Malo brzinskog testa oc bez dizanja napona MSI karta,cpu 3800XT na def, memorija klokovana

Koliki je bese ovde bio rekord sa nekom MSI kartom (pa da ga rusimo) ne secam se tacno da li je 11800+?
Pogledajte prilog 296408 Pogledajte prilog 296411
To je odlican rezultata za 340/350W kartu na vazduhu, ~88fps fantazija, samo mi nije jasno kako imas tako dobre, niske temperature... Ja mislim da ti neces menjati tu kartu sem ako ne zelis evgu da turis pod vodu jer u tom slucaju imaces brutalne performanse, bukvalno najbolje koje mogu da se postignu sa 3080 500w kartom, al fotku napravi kada je instaliras u kuciste :d
E ovako posto ja uvek govorim ono sto mislim, tako cu i na ovu temu...
3080 FTW3 ULTRA GAMING ovo je 420/500W board power karta, znaci default treba bez problem da radi kao 420w karta, i treba da ima performanse u skladu sa tim, neki prosek je 70~75c sa ventilatorom na 65~80% (po testovima na netu to bi trebalo da budu mnogo nize temeperature od 70~75c, bench test je jedan od retkih koji kaze drugacije), sto znaci u ovom Superposition testu treba da ima ovaj rezlutata
https://forum.benchmark.rs/showthre...tvorena-tema&p=6261119&viewfull=1#post6261119 koji pravi 3080 MSI suprim X 88~89fps a ne 85 pa kao dobro je 82fps, MSI ventus ima taj 82fps rez to je 320w karta, a 370w karte ~85fps...
Sve to dosta zavisi od radnog okruzenja u kome se karta nalazi, ali sem sa 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 do sad nigde nisam video Superposition 88~89fps, i evo sad ovaj rez sa Gaming X Trio koji je ovako dobar samo zahvaljujuci tako niskim temeraturama pa je bost klok mnogo bolji nego sto bi bio sa 70c, ostale karte prave 85~86fps na vazaduhu i to je plafon sa 24/7 overklokom.
Eto sad je dosta 3080 FTW3 ULTRA GAMING karti stiglo kod bench korisnika pa da vidimo da li ce neka uspeti u Superposition testu da dostigne 88~89fps, ali ne sa nategnutim klokovima nego sa 24/7 stabilnim overklokom. Od kolega @Apple ocekujem najvise

kada se karta nadje u istom radnom okruzenju u kome se nalazi Gaming X Trio, pa da vidimo ko je vjera a ko nevjera :d
Meni se ne dopada to "zavlacenje", ili neka nakace hladjenje kao sto moze da se vidi kod 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 (to su ogromne karte narocito AORUS Xtreme), ili neka olade sa tim k... 420/500W a karta na vazduhu ne moze da postigne performanse kakve bi trebalo da ima prema specifikacijama, nego treba da se prave krive i ne znam sta. Moram da pomenem da kod mene ni TUF karta nije radila u skladu sa net testovima, isto tako nije ni FTW3, ali ventus radi kao i suprim X.