Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Zahladilo danas, evo moje custom 12-ice na gtx 470, idle-uje na 32C..:smoke:

Prilozi

• gtx 470 idle.jpg
    gtx 470 idle.jpg
    332.8 KB · Pregleda: 84
Pogresio si sliku, daj shot okacene 12-ice.

Zanimljivo ali ruzno, mada ako ti ne smeta i ako hladi naponsku jedinicu kako treba, samo vozi.

kupio sam 470gtx i shvatio da je obican sit od grafe.
toliki sit da sam morao da je vratim posle 4-5 dana koriscenja jer jednostavno ne valja.
cak ni u servisu nisu znali sta joj je i dali mi novu.
jos je nisam izvadio iz paketa , ubacio sam moju staru 4890 i ponovo sam miran ...

toliki sit da sam morao da je vratim posle 4-5 dana koriscenja jer jednostavno ne valja.
jos je nisam izvadio iz paketa , ubacio sam moju staru 4890 i ponovo sam miran ...

Da li mozes malo podrobnije da objasnis sta to ne radi - ne valja da i drugi potencijalni kupci pouceni tvojim iskustvom ne naprava istu gresku?

Good for you :trust:

Ne znam zasto ljudi vole da generalizuju stvari, posto sta god da kupis, desi se da bude los primerak... zato i sluzi garancija. GTX470 ima svojih mana, koje za nekoga cak i nisu male, ali je svakako bolja karta od 4890.

Mislis da bi to trebala biti cena, ili znas da je to dilerska cena ;)

Pa ako je to dilerska cena malo li je da se na jednoj grafici zaradi 40-50e "chistih para"...

neshto se tu ne slazhe : )

@ nooth1ng

Daj vise informacija.. u kom smislu je sit ? Sta znaci ne valja i sta znaci dali su ti novu ?

Ovaj forum bi bio znanto bolji kada bi ljudi uz izjave dali i neke dokaze. Sta je tvoj problem u ovom sluchaju ?

Pa ako je to dilerska cena malo li je da se na jednoj grafici zaradi 40-50e "chistih para"...

U tom trenutku dilerska je bila visa od tih 140 ;) Inace, broj prodatih kartica je toliko mali da cak i sa tolikom zaradom nije previse isplativ posao za uvoznike. Daleko vise im se na kraju isplati da uvoze karte koje kostaju 50-70e (GT220, 5570 i slicno) i prodaju ih sa manje od 10e zarade.

Good for you :trust:

Ne znam zasto ljudi vole da generalizuju stvari, posto sta god da kupis, desi se da bude los primerak... zato i sluzi garancija. GTX470 ima svojih mana, koje za nekoga cak i nisu male, ali je svakako bolja karta od 4890.
Upravo tako.

MSI N480GTX Lightning

MSI just launched new custom designed N480GTX Lightning in MOA 2010 worldwide finals. Card is designed for extreme-overclocking with 16 phases PWM, two BIOS chips, voltage measurement points and switches for higher voltages, OCP unlocker and PWM frequency.

GF100 GPU is overclocked to 750 MHz, CUDA cores to 1500 MHz and memory to 1 GHz (4,0 GHz GDDR5)

Card is equipped with 2 x 8pin + 1 x 6-pin PCI Express power connectors, 2 x 9 cm fans and 5 heatpipes.

X-201009110436289064.jpg

Izvor : vr-zone

Jos slika

Hell of the card :D

u prevodu dajte jedno napajanje samo za grafu alo bre 3 konektora za napajanje
lepo su trebali da isporuce dodatno napajanje sa grafikom :D

u prevodu dajte jedno napajanje samo za grafu alo bre 3 konektora za napajanje
lepo su trebali da isporuce dodatno napajanje sa grafikom :D

I to jedno 1KW:d uz grafu a za LN2 5KW:d

Ko bude uzimao tu kartu ne verujem da ce potrosnja biti nesto bitna, posto fermi ionako trazi jako napajanje.

Bice interesantno videti kako ce se karta nositi sa zagrevanjem, bukom i overklok potencijalom.

***,te nadrk@ne top grafike ionako imaju jedan konektor vishka da moze covek da se izivljava bez problema... :)

Koliko sam skapirao do sad te 480-tke se greju k'o lude kad se klokuju,ali zato i odlicno skaliraju. U prevodu,ako je ne turish pod vodu dzabe si kreciJo... :d

konkretno u mom slucaju ASUS GeForce GTX 470 1280MB GDDR5 .
kupim je , ubacim u komp , prvih par dana sam se kajao sto sam je uopste kupio , sto odamah nisam kupio 480gtx , jer po svemu sudeci 470 nije bila vidljivo bolja kartica od 4890 ...
mozda par nekih malih detalja na nekim igricama sam zapazio , al nista vrijedno 300e ...

e onda posle 5 dana , graficka je jednostavno pocela da mrzne sliku iz cista mira , znaci nisam je klokovao , nista sa njom nisam radio (to je tek trebalo da se desi :-devil-:) , i tako par dana , upalim komp , temperatura svakog HW u komp normalna , kad ponovo slika se samo zamrzne ...

mijenjaj drajvere , stavljaj napajanje od 1200w drugovo , da vidim da mi nije do napajanja , pa onda , cisti novu plocu od prasine , pa reinstal sistema , ma sve sam probao ...

graficka jednostavno mrzne sliku posle 10tak minuta rada ...
ponesem je na servis , oni je pregledaju i kazu mi da je sa grafickom sve u redu da su je testirali bla bla bla ... (mada su momci stvarno korektni bili)

medjutim kad sam ja tom nekom `glavnom` serviseru sve do detalja objasnio u cemu je problem , on mi je odmah rekao , pa kao nisi ti to nama tako na pocetku objasnio , rekao si da se gasi , nisi spominjao da mrzne sliku , rekao si da se grije ...
medjutim na kraju razgovora ovaj momak mi je rekao , da je to neki nazovi bag sa tim karticama i da za par dana mogu da dodjem da podignem novu ...

eto malo opsirnije ...

Jednostavno bila neispravna, sevisere mrzilo da detaljno testiraju pa traze izgovor.. nista novo

ma nasa boljka stara , niko ne radi svoj posao do kraja i kako treba ... (izvuzeci izvinite ! =)

Mogu da potvrdim da se sa novim driverom 260.63 dobija oko 300 GPU marka vise u odnosu na stare sa GTX 470, dok po mom nekom zapazanju bez frapsa Mafia 2 ima nesto stabilniji frame rate i nema toliko velike padove fps-a u zahtevnim scenama. Sve u svemu nije lose...,)

To je sad moderno u poslednje vreme. Frljas se sa cenama kako god ti padne na pamet, a kad odes u prodavnicu da kupis kartu onda padnes u nesvest kad vidis kolke su cene.

znaci ispod 300 nigde je nema jos ako hoces neki bolji model plus 30-40 eura za taj kes imas 5870 koja je duplo hladnija i tista.ne razumem neke sa foruma koji kazu da mu temperatura ne smeta i buka
primer metro 2033 karta izgura na 90c gori a detalji medium ventilator da ne pomiljem kakva li ce biti na novom crysis 2

Mislim uzeti od Asus-a 470GTX, pa me interesira da li je puno bučnija od 285gtx u loadu jer ni 285gtx nije baš tiha u full loadu.

Poslednja izmena:
Evo stavio sam zip ties (plave vezice) na moju custom cooled gtx 470..

Prilozi

• DSC029961.jpg
    DSC029961.jpg
    401.6 KB · Pregleda: 152
Ako nije providna stranica kucista onda to nije nista bitno je da hladi....

Nazad
Vrh Dno