Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Dok god je ova manija sa kriptovalutama bice nestasica a kako izgleda ovaj put ce bas da potraje, mozda i do sledece godine.

Ispade da smo zadnji voz uhvatili sa ovim EVGA kartama :D Bas me zanima kad ce mitska bica u obliku 30xx serije opet da se pojave kod nas negde...
Jel se zna nesto, jel ima novih uvoza?
Pa ja sam to i govorio sam nisam hteo da potenciram da se ne bi protumacilo pogresno... I te cene su bile daleko do povoljnih, ali bar nesto za one koji su mogli da priuste, da se igra makar ko moze... Sad je vec totalni mraka, voz otiso a nigde svetla na kraju tunela :ROFLMAO:

Stigoh najzad do rdr.. au.. duplo bolje performanse nego na prethodnom 2080. :) sad mi je zao sto je ostalo par zadnjih misija..

Stize 3060 posto 3060ti nismo jos videli :p cena nesto povoljnija nego sto je bila za 2060... Koja je ovo sprdnja sa kupcima :ROFLMAO:
Pogledajte prilog 297883
Stiže, stiže 😂

Ma na hdmi sljaka ok, nego me nervira ovo blinkanje sa dp. I ovo sa netflixom kad gledam pa hocu da se igram pravi dzigibao :D
Koristim najnovije drajvere 26.01.2021 sto su izasli.
Pisao sam već o tome. Vrati se par stranica u nazad. Problem su driveri, nVidia još uvek to nije rešila. I ja imam taj problem blinkanja, doduše samo u Chrome i Edge sa najnovijim driverom, ali sa prethodnim nemam. Ali zato ako se vratiš na neki od starijih drivera, verovatno ćeš rešiti blinkanje, a možda će ti se pojaviti Black Screen Issue. Najveći problem je što nekima sve radi kako treba, a nekima ne. Ta greška kao i ostale su uvrštene u bug kod nVidie i čeka se rešenje sa nekim od sledećih drivera pošto se gomila ljudi žali, tako da ti za sada ostaje da sam pokušaš to da rešiš tako što ćeš instalirati neki od starijih drivera i testirati. Kreni sa jednim po jednim unazad dok sve ne bude radilo kako treba. Nažalost to ti je trenutno jedina opcija, druga je da se nadaš da će uskoro izaći driver koji će sve te bugove ispeglati. Masa njih čeka od izlaska serije 3000 da se pojavi pouzdan driver.

Stizu karte cene padaju :ROFLMAO:
Jos jedna bajka o grafickim kartama (za one koji ne znaju to je onaj hardver sto se koristi za igranje igrica :p) od istog izdavaca Nvidia :LOL:

Gde će se uglaviti 3070Ti po performansama, pošto neće biti egal sa 3080 sigurno a nije baš dramatična razlika sada, po trenutnim gaming benchmark testovima...

Pisao sam već o tome. Vrati se par stranica u nazad. Problem su driveri, nVidia još uvek to nije rešila. I ja imam taj problem blinkanja, doduše samo u Chrome i Edge sa najnovijim driverom, ali sa prethodnim nemam. Ali zato ako se vratiš na neki od starijih drivera, verovatno ćeš rešiti blinkanje, a možda će ti se pojaviti Black Screen Issue. Najveći problem je što nekima sve radi kako treba, a nekima ne. Ta greška kao i ostale su uvrštene u bug kod nVidie i čeka se rešenje sa nekim od sledećih drivera pošto se gomila ljudi žali, tako da ti za sada ostaje da sam pokušaš to da rešiš tako što ćeš instalirati neki od starijih drivera i testirati. Kreni sa jednim po jednim unazad dok sve ne bude radilo kako treba. Nažalost to ti je trenutno jedina opcija, druga je da se nadaš da će uskoro izaći driver koji će sve te bugove ispeglati. Masa njih čeka od izlaska serije 3000 da se pojavi pouzdan driver.
Može i da proba sa maximum performanse, to je mnogima rešilo problem blinkanja crnog ekrana, ove grafike ne treba držati da se 'lade ispod 100w. ko će da čeka nvidiu samo napred.

Može i da proba sa maximum performanse, to je mnogima rešilo problem blinkanja crnog ekrana, ove grafike ne treba držati da se 'lade ispod 100w. ko će da čeka nvidiu samo napred.
Slažem se, neka proba i to, možda uspe da prevaziđe problem, jer kod svakoga različito deluje, negde uspe, negde ne. Ovde se radi o dva sasvim različita problema. Crni ekran, odnosno Black Screen Issue je problem kada se u toku rada kompjutera zamrzne miš i pojavi crni ekran na nekoliko sekundi i da bi se posle tog vremena ponovo pojavila slika i odmrznuo miš (u nekim težim slučajevima se blokira ceo računar pa mora de se restartuje ili se restartuje sam od sebe po pojavi crnog ekrana). To su sa nekim driverima "uglavnom" rešili. Ali ne lipši magarče do zelene trave, pojavio se novi problem, a to je ovaj o kome on priča: "Blinkanje ekrana", što znači da sve radi normalo, ali s vremena na vreme bljesne slika na monitoru u mikro sekundi (blinkne, zasvetli jače, flešne...) i to ne remeti ništa u radu, ali smeta, pogotovo epileptičarima. Dakle, svakako mora da se čeka neki kompletniji driver koji će obuhvatiti sve ove bug-ove, da bi se konačno rešili bar ovi osnovni problemi sa kojima nVidia muči muku. Taman reše jedan, a naprave drugi i tako u krug.

Ajmo malo pauze u vrcenju pokvarene ploce o cenama i razlozima nestasice. Neka tema sada bude malo za iskustva sa 3000 karticama.

^
Ponovo ce ta prica da se zavrti... Mozda bi bilo dobro da se prva poruka ove teme edituje i odredi kao pravilo da prica o cenam i dostupnosti nije za ovu temu, i da se oni koji bi o tome vazda da razglabaju preusmere na "Nvidia 3080 gde u Srbiji kupiti" posto se tamo vec diskutovalo o svemu ovome o cemu se mahom i ovde prica, samo da se toj temi promeni naziv, ili da se u tom deli foruma pokrene takva tema... Izgubio sam svaku volju da postavim nesto konstruktivno na temu toga kako radi hardver jer se konstatno svaka diskusija zatrpava istim sadrzajem vezanim za cene i dostupnost.

Ok, neka dalja prica na tu temu ide u taj thread. Dok ne dosadi i bogu i narodu

Hajde da najavim jedan review RTX 3070 kartice dok mi ne stigne 3080. Za sada su iskustva veoma pozitivna i ako su moji afiniteti bili veci ali sto se tice performansi pogotovu za QHD rezoluciju moram priznati da sam izuzetno zadovoljan. Kratak sam sa vremenom a svi dobro znate da testove radim temeljno i profesionalno tako da ce jos malo potrajati dok ne uradim ceo review. Ne stizem od posla. Eto, taman da malo razbijemo ovu monotoniju i pomracenje zbog trenutne situacije sa cenama i nedostupnosti kartica. Okacicu uskoro i neke slike hardvera, 3090, 3080, 3070, 3060 Ti, do sada sam ispratio sve RTX koje su izasle. Pozdrav.

Hm, možda bude (i) 128bit zapravo, umesto 256bit...

Da li se mogu očekivati kartice iz "nižeg" ranga, tipa neka RTX 3050 (Ti)? Ako to planiraju ostaviti za kraj godine kad (ako) bude izašla RTX 4000 koji moj bi ih izbacivali...

^
Ponovo ce ta prica da se zavrti... Mozda bi bilo dobro da se prva poruka ove teme edituje i odredi kao pravilo da prica o cenam i dostupnosti nije za ovu temu, i da se oni koji bi o tome vazda da razglabaju preusmere na "Nvidia 3080 gde u Srbiji kupiti" posto se tamo vec diskutovalo o svemu ovome o cemu se mahom i ovde prica, samo da se toj temi promeni naziv, ili da se u tom deli foruma pokrene takva tema... Izgubio sam svaku volju da postavim nesto konstruktivno na temu toga kako radi hardver jer se konstatno svaka diskusija zatrpava istim sadrzajem vezanim za cene i dostupnost.
more kaci te slike i rezultate... mene sramota.. :D do skoro sam davio sa svojom strix 3080 sa kojom sam inace prezadovoljan!!!

^
Pa ima, postavio sam rezultate al evo i ovde :) Mogu i screenshot-ove da postavim ako nesto znaci :p
Sve radjeno sa istim driverima...

3080 MSI VENTUS 3X vs 3080 ASUS TUF OC vs 3090 MSI suprim X.jpg

^
To je samo za vodu i tada otkida, ili za rusiju tokom zime na vazduhu negde napolju :p
Kada se podvuce crta za prosecnog korisnika corav poso, mnogo trosi, trazi vodeno hladjenje, perfomanse su bolje ali nisu u skladu sa potrosnjom koja posteje nesrazmerna FPS-u.

Preskupo za sta nudi ( i za $329), previse su odsekli jezgara premali skok u odnosnu na 2060/2060 Super, prevelika je rupa izmedju ove i Ti verzije. Ja licno cekam 3050 Ti, ili uzimam 2060 Super kad padnu cene.

Ja vise ne znam sta da radim sa ovom Evga 3080. Konstantno me urnise black screen i posle restarta ne baca mi sliku na monitor. Ubodm 5700xt sve radi. Sve sam drivere probao i sve je gore i gore. Svaka ideja dobro dosla.

Reklamiraj. Nema sta drugo da radis kako bi popravio neispravnu karticu

Da je neispravna ne bi kopala na Simplemining npr... Ostavio je par dana i stavio 5700xt dok ne izadju novi driveri. Vidim nove ubacim kartu install,igram igru i pljas crn ekran. Restart kompa i na desktopu crn ekran i to je to...

Pretpostavljam da si probao 461.72 verziju drajvera? Jesi probao downclock?
To sto GPU npr moze da prodje Heaven (u tvom slucaju Simplemining) a uvek puca nekim u igricama ne znaci da je stabilna.

Nazad
Vrh Dno