Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Rani test jedne GTX 465

LINK

Za 180 eur :d, mozda i bude dobra kupovina

Ma o čemu vi to? Pa zar niste videli kako je pocepala 5850 u 2560x1600. Tri i po puta veći min fps eeej! :d

Za tu cenu za koju planiraju da je prodaju je itekako losa.... 5850 ce da je pojede, a tek klokovana....

Gde nije losa, i ona i 5830 su "malo" za izbegavanje, posle malo vise od godinu dana skoro isto kostaju performanse gtx-a275 i radeona 4890, mada verujem da posto imaju pozamasnu kolicinu cipova za 465, pa ukoliko prodaja ne bude isla kako treba pojeftinice dobro taj gt-kiks, a mozda to povuce i resto ponude nadole, sto je na zalost malo verovatno.

U pixell-ovom testu 470-ice, 5850 se jako dobro drzi, negde je cak i bolja, a i klokovana je negde bolja, znaci dosta dobro se drzi u odnosu na 470...

Ova karta nema sta da trazi tu realno gledano, a kostace kao 5850 otprilike ako ne i vise kod nas....

Ne znam ko je lud da daje iste pare za sporije, jedino nVidia fanboy....

U pixell-ovom testu 470-ice, 5850 se jako dobro drzi, negde je cak i bolja, a i klokovana je negde bolja, znaci dosta dobro se drzi u odnosu na 470...

Ova karta nema sta da trazi tu realno gledano, a kostace kao 5850 otprilike ako ne i vise kod nas....

Ne znam ko je lud da daje iste pare za sporije, jedino nVidia fanboy....

pravi fanboy ce pre sacekati i dodati 80-100e i kupiti 470,nego ovu kartu...

da spadne cena na nivo 5830,pa mozda prodje,ovako cisto sumnjam...

Vidim ja da vi vec znate cenu ove kartice, a cini mi se da joj cena bude ista ko 5830 opet bi rekli da nevalja nikako i da je 5830 bolja :)

ni jedna ni druga nisu isplative...

bolje dodati za 5850 referentni koji ima za 240e,nego kupiti neku od ove dve za 200-210e

izmedju 5870 i gtx470,uzeo bih gtx zbog fizike i nadolazeceg Crysis-a...

Poslednja izmena:
izmedju 5870 i gtx470,uzeo bih gtx zbog fizike i nadolazeceg Crysis-a...

Iako naginjem NV proizvodima ovo je vecj pomalo glupost... Jedino ako se posmatra iz cost effective ugla + cuda + Physx

U svakom sluchaju... za sada ni jedno ni drugo... vi gospodo sa 48xx kartama uzhivajte a vala i vi gospodo sa 2xx kartama... trenutna ponuda naslova koja mozhe da oznoji vashe karte je tanka a ako se znoje verovatno vas gushi onaj 2x ili procesor iz 2007 godine :D

Poslednja izmena:
Iako naginjem NV proizvodima ovo je vecj pomalo glupost... Jedino ako se posmatra iz cost effective ugla + cuda + Physx

U svakom sluchaju... za sada ni jedno ni drugo... vi gospodo sa 48xx kartama uzhivajte a vala i vi gospodo sa 2xx kartama... trenutna ponuda naslova koja mozhe da oznoji vashe karte je tanka a ako se znoje verovatno vas gushi onaj 2x ili procesor iz 2007 godine :D

mozda jeste glupost,ali takav sam...
gtx285 sam zamenio za 5850 sam zbog AVP-a,i nisam se pokajao...
kada menjam kartu,idem na minimum 10-15% bolje sa nekim novijim tehnologijama,tako da mi zamena ne predstavlja bacanje para,vec neko unapredjenje za sledecih godinu dana...

i bez preteranog shminkanja, koliko je pomak u brzini, grafici i komoditetu upotrebe?

PS. Naravno ono "glupost" je proforme... mozhda bih mogao recji da se SNAZHNO PROTIVIM :D takvom stanovishtu (moram da budem politichki korektan... fasovacju ban ako me neko pogreshno razume)

Poslednja izmena:
Ako bi prebacivali dolare 279$ u evre to bi bilo oko 230 evra znaci... Ali mislim da ipak to nije moguce, s obzirom na cene 470 i 480 koje su $=evro, ocekujem znaci oko 270-280 evra u proseku, mozda bude i malo jeftinija ko zna....

i bez preteranog shminkanja, koliko je pomak u brzini, grafici i komoditetu upotrebe?

PS. Naravno ono "glupost" je proforme... mozhda bih mogao recji da se SNAZHNO PROTIVIM :D takvom stanovishtu (moram da budem politichki korektan... fasovacju ban ako me neko pogreshno razume)

pomak je neki 10-15%,u Crysis-u citavih 20%

ipak,doplatio sam samo 15e i zamenio polovnu za novu,ali nekih mesec dana nakon izlaska 5850,tako da sam extra prosao...

nisam fanboy,samo volim lepo da se igram,i ne pitam kada je to u pitanju...

Nv ili Ati,prosto mi je svejedno...

da sada menjam,ne bi mi se isplatilo i sigurno bih isao na gtx470(5870) nego na 5850...

Cena GTX470 u Moskvi je sada ravno 350 dolara, tj. negde oko 285 evra, shto je sasvim OK cena. 5850 ima da se kupi za 310 dolara, dok je najjeftinija 5870 oko 400 dolara. GTX480 josh uvek koshta mnogo - 600 dolara otprilike.

ZOTAC GeForce GTX 480 AMP! Edition Review

perf_oc.gif

temp.gif

Idle temperatures are comfortably low, a lower fan speed in trade for higher temperatures would have helped with the idle noise. Under load the card is running roughly 20°C cooler than the NVIDIA reference design! Overall, ZOTAC did a decent job with their AMP! Edition, and I still have hope that a BIOS update can optimize the fan speeds.

Karta za respekt, eventualno malo da poboljsaju bios za 2D rezim.

Cena GTX470 u Moskvi je sada ravno 350 dolara, tj. negde oko 285 evra, shto je sasvim OK cena. 5850 ima da se kupi za 310 dolara, dok je najjeftinija 5870 oko 400 dolara. GTX480 josh uvek koshta mnogo - 600 dolara otprilike.

skocio dolar u odnosu na evro,tako da se sada ne isplati naruciti.
dok je bio dolar 75,bilo je extra,danas pogledam 83...
za 40e vise,koliko je ovde gtx470,ne isplati se zezati...

izgleda da ce i u ovoj nasoj zemlji cene da budu vise za samo 10% nego u Americi,osim ako ne polude i dignu cene u nebesa...

videcemo u roku od mesec dana sta ce da bude...

I 295 i 285 i 275 su jos uvek jako dobre karte. Po nekim aspektima i bolje od Fermi generacije.
Ali hype je cudo :)

ako mislis na Gainwarda ta je reparirana.

anyway, vidim da dosta ljudi zanima cena GTX 465 pa cisto da vam javim da ce karta biti sve samo ne jeftina (oko 29000din recimo) i meni ne pada napamet da je porucujem za shop bez kapare.

Nazad
Vrh Dno