mickeyrs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.05.2005
- Poena
- 695
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5800X + Corsair H100i PRO XT
- Matična ploča
- Asus ROG Strix B450I Gaming
- RAM
- G.SKILL 2x16GB (F4-3600C16D-32GTZR)
- GPU
- MSI Ventus 2080Ti
- Storage
- Kingston KC3000 1TB
- Zvuk
- Edifier R1700BT
- PSU
- Corsair SFX 600 Platinum
- Kućište
- FormD T1 2.0 Black
- Monitor
- Dell U2724DE + Dell U2724D + Alienware AW2724DM
- Miš & tastatura
- Logitech MX Keys S +MX Master 3S
- Laptop
- Lenovo T14s Gen2 + Anywhere mouse 3S
- Mobilni telefon
- Sony Xperia 5 IV
- Pristup internetu
- Optički internet
mozda da zamenim fabricke ventove kucista koji su slabasni i pomalo istroseni i na vrh stavim dva veca. i za cpu kuler eventualno dodam jos jedan hladnjak.
ili? negde na netu sam procitao, lik koristi manji ventilator koji sve vreme duva u otvoreno kuciste.
što se tiče same grafike mene jedino brine temperatura memorije.
tj memory junction temperature.
Zameniti stare ventove kućišta + dodati gore 2 komada, ali mislim da će tek ventilator koji uglaviš između CPU hladnjaka i grafike da napravi razliku, sad tu treba i malo eksperimentisati koji će smer da pokaže najbolje rezultate.
Šta je sa stranicom, zatvorena ili ima meš/mrežicu ili je neko staklo?
Probao bih da uglavim neki vent (slim deluje da bi mogao da stane sigurno) između CPU hladnjaka i grafike, samo ga spusti ne leđa grafike, zavisi od prostora, možda na neke gumice kao odstojnike.
Od stranice isto može da zavisi i da li da duva u grafiku na dole ili da izvlači na gore vruć vazduh, manje više probaj sve te neke varijante pa vidi šta daje najbolje rezultate i po pitanju temperature i buke.
Kasnije možeš da ga fiksiraš ako je rezultat ok nekom vezicom ili da isprintaš neki nosač koji bi se nakačio na bočnu stanicu pa da se zavuče između grafike i hladnjaka.
Inače, ovako je izgledao moj finalni funkcionalni build sa 3090, ove dve noctue su duvale direkt u nju da hlade mem... https://forum.benchmark.rs/threads/miniitx-kućišta-diskusija.336914/post-6492134
U prvobitnoj varijanti nije bilo dovoljno protoka vazduha da je ohladi https://forum.benchmark.rs/threads/miniitx-kućišta-diskusija.336914/post-6428678