnom slučaju verujem da neće trajati toliko, al' nikad se ne zna.

P.S. Verujem da će se prodavci i uvoznici među vama naljutiti, ali ovo su moja osećanja kao kupca. Jednostavno, više od mesec dana čekanja za tako nešto je previše.

P.P.S. Komentar da kupac treba toliko da čeka jer je to po propisima, osim onoga koji ima vezu, mi ujedno zvuči i smešno i tužno, i podseća me zašto je Srbija - to što jeste.

To treba napisati imena i to velikim slovima firmi koje *****avaju!
Zato ovakvi forumi i treba da sluze...

Poslednja izmena:
Sta znam ovi iz DL su uvek bili ok samo im treba odneti kartu a ne prodavcu nih bas briga.

Problem je sto firme tj radnje salju felericnu robu uvozniku tj ovlascenom servisu koji *****ava... Imao sam prilike da uzmem neku komponentu (externi HDD) koji je igrom slucaja crko nakon 5 dana i iako je radnja bila izuzetno korektna, servis je zezao i to zesce, ovi iz radnje mi dali nihov da se koristim dok ovi ne vrate iz servisa (a koji su poslali ispravan tacno 42 dan)... Nadam se da ce ovaj novi zakon koji stupa na snagu posle NG malo popraviti tu situaciju ;)

ja sam na reklamaciju karte cekao nesto oko 35 dana,a evo vec 40-ti dan cekam na jedan RAM modul od 1GB..........nedaj boze nikome!!!!!!

Zakonski rok je možda 45 dana, ali to je maksimalni rok u kome se procedura mora završiti, a ne propis kojim se navodi da to mora da traje baš toliko, i nikako kraće. Lično, prodavcu koji bi me naterao da čekam 45 dana za zamenu komada hardvera više nikad ne bih dao ni kintu (čak i da uvoznik uvozi kartu iz Kine za svaku reklamaciju posebno, i najsporijim brodom bi stigla za manje od 45 dana). Doduše, moram da priznam da do sada nisam imao problema sa ostvarivanjem garancije (da kucnem u drvo), ali smatram da je znak poštovanja prema mušteriji ako se ista ne za*ebava (prisiljavanje na toliko čekanje smatram čistom za*ebancijom, po sistemu "sitna kinta - mnogo nam se fućka").

U ovom konkretnom slučaju verujem da neće trajati toliko, al' nikad se ne zna.

P.S. Verujem da će se prodavci i uvoznici među vama naljutiti, ali ovo su moja osećanja kao kupca. Jednostavno, više od mesec dana čekanja za tako nešto je previše.

P.P.S. Komentar da kupac treba toliko da čeka jer je to po propisima, osim onoga koji ima vezu, mi ujedno zvuči i smešno i tužno, i podseća me zašto je Srbija - to što jeste.

Lepo rečeno. Čekamo da čujemo šta će uraditi uvoznik, pošto se već radi o više kartica...

Ma ja verujem da to i ne ide nazad uvozniku nego se vraca u prodaju, puno ljudi nece ni provaliti da nesto nije u redu sa kartom.

To i jeste problem na zalost.Ali protiv sistema se ne moze.
Kupac hteo ili ne mora da ceka tih 45 dana u roku ako firma ne obezbedi drugu graficku u zamenu.Sve zavisi od njih.
Ako problem rese pre zakonskog roka to je vec plus za poslovanje.
Stvar je u tome kako ce ko to da shvati tj prihvati.
A da imamo standard to stoji,nema ga nigde!
@Ivke77
To bi vec bila teska podvala.Mislim da se to ne radi!

Poslednja izmena:
Ja sam recimo 100% siguran da su obe kartice koje sam vratio otisle u prodaju.

Ja sam siguran zato sto se i ne vode kao da su neispravne nego kao da doticni model karte ima problema sa jednom igrom verovatno zbog drajvera. Tako bar prodavci razmisljaju jer ako svi primerci rade isto onda to nije neispravnost dok proizvodjac ne prizna da je greska u proizvodnji.

Ja sam siguran zato sto se i ne vode kao da su neispravne nego kao da doticni model karte ima problema sa jednom igrom verovatno zbog drajvera. Tako bar prodavci razmisljaju jer ako svi primerci rade isto onda to nije neispravnost dok proizvodjac ne prizna da je greska u proizvodnji.

Prodavci i radnici u radnjema su vecim delom nepismeni za HW, rade tetke , ujne , sestre brata moga i neupuceni ljudi.
Ja kad sam pitao u mom gradu za 68xx seriju , kaze to ne postoji ???
***. gde zivim ja i sa kim pricam?

Uglavnom - ne daj Bože reklamacije... A ako si slučajno nezadovoljan nečim, pa bi hteo da vratiš... Od toga tek nema ništa.

Uglavnom - ne daj Bože reklamacije... A ako si slučajno nezadovoljan nečim, pa bi hteo da vratiš... Od toga tek nema ništa.

...zavisi od prodavnice... Meni su u prodavnici MILLENIUM, na severnoj tribini stadiona Vojvodine, zamenili bez problema grafe jer nisam bio zadovoljan... Davno je to bilo, ali vidim da ista dva momka rade tamo i danas... i ako citaju ovo da im poshaljem Big Hi from Mighty Uruk Hai :d...
:wave:

nema nista od raklamacije????ooooo druze,ima ima,i te kako!!!!bitno je da imas fiskalni racun od kupljene robe,i ako prodavci nece da ti zamene to sto si kupio-pravac trzisna inspekcija,pa da vidis kako posle klece na kolenima pred inspektorkom i preznojavaju se,a ti lepo dobijes sta god hoces......jednostavno,ti kao kupac si sa fiskalnim racunom BOG za trgovca,znam zato sto radim u prodavnici elektro-materijala,i desava se da mi ljudi vrate prekidac koji kosta 150 din,samo zato sto ga je kupio a njegovoj se zeni ne svidja model :d ja uzimam njegov fiskalni,radim nalog ispravke,coveku dajem ili pare nazad ili nesto drugo u toj vrednosti,i sve to na licu mesta!!!!tako da,ljudi nebudite ovce za sisanje,nego se lepo informisite na sta sve imate pravo,i ponavljam sa fiskalnim ste bog i batina!!!!jedan moj drugar nije bio zadovoljan napajanjem,hteo da ga vrati i uzme pare nazad,a trgovci ga ladno skinuli...sutradan je nazvao inspekciju a ovi napaljeni,jedva cekaju da idu u harac!!!!!:d dobio je pare posle dva dana,a ovi su tu radnju jezivo odrali od kazne!!!!!posle ga trgovci zvali pa kao,mogli smo se dogovoriti,pa sto brate odma inspekcija......a smejali su mu se kad je hteo pare nazad,kao decko mi to neradimo,nema vracanja robe!!!!e pa vratili su je bogami,i to sa kamatom :d :d

nema nista od raklamacije????ooooo druze,ima ima,i te kako!!!!bitno je da imas fiskalni racun od kupljene robe,i ako prodavci nece da ti zamene to sto si kupio-pravac trzisna inspekcija,pa da vidis kako posle klece na kolenima pred inspektorkom i preznojavaju se,a ti lepo dobijes sta god hoces......jednostavno,ti kao kupac si sa fiskalnim racunom BOG za trgovca,znam zato sto radim u prodavnici elektro-materijala,i desava se da mi ljudi vrate prekidac koji kosta 150 din,samo zato sto ga je kupio a njegovoj se zeni ne svidja model :d ja uzimam njegov fiskalni,radim nalog ispravke,coveku dajem ili pare nazad ili nesto drugo u toj vrednosti,i sve to na licu mesta!!!!tako da,ljudi nebudite ovce za sisanje,nego se lepo informisite na sta sve imate pravo,i ponavljam sa fiskalnim ste bog i batina!!!!jedan moj drugar nije bio zadovoljan napajanjem,hteo da ga vrati i uzme pare nazad,a trgovci ga ladno skinuli...sutradan je nazvao inspekciju a ovi napaljeni,jedva cekaju da idu u harac!!!!!:d dobio je pare posle dva dana,a ovi su tu radnju jezivo odrali od kazne!!!!!posle ga trgovci zvali pa kao,mogli smo se dogovoriti,pa sto brate odma inspekcija......a smejali su mu se kad je hteo pare nazad,kao decko mi to neradimo,nema vracanja robe!!!!e pa vratili su je bogami,i to sa kamatom :d :d

Znam da to ponegde radi - ali govoriš to čoveku koji je više od godinu dana čekao na reklamaciju za sudo-mašinu zato što je pukao uvoznik. Ne zbog moje lenjosti ili nesposobnosti, ili zbog toga što ne znam svoja prava ili nemanja fiskalnog računa - jednostavno je na ovom tržištu situacija još uvek loša po tom pitanju. Ne bih da dalje drvim o ovome - ipak je ovo tema o faličnom GV6850.

Nazad
Vrh Dno