Šta je novo?

Ghost Recon: Future Soldier

Kako vam se cini gameplay ?
Kao sto neko rece - suvise hitech za mene, sync fire,give order Q blabla...
idem da gledam The Killing, zanimljivije mi je :d
grafika je dobra...
951f419fa7.jpg

Skinuh, probah kratko par misija-zakljucno sa Dede Macabom-meni i nije "suvise hitech", rekao bih bas potaman. Sve je na max, i vsync na on i vrti se najcesce zakucano na 50.2fps.
Sto se tice grafike, dzaba svi efekti kad su texture zalos`. I kakav je to sad fazon sa naglasenom saturacijom, nije valjda da ce sad ko god isfusari texture napucati boje, da se vlasi ne dosete, sta li, kao sto je odradjeno u MW3 :vomit:

Meni je igra sasvim ok. Jedino zameram to sto ne moze da se iskjluci auto-aim kada se igra preko xbox360 gamepad-a. Detalje sam sve stavio na low da bi bilo igrivo jer je racunar star vec 3 godine.

Zapravo zanimljiva igra. Ne opterecuje mozak previse i ima da se puca. I plus je high tech. Sta god to bilo. :p

Sobzirom da je nisam platio ni dinar, jako sam zadovoljan.

U gomili krs igara ovo i nije tako lose.

[YOUTUBE]vhVF3ea--gQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Udjem u igru,podesim na nova igra ali kad ocita nivo i taman treba da pocne igranje izbaci neki yeti.exe fajl i samo zablokira pa moram da udaram alt,del i izadjem opet na desktop.Ima li neko slican problem?

ovako pise: fatal error. Generate minidump? Niko nema slican problem? imam win 7 64bit...

meni radi super sa gamepad-om od PS3 preko motioninjoy, mislim da ću pazariti igru. kad već nema demo-a onda moraš pirata da skineš

Nije losa igra, lepa je grafika, optimizovana igra, sve u svemu lep port... Jesu ga malo preterali sa hi tech opremom i tim cudima ali moze da se igra.

Igra je kanal.
Drzi paznju 15 minuta, monoton gameplay...
a "gerila" mod, ne verujem kako je jeftin + iritantna pauza izmedju levela koja ne moze da se prekine i traje skoro kao i ceo level.
Ne bih dao 0.99 za ovu igru.

Hvala bobe sto si to podelio sa nama.

Misljenje takvog strucnjaka je ipak neprocenjivo. :)

Hvala bobe sto si to podelio sa nama.
Misljenje takvog strucnjaka je ipak neprocenjivo. :)

Nisam ni sumnjao da neces ispratiti moje misljenje :p
Pa uzevsi u obzir da se igram na kompovima i konzolama od Paper Boy'a, Green Bereta i Zac Mc Crackena tamo oko '86-'88e,pa do dana danasnjeg,
rekao bih da sam neki strucnjak. To sto se ne slazemo me strasno pogadja ;)

Poslednja izmena:
Instalirah i ja ovo.. na osnovu OCZ posta mislio sam da necu imati ni 30 fps :d ali igra, smem da kazem da leti, 45 fps u proseku ali sve klizi, nigde laga. Sve na max, konf. na klokovima iz profila. Nigde nema pada fps ispod 37.

Grafika je ok ali su teksture jadne i grafika podseca na mesavinu Resident Evil 5, BF3 i jos nekih naslova. Naravno, dx11 je ovde samo marketing i par svetlosnih efekata, kao i u BF3, teselacija je na nivou dx9. Grafika prati trend da ako je vec dx11 daj da napucamo kontrast tj vise saturaciju i senke pa ce sve izgledati bolje :d

Ok je igra u sustini, klasincno americko prose*avanje i herojizam ali s'obzirom na 40c napolju i nabavnu cenu nemam sta da se zalim, lepo sam ubio 2h danas :) Cim sam igrao 2h to znaci da mi je igra ok, u sustini strpljenja imam samo za voznje i poneki fps, tps slabo igram, just cause 2 i mafia 2 su poslednje igre tog tipa koje sam presao.. naravno, nisam neki prekaljeni gamer i slabo igram igrice ali mi je muka od danasnjih zatupljujucih naslova pravljenih za retarde.

Opet, future soldier mi je nekako drzao paznju, valjda jer je ovo nesto novo za mene.. samo ''ratovanje'' je bas gej, mislim silni senzori, gedzeti.. ali igra se zove Future Soldier pa sta onda drugo ocekivati? :)

U svakom slucaju vredi bar probati, nastavicu ovih dana kad me ne bude mrzelo :d pa ako bude smor- vjecnaja shift/delete:smoke:

Poslednja izmena:
Cekaj da dodjes na poslednju misiju u nekoj sumi... nocas sam max ispizdeo i momentalno obrisao igru. :D Treba neka poslednja 2 lika koje cuva armija da juris da ne pobegnu kroz maglu u nekoj sumi. Fps u toj misiji (a i jos neke pre nje koje isto tako imaju rastinje) mi je opao cak na 15 i to i kada sam sve postavio na ultra low, a uz kombinaciju one odozdo retard kamere za trcanje koja se upravlja pomocu misa, jedva sam uspeo da nabodem da prodjem izmedju drveca. Igra je tesko g*vno od optimizacije, 2 patcha su izasla i oba su gomili usera oborili fps (ubisoft pc ftw), na low i na high radi isto, osvetljenje i ambijent u igri deluje ok, ali zato texture i broj poligona na nekim objektima je tragedija. Sve u svemu ocajan port, a igra kao igra bezveze, sa sve ocajnim AI-jem, ultra linearnim nivoima, pricom, jedino donekle stealth delovi igre mogu da deluju interesantno i uzbudljivo, ali dzaba kada se bar 70 posto svega svodi na clean the area. Da je malo vise truda ulozeno u igri, preradjeni nivoi, ona gomila modifikacija oruzja dobila neki veci znacaj u upotrebi, bila bi ovo dobra igra.

Pa pazi, ja sam igrao sat ipo-dva tako da mi je za sada ok, posebno jer nisam odavno igrao nista slicno :) Stavio sam tezinu na onu srednu vrednost, nisam znao sta da ocekujem ali je igra generalno laka i ai je malo retardiran ali to je danas vec neki standard :d

Citao sam i tvoje postove gde pricas o optimizaciji i cimao sam se jer je ipak 5850 matora graficka, bez obzira koliko sirove snage imala.. ali sve klizi, u BF3 takodje imam 45 fps u proseku ali mi deluje da ova igra na istom fps klizi bar 20% bolje. Uopste ne muci cpu, kapiram da je bilo koji quad na 2,6Ghz recimo, dovoljan.

Igracu danas jos pola h :d i ovih dana jos malo, ako me smori leti u djubre. Ali vidim da ce izgleda biti fazon kao Just Cause 2, sve isto kroz celu igru ali tamo sam bar mogao sa onom kukom da se izivljavam + onoliko ostrvo a ovo je mnogo linearno.

To sam ja pricao na pocetku igre kad mi je radilo oko 40-60 fps-a, videces posle kad naidju misije sa "drvecem", kad fps uradi jedan nenormalan drop. :D Ma katastrofa od porta sto se lepo vidi u kasnijim misijama, kada sam i smanjivao sve na max low i isto mi radilo. A kao sto rekoh patcheve ne istalirati jer je veoma velika mogucnost da ce da jos vise dasrozaju fps... inace, na ubi forumu rekose da navodno rade na nekom velikom patchu koji ce znatno da unapredi grafiku i dodatno optimizuje igru, al nema reci kada ce da izadje i da li ce uopste da izadje sudeci po njihovom dosadasnjem trudu...

A de bas nadje ovo da poredis sa JC2 kad apsolutno nikakve slicnosti nemaju? :) JC2 je totalna *******cija sa gomilom stuntova i mogucnosti u igri uz neverovatno velik i lep svet, za razliku od ovog Klensi proseravanja gde je sve nekadasnje sto je cinilo GR srozano na nizak nivo i dodatno zacinjeno klasicnim ocajnim portom sa nekim navodno revolucionarnim "pc featursima" koji se gotovo i ne primecuju u igri.

A de bas nadje ovo da poredis sa JC2 kad apsolutno nikakve slicnosti nemaju?

Pa sa kojom igrom da poredim kada osim gta, mafia i just cause 2 nisam igrao druge tps :) Mozda sam probao jos neke i odustao, da RE 5 npr.

Pa bolje da si sa mafijom, gta, jer bar imaju taj cover fazon.

To stoji ali sto se tice neozbiljnosti price i po klinackom smeku igre nekako mi je najpriblizniji just cause 2 pa gta.. mafia 2 je daleko, kec svetslosnim godinama :)

@Gdin M
Kakav si fps imao u onoj misiji u Rusiji, aerodrom na pocetku gde pocinje u nekom drvecu?

Svud gde postoji nesto vise drveca fps je bio ocajan, a ubedljivo najmanji u poslednjoj misiji...

Svud gde postoji nesto vise drveca fps je bio ocajan, a ubedljivo najmanji u poslednjoj misiji...

Nznm sta da ti kazem, kod mene u toj misiji (Rusija,aerodrom) gde ima i drveca i magle , fps je dobar, nema razlike u odnosu na pocetak igre. Videcu sta ce biti kada stignem do poslednje misije :).. To me cudi, vidim da imamo iste grafe a da kod mene dobro radi dok kod tebe ne, verovatno je do drajvera ili opet AMD procesor issue;)

Ma koji drajveri, a kamoli cpu, igra je neoptimizovani krs, pa samo pre patcha igra mi je u meniju zakucana na 60 fps-a (vsync), a posle bilo kog patcha fps ode na 40 i takodje u igri opadne za isto toliko procenata. I to ne samo kod mene vec i kod mnogo drugih na ubi forumu. A inace ja pod ocajnim fps-om sam smatrao u toj misji pad na 30 fps-a i naravno u poslednjoj na sub 20... a i kad sve stavim na low isto tako je radilo, jednom recju krs pc port.

Ma koji drajveri, a kamoli cpu, igra je neoptimizovani krs, pa samo pre patcha igra mi je u meniju zakucana na 60 fps-a (vsync), a posle bilo kog patcha fps ode na 40 i takodje u igri opadne za isto toliko procenata. I to ne samo kod mene vec i kod mnogo drugih na ubi forumu. A inace ja pod ocajnim fps-om sam smatrao u toj misji pad na 30 fps-a i naravno u poslednjoj na sub 20... a i kad sve stavim na low isto tako je radilo, jednom recju krs pc port.

Nznm ali meni ovo uopste nije los port, kakvih je sve bagova od igara bilo ovo je super. Kod mene je sve normalno, nemam bas nijedan problem sa igrom, da kucnem u drvo:D

Gdinu M baguje a snake-u ne.. cudno, a imaju gtx460 obojica.

Ja sam prelazim firefly rain misiju i fps je jos bolji :d od 37-60 sve odvrnuto na max, sad je bila neka suma i fps je opao na 37 i to je to.. nemoguce da su 2/3 igre lepo optimizovali a posle ne pomaze ni low grafika.. imam amd 12.1 drajvere.

Ne znam zasto se ljudi toliko zale na ovo igru, pa sta ocekivati od ghost recon future soldier? sigurno ne neku band of brothers pricu i atmosferu :d gedzeti, dronovi, stealth, senzori i fensi ratovanje.. rekoh vec da nisam neki prekaljeni igrac ali ovde bar nesto zavisi od mene, igra je linearna ali opet mogu na par nacina da cistim teren, vise puta sam pominjao da ne mogu da igram nesto kao black ops (naravno to je fps) jer se ta igra svodi na najobicniji hodnik i drzanje F tastera, preterano zatupljivanje. Ovo je samo jedna instant igra sa glupim humorom i klasicnom usa herojskom pricom ali meni je zabavna i opustajuca a nabavna cena veoma povoljna :) :d

Poslednja izmena:
Od GR-a se ocekuje malo izazova, a ne obelezi likove na Q, tvoji poskidaju i teraj dalje. Los fov, uzasna running kamera, moderni wallhack na V, lik koji ti je automatski nevidljiv cim cucne, gedzeti (customization oruzja) koji realno nemaju nikakvu svrhu u igri i jednostavno dizajn igre sa onim cover sistemom gde obelezavas gde ces da predjes i za tili cas se stvoris tamo (da je bar kao nekadasnji Full Spectrum gde je to i bila takticka strategija u igri). Plus da se doda da i da hoces sve stealth da uradis ne mozes jer je igra tako dizajnirana da na osnovnom nivou sve se svodi na ciscenje skoro svih protivnika. Ovo se najbolje vidi na onoj misiji u Rusiji kada onog predsednika treba da izvuces iz zatvora, kada te igra jednostavno tera da pobijes likove na kraju iako si se celu partiju sunjao. Ne mogu da kazem da je igra generalno trash, neki prosek je i predstavlja ono moderno Ubisoftovsko ruiniranje svih Tom Clancy fransiza. Jos su i skoro izjavili da fanovi navodno zele onog novog Sema Fishera. Pa majkumu, ko su ti fanovi i gde je ta anketa, sto je ne iznesu na sunce pa da vidimo to njihovo PR proseravanje?
I taj Black Ops koji poredis je mehanicki iako je sirova pucacina daleko ispred ove igre jer bar zahteva malo umeca da pucas na neprijatelja. Ovde se uglavnom sve svodi na laganu setnju i Q iza potiljka. Mozda je u coop-u drugacije, ali ova obicna single karijera je do poslednjih 10 minuta igre gotovo bez izazova. Mozda ima nekoliko momenata u igri, ali generalno kao komplet igra meni licno nije vredna paznje i ponovnog igranja.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ti si igrao svasta :)

Ovde bas slabo koristim sve te pomoci osim ako ne mora pa mi je verovatno zato i ok. Dokle li sam stigao? :d Firefly rain misiju zavrsavam..

A to sto kazes kao ''sada smo poslusali fanove i vracamo se korenima".. Na to moze da se zaboravi, svi tako slusaju fanove i vracaju se korenima a u stvari slusaju retarde :d
Evo dirt nrp, dvojku su nahvalili kako su odradili vrhunsku fiziku a ja goro rally nisam igrao :d

Meni je ova igra ipak manje zatupljujuca od black opsa, na sp mislim, jer sam black ops prelazio 2 nedelje, zevajuci sa pritisnutim F tasterom i cekajuci kad ce vise taj kraj..

Jel imao neko problem sa full screen-om?
Kad pokrenem igru slika nije preko celog ekrana, jel ima resenja?

Pa dobro, ti si igrao svasta :)

Ovde bas slabo koristim sve te pomoci osim ako ne mora pa mi je verovatno zato i ok. Dokle li sam stigao? :d Firefly rain misiju zavrsavam..

A to sto kazes kao ''sada smo poslusali fanove i vracamo se korenima".. Na to moze da se zaboravi, svi tako slusaju fanove i vracaju se korenima a u stvari slusaju retarde :d
Evo dirt nrp, dvojku su nahvalili kako su odradili vrhunsku fiziku a ja goro rally nisam igrao :d

Meni je ova igra ipak manje zatupljujuca od black opsa, na sp mislim, jer sam black ops prelazio 2 nedelje, zevajuci sa pritisnutim F tasterom i cekajuci kad ce vise taj kraj..

Da ti pravo kazem nemam pojma koja je to misija jer kad predjes igru misije se ne otkljucavaju i ne mozes da selektujes pojedinacno. A inace za fanove i zelje, to oni izmisljaju da bi mogli sami sebi da olaksaju posao i naravno uklope sve to u svoje finansijske planove. Sto se tice BO, pa de nadje F, kad se igra igra 90 posto igre obavlja na levi i desni klik? :D

@mirza

alt+enter ili ako mislis na crne linije gore i dole, to je zato sto igra nativno ne podrzava 16:10 rezolucije i to ne mozes da promenis.

Nazad
Vrh Dno