Šta je novo?

Geil ili ne

Geil je "sr..."
Mislim da mi je za 3 meseca u normalnom radu crkao ( "mislim" da je crkao, prodje prvi krug testiranja sa goldmemory i onda u drugom pocrveni kad tjeram na 1066) i drugi par Geil 8500 ultra plus CL4, prvi nije radio od samog pocetka i zamenjen je.
Greje se puno i na deklarisanih 2.4V
Bas me mrzi da nosim opet memoriju na reklamaciju ali moracu, padam u plavo previse cesto da mogu to da podnesem... :(
Nego sta da drugo uzmem da dobro radi na GA x38 DQ6 i sa Q6600 ?
Dobro bi bilo da je memorija na 1066, a moze i CL5, preporucite i neku od 800?
SAD TRAZIM SAMO KVALITET I STABILNOST!!!

Po meni je trenutno bestbuy Kingmax na 1066Mhz... Ja ga jurim vec nedelju dana i nema ga... :(

Nego sta da drugo uzmem da dobro radi na GA x38 DQ6 i sa Q6600 ?
Dobro bi bilo da je memorija na 1066, a moze i CL5, preporucite i neku od 800?
SAD TRAZIM SAMO KVALITET I STABILNOST!!!

Za 50ak eura Kingmax.
Ako hoces nesto bolje, razmisli o Axeram 1066 za oko 80e...
Za jos vecu kintu trazi neku egzotiku tipa Mushkin i OCZ brzih modela...

Geil je "sr..."
Mislim da mi je za 3 meseca u normalnom radu crkao ( "mislim" da je crkao, prodje prvi krug testiranja sa goldmemory i onda u drugom pocrveni kad tjeram na 1066) i drugi par Geil 8500 ultra plus CL4, prvi nije radio od samog pocetka i zamenjen je.
Greje se puno i na deklarisanih 2.4V....

Au, ljudi, al mi ocrniste memoriju....

Ja kad sam je uzeo (pre nekih 6 meseci) mrzelo me da se bakćem i podešavam da radi CL4 je uz ovaj moj E6550 pa sam je lupnuo na 1000 sa CL5 i evo šljaka nekih 16-18h dnevno otad.

@teletabis ma da smo svi kupili Kingstona i on bi bio ocrnjen (setite se samo maxtor-a)

kad platim hocu i da klatim

Au, ljudi, al mi ocrniste memoriju....

Ja kad sam je uzeo (pre nekih 6 meseci) mrzelo me da se bakćem i podešavam da radi CL4 je uz ovaj moj E6550 pa sam je lupnuo na 1000 sa CL5 i evo šljaka nekih 16-18h dnevno otad.

Kad sam platio (preskupo) CL4 onda hocu da rade CL4, da mi je ova pamet uzeo bih CL5 i bio miran.
Naravno ne bih uzeo Geil ni pod ozbiljnom pretnjom oruzjem.

"necu da se savijam" zato sam "grbav"

Kad sam platio (preskupo) CL4 onda hocu da rade CL4, da mi je ova pamet uzeo bih CL5 i bio miran.

Negde se ne razumemo....

Ja sam uzeo Gail ultra 800 CL4 i zarad CPU FSB-a me je cimala jer nije htela po default-u da ide na 833. Kako mi se žurilo digo sam je na 1000 i tako radi sa CL5. Nisam skoro gledao ali pre par meseci je Gail plus 1000 CL5 koštao barem 30-40% skuplje od ove moje ultre 800..... naravoučenije.... pa šta da ti kažem.

Geil je odlicna memorija.

Na osnovu cega kazes da je Geil odlicna memorija? Iz licnog iskustva ugradio sam ih oko stotinak uglavnom black dragon, bilo je value, evo one i ultra modula doduse mnogo manje sve u periodu avgust 2007-mart 2008 polovina je pucala u gold memory i memtestu pa ih nisam ni ugradjivao nego odmah vracao uvozniku. To je porazavajuce za jednog "vrhunskog" proizvodjaca memorijskih modula. U istom periodu prodato je i isto toliko kigston value (elpida,samsung,kingston,Hynix...) modula svi 100% ispravni. To me navodi na zakljucak da Geil ne testira svoje module kad je toliki procenat skarta. Znaci iz mog iskustva na prvom mestu kad govorimo o ispravnosti ne o o.c. Kingston.

Geil je prosecna memorija.
Ima odlicnih primeraka, prosecnih, a takodje i onih koje se pregrevaju i crkavaju :smash:
Daleko je Geil od "odlicne memorije". Dobra, solidna... mozda, ali ako gledamo samo nase trziste...

Poslednja izmena:
AxeRAm je tata mata u poredjenju sa Geil-om

Geil je odlicna memorija.

Za mazohiste!!!

Dobra je i za prodati neupucenim naivcinama ko sto sam ja bio.

Kupi AxeRam Transcend pa da vidis sta memorija ...

GEIL JE SRA... !!!

GEIL varira sa kvalitetom od promerka do primerka, ima onih kojma super rade klokovane,a nekima vrlo brzu crknu. Ali ko hoce da klokuje nesto jace tj,preko 900 mhz treba da uzme Corsair XMS2 u klasi 800mhz,Transcend axe ram na 1066mhz ili Cini mi se da i GEIL na 1066mhz ultra + mislim da je oznaka isto nije los, na druge dve memorije su mikron cipovi...Ko nema neke velike zahteve , Geil je sasvim ok memorija u toj klasi do 50e...

Ja imam pozitivno iskustvo, ultra 800 2x1gb radi na 1066 od prvog dana i skroz je mlaka cak i za vreme igranja, dakle zavisi od primerka. U principu je lose da kvalitet toliko varira.

Hmmm..... Meni Geil ultra GX22GB6400UDC oznaka ide 870 4-4-4-12 2.2v i 930 5-5-5-15 2.3v,dalje nece.... Zznaci isti modul kao OCz-ov i ja isto procitah negde da mogu da budu Spectek chipovi..... Mada za te pare koliko kosta ja sam zadovoljan,kada i ako budem imao vise kesa uzecu nesto bolje....

Geil-nikako

Pozz.Ljudi imam GEIL 2X1gb 1066+ cas4-4-4-12.I konacno sam sebe naterao da je kloknem i namestim da radi na 1066 sa gore navedenom latencijom i voltazom 2.35(jer ispod te V nece da radi kako treba).Danas kada sam je testirao sa GOLDMEMORY 6.92 na normal testu,kada se nisam srusio koliko je bila vruca.Na otprilikke 87% testa kada sam skinuo stranicu od kucista i pipnuo module skoro sam se ispekao i zabolese me prsti od toplote.Tj. uplasih se da mi ne rikne i ploca.Napominjem da nisam smeo ni celih 2 sekunde da drzim prste na njoj jer su vec poceli da mi se peku prsti,ali bukvalno!Kada sam kupovao memoriju bas na ovom forumu sam za Geil cuo da je dobra i extra memorija,kad ono sada svi je ispljuvase i pokudise sto je realno sa ovim grejanjem i koliko vidim problemima koje je pravila nekim userima.Tako da bi moja preporuka bila-NIKAKO GEIL.Razmisljam i ja da je prodam i kupim ove isto ovde hvaljene TRANSCENDE AxeRam 1066.

Poslednja izmena:
Pozz.Ljudi imam GEIL 2X1gb 1066+ cas4-4-4-12.I konacno sam sebe naterao da je kloknem i namestim da radi na 1066 sa gore navedenom latencijom i voltazom 2.35(jer ispod te V nece da radi kako treba).Danas kada sam je testirao sa GOLDMEMORY 6.92 na normal testu,kada se nisam srusio koliko je bila vruca.Na otprilikke 87% testa kada sam skinuo stranicu od kucista i pipnuo module skoro sam se ispekao i zabolese me prsti od toplote.Tj. uplasih se da mi ne rikne i ploca.Napominjem da nisam smeo ni celih 2 sekunde da drzim prste na njoj jer su vec poceli da mi se peku prsti,ali bukvalno!Kada sam kupovao memoriju bas na ovom forumu sam za Geil cuo da je dobra i extra memorija,kad ono sada svi je ispljuvase i pokudise sto je realno sa ovim grejanjem i koliko vidim problemima koje je pravila nekim userima.Tako da bi moja preporuka bila-NIKAKO GEIL.Razmisljam i ja da je prodam i kupim ove isto ovde hvaljene TRANSCENDE AxeRam 1066.

Jesi li probao 1066MHz 5-5-5-15 na 2.1 ili 2.2V?
Bas me zanima da li je to izvodljivo...

Geil-nikada Vise

Evo i danas probah na 1066mhz samo sa casom 5-5-5-15 i na 2.1V i ista situacija.Oba modula i dalje vrela i prze prst kada ih dodirnes,a sto se tice rezultata prolaze test na goldmemory ali samo sto me je strah da ih drzim tako jer su bas prevreli.Tako da opet bih sto se mene tice ponovio GEIL-NIKADA VISE.Mozda ce neko i reci ma ostavi tako ako radi,ali ljudi moduli su stvarno prevreli i ne smem da reskiram zbog drugih komponenti!Pozzz svima.

Poslednja izmena:
a koji je problem u postavljanju jedne osmice iznad memorije, ja sam je samo polozio na poledjini graficke kartice i priverao na +5V i 4x 1GB Geil-a su sad hladni i na 2.3V

Geil-nikada Vise

Ma nije problem za jos jedan fan,ali covece imam THERMALTAKE Armor JR. koji ima napred 12,nazad 12,takodje 14 od napajanja koja izvlaci i sa strane 9 koja duva direktno na ram i procesor tako da ne verujem da bi jos jedna 8 pomogla.Jednostavno GEIL nije resio problem temperature na ovim ramovima.

Dual channel kit 2*1Gb, PC6400, 800Mhz, gura do 1066 sa 1,95V.(orange hladnjak).
rucno na 4-4-4-12, i oba hladna to jest jedva mlaka na dodir. ubedljivo najhladnija komponenta u kutiji. ne znam koji su cipovi.

Dual channel kit 2*1Gb, PC6400, 800Mhz, gura do 1066 sa 1,95V.(orange hladnjak).
rucno na 4-4-4-12, i oba hladna to jest jedva mlaka na dodir. ubedljivo najhladnija komponenta u kutiji. ne znam koji su cipovi.

Takođe bih voleo neki shot, jednostavno mi je preteško da poverujem u ovo.

Kao kad bi ti ja sad rekao da mi A64 X2 radi k'o od šale na 3.6Ghz, na 1.2V, pasivno hlađen i ne prelazi 40C u Orthosu.

Poslednja izmena:
Takođe bih voleo neki shot, jednostavno mi je preteško da poverujem u ovo.

Kao kad bi ti ja sad rekao da mi A64 X2 radi k'o od šale na 3.6Ghz, na 1.2V, pasivno hlađen i ne prelazi 40C u Orthosu.

Dok na primer moj A64 X2 trazi veci U. za 3,2Ghz nista ispod 1,55V, ( po bios-u, provereno i unimerom), i ne prelazi 40c. (Vmem je tacno 1.949V)

Sto se bunis...Pa rekao sam ti da moji idu na 1280 Mhz a da su pri tom hladni...

Da, ali tvoji idu za 214MHz vise od default, sa 5-5-5-15 i 2.25v kako si napisao, a ovi idu 200MHz sa 1.95v i 4-4-4-12, + tvoji su microni ( ok, ne kazem, mozda je i on jedan od 1 000 koji je ubo microne :) ) ali zato bi i voleo da vidim ;)

I sad, NFH, ali sta je tesko baciti jedan CPUz screen ? :trust: ,)

Poslednja izmena:
Tesko da ultra radi na tim podesavanjima,i da je micron u pitanju nekako mi je to malo napona.

Poslednja izmena:
meni GEiL BD EVO ONE PC2-8500 1066MHz DualChannel kit radi kao sto je specificirano 5-5-5-15 1066MHz a napon ni ploca setuje sama. i Hladan kao spricer.

meni GEiL BD EVO ONE PC2-8500 1066MHz DualChannel kit radi kao sto je specificirano 5-5-5-15 1066MHz a napon ni ploca setuje sama. i Hladan kao spricer.

naravno da je spricer hladan i ja ga volim istog.hajde da vidim cas 4 na tvojoj ploci sa tvojim auto podesavanjima evo modula?fabrika je jedno a zatezanje je sasvim druga prica.ti tvoji evo moduli ne mogu raditi na 4-4-4-12 i da budi ladni,ako ikada budu proradili na cetvorkama na 1066!

Poslednja izmena:
Da li je to izazov.Moram probati 1066 4-4-4-12.

Nazad
Vrh Dno