Malo brzinskog testa oc bez dizanja napona MSI karta,cpu 3800XT na def, memorija klokovana
😀
Koliki je bese ovde bio rekord sa nekom MSI kartom (pa da ga rusimo) ne secam se tacno da li je 11800+?
Pogledajte prilog 296408 Pogledajte prilog 296411
To je odlican rezultata za 340/350W kartu na vazduhu, ~88fps fantazija, samo mi nije jasno kako imas tako dobre, niske temperature... Ja mislim da ti neces menjati tu kartu sem ako ne zelis evgu da turis pod vodu jer u tom slucaju imaces brutalne performanse, bukvalno najbolje koje mogu da se postignu sa 3080 500w kartom, al fotku napravi kada je instaliras u kuciste :d
E ovako posto ja uvek govorim ono sto mislim, tako cu i na ovu temu...
3080 FTW3 ULTRA GAMING ovo je 420/500W board power karta, znaci default treba bez problem da radi kao 420w karta, i treba da ima performanse u skladu sa tim, neki prosek je 70~75c sa ventilatorom na 65~80% (po testovima na netu to bi trebalo da budu mnogo nize temeperature od 70~75c, bench test je jedan od retkih koji kaze drugacije), sto znaci u ovom Superposition testu treba da ima ovaj rezlutata
https://forum.benchmark.rs/showthre...tvorena-tema&p=6261119&viewfull=1#post6261119 koji pravi 3080 MSI suprim X 88~89fps a ne 85 pa kao dobro je 82fps, MSI ventus ima taj 82fps rez to je 320w karta, a 370w karte ~85fps...
Sve to dosta zavisi od radnog okruzenja u kome se karta nalazi, ali sem sa 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 do sad nigde nisam video Superposition 88~89fps, i evo sad ovaj rez sa Gaming X Trio koji je ovako dobar samo zahvaljujuci tako niskim temeraturama pa je bost klok mnogo bolji nego sto bi bio sa 70c, ostale karte prave 85~86fps na vazaduhu i to je plafon sa 24/7 overklokom.
Eto sad je dosta 3080 FTW3 ULTRA GAMING karti stiglo kod bench korisnika pa da vidimo da li ce neka uspeti u Superposition testu da dostigne 88~89fps, ali ne sa nategnutim klokovima nego sa 24/7 stabilnim overklokom. Od kolega @Apple ocekujem najvise
🙂 kada se karta nadje u istom radnom okruzenju u kome se nalazi Gaming X Trio, pa da vidimo ko je vjera a ko nevjera :d
Meni se ne dopada to "zavlacenje", ili neka nakace hladjenje kao sto moze da se vidi kod 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 (to su ogromne karte narocito AORUS Xtreme), ili neka olade sa tim k... 420/500W a karta na vazduhu ne moze da postigne performanse kakve bi trebalo da ima prema specifikacijama, nego treba da se prave krive i ne znam sta. Moram da pomenem da kod mene ni TUF karta nije radila u skladu sa net testovima, isto tako nije ni FTW3, ali ventus radi kao i suprim X.