Šta je novo?

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

e tu drugu misiju gde pomeras tenk sam restartovo jedno 10 puta, i napokon je predjem da mi svi prezive (ona urbana misija gde dobijes i drone i tenk i artiljeriju, onaj baja pred kraj bezi helikopterom, ti ga skines, brdo terorista navaljuje sa svih strana itd itd), sleti helikopter u drop zone, udjemo u njega, kad ono - fali jedan ghost. Izdjem iz helisa, pogledam na mapu, on stoji tamo gde si preuzeo tenk pod komandu, zaglavljen iza nekog zidica i repuje. Nema sanse da ga pomerim, sam nece nikako. Mucio sam se 10 minuta i onda igrao ponovo celu misiju...Uzas. Inace u misiji sam uspeo da mi prezive svi tako sto ih nisam nigde ni slao vec ih samo vuko za sobom posle ciscenja sekcije...I to vazi maltene za sve misije. Jedina koju se secam da su solidno "igrali" je bila ona "Dam" (brana). Mada i tamo je jedino snajperista nesto radio :wall:

@goran.a:

ne znam na koju tacno mislis, ali ti je jedan od ghostova verovatno po default-u opremljen sa "bazukom" :D izaberes njega, nanisanis na helikopter i das "attack". Na svu srecu pa su to makar uradili kako treba posto ce doticni izvaditi odgovarajucu alatku i uz komentar "ooo yeaah, your going down" ce da ga otrese :D Ovo ti ne bih preporucio da primenjujes na tenkovima posto on izadje pred tenk, namesta dupe levo-desno i naravno pogine pre nego sto stigne bilo sta da uradi. Takodje, na predzadnjoj misiji ce ti trebati jedan preziveli ghost sa "bazukom", a ako je ti ne nosis, onda dvojica koja nose ;)

Poslednja izmena:
e tu drugu misiju gde pomeras tenk sam restartovo jedno 10 puta, i napokon je predjem da mi svi prezive (ona urbana misija gde dobijes i drone i tenk i artiljeriju, onaj baja pred kraj bezi helikopterom, ti ga skines, brdo terorista navaljuje sa svih strana itd itd), sleti helikopter u drop zone, udjemo u njega, kad ono - fali jedan ghost. Izdjem iz helisa, pogledam na mapu, on stoji tamo gde si preuzeo tenk pod komandu, zaglavljen iza nekog zidica i repuje. Nema sanse da ga pomerim, sam nece nikako. Mucio sam se 10 minuta i onda igrao ponovo celu misiju...Uzas. Inace u misiji sam uspeo da mi prezive svi tako sto ih nisam nigde ni slao vec ih samo vuko za sobom posle ciscenja sekcije...I to vazi maltene za sve misije. Jedina koju se secam da su solidno "igrali" je bila ona "Dam" (brana). Mada i tamo je jedino snajperista nesto radio :wall:

To je prva u trećem čapteru.Ovo je druga gde sam sada.I meni je ta prva bila prilična muka.

Predjoh igru.I to sam morao ceo Last Stand bez tactical mape. :wall:
Aoj mucenja i bejbisitinga...
Pitanje u vezi zavrsetka:
Nego, moze li se istrcati iz silosa na kraju u predvidjeno vreme? (25 sec) ...zanima me da li ima neki "alternativni" kraj gde je sve srecno i lepo? :) a da ne zaginem kao herojcina No1 :d sto i jesam :)
Inace pohvalio bih soundtrack...i ingame i credits muzika su stvarno vrhunski.
Sa tom misijom sa tenkom, btw nisam imao vecih problema...jednostavno sam oterao tenk skoro skroz do barikade na kraju ulice (ona kojom tenk ide) da bi sacekao neprijateljski tenk u boljoj poziciji, tj ne mora da manevrise, okrenut je kako treba, dok mu neprijateljski tenk prilazi okrenut bokom...ove moje bebice su bile lepo zaklonjene iza zidova,pucajuci na ponekog teroristu, a ja sam trcao po ulici jureci helis tamo-vamo dok mi meci zuje oko usiju :D Tipicna scena iz urban kombata :d

Poslednja izmena:
Tri ACT-a (tj tri cina), sa po 2 ili vise misija...sveukupno ih ima 10...nazalost kratko :(

Pa koliko puta treba da pogodim onaj drugi helikopter?:wall:

Pa koliko puta treba da pogodim onaj drugi helikopter?:wall:
Cekaj malo :) T si ispalio raketu na onaj transportni, a Havoc gadjas puskom?:d Pa trebace ti jedno mesec dana da ga zagrebes :d
Prvi helis nemoj da obaras, samo snajpuj vojnike koji iskacu iz njega, vrlo je jednostavno (sa RX-4 puskom, na pojedinacnoj paljbi) a Havoc pukni raketom i dovoljan je jedan pogodak...ako promasis ili se kojim slucajem ne srusi, uradi kao sto ti rece Gx.

Poslednja izmena:
Cekaj malo :) T si ispalio raketu na onaj transportni, a Havoc gadjas puskom?:d Pa trebace ti jedno mesec dana da ga zagrebes :d
Prvi helis nemoj da obaras, samo snajpuj vojnike koji iskacu iz njega, vrlo je jednostavno (sa RX-4 puskom, na pojedinacnoj paljbi) a Havoc pukni raketom i dovoljan je jedan pogodak...ako promasis ili se kojim slucajem ne srusi, uradi kao sto ti rece Gx.

Čini mi se da ne pričamo o istoj misiji.Ovde ne izleću nikakvi vojnici.Ovo je ona misija kod one brane.Dođu odmah 2 helikoptera odjednom.Ostao sam samo sa snajperistom,prilično je teško doći sa oba lika.

aha, moja greska.
Mada i tu imas transportni koji ostavlja vojnike na susednoj kuli.
Jedan sam sam oborio raketom, a drugi su oborili moji ghostovi ( secam se da sam svoj trojici-ili koliko ih je vec bilo, dao attack na helis ) i oborili su ga bez problema.Samo ih lepo rasporedi u tornju iznad onog kompjutera koga treba da spalis EMP-om, da pokrivaju obe strane brane.
I prilicno sam siguran da sam tu imao trojicu ghostova?..
***, treba imati sve ghostove na raspolaganju bas zbog ovakvih situacija, kad nadiru sa svih strana...i treba ih naoruzati ZEUS Mpar bacacima.

Poslednja izmena:
aha, moja greska.
Mada i tu imas transportni koji ostavlja vojnike na susednoj kuli.
Jedan sam sam oborio raketom, a drugi su oborili moji ghostovi ( secam se da sam svoj trojici-ili koliko ih je vec bilo, dao attack na helis ) i oborili su ga bez problema.Samo ih lepo rasporedi u tornju iznad onog kompjutera koga treba da spalis EMP-om, da pokrivaju obe strane brane.
I prilicno sam siguran da sam tu imao trojicu ghostova?..
***, treba imati sve ghostove na raspolaganju bas zbog ovakvih situacija, kad nadiru sa svih strana...i treba ih naoruzati ZEUS Mpar bacacima.

neneneneneenen :D Imas u jendoj od kula onih na brani (leva poslednja) ZOLJU ! (pravu pravcatu :p ) Na havok ispalis svoj ZEUS ili kako se vec zove, a na ovaj drugi zolju, ali fora je sto zolja nema lock, pa moras da se potrudis. Ja nisam uspeo, ali sam se setio da ovaj moj jedan ima zeus na ledjima pa sam mu reko da skine ovaj drugi.

PS. Ako ne skines onaj havok u roku od odmah, mozes da imas i 55 ghostova, ovaj ce ih sve sahraniti za 3 sekunde. To mi je jako smetalo. Ja imam ogranicen broj municije, raketa i svega, ali zato on pakuje rakete po mapi u infinite varijanti. Mislim da nije fer i mislim da on moze da ih nosi 28 ili tako nesto...

Poslednja izmena:
haha, nije ono zolja, nego onaj cuveni uzasni i smrtni-strah-za-amere RPG :d al jes, moze i tako da se utepa onaj komarac...
Nego mozes li da mi odgovoris na ono spoiler pitanje, koje sam postavio gore,ako si presao igru?

haha, nije ono zolja, nego onaj cuveni uzasni i smrtni-strah-za-amere RPG :d al jes, moze i tako da se utepa onaj komarac...
Nego mozes li da mi odgovoris na ono spoiler pitanje, koje sam postavio gore,ako si presao igru?

sorry drugar, posle ovoga: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1167785&postcount=273 mi se nije dalje igralo :( Ja takav frejm rate ne mogu da svarim ni u avanturama, a kamoli u akcionoj igri. :(
To nije samo stvar framerate-a (a najvise jeste posto ne mogu brzo da reagujem) vec i principa. Kad u igrama poput CoJ sa svime na max imam 5x bolji framerate i 5x bolju grafiku, muka mi pripadne :crash: Ova igra nije nista drugo do nabudzeni graw1 i uopste se ne slazem da je optimizovana, naprotiv.

Prilozi

• CoJ.exe 0 02-07-06 .jpg
    CoJ.exe 0 02-07-06 .jpg
    203.5 KB · Pregleda: 95
  • CoJ.exe 0 10-21-29 .jpg
    CoJ.exe 0 10-21-29 .jpg
    463.7 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Interesantno je da igra dosta bolje radi na NVidiji nego na ATI-ju, iako je port sa 360.

znam samo da nisam bio odusveljen sa performansama graw 1 na 8800gts i opteronu 170 @2.4 na kome sam se dosta igrao. Igra je radila jedva malo bolje nego kod mene. Pricam o 1280x1024. ne znam dali bi isti fps bio i na 1680, mozda i bi, ali ko ga to bole uvo kad ima 12x10 monitor...Sve u svemu, mislim da "Grinov"-ov engine nije nista posebno, a to sto se graw 2 moze igrati na starijim masinama je zasluga toga sto graw2 nije nista drugo do graw 1 sa poboljsanim teksturama (kako za koga).

PS. Da se razumemo, do poslednje misijie nisam imao nekih vecih problema sem kad ima 20-tak neprijatelja, tenk, helikopter i tako te scene, islo je to super, u suprotnom ne bi ni igrao, padao je FPS ali se dalo preziveti, ali poslednja misija je uzas, ne znam sta tamo tolko koci, ali ne zelim da prihvatim da mi za engin iz 2003-ce godine treba procesor i graficka iz 2007-me da bi terao igru. Hvala lepo. Ako ovako nastavi, ova igra ce zavrsiti iskljucivo na konzoli (mislim na neki GRAW3)

Poslednja izmena:
Auh, strašno. :) Pa spusti rezoluciju za koji nivo, malko olabavi detalje i to je to. Završiš zadnju misiju i gotovo. Ni u kakvoj varijanti ne bih tek tako konzolama prepuštao ovakav naslov, jer ima nas koji volimo gejmplej, a igra je po tom pitanju odlična. I sada kao zbog toga što secka u native sa max detaljima ja trebam da batalim igru ili da ne igram sledeće nastavke pričajući kako franšizu treba prepustiti konzolama :d :trust: Nije nego. Ako te toliko nervira nemoj je igrati, em se nećeš nervirati, em će ti biti isti efekat kao da si je prepustio konzolama - nećeš je igrati :) Samo nemoj prizivati da ovako dobra igra nestane, jer ima nas onih koje zabole što picajzlama prija samo 8xAF i ne mogu a da ne čeprkaju ručno po konfigu nameštajući ultrahigh teksture...

gx, taj tvoj XT ima 256 mb rama, right? Nisi valjda teksture napucao na High? :)
I kod mene poslednji nivo radi najlosije, al nije imao tako mali fps...
Inace ovako u globalu igra mi previse lici na ekspanziju nego na nastavak...fali mi bre ona sahovska igra sa tenkovima iz prvog dela :) A i nekako mi se cini da je prostor za kretanje bio veci...tj da su mape bile prostranije i manje linearne.
Svejedno, igra je bas dobra.

@nex999: nisam, sve je kako je igra namestila, teksture su medium.

@filipenko:

nije sve na max, i nije zbog detalja vec zbog skriptova i AI-a. Verovatno mi treba neki dual core cpu, sto je po meni preteran zahtev za ovu igru na enginu iz 2004-te godine ili kad je vec izasao graw1. Spusanje rezolucije ne dolazi u obzir, 19" krupan piksel i 1024x768 (a to bi pomoglo mozda 5 fps sto je opet nedovoljno, meni fali 20) ne mogu da gledam. Gejmplej je dobar, slazem se. Ne znam kako ti igras igru (podesavanja), moguce je da doticna bolje radi na nevidijama, otkud znam, meni je solidno radila do tog nivoa, tu sam se malo akao i obrisao igru. Nije mi frka sto je nisam presao, misija ko misija, pricu sam skontao (i nije neka prica), zasitio sam se igre jos na prethodnom nivou...

Poslednja izmena:
@nex999: nisam, sve je kako je igra namestila, teksture su medium.

@filipenko:

nije sve na max, i nije zbog detalja vec zbog skriptova i AI-a. Verovatno mi treba neki dual core cpu, sto je po meni preteran zahtev za ovu igru na enginu iz 2004-te godine ili kad je vec izasao graw1. Spusanje rezolucije ne dolazi u obzir, 19" krupan piksel i 1024x768 (a to bi pomoglo mozda 5 fps sto je opet nedovoljno, meni fali 20) ne mogu da gledam. Gejmplej je dobar, slazem se. Ne znam kako ti igras igru (podesavanja), moguce je da doticna bolje radi na nevidijama, otkud znam, meni je solidno radila do tog nivoa, tu sam se malo akao i obrisao igru. Nije mi frka sto je nisam presao, misija ko misija, pricu sam skontao (i nije neka prica), zasitio sam se igre jos na prethodnom nivou...

GRAW 1 je izasao prosle godine, gx-x koji je tebi?

Recite mi dali igra radi na Ati X850 ???

9700?!:wall::wall::wall::wall:
A oce li moci to na moj komp.?

Mozes jedino da probas...tako pise u sys requirementsu.
A i pitanje je kako bi uopste radilo, ako bi uspeo da pokrenes igru...

Ne znam da li moze na 1GB, ali u trenutku pisanja tvog prethodng posta, u "Moja masina" ti je pisalo 2x256 :) Sad vidim da si dodao jos 512

sa tim athlon XP-om to ce jako jako jako tesko da radi sve i da je neka jaca graficka...

@goranstein:

Pa rekoh da nemam pojma kad je izasao. Nije ni bitno na kraju krajeva. Jos gore ako je od prosle godine...Secam da je na 7600GT-u radio ocajno, nerelano ocajno.

izasao patch 1.3...valjda su sredili probleme

http://www.gamespot.com/pc/action/graw2/download.html?sid=6176560&tag=nl.e579
=======================================================================
Changes and fixes in v 1.03
=======================================================================

- Fixed some firewall server browsing issues.
- Fixed server sorting to sort on number of players instead of max.
- Fixed save crash on Ageia Island when running Extreme Physics mode.
- Fixed missing Rate of Fire sound on the HK21.
- Enabled all Map Editor functions.
- Added tutorials to \public-tools\tutorials\ (Only available in English)
- Added various modding tools to \public-tools\
- hud_visibility.xml added to settings folder, which enables advanced
users to select transparency of hud elements.
- hud_palett_2.xml added to settings folder, enables advanced users to
change the colors of the hud and menus.
- Fixed some issues with weapon mod equipping / removing.
- Fixed some faulty server settings.
- Fixed some collision issues on multiplayer maps.
- Fixed bugs and occasional crashes.
- Ghost speech properly disabled if you uncheck Voice Quotes in options
- Additional fixes to the Serverlisting.
- Fixed the bug when you tried to add favorites on a newly created profile.

Ja sam danas probao igru i mogu vam reci da sam odusevljen , stvarno je odlicno napravljena! Sto se tice bug-ova nisam ih nesto primjetio...

Jel moguce da je tako glup kraj ? Istrcis iz one zgrade gde je nuklearka i to je to, bez ikakvog filma icega ?

Jesi li uspeo da istrcis napolje za predvidjeno vreme, tj 25 sec?

Vrh Dno