Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Potrebno je da u Graphic Settings u Windows-u bude upaljen HAGS (Hardware-assisted Graphic Scheduling).
Ja sam probao i dobija se prividno veci FPS, ali je latencija jos gora nego inace i ne bih preporucio ovaj mod.
Da ,nisam ovo ukljucio u win, sad radi. Nije lose mada ima prilicno laga, sa nekih 35 fps sam otisao na 55-65. PT+DLSS Q

Da da, moja greska nisam lepo napisao PT+DLSS Q+FG oko 60tak fps.
Mada na RT ultra +dlss q+ fg nekih 80-90 fps sto je sasvim korektno. Sve u svemu nije losa stvarcica.

Poslednja izmena:
Pozdrav drustvo. U narednim danima planiram uzeti neku nvidia grafiku 3000 serije. Zanima me koju vi preporucuje tu do max 340 evra.

Pozdrav drustvo. U narednim danima planiram uzeti neku nvidia grafiku 3000 serije. Zanima me koju vi preporucuje tu do max 340 evra.
Nije pitanje za ovaj deo foruma.
Postavi ovde

Nije pitanje za ovaj deo foruma.
Postavi ovde
Onda cu bolje preformulisati pitanje. Da li vredi uzimati RTX 3080 Founder edition ili neku od low budget brand RTX 3080? Koje su mane i prednosti FE verzije?
Da li je sada odgovarajuce pitanje za ovu temu?

Poslednja izmena:
mane, skuplja, prednosti lepsa :)

po meni je taj njihov blowtru sistem hladjenja bolji od ovih standardnih tri fans od dole

Kakav je OC na FE i undervolt da li moze uopste undervolt? Gledao sam neke testove da se bas poprilicno greje. I da li je power delivery na njoj bolja nego na vecini rtx 3080 modelima?

Kakav je OC na FE i undervolt da li moze uopste undervolt? Gledao sam neke testove da se bas poprilicno greje. I da li je power delivery na njoj bolja nego na vecini rtx 3080 modelima?
Performanse su nebitne, u praxi su sve iste što se tiče fps, hlađenje je bitnije.

FE je ok što se tiče hlađenja (ne i naročito dobra) ali pati od vrelog VRAM-a kao i većina 3080-ica (možda i više), s tim što je nezgodnija za otvaranje od partnerskih modela. Gledao bih da to rešim što pre ako nije u garanciji (pretpostavljam da nije), imaš dobre Upsiren termalne padove i onu "glinu" (putty) na Aliexpressu ili Arctic TP3 ako ti se žuri.

VRM na FE je odličan, bolji od gro drugih.
Može da se undervoltuje kao i ostale, mislim da i preporučljivo...ja sam undervoltovao moju Gigabajtovu.

Performanse su nebitne, u praxi su sve iste što se tiče fps, hlađenje je bitnije.

FE je ok što se tiče hlađenja (ne i naročito dobra) ali pati od vrelog VRAM-a kao i većina 3080-ica (možda i više), s tim što je nezgodnija za otvaranje od partnerskih modela. Gledao bih da to rešim što pre ako nije u garanciji (pretpostavljam da nije), imaš dobre Upsiren termalne padove i onu "glinu" (putty) na Aliexpressu ili Arctic TP3 ako ti se žuri.

VRM na FE je odličan, bolji od gro drugih.
Može da se undervoltuje kao i ostale, mislim da i preporučljivo...ja sam undervoltovao moju Gigabajtovu.
Porucena je FE verzija,jeste malo komplikovanija za rastavljanje ali verovatno cu zameniti padove u skorije vreme. I obavezno undervolt na njoj,koji je najbolji softver za undervolt?

^ msi afterburner
Sad imam jedno pitanje

- da li ima mogucnost prilikom podesavanja voltaze da se podesi tacan napon koliko zelimo da ogranicimo ili samo moze procentualno?

Meni postoji samo procentualno da se podesava nemam drugu mogucnost

Napon mozes da limitiras preko curve editor-a, pogledaj na yt ! Ove vrednosti su za moju kartu, tako da pronadjes za sebe koji ti odgovara.

Screenshot 2024-09-19 145947.png

Imam Asus Tuf 3070 TI, razmisljao sam o prelasku na MSI Gaming Z Trio 3080 10g ili EVGA FTW3 Ultra 3080 10g, obe imaju slicnu cenu oko 370-380e, moja vredi koliko sam gledao po oglasima oko 320e, dakle za 50-60e doplate bi mogao imati dobar model 3080....ili mozda sacekati 2025 pa videti kakva ce biti situacija....nisam u nekoj zurbi, sluzi me 3070 ti odlicno sa DLSS na 1440p i high detaljima.

Imam Asus Tuf 3070 TI, razmisljao sam o prelasku na MSI Gaming Z Trio 3080 10g ili EVGA FTW3 Ultra 3080 10g, obe imaju slicnu cenu oko 370-380e, moja vredi koliko sam gledao po oglasima oko 320e, dakle za 50-60e doplate bi mogao imati dobar model 3080....ili mozda sacekati 2025 pa videti kakva ce biti situacija....nisam u nekoj zurbi, sluzi me 3070 ti odlicno sa DLSS na 1440p i high detaljima.
Bolje da predjes na 4 seriju. Ja bih tako uradio na tvom mestu ako vec zelis da menjas

Tako je, ne treba ulagati u kartice s 10GB memorije koliko god su jake. Ja sam uzeo jako povoljnu RX 6700 XT i dobro će poslužiti dok se ne iskristališe situacija oko sljedeće generacije.

Pozdrav ljudi. Nisam imao Nvidia karticu skoro dvajes godina. Zapala mi pod ruku neka Manli 3080ti. Znam da je malo kopala, ne znam je l treba nešto da menjam bios kao kod Radeon kartica da je vratim za gaming ili ne? Kako da proverim da li je bios menjan? U igrama se ponaša normalno. Takođe ne vidim nigde prekidač za neki silent/drugi bios, niti se ventilatori u idle zaustavljaju (mada nisu ni preglasni, ali nema razloga da rade). Pretpostavljam da kartica pošto je faktički lowcost/noname nema prekidač za bios ili ga ja nisam našao, ali nemoguće da su ovako uradili fan curve da se ne gase nikad ventilatori. Kakva su vaša iskustva?

Ne gase se ventilatori na toj grafici.
Nema dual bios.

Imali neki info vezanoza DLSS4 i FG na 3xxx seriji, oceli se to desiti nekada... Naleteo na neki clanak pre mesec dana da se nesto radi na tome i od tad nista.

Dlss4 radi na 3000, kao i amdov FG
Stvarno, od kad ??? Od samog starta kao kod 5xxx ili nesto kasnije.

Sta se desava sa FG hoceli to ikada proraditi na 3xxx, ne radi to sa amdov FG bas kako bi trebalo.

Moraš imati nativno određeni minimalni fps da bi FG radio kako treba jer se ponaša isto kao i da ga nemaš samo ti vidiš veću brojku pa se tešiš, a što latencije skoče to nećeš primetiti samo u nekim sporijim Single Player igrama.

Moraš imati nativno određeni minimalni fps da bi FG radio kako treba jer se ponaša isto kao i da ga nemaš samo ti vidiš veću brojku pa se tešiš, a što latencije skoče to nećeš primetiti samo u nekim sporijim Single Player igrama.
Znam to, nego nisam ispratio sta se desava sa FG na 3xxx ... To nativno fps nije bas samo naitvno vec i sa DLSS oko 60 da bi FG ima sa cim da odradi svoje. DLSS FSR postali novo nativno.

Vrh Dno