Šta je novo?

Geil ili ne

Nece na 4-4-4-16, ali zato lako ide na vise MHZ, Izgleda da i nisu za ocerklok

Deluje da zavisi dosta od platforme, meni su u početku bile 2x512 Ultre800 na 860@44412 na 965DS4 ploči i to je bio plafon za stabilan rad, 55518 je moglo do nekih 900, ali uz manji FSB jer nije prolazio 450 i mrzelo me dalje da istražujem pa sam ostavio 860@44412 na 2.1V i tako je radilo preko 10 meseci.

Onda sam letos dodao i par 1GB modula, isto narandžaste Ultra800 i malo se izgubilo na stabilnosti sa sva 4 modula i 860@44412 pa sam olabavio na 55518. Juče uzmem Biostar 780G ploču i prebacim ove 512 module u nju. Po defaultu su se digli na 960@55518, a evo sad ih još uvek mučim na 750@3338 pa ću onda uporediti rezultate šta je bolje (išle su na 55518 i do 1000, ali nisam istražio baš dal' CPU zeza ili mem). Ostaje i da probam ove 2x1GB na AMDu kad stignem.

Zaključak: na Intelu mi uopšte nisu delovale nešto spektakularno, čak sam bio blago razočaran s obzirom na cenu u trenutku kada su kupovane. Sad na AMDu mi to mnogo bolje izgleda, a i cena im nije više tako strašna. Jedino je pitanje da li su isti čipovi stavljani u jesen 2006 i sad na proleće 2008. U obe mašine su moduli jedva mlaki. Izvinjavam se za malo duži post i nedostatak jasnog zaključka. :)

Čisto da ne bude neka zabuna kasnije, pošto se nisam skoro igrao sa AMDom, moram da napomenem da sam ovo iznad očitavao iz MemTesta bez dizanja Win, sad kad sam instalirao, vidim da su te freq pogrešne, tj. da je onih 3338 na 667 a ne 750 (Everest i CPUZ kažu 667, CPU/9 mem divider) a da je mem stabilna do oko 820 i 1T na 44412 i oko 900 na 55518.

Geil BD 2x2gb 800mhz C5, najbolji memoriski moduli koje sam imao prilike da probam u odnosu na cenu oko 65e, 1120mhz 2.20v 4-5h Prime95 na X38 ploci u konbinacija sa Q9450, u masini je bilo 8gb memorije prilikom testiranja stabilnosti, cak sam i slikao sve to ali sam zaboravi da prebacim kod mene.

Geil

Dobra memorija je uvek morala da se plati.Ja imam 2X1 Gb Geil Ulttra PC2-8000 1000MHz 4-4-4-12
2,4V i bez problema radi na 1200 MHz 5-5-5-15 na mojoj P35-DQ6 ploči . Hladnjaci jesu topli ali ne i vreli i što je najbitnije sistem radi stabilno bez ikakvih problema.Geil stavlja mikronove čipove samo u skuplje memorije. Sve ostalo je lutrija i zavisi od ostatka hardvera.

@*******i

pa cekaj bre... odakle tebi q9450??? Ako je tako kako kazes (a tako jeste sigurno) bolje se klokuju od 1066 HyperX.... a pritom imas i 2gb vishe.... pa mislim sta reci.. :)

Geil BD 2x2gb 800mhz C5, najbolji memoriski moduli koje sam imao prilike da probam u odnosu na cenu oko 65e, 1120mhz 2.20v 4-5h Prime95 na X38 ploci u konbinacija sa Q9450, u masini je bilo 8gb memorije prilikom testiranja stabilnosti, cak sam i slikao sve to ali sam zaboravi da prebacim kod mene.

Tipujem da su na tom 2x2GB BlackDragonu PowerChip chipovi. Garant ima na cipovima AA3G na kraju, jesam li u pravu?

Pa to je skroz dobar rezultat! Prijatelj se razmišlja da uzme tu memoriju u kombinaciji sa X38 (P5E ili DS4) i 8400. Baš smo sinoć kontali da li bi taj Geil ispratio 8400 sa oc-om do laganih 4GHz. Po tvojim testovima sigurno da bi. Nisam baš nailazio na oc. rezultate 2x2Gb memorija, otuda umerena doza skeptičnosti.

@*******i

pa cekaj bre... odakle tebi q9450??? Ako je tako kako kazes (a tako jeste sigurno) bolje se klokuju od 1066 HyperX.... a pritom imas i 2gb vishe.... pa mislim sta reci.. :)

Pa nije moja masina, sklapam ja ovde sve i svasta:p a ova je bila jedan od boljih koju sam odradio, bezveze sam predlozio coveku da probamo ove module da nebi bacao pare na 8gb kingstona 1066mhz i ispalo je da sam ubo iz prve, ustvari ne bas, znao sam da idu sigurno na 1000+mhz ali nisam znao koliko a sad znanm i to:)

@pike
Formula Maximus

Poslednja izmena:
ma ja resio da predjem na DDR3,sat mislite koliko mogu dobiti za GEiL BD EVO ONE PC2-8500 1066MHz DualChannel kit

Dual channel kit 2*1Gb, PC6400, 800Mhz, gura do 1066 sa 1,95V.(orange hladnjak).
rucno na 4-4-4-12, i oba hladna to jest jedva mlaka na dodir. ubedljivo najhladnija komponenta u kutiji. ne znam koji su cipovi.

Zaista neverovatno. Tesko da mogu da poverujem. Ili si zaista ubo vanserijski primerak.
Moja ultra ide na 1000 sa 2.275V 5-5-5-15. Sa 4-4-4-12 na 2.3V jedva izgura 860.

Kod mene je geil 8500 pdc 4x1gb pokazao netrpeljivost prema plochama,promenio sam 3 ploche i ni na jednoj nije radio kako treba sem na gigabyte sa x38 chipsetom,na sve tri ploche je bio intel q6600,sad se izivljavam kako hocu i ne puca,jedino je nereshivo to shto se greje ko luda.

ja sam jednu 8-cu stavio na 8800GT da lezi tako da duva direkt na memoriji, posto je tik iznad nje +5V je dovoljno da je poprilicno oladi (da bude mlaka) na +12V bi bila hladna

Ajd i ja da dodam moje utiske. Geil ultra pus 1066 cas4 @2.2v stabilno. Microni unutra.

Ja sam imao zesce probleme sa Geil 8500 Ultra 2x1gb 1066 i asusovom plocom p5ke da sam 2 puta reklamirao plocu jer posle par danal samo ljusne i nece da se upali, da bi na kraju doplatio i uzeo gigabyte ex38-ds4 i sad sve radi kao treba. Radio sam OC i dizao memoriju podosta i sve radio bez problema. Nisam proveravao kolika je temp ali sobzirom da mi komp radi stabilno kapiram da je sve ok... kupio bi opet Geill bez razisljanja jer mislim da je stvarno dobra memorija!!

Geil-ovi sa Micron cipovima? Slican problem sam imao sa Asus P5K Pro i 2x1GB Axeram 1066MHz. Posle izvesnog vremena nece da se upali, dok sa drugim radi bez problema.

Ja narucio za druga Geil Black Dragon 2x1GB 800MHz. I stigla lepo dva modula i to jednostrana. I jos Powerchip, mozda ce se klokovati kao 2GB moduli. I onda sam provalio da od 12 chipova koje vidim, samo dva imaju istu oznaku :D
Znaci da ce klok maximalnio klok diktirati neki shugavi memorijski cip, koji nije ni morao da bude tu. Ima i cipova koji idu na 1066+ module. Teorijski, neko moze da dobije super klokabilni jednostrani RAM za male pare - ako ga u$ere :d

Ima li neko iskustva sa Geil Evo 2x1gb 6400?

Ja narucio za druga Geil Black Dragon 2x1GB 800MHz. I stigla lepo dva modula i to jednostrana. I jos Powerchip, mozda ce se klokovati kao 2GB moduli. I onda sam provalio da od 12 chipova koje vidim, samo dva imaju istu oznaku :D
Znaci da ce klok maximalnio klok diktirati neki shugavi memorijski cip, koji nije ni morao da bude tu. Ima i cipova koji idu na 1066+ module. Teorijski, neko moze da dobije super klokabilni jednostrani RAM za male pare - ako ga u$ere :d

Update: oba modula ne prolaze GoldMemory test na DFI BloodIron ploci (poslednji oficijelni BIOS). :smash:

A bas sam se ponadao je sad LED svetle crveno :whip:

ja sam sa dosta skepticizma zabo 4x1GB Geil Ultra 6400, u X38-DQ6 ali sve radi ok. Imao sam jedan efektan par, koji sam zamenio i sada sve radi OK.

poz
M.

vaistinu prozdrah slovo !

defektan. Pa BlackDragon je isti djokus kao i ultra.

Poslednja izmena:
Sta ja znam, dosta ljudi kuka na Geil, ja sam iz radoznalosti uzeo 2x2Gb Geil BD i evo sta isti mogu sa 1.95V... Inace u pitanju su moduli PC6400 :)

Prilozi

• Prime geil.JPG
    Prime geil.JPG
    346.7 KB · Pregleda: 161
Sta ja znam, dosta ljudi kuka na Geil, ja sam iz radoznalosti uzeo 2x2Gb Geil BD i evo sta isti mogu sa 1.95V... Inace u pitanju su moduli PC6400 :)

I kod ortaka sam setovao isto tako, na prvu. Ne znam koliko max moze.
Kad budes nesto cackao po kucistu i sl., pogledaj samo da li su oznake na cipovima iste. Oznaka skroz dole me interesuje. Thanx...

Pa ovako ... Geil Ultra 6400 P5kR (mashina iz potpisa) i p35 chipset. Dok sam drzao 2x1gb isla je do ~900 na 4.4.4.12 u ~1000 na 5.5.5.15. Ubacih josh 2x1gb i ni makac preko ~870 nece ma sta joj radio ... Menjao slotove etc ma nista. U principu za pare za koje se moze uzeti memorija je EXTRA , ali da je sam vrh ponude - nije. I da ... Morao sam da joj stavim aktivno hladjenje (thermaltake...) jer 4x1gb = rerna ... :p

sa svakim GB modulima treba priblizno +0.1V vise od default za DDR2 koji je oko 1.8-1.9V tako da meni na primer za 4GB Geil-a Ultra treba 2.1 za 5-5-5-18 ili 2.2V za 4-4-4-12

Update: oba modula ne prolaze GoldMemory test na DFI BloodIron ploci (poslednji oficijelni BIOS). :smash:

A bas sam se ponadao je sad LED svetle crveno :whip:

Update2: moduli na AMD 5000+ i 780g prolaze GoldMemory. Prvi put nije testirao sav RAM (jedan deo je bio dodeljen grafickoj). Posle sam probao i sa svojom PCIe grafickom i testirao sav RAM - uspesno (oko 2.5 sata testiranja ukupno).
Ali zato puca pri instalaciji Wina. Sve same greske pri kopiranju :wall:
Stavio nekih 512MB 667 TakeMSa i instalirao Win bez ikakvih problema.
Veeeeliki minus za Geil od mene :whip:. Uostalom, da li je neko naisao na modul sa razlicitim oznakama na cipovima? A jos je ovde fora sto je dual channel kit...

Poslednja izmena:
Imam gail bd 4x1gb na P5K i nisam imao ni jedan problem (nesto manje od godinu dana...) mada ga nisam klokovao, nisam imao potrebe ...

Nazad
Vrh Dno