Šta je novo?

Geil ili ne

Za kraj malo svetla za Geil, konkretno 2x2G 6400 EVOONE na Q6600 radi stabilno na 1066 ali sa latencijama 5 7 7 24 i to je ono sto kolje ove mem jer su za 5 5 5 15 zakucane na 820, dobra strana je i da su mlake ali to je i normalno za hladjak kakav imaju stim sto ne kupujemo hladnjak nego memorije. Verujem OCZ da mozes da podignes tvoje mem ali obori im latenciju i to vazi verovatno za sve Geilove jer nemaju mikrone na sebi. Koliko se gubi na tako labavoj latenciji EVEREST kaze 320Mb/s manje u odnosu na Kingston HyperX na 5 5 5 15 odnosno 950Mb/s manje u odnosu na Kingston HyperX na 5 5 5 15 i kloku 1184 sta to zanaci procenite sami jer nemam vremena da testiram neke druge aplikacije pa ako neko zna kolika je to razlika neka postuje. Nadam se da cu uskoro imati Kingston HyperX na 1200 4x1G pa cemo videti sta on moze

Imaces vec sutra:)

Inace kingston memorije 800mhz 1gb sa elpidinim cipovima (bar ove koje ja prodajem) na sebi mogu da idu sa X38 plocama do 1150mhz 5,5,5,15, recimo kod mene su isle na 1120mhz za svaki dan n pri naponu od 2.20v, masina se budila i sa preko 1250mhz ali nista vise od toga. Ako nekom trebaju neka pusti poruku na PM imam ih jos koji komad.

Poslednja izmena:
Sto Mi Nedade Da Ih Probam, To Mi Sad Kazes, Izgleda Da Kingston 1200 Ima Tarabu Na 1280

Imaces vec sutra:)

Inace kingston memorije 800mhz 1gb sa elpidinim cipovima (bar ove koje ja prodajem) na sebi mogu da idu sa X38 plocama do 1150mhz 5,5,5,15, recimo kod mene su isle na 1120mhz za svaki dan n pri naponu od 2.20v, masina se budila i sa preko 1250mhz ali nista vise od toga. Ako nekom trebaju neka pusti poruku na PM imam ih jos koji komad.

Jel' bas pise Elpida na chipovima ili su remarkirani? Ajd' ih uslikaj ako ti nije problem. Znacilo bi mi da znam koje da trazim kada budem kupovao...

bre ja neznam sto ste toliko ogorceni na geil... mada mogu da vas razumem jer sam imao slicne probleme sa misevima (mx r)... meni radi sasvim solidno, 2x2x1GB Geil Ultra cl4, ide do 1050 sa 4.4.4.12, tek kada nabavim cooler za cpu ima da ih testiram za vise...

Meni nije jasno sto vecina smatra da je Geil Ultra PC6400 jedinstven. Dokumentovano je da mogu da se zalome tri vrste cipova, tako da je to lutrija i samo je ovo iz specifikacije zagarantovano. Sa Micronom ste super prosli, sa Elpidom dobro za tu kintu i to je to...

Kao sto ce neko da kupi Kingston VR PC6400 i ocekivati da ih vozi kao sto je *******i testirao. Moze da bude, ali ne mora da znaci...

Za DDR je 2x512 Geil Blue nekad dolazio i sa BH-5 UTT chipovima, koji su tada kostali duplo vise. Nekad sa Hynix, pa su mogli oko 240Mhz cas2.5. A nekada su bili neki krsh cipovi i nije se mogao maknuti vise od 205MHz.

Dobra strana je to sto je vise pozitivnog iskustva sa Geil Ultra, pa ko voli nek izvoli. Ne bi oni stavljali hladnjake za dzabe :D...

Razmisljao sam o:

GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 44e
GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Ultra Dual 48e
GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Black Dragon 50e
(ali sam odustao iz pomentih razloga)

OCZ TECHNOLOGY 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 Gold GX XTC 55e
KINGSTON 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 HyperX 63e
KINGSTON 1GB 800MHz DDR2 20e

moje iskustvo sa geil 2x1gb@800 value je odlicno. nju imam na amd-masini, radi [email protected] 5-5-5-15 i [email protected] 4-4-4-12 bez ikakvog zabrinjavajuceg grejanja. ne mogu da identifikujem cipove, mozda sam naprosto imao srece ali sudeci po onome kako radi ja sam potpuno zadovoljan.

Poslednja izmena:
Kako se moze videti koji su cipovi na memoriji?? Naravno, ako je moguce bez skidanja hladnjaka...

Na jednom od mojih modula stoji,

GX22GB6400UDC

Mada mislim da ovo nema veze sa ovim oznakama ?

npr, AET93F30D je za Aeneon chip.

Za Microne nista ne pise, ovi nasi su ili Elpida ili Spectek verovatno ..( 10$ da je ovo moj ...Specktek)

Vidim da ste se opasno nastrojili da przite po Geil-u.Moram reci samo jedno da je to firma tj. brend vrhunskog kvaliteta ,nekad je bila vodeca u proizvodnji ram modula po kvalitetu.Slazem se da u danasnje vreme ima mnogo fuseraja i reklamacija itd.Ali pitam ja vas,ima li neko Geil original iz USA???Sve su to bre licence i ko zna ko to vise pravi.Pa nije ni cudo sto je tako sad jeftino a cena je totalno nerealna.Inace iz mog profila se vidi prilozeno da imam Geil i to Ultra Plus sa Micron chipovima.Nju sam vozio bez problema na 1200Mhz i to na Commando-u koji podrzava samo 800 Mhz pa vi vidite koje je tu moralo da bude natezanje i stelovanje da bih dostigao tu brzinu a da pri tom bude mlaka.Na Maximusu ide opusteno!Nemozete generalizovati stvari.Geil ne valja i sl.Bre to je i danas dan vrhunski proizvodjac RAM modula!Poredite tu neke babe i zabe,neke firme koje su se skoro ispiljile,nemaju staza a kamo li kvaliteta.Porediti firme koje su ispod nivoa zaista ne ide!Ja nisam user koji je veran samo jednom prizvodjacu,ja sam veran kvalitetu,onom sto mi proizvod nudi tako da se ne slazem sa mnogo vasih konstatacija!Sto je najgore,sve non-stop usmeravam na thread o testiranju memorija ovde na benchmarku koji je radio Marko Spacemaster pa pogledajte sta se zaista najbolje pokazalo za overclock!

Poslednja izmena:
Problem je sto ne stavljaju cipove koje su nekad stavljali, pogldaj koliko nas ga ima i nece ni 900MHz stabilno, ja popasem BSOD ako ga stavim na 900MHz , voltaza,Latecnije ne bitne, jednostavno nece ni kako.
Mushkin-a sam probao 6400, ide 1140MHz stabilno.
Kingston 6400, od ortaka ide 1110-1020MHz dalje nisam probao i bio stabilan sa CL5.
Jos jedan ortak sa Geil-om, kod njega ide 940MHz sa CL5 dalje nije stabilan, ovaj Geil koji je kod nas je po ovome sto ja vidim pravo smece, cene jeste dobra, ali ja ga vise u zivotu necu kupiti, dzaba mi memara koju ne mogu da OCujem koliko bi ja theo ( 1000MHz za 24/7 i ne trazim mnogo sa pristojnim latencijama )
Probao sam cak i dal oce nesto nize ako vec nece se clockuje, i nece ni 4-4-4-11 sa 2.2v isto padne memtest..

Problem je sto ne stavljaju cipove koje su nekad stavljali, pogldaj koliko nas ga ima i nece ni 900MHz stabilno, ja popasem BSOD ako ga stavim na 900MHz , voltaza,Latecnije ne bitne, jednostavno nece ni kako.
Mushkin-a sam probao 6400, ide 1140MHz stabilno.
Kingston 6400, od ortaka ide 1110-1020MHz dalje nisam probao i bio stabilan sa CL5.
Jos jedan ortak sa Geil-om, kod njega ide 940MHz sa CL5 dalje nije stabilan, ovaj Geil koji je kod nas je po ovome sto ja vidim pravo smece, cene jeste dobra, ali ja ga vise u zivotu necu kupiti, dzaba mi memara koju ne mogu da OCujem koliko bi ja theo ( 1000MHz za 24/7 i ne trazim mnogo sa pristojnim latencijama )
Probao sam cak i dal oce nesto nize ako vec nece se clockuje, i nece ni 4-4-4-11 sa 2.2v isto padne memtest..

Ja zato i kazem da je pitanje sta dolazi za nase trziste.Ne zaboravite da kod nas dolazi roba B ili II klase uvek.Retko kad ubodes A ili I klasu!Ja sam se uvek trudio da ispratim to da uzimam samo vrh i zato i nikad nisam imao problema!Generalno kod tebe mi se cini da ti imas ne slaganje sa plocom sto je najverovatnije!Imao sam skoro na servisu jednu MSI plocu koja takodje nije htela da se pripitomi,jednostavno nece Geil pa to ti je!Svako ima pravo da razmislja na svoj nacin i da sebi kupi po zelji.E sad jedno jeste,danas je kod nas premija uzeti kvalitet ili da ti dopadne neki dobar primerak hardware-a.To ne valja,kupis u Americi i pevas,100% si siguran u to da si uzeo pravu stvar na koju mozes da se oslonis ali posto mi nismo ameri ostavljeno nam je da bacamo kockice i da igramo lutriju pa sta nam dopadne.Evo ja sam imao srece i verovatno sam dobio primerak kakav dolikuje,kakvim ga je deklarisala firma.Za ostale ne znam ali moguce je da je uzelo maha i da se danas sve vise fuseri sa Geil-om jer kao sto rekoh kod nas ne stize made in USA vec Taiwan i sl.!Cini mi se da volis OCZ,uporedi specifikacije OCZ memorije i videces da su losije u odnosu na Geil...Jel znas ko pravi hladnjake za OCZ Reaper?

Poslednja izmena:
Da slazem, Geil ima na papiru bolje specifikacije od OCZ-a, ali sumljam da ako odem i uzmem jedan kit Platinuma da mi nece ici 1000MHz, mada on i dalje ima cenu kod nas.
I ne :) ko pravi Reaper-ov heatsink ?

Poslednja izmena:
Moram da se javim jer sam i postavio ovu temu, to sto kaze PC Best Geil ja firma ali je stvarno pitanje sta stize kod nas sto kaze OCz a i ja sam to rekao u temi Geil oc, ono sto sam u jednom od proslih postova rekao kod mene je sad u masini osta 2x2Gb Geil EVOONE 800 i radi stabilno na1068 na 2.2V i latenciji 5 7 7 24 za 103 evrica 4G na 1068 razlika 268 MHz to je ok bez obzira na latenciju. Drugo je pitanje sta se krije ispo dobro uradjenog hladnjaka ali za te pare bolje nema, sumnjam da bi 2x2G EVOONE na 1066 dobacio 1200 a to kosta 190 evra. e sad pitanje je dali ce nekom drugom da se zalomi ovaj rezultat odnosno dali je kvalitet isti. Moze biti i da prve serije budu ok a da posle kako obaraju cenu tako pada i kvalitet. Ja sam se mnogo lomio oko Kingstona Hyperx 1066 ali pitanje je kako bi radio 4x1G na X38 DQ6 ili bilo kojoj drugoj ploci, cinjenica je da je malo proizvodjaca izbacilo modele sa 2x2G i pri tom hladjenje su stvarno dobro resili i poslednja stvar 100 evrica i dzepu nije malo .

A ove stavljaju na one verijze...ne znam kako se zovu dal su Enhanced Bandwidth ili nesto drugo, mrzi me sada da idem na site, ali nisu to oni koju su na klasicnom Reaper-u ?

Geil najbolje shto moze da napakuje je GCT mikron a na OCZ idu i GMH i GKX tako da teshko da ikako moze biti loshiji od Geila. Geil nije losha memara nikako, ali nije bolja od OCZ-a ni u kom pogledu.
Isto i za Team Xtreem, Thermalright radi hladnjake, nije to nishta zabranjeno shto OCZ-u to radi TT to je pohvalno jer uzimaju da im to radi neko kome je samo to fah a ne da sami rade pa mozda i pogreshe.

Na jednom od mojih modula stoji,

GX22GB6400UDC

Mada mislim da ovo nema veze sa ovim oznakama ?

npr, AET93F30D je za Aeneon chip.

Za Microne nista ne pise, ovi nasi su ili Elpida ili Spectek verovatno ..( 10$ da je ovo moj ...Specktek)

Ako konsultujes RAM listu (http://ramlist.ath.cx/ddr2/), proizilazi sledece:
PC2-6400 Ultra

GX21GB6400UDC / GX22GB6400UDC
4.0-4-4-12 @ 1.8 ~ 2.3V
Aeneon AET93F30D
Elpida
Micron D9GMH (B6-3) (only early versions)

GX22GB6400UDCA
4.0-4-4-12 @ 1.9 ~ 2.4V
SpecTek -3

GX22GB6400UDCA=
4.0-4-4-12 @ 1.9 ~ 2.4V
Powerchip
Micron D9GMH (B6-3)

Ako je ova lista 100% tacna, ondak nije Spectek. Kad dobijam tih 10$ :D

Ako konsultujes RAM listu (http://ramlist.ath.cx/ddr2/), proizilazi sledece:

Ako je ova lista 100% tacna, ondak nije Spectek. Kad dobijam tih 10$ :D
r00n-va RAM lista je informativnog karaktera ali vazi kao vrlo pouzdana. 100% je tacan samo onaj podatak koji da sam proizvodjac modula. Svi proizvodjaci imaju forum, za GEIL probaj ovde http://www.geilusa.com/forum/index.php. Drugi nacin je da se pogledaju oznake na samom cipu na modulu, naravno ako je proizvodjac modula ostavio oznaku proizvodjaca cipa.

Ok, ovde koliko vidim svi prichaju o ULTRI a shta je sa Black Dragon-om? Kako se klokuje, cena mu je skoro ista kao i ultra (1e razlika)....

pa sa sadasnjom cenom memorije definitivno da svi zakidaju na testiranju zato i ima dosta skarta ja sam na primer od dva para jedan vratio posle 2 nedelje od kad je jedan modul otkazao, slicno se desilo i mom bratu, a situacije je ta jer je veliki broj ljudi na bench-u bas kupio Geil memoriju zbog povoljne cene da su uzimali Kingston na kilo bilo bi slicno...

Geil NE!

Imao sam GEIL 2GB PC 8000 DDR2 1000 Ultra Dual Channel Kit, SPD 4-4-4-12 koji je radio oko 3 mjeseca, nakon čega je jedan modul crko. U jednoj poznatoj BG firmi (gdje sam ga kupio) su mi uredno dali drugi uz komentar da je taj geil sh.t i da su im se svi moduli koje su ugradili vratili. Ovaj moj je bio na nominalnom naponu (2.4V) i grijao se k'o lud (zbog čega je na kraju najvjerovatnije i crk'o). Kad spustim napon na 2V i takt na 800, onda se malo manje grije. Elem, ovaj novi koji sam danas dobio, uopšte ne prolazi gold memory test (ni jednom) na 1000MHz i 2.4V, dok na 800MHz i 2V radi. S obzirom da sam dao pare za memoriju koja treba da radi na 1000MHz, a ne na 800, sutra im je vraćam. Geil, dakle, zaobilaziti u širokom luku. Ja sam se nažalost primio na početne priče (od prije par mjeseci) ovde na forumu kako je to super memorija za klokovanje i sl.

Još jednom, ova memorija ne može da radi onako kako na njoj piše da može. Izbjegavati je u širokom luku.

Uzgred, imam p5k-e ploču i c2d 6750.

Geil NE!

Imao sam GEIL 2GB PC 8000 DDR2 1000 Ultra Dual Channel Kit, SPD 4-4-4-12 koji je radio oko 3 mjeseca, nakon čega je jedan modul crko. U jednoj poznatoj BG firmi (gdje sam ga kupio) su mi uredno dali drugi uz komentar da je taj geil sh.t i da su im se svi moduli koje su ugradili vratili. Ovaj moj je bio na nominalnom naponu (2.4V) i grijao se k'o lud (zbog čega je na kraju najvjerovatnije i crk'o). Kad spustim napon na 2V i takt na 800, onda se malo manje grije. Elem, ovaj novi koji sam danas dobio, uopšte ne prolazi gold memory test (ni jednom) na 1000MHz i 2.4V, dok na 800MHz i 2V radi. S obzirom da sam dao pare za memoriju koja treba da radi na 1000MHz, a ne na 800, sutra im je vraćam. Geil, dakle, zaobilaziti u širokom luku. Ja sam se nažalost primio na početne priče (od prije par mjeseci) ovde na forumu kako je to super memorija za klokovanje i sl.

Još jednom, ova memorija ne može da radi onako kako na njoj piše da može. Izbjegavati je u širokom luku.

Uzgred, imam p5k-e ploču i c2d 6750.
Nominalni napon za tu memoriju je 2.1V a ne 2.4.

Još jednom, nominaln napon za GEIL 2GB PC2 8000 DDR2 1000 Ultra Dual Channel Kit, SPD 4-4-4-12 je 2.4V i to piše na sticker-u koji se nalazi na modulu. U kutiji memorije dobije se i neki papirčić na kome piše ½for best performance½ preporučeni napon memorije je onaj koji piše na sticker-u. Inače, Ja sam probao da spuštam napon (čisto me interesovalo) kod one prve memorije koja mi je radila normalno neko vrijeme i pri 2.2V računar nije mogao da boot-uje. Pri 2.3V mogao je da boot-uje, ali je jako brzo pucao (recimo, čim pokrenem Winamp). Naravno, govorim o radu na 1000MHz. Na 800 mi je radila stabilno pri 2.0V.

Geil je "sr..."
Mislim da mi je za 3 meseca u normalnom radu crkao ( "mislim" da je crkao, prodje prvi krug testiranja sa goldmemory i onda u drugom pocrveni kad tjeram na 1066) i drugi par Geil 8500 ultra plus CL4, prvi nije radio od samog pocetka i zamenjen je.
Greje se puno i na deklarisanih 2.4V
Bas me mrzi da nosim opet memoriju na reklamaciju ali moracu, padam u plavo previse cesto da mogu to da podnesem... :(
Nego sta da drugo uzmem da dobro radi na GA x38 DQ6 i sa Q6600 ?
Dobro bi bilo da je memorija na 1066, a moze i CL5, preporucite i neku od 800?
SAD TRAZIM SAMO KVALITET I STABILNOST!!!

Laza NS
Nije bila mnogo bolja situacija ni kod mene dok su bile samo 2x1G pogotovo kad pustim prime a imam vodeno u masini i masina jos otvorena ,a ovaj moj drugar hoce da tera caty-u, covek radi u Ikarbusu i treba mu masina koja radi nezna on covek sta se greje a sta ne on hoce da mu to sigurno radi i nije zalio novac ali za zivce nisam siguran. Tacno je to sto kazes da je sada manji protok vazduha ali o tome je trebao da misli Geil a ne mi. Covek ostavi masinu da mu renderuje celu noc i sutra zatekne kineski sindrom u racunaru, sva sreca sto takvi klasicni juzeri ne prcakju po masinama , zamisli covek moze da te tuzi za teske telesne povrede.

Xexe ali taj covek ima Geil na 1066 i to sa nekakvim "hladnjacima" koji samo sto se ne dodiruju pa nije ni cudo sto se toliko greje a da ne pricamo da mu je napon na memoriji verovatno preko 2.2V. Lepo sam mu govorio da isece sa strane otvor za jednu 12-icu ali necje covek. Moji BlackDragoni rade sasvim lepo na 900 (2.2V) 5-5-5-15 i nisam primetio da se nesto preterano greju. Verovatno se manje greju jer nemaju "hladnjake" :p

Nazad
Vrh Dno