Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

I

Ne ocekuj previse i bices zadovoljan. 8GB VRAM-a polako postaje tesno za nove igre na max. podesavanjima, narocito kad se ukljuci i RT.
Kad se uključi šta...?🙄
^ u full HD za 90% igara jeste. Neke ne može tipa cyberpunk koji je težak za većinu kartica. Ima komšija istu kao tvoju ali tuf verzija. Neka te lepo služi😀
Baš to....27" 1080p curved 240Hz Gsync🥹👌
Ja zadovoljan 🙂

Ali kartica izgleda fenomenalno...***a,sad me vuče i ostatak delova da nabavim u beloj boji,napajanje imam ,sa sve belim kablovima,merkam ram Kingston Limited Edition,takodje argb bela 👌👌
Ostaje jos kućište 🫣 tu sam na mukama.🙂🙂

Snimak testova kartice kačim sutra.

Poslednja izmena:
Ray tracing.

Kad se uključi šta...?🙄

Baš to....27" 1080p curved 240Hz Gsync🥹👌
Ja zadovoljan 🙂

Ali kartica izgleda fenomenalno...***a,sad me vuče i ostatak delova da nabavim u beloj boji,napajanje imam ,sa sve belim kablovima,merkam ram Kingston Limited Edition,takodje argb bela 👌👌

Snimak testova kartice kačim sutra.
240hz monitor je iskreno veliki zalogaj za 3060ti, opet zavisi koje igre igraš. I postavka same igre će znaciti za visok ili niži FPS.

Ja sam juče pazario novu igračku,danas stigla...🙂
Sa RTX 2060 na RX 6600XT,probao 2 nedelje,na kraju se vratio na RTX...
Samo da služi kao prethodni model bez problema 👌👌👌
Samo jedno pitanje,trenutno imam 735w napajanje sto je vise nego dovoljno,planir da ugradim 550 Corsair koji imam neotpakovan,po netu citam da je i ono vise nego dovoljno za ovu kartu u kombinaciji sa R5 5500?
Ako moze samo mala pomoć vezano za ova podešavanja,sve je na default,treba li mešto posebno da upalim,ugasim...?
Не бих ја на твом месту ишао са тих 550 вати па нек су и Corsair, оставио бих 735w за сваки случај, ипак је та графика солидан потрошач, а и имаш екран 240Hz, треба то потерати.

Не бих ја на твом месту ишао са тих 550 вати па нек су и Corsair, оставио бих 735w за сваки случај, ипак је та графика солидан потрошач, а и имаш екран 240Hz, треба то потерати.
Ako sam razumeo, za tu 6600xt je vise nego dovoljno 550w

3060ti

max vuce 200w i ostatak kompa, 550W je sasvim dovoljno

Moja msi gaming x trio 3060ti vuče do 250w u afterburneru tako da zavisi i od karte koju imaš.

Pa što se kućišta tiče, NZXT H7 FLOW je najbolje belo kućište koje može da se nađe kod nas. a onda uzmeš i OVO . :)

Pa što se kućišta tiče, NZXT H7 FLOW je najbolje belo kućište koje može da se nađe kod nas. a onda uzmeš i OVO . :)
Pazi...sto se kucista tice,za te pare bi iskreno pre uzeo

NEMA LADLICU za psu,sto mi senogo svidja jer je psu belo,sa belim kablovima.
Ali iskreno,18-19k za kuciste...suludo po meni.Moram traziti nesto do 11-12k

da se vratimo na temu. hvala na razumevanju

@CaptainCrash I onda potrošiš toliko keša za sve te bele komponente i pomisliš “a zašto nisam kupio bolji CPU instead?”. :unsure:

^ ne gubis ništa, na undervolt sa 3080ti sam čak dobio oko 3% performansi. Namestio sam na 0.875 i 1875mhz. Temperature su sa 70c pale na 60c a fan sa 78% na 60-62%, a potrošnja sa 400w na 270w. Dok je bila na default radila je na 1835mhz a pod undervolt konstantno 1875mhz.
Konstantno ? Šta i u slučaju nezahtjevnih igara i manjih opterećenja, grafička karta radi na maksimalnim frekvencijama ? Znam da tada troši manje wati, struje, valjda onda ujedno i frekvencija radi na nižem stupnju....ili nakon undervoltanja to nije tako.

^ kod undervolt kad namestis manje zahtevne igre koja ne treba toliku snagu će povuci koliko joj treba dok ne dostigne određen FPS koji si zadao i neće raditi na max plus će imati jos manje temperature, potrosnju…. Znaci neće stalno grafika raditi konstantno na primer u mom slučaju 1875mhz nego će raditi dajem primer na 1400mhz. Ponaša se kao i kartica na default ali je ogranicena na 0.875 i 1875mhz i to ne može da pređe.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: Asi

Ovaj prvi odgovor s linka kaže da nakon svakog restarta windowsa treba sejvani undervolt profil opet aktivirati sa apply. Jer se kartica vraća na default. Znači par klikova u afterburneru svaki puta nakon restarta windowsa ako želimo zadržati undervolt.

Ovaj prvi odgovor s linka kaže da nakon svakog restarta windowsa treba sejvani undervolt profil opet aktivirati sa apply. Jer se kartica vraća na default. Znači par klikova u afterburneru svaki puta nakon restarta windowsa ako želimo zadržati undervolt.
Imas opciju u afterburner da automatski ucita profil pri startu windows-a

• Like
@Asi ne moraš, snimis profil i namestis sa dizanjem windowsa podigne i afterburner ali otkacis da ti ne izađe kao prozor nego se smanji i spusti dole na taskbar

• Like
Za driver sam sa Nvidia stranice našao općenite drivere koji podržavaju sve 30.. kartice. Ima ''Game Ready'' i ''Studio'' verzija drivera, slične veličine.
Logično je instalirati Game ready jer je noviji i više ću igrati....ali baš guglam, ovi Studio su stabilniji i više testirani, zato i malo rijeđe izlaze. Kod Game ready su zato češći i bugovi.

Ili skinete driver za grafičku kartu sa stranice proizvođača te kartice, za vaš model ?

nije im ista namena. Studio drajveri i treba da budu stabilni(ji)

Koliko ja shvatam, "game ready" postane "Studio" kad prođe malo više testiranja.

Može se desiti da game ready ima neki update koji popravlja performanse u novijim igrama a možda i drugom softveru, pa ako imaš problem sa nečim novim vredi probati najnoviji drajver.

Ako imaš problem sa nečim starim, možda je taj game ready popravio 2 stvari a pokvario jednu koja tebi treba, jer nije dovoljno istestiran, pa bolje probati studio drajver.

• Like
@Asi ne moraš, snimis profil i namestis sa dizanjem windowsa podigne i afterburner ali otkacis da ti ne izađe kao prozor nego se smanji i spusti dole na taskbar
Meni kolega sa AMD karticom i adrenalin software za undervolt ne mora pokretati i držati stalno aktivan taj undervolt program u pozadini. Može ga potpuno isključiti. Sve mu je sejvano u sistem i nakon restarta. Znam da on isključi fast startup opciju u windowsu 10....i sad idem guglati i vidim da se dosta ljudi žali da im nakon restarta Afterburner i slični programi gube aktivne postavke, i baš je jedan lik spomenuo taj fast startup koji treba ugasiti, pa se mislim da je vjerovatno to prava stvar.

^ ja tih problema sa 3080ti nisam imao 1god dok sam je koristio

^ ja tih problema sa 3080ti nisam imao 1god dok sam je koristio
Na restart PC-ja sam mislio.
Šta nisi ti napisao par postova ranije, da treba namjestiti afterburner da se podiže sa Windowsima. Kolega to uopće ne treba da napravi, niti uvijek ponovno učitavanje profila preko afterburnera

^ to je kod nvidia a tvoj prijatelj koliko sam shvatio to radi preko AMD andrelina u kojem je uradio ta podešavanja i sam se podiže uz windows. Znaci nije radio preko afterburnera, a ja sam napisao nekoliko postova u nazad da se profil usnimi i u afterburenu podesi da se podigne uz windows i minimizira na taskbar. Post je #4.937, džaba ja pišem kad ti ne čitaš.

Znam da si ti u afterburner. Znači kolega je jednom naštimao undervolt u adrenaline, i gotovo, taj adrenaline mu više kao da ne postoji, niti se adrenaline diže s windowsima. Možda ga čak može i deinstalirati, a undervolt promjene koje je sa njim napravio ostati će aktivne na toj kartici.

Hoćeš reći da je za Nvidiju i afterburner nemoguće postići ovako kao što je moj kolega sa AMD karticom i adrenaline software ?

Jer stalno imati aktivan afterburner, da se podiže uvijek sa windowsima, mi nije neko bajno rješenje

Svakako ću probati ugasiti fast startup u windowsima, prema preporuci

Poslednja izmena:
^ ne možeš sa afterburnerom kao andrenalinom, to možeš da uradiš ako koristiš asus karticu sa GPU tweak 3. Ne vidim u čemu je problem da koristiš afterburner koji ni ne primetiš kad upalis PC

Afterburner mora ostati instaliran i podesen da ucitava sacuvan profil

@Asi

Kako je tvoj kolega to postigo da napravi promene u adrenaline drajverima i da ih sacuva na karticu i onda da iste obrise? Malo mi to nema logike.

^ na neki način i može, nisam siguran za andrenalin ali za GPU tweak 3 jesam. Namestis šta želiš, da li rgb ili undervolt i snimiš profil. Obrišeš GPU tweak i sve radi dok se ne reinstalira windows.

Vrh Dno