Šta je novo?

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Da li je mozda neko imao problema da posle 2. misije igra nece da startuje 3. nego ponovo 2.

Meni se samo jednom desilo da mi je prso sejv, i to ona misija kada na samom kraju na zel.stanici dolazi pickup po tebe. Stao sam na put, i on me pregazio, onda sam ponovo ucitao, i checkpoint je bio u vazduhu, pa nisam mogao da ga overim, ali patch bi trebao da resi taj problem.

U tom slucaju tu poslednju etapu sam odigrao ispocetka i sve je bilo ok posle, nisam vise imao slicnih problema....

Al' ste me izgasirali samo, moram sada da idem i potrazim igru negde po hitno!!! :D

Na kojim podesavanjima igras i kako ti radi?

Izvini kasno sam primetio , odigrao sam pocetak sa default podesavanjima samo sam podigao rezol. na 1280 x 1024 i mislim da su Shadows na Medium...pogledacu veceras tacnije i pokusati da izvucem MAX ali igra ne secka, ne kasni a grafika je prelepa, bar od ovih pucacina sto sam dosad video.

Mislim da je AI maaalo slab ali mozda treba pomeriti nivo na HARD, ali ogromna promena u odnosu na GRAW 1 THUMBS UP :smash:

p.s. doduse za AI mozda gresim posto sam navikao na Real AI u BF2

Poslednja izmena:
Ajd sad nek mi neko kaze da li postoje ikakve slicnosti sa prva dva dela. Tj koliko ljudi m ozes da vodis u timu i da li mozes da vodis vise timova da li imas vise ljudi na raspolaganju pa sam da formiras tim... Jer ako je samo pucacina onda ne verujem da ce mi biti interesantan

Poslednja izmena:
Da li moze timu da se naredi samo da me prati,neshto me mrzi svaki sec da im govorim da idu tamo vamo,iako znam da bi to trebala da bude car ove igre...

Da li moze timu da se naredi samo da me prati

Oznachish na ghost recon, ptitisnesh middle mouse, oznashish follow, ponovo pritisnesh middle mouse. Jedino shto morash da im se odmaknesh na nekih 20-30m. da bi krenuli da te prate .. ko' dzukci treba im se zvizhdi. :D

Poslednja izmena:
Ajd sad nek mi neko kaze da li postoje ikakve slicnosti sa prva dva dela. Tj koliko ljudi m ozes da vodis u timu i da li mozes da vodis vise timova da li imas vise ljudi na raspolaganju pa sam da formiras tim... Jer ako je samo pucacina onda ne verujem da ce mi biti interesantan

A ti volis da ih obuvas i oblacis :D mozda Simsi ??? :d

pa valjda je razlika u tome sto u vecni pucacina ides solo i najjaci si i nemas tactical map, ne ubija te jedan metak, health pakove nalazis u kutijama koje razbijes itd :D

pa valjda je razlika u tome sto u vecni pucacina ides solo i najjaci si i nemas tactical map, ne ubija te jedan metak, health pakove nalazis u kutijama koje razbijes itd :D

isto je i ovde :) samo sto ovde posaljes jednog ili dvojicu prilicno jakih onda ti uradis run,gun & cover pa tako opet i opet u krug a tactical map u grawu (kako u kecu tako i za sada u 2) nisam nijednom upalio a igram na najvecem nivou tezine :D da je bolje od skupljanja health packova bolje je ali im definitivno treba patch da sredi ocajan ai

sad si me zaintrigirao da odigram GRAW ! :) Ja sam mislio da je to na fazon originalnog (prvog) rainbow six-a. Vegas mi je ok bio do momenta kad su pocele one besmislene (za taj tip igre) arkadne fore tipa: hakuj komp i bas tada se otvaraju vrata i izlazi brdo neprijatelja, a hakovanje se zavrsava kad ih sve pobijes. Vise volim da ja njih pobijem pa da na miru hakujem ili sta vec, ali neeeee...morali su da se ukake...prestao sam da ga igram na onom "dam" nivou kad treba da premostim kontrole za branu, a neprijatelji odjednom izlaze iz garaze napred, pa malo kasnije i od nazad...mogu da se hebu, to necu da igram, to je mozda ok fazon za 'Halo' ali ne i za R6 serijal...

sad si me zaintrigirao da odigram GRAW ! :) Ja sam mislio da je to na fazon originalnog (prvog) rainbow six-a. Vegas mi je ok bio do momenta kad su pocele one besmislene (za taj tip igre) arkadne fore tipa: hakuj komp i bas tada se otvaraju vrata i izlazi brdo neprijatelja, a hakovanje se zavrsava kad ih sve pobijes. Vise volim da ja njih pobijem pa da na miru hakujem ili sta vec, ali neeeee...morali su da se ukake...prestao sam da ga igram na onom "dam" nivou kad treba da premostim kontrole za branu, a neprijatelji odjednom izlaze iz garaze napred, pa malo kasnije i od nazad...mogu da se hebu, to necu da igram, to je mozda ok fazon za 'Halo' ali ne i za R6 serijal...

Ne bre,nije ovo tako.Moraš ipak probati.Mnogo je dobro.Ipak,nakon odigrane 2 misije imam malo zamerke na protivnički AI,mogao bi baš i biti bolji na hard:S: .U pojedinim momentima ne deluju baš previše inteligentno,kad sam izabrao hard očekivao sam da to bude mučenje ali nije baš nešto preterano.

Samo baciš dimnu kod njih, staviš thermal googles uletiš u dim i ubijaš natene jednog po jednog, koliko god da ih ima. Oni nikad ne vraćaju vatru ako iz dima pucaš na njih. Eto čisto ako nisi provalio kako da se izboriš sa tom najezdom.:)

Poslednja izmena:
Al' je dobra igra :banana: , svaka im cast kako su je zgotovili. Radi bolje od prvog dela. Izgleda bolje i za sada su mi misije zanimljivije i sve to bolje radi nego prvi deo. Ima zaeba nekih sa sacuvanim igrama, i ona "mazga" u drugoj misiji nece da ide gde ga uputis ako prekines pa ucitas ponovo sacuvanu igru, ali izgleda da ce patch srediti i to. Svidja mi se sto su ubacili neke sitnice iz prvog Ghost Recon-a. Sve u svemu, odlicno, pet...

Samo baciš dimnu kod njih, staviš thermal googles uletiš u dim i ubijaš natene jednog po jednog, koliko god da ih ima. Oni nikad ne vraćaju vatru ako iz dima pucaš na njih. Eto čisto ako nisi provalio kako da se izboriš sa tom najezdom.:)

imam i dvojicu sa ledja, a ako neko slucajno baci frag na kucicu gde ovaj hakuje - propoada sve. Pre neko vece sam jedno 12-13 puta to igrao, par puta sam uspeo ali su me pobili oni sa ledja, a ostatak je uglavnom bio zavrsen tako sto fraguju hakera... Citao sam na netu kako to da predjem, i nije frka da se ja tu iscimam, ali je je smesno da za takvu igru postoje toliko nepredvidjene okolnosti tipa 20 najamnika koji odjednom izlaze iz garaza...totalno arkadno i boss-pliko za jednu takvu igru. Oni koji me znaju sa foruma nece verovati ovo sto cu sad reci - ja sam zapravo preso prvi rainbow six 4 puta !!! :) Ni u ludilu mi ne bi palo na pamet u prvom delu da ce da se otvore neke garaze i da odatle izadje 20 terorista za koje niko ne zna. Elem, hvala na savetu u svakom slucaju, na netu imajos dva "tip-a", jedan je da odes dole do kutija, das naredjenje za hakovanje i skidas ih odane, drugo je da ih iz te kucice snajperises don ne izadju oni iza ledja... ne bitno, meni je taj ******ski momenat oznacio kraj igre. NEamam ni volje ni zivaca. Sto se mene tice ja sam RS:V zavrsio ! :p

Ipak,nakon odigrane 2 misije imam malo zamerke na protivnički AI,mogao bi baš i biti bolji na hard:S: .U pojedinim momentima ne deluju baš previše inteligentno,kad sam izabrao hard očekivao sam da to bude mučenje ali nije baš nešto preterano.
apsolutno!
medjutim zabavna je igra u "susne" dane i lepo izgleda pa joj je "oprosteno" :)

imam i dvojicu sa ledja, a ako neko slucajno baci frag na kucicu gde ovaj hakuje - propoada sve. Pre neko vece sam jedno 12-13 puta to igrao, par puta sam uspeo ali su me pobili oni sa ledja, a ostatak je uglavnom bio zavrsen tako sto fraguju hakera... Citao sam na netu kako to da predjem, i nije frka da se ja tu iscimam, ali je je smesno da za takvu igru postoje toliko nepredvidjene okolnosti tipa 20 najamnika koji odjednom izlaze iz garaza...

U slucaju da nisi zavrsio sa Vegasom. Stanes iza zida koji je preko puta kucice, naspram prve kutije mislim, prvo pucas na one tipuse koji su ti dalje i zafrljaci im koju bombu, zatim se okreni i baci bombu u pravcu one garaze gde ce ovi drugi da izjure, njih ima malo, onda se okreces opet ovima, i stekuj se sto bolje iza zida, pokupi dve automatske puske pre svega toga da bi imao spremne pune okvire kada ti zatreba, i ako imas pored bombi i dimne bombe menjaj ih za one sa fosforom sto sagore neprijatelja ili sta su vec...ja ih nafilujem bombama i miran sam :d...

Utisak posle devet misija na normal težini:grafika lepša od prvog dela i malkice hardverski zahtevnija od prvog dela (+) ;neprijatelji gluplji dosta (-);gameplay lakši i uprošćeniji; sve ukupno nekako mlako u odnosu na keca nema "šmek realnosti" ali vredi igati to sigurno.

System Requirements

Minimum:
Processor: Intel or AMD, 2 GHz
Operating System: Windows XP/Vista
Memory: 1024 MB RAM
Disk Space: 5 GB
Graphics Card: 128 MB DX9.0c compatible card,
GeForce 6200 or higher
Radeon 9700 or higher
Sound Card: DirectX 9.0c compatible
DVD-ROM drive : x2 read speed
DirectX Version: 9.0c
Network: High-speed modem with 128 Kbits of data transfer upload rate for a client, 512Kbits of data transfer upload rate for a server on a full game.

Recommended Configuration:
Processor: Intel or AMD 2.8 GHz
Operating System: Windows XP/Vista
Memory: 1024 MB RAM
Disk Space: 5 GB
Graphics Card: 256 MB DX9.0c compatible card,
Sound Card: DirectX 9.0c compatible
CD-ROM or DVD-ROM drive : x2 read speed
DirectX Version: 9.0c
Network: High-Speed Modem with 128 Kbits of data transfer upload rate for a client, 512Kbits of data transfer upload rate for a server on a full game.

Graphics Cards Supported:
Radeon 9700
Radeon 9800
Radeon X700
Radeon X800
Radeon X850
Radeon X1300
Radeon X1600
Radeon X1800
Radeon X1900
Radeon X1950

GeForce 6200
GeForce 6600
GeForce 6800
GeForce 7300
GeForce 7600
GeForce 7800
GeForce 7900
GeForce 7650
GeForce 8800

U slucaju da nisi zavrsio sa Vegasom. Stanes iza zida koji je preko puta kucice, naspram prve kutije mislim, prvo pucas na one tipuse koji su ti dalje i zafrljaci im koju bombu, zatim se okreni i baci bombu u pravcu one garaze gde ce ovi drugi da izjure, njih ima malo, onda se okreces opet ovima, i stekuj se sto bolje iza zida, pokupi dve automatske puske pre svega toga da bi imao spremne pune okvire kada ti zatreba, i ako imas pored bombi i dimne bombe menjaj ih za one sa fosforom sto sagore neprijatelja ili sta su vec...ja ih nafilujem bombama i miran sam :d...

Tako sam i radio, ali puknem uvek jer mi neka stoka zafrljaci bombaju pored one kucice gde lik hakuje :wall:. Fosforne bombe nisam nigde nasao (cak ni kad sebe opremam ?!), ali sam ih popio par puta u dante's-u :p Nije ni bitno, uzivao sam u igri do tog dela (bili je par mesta gde sam ginuo par puta ali sta da se radi), a ovo - 20 puta sam probao, 3 puta poginuo, 17 puta mi ubacili bombu pored kucice. Pobijem ih maltene sve (snajperisem ih dok izlaze iz garaze, pobijem kasnije onu dvojicu sto izadju od nazad), ali na kraju se uvek nadje jedan pametan. Evo sad igram ovaj GRAW (1, ne 2, to cu kasnije), ovaj nema tih arkadnih fazona ali su zato moji saborci retardirani za medalju, dam im move komandu na jedno mesto, jedan ode tamo, drugi krene da ide skroz okolo, sidje sa brda, izadje direkt na put, stane ispred APC-a i pogine. Moras rucno da im crtas put, a i tada postoji sansa da se zaglupi i krene u skroz drugom pravcu. Uopste mi nije jasno zasto to rade, nadam se da u drugom delu nisu toliko glupi. Nije mi jasno - u Rainbox Six-u (prvom) sam mogao da zadam putanju kojom ce ici, i na tom putu sam mogao da im zadajem da li ce da samo profuraju, da li ce da idu pazljivo (engage mod), i NIKADA se nisu gubili. Mogu samo da zamislim frustraciju koju bi proizvelo ovakvo kretanje likova kao u GRAW-u. Ti namerno ides i vodis ih sa jedne strane kuce jer znas da ih ima dvojica koji te cekaju na zicer sa prednje strane, a tvoj "ghost" izviri da proveri da li nekog ima tamo i - pogine :wall: Naravno to je poslednja stvar u zivotu koji bi ti zeleo da on uradi (da izviri tamo gde ne treba). Sto im je bio problem da naprave tako da idu tamo gde sam im NACRTAO da idu i da gledaju u pravcu u kom sam im nacrtao da gledaju. Nista vise, samo to ocekujem od "move" komande. Ali neee, oni se setaju unaokolo, zaglupljuju u zidove, penju po kucama (kad ocu da ga popnem negde onda ne mogu vec moram sam da odem pa da ga zeznem da se i on popne tamo). Jel ovo ispravljeno u GRAW 2 ?! Mislim, evo konkretno na sta mislim - kako u prvoj misiji poslati tim na extraction point na vrh onog hangara ? Kolko sam ja skapirao - nikako , osim da ja idem prvi, i na svakoj platformi da im dajem move komandu, cak i tada nekad jedan krene da silazi dole, a drugi da se penje gde treba...*****izam. (ok je igra da se razumemo, ali retardiranost mojih saboraca je blago receno frustrirajuca)

Hm, ja nisam iskusio neke vece probleme sa kretanjem ghostova.Jes da ako im na Tactical mapi lupim pravac ka nekoj tacki oni garant ginu ako se neko nadje iza coska...jer idu po pravoj liniji i tek ponekad uhvate zaklon.Ali zato treba koristiti one medju-checkpointe u putanji obilato.Takodje i usmeravati pravac u kom treba da gledaju.I onda se problemi gube...
A tactical mapa ima manu sto je korisna za ground level...jeste bilo problematicno za komandovanje po spratovima i slicno.Ali ne i neresivo :)
Presao sam GRAW kec na hard, i to da mi nijedan saborac ne pogine.(ako se to desi, ja ucitam ponovo)...Jesu gluplji od one dvojice iz vegasa, ali samo zato sto su vise zavisni od komandovanja.

..ma, to su resili patchom, sa 1.20 (a ima i 1.35 ali mi nije padalo na pamet da skidam 250mb zbog MP zakrpa) im treba minut da predju 10 metara jer idu napred-nazad, zveraju okolo, pa se vrte oko svoje ose, pa zapisava svaki zbun i cosak isl. ali i pored toga se desi da umrem od smeha, gledam ga kako sve to radi i samo odjednom fljasss, pukne mu vugla. Fora je u tome sto ako vec igram takticki, onda nek mi daju da igram takticki. Ocu da uletim na perimetar, da izbacim dvojicu kod nekog zaklona da skautuju jer je oko njih bezbedno, da zatim zadam snajperu da se popne u srusenu zgradu da izvidi veci deo teritorije i eventualne snajpere i stekove po prozorima i terasa i da to poskida, pa d azatim ovu dvojicu saljem u engage modu (koji ne postiji jer je jednak sa move modom, a tu nisu dovoljno pazljivi po meni) da ociste ispred i ispod snajpera posto je ovom tu bio mrtav ugao, kad to odradimo onda idemo dalje. Mislim, mi tu glumimo neke 'ghost gerilce' a taktika mi je svedena na ground nivo. Dalje, "enemy spoted, engaging enemy" - GDE MAJKU MU !? :) Taguj ga, daj da vidim gde je da znam sta da radim. "enemy spoted" je najveca misterija u celoj igri, nit znam ko je to rekao (dok ja pogledam u listu vec je prestalo da svetli), nit znam gde ga je video, nit znam sta je video :wall: OndaK, :) imam mitraljesko gnezdo, ocu da ga flank-ujem, ukoliko nemam sugavi drone probe ne mogu da tagujem neprijatelja, samim tim ne mogu da izdam attack order na mapi. Ako dam moronima da idu po putanji sa strane i gde da gledaju, niko mi ne garantuje da ce on u momentu kad izviri iza tarabe gledati u pravcu u kom sam mu rekao da gleda, posto uglavnom to poslednje uradi kad je prvo "checked his 6" , a ovaj ga sasekao. KAKO da da se ne nerviram u takvim situacijama ? I sta onda ? nista, odem sam pa odradim posao, bacim bombu i probudim celo selo :) Da mogu da uradim ono sto sam na pocetku opisao, tj. da popnem snajpera negde gore, snajp bi ga skino i ne bih uopste imao takav problem. Medjutim, ako ja krenem da se pentram, pa da snajperu dajem move ispod svojih nogu, dok se on popne (ako u medjuvremenu ne odluci da donde dodje tako sto ce otici sa suprotne strane zgrade i izaci direkt ispred lika na mashine gun-u i poginuti), pa dok skonta gde je, ovaj za mashinom je vec skontao da ima neka zurka u blizini i da verovatno nije rave party u pitanju iako tako izgleda, i ospe paljbu po nama... Dakle, recite mi, da li je u GRAW2 makar malo bolje ovo sve reseno ?!

@Nex999:

Kad poredimo kretanje saboraca u GRAW-u i kretanje saboraca u bilo kom R6 (sem mozda u vegasu koji je klasa za sebe), onda dolazimo do "problema u kretanju saboraca u GRAW-u" :) ako nisi (a verovatno jesi) igrao R6 kec ili neki drugi, probaj. Manje je dinamicno i lakse se gine (sporija je igra), ali brate, nema sanse da Chavez Ding ne bi stigao da skine lika na machine gun-u pre nego sto ovaj zarotira mitraljez i pocne da puca :D Tamo nema cile-mile, u engage modu nema enmey spotted, vec samo bam-bam - "clear" :D ako je u spotting modu onda ako snimi neprijatelja - stane lepo , obelezi ga i kaze "spotted". Ovo u GRAW-u mi je malo... - puno pricaju, malo rade, ne taguju neprijatelje, ne gledaju gde treba. Ja stojim iza njega, dvojica su u cover fire modu, on je poslat napred do coska da izvidi niz ulicu, dolazi do coska okrece se ka meni i izlazi ledjima na ulicu...dalje sledi: "moving to posi...enemy spo...I am hit, I am hit, get us out of heerrrr-kr--rr..." :D

Poslednja izmena:
^^jasno...bas bi bilo dojajno da u GRAWu postoji "engage" mod ili tako nesto.Bas da bude shoot first, ask questions later.Jedina stvar koja mi je smetala u GRAWu.
Ali secam se da postoji "engage" komanda u tactical mapi?Ali zez je da pre toga treba da otkrijes neprijatelja...zato je nisam ni koristio puno...
Dok mi je u vegasu falila tactical mapa i veci dijapazon komandi, al ***, igra je bila dinamicnija...
Jbmlg, izgleda da je glavni fazon na tactical mapi.Zato kad lepo isplaniram kretanje saboraca i pokrivanje, i akcija bude flawless :D osecaj uspeha je veci :)
Cuo sam da su mnoge stvari unapredili u dvojci, ali to moze da potvrdi samo neko ko je probao oba dela.Ja nazalos' jos nisam...al uskoro nadam se.

ima attack, ali mora da se da konkretni neprijatelj, da bi to uradio on naravno mora da bude "tagged" da bi bio "baged" :D

Postoji li još neki patch osim onog 1.1?Kad uđem u igru hoće da skida neki patch a imam taj instaliran.:trust:

Ah da,ostao mi je poslednji save u drugoj misiji i jedno 10 puta je teži od svega ostalog,pored toga što treba da ubijem mali milion protivnika treba brzo da utrčim u kamion dok njih najmanje 10 puca na mene i obavezno mi ubiju vozača:wall:

Imas novi 1.2 patch

ima li leka tom patchu ? :) (u apoteci u koju ja idem nema leka jos uvek)

Poslednja izmena:
nema kolko vidim, ali ne znam da li mi treba, znas ono, torrent u rarovima 4gb, + raspakovan image 4gb..ne drzi mi se bas, a kao sto rekoh, nisam jos ni igrao igru, ocu prvo keca da predjem, a nestaje mi neta za 5,4,3,2,1...-1... pitanje je momenta. (nisam stigo da uplatim danas, maltio sam gloginje znte vec cim :D ) Ako ima neka fora, SMS-uj me ili mi posalji PM

nema kolko vidim, ali ne znam da li mi treba, znas ono, torrent u rarovima 4gb, + raspakovan image 4gb..ne drzi mi se bas, a kao sto rekoh, nisam jos ni igrao igru, ocu prvo keca da predjem, a nestaje mi neta za 5,4,3,2,1...-1... pitanje je momenta. (nisam stigo da uplatim danas, maltio sam gloginje znte vec cim :D ) Ako ima neka fora, SMS-uj me ili mi posalji PM

Samo udri patch na skidrow release i uzivaj :)

Nazad
Vrh Dno