Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Za ~280 evra ( gledajuci na 470 i 480 kod kojih je $=evro kod nas) ?!?! Ok, tvoje su pare u pitanju...

Pa ne znam zasto bi bilo drugacije nego sa 470 i 480, ali dobro videcemo.... Ispod 250 evra ne verujem da ce biti....

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
pa ja igram na 1280x1024 ne razmisljam menjati monitor jer mi je ovaj super i dovoljno velik ne znam koji ce mi 470gtx tako sam nesto konto ne znam videcu al zeleni mora da bude:D

opaaaaaaaaaaaaaaa http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/gtx490-throws-down-to-5970/

TDP 375w opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,imas li ti decace 1kw napajanje za to :d
Slab ti je taj chieftec od 650w za to "cudo tehnike" hehe.
Salu na stranu ali realno su nvidia kartice slabije u svakom segmentu od konkurenta iz ati-ja.

Poslednja izmena:
Ja cu da je uzmem jel to problem ???:banana::banana::banana:

Evo ja te bodrim i navijam za tebe da uzmeš. Očekujem i neki mini review. Interesuje me overclock prvenstveno.

A koji su to segmenti??, da nije GPGPU, DX11, tesselacija, Cuda, Phisyx?

Ako je ovo istina onda je lep dokaz da se okrugli sto vrlo lako okreće :d.

Ako se izuzme gtx 470 po ceni kojoj je bio u a-maze, što je bio apsolutni best buy :smoke:

Osim ako pola godine pre toga nisi kupio HD5850 u BenchHouse-u (18.400 RSD, čini mi se) :p

Jes',puna Nemachka bogatih svaba koji pale tompuse sa evrima... :)Ne moras da mi verujesh na rec,ali te svabe mnogo vise cene kesh od nas,i mnogo vise racunaju od nas. Zato ga i imaju...;)

Ovo potpisujem!
Već godinama pratim trend prodaje grafika u Nemačkoj koji se sastoji od ukupnog broja prodatih kartica, klase i najprodavanijih modela. U poslednjih 6 meseci prvih 10 najprodavanijih kartica za "gejmere" bile su ATI-jeve i to HD5850 i HD5770 (u glavom custom ili OC modeli). Tek od ovog meseca na listu je ušla GTX470 i trenutno je na 6. mestu. Prošlu generaciju su više favorizovali GTX260 c216 od HD4870 1GB ali i HD4850 (non reference) od 9800GTX ili nekadašnji 8800gt od 3870 (iako je ATI bio smešno jeftin).
Njihov mentalitet je takav da u većini slučajeva se odlučuju za najbolji odnos uloženog/dobijenog a ukoliko "pucaju" pare onda se odlučuju za najbolje komponente (bilo to HD5970 iz ove ili GTX295 iz prošle generacije) uz to da vrednuju svoje ulaganje i duže vreme nakon toga ne rade nikakav upgrade.

/Sorry za off

GTX470 sa novim driverima 257.15 je slicna 5870.. i sa njom je treba porediti... ja ne razumem zasto neko ocekuje da ona ima slicni cenu sa 5850-kom...

Klasičan nVidia odgovor koji sam već čuo danas.
Pa i ATI je zadnjih mesec dana izbacio 2 performance drajvera. Ali to se verovatno ne računa :D.

Klasičan nVidia odgovor koji sam već čuo danas.
Pa i ATI je zadnjih mesec dana izbacio 2 performance drajvera. Ali to se verovatno ne računa :D.

Pa sa tim driverima je i testirano zar ne?, dobitak sa 25x.xxx je velik, reda od 3-20%, u sustini ovi driveri su tek kako treba optimizovani za Fermi-a...

GTX470 sa novim driverima 257.15 je slicna 5870.. i sa njom je treba porediti... ja ne razumem zasto neko ocekuje da ona ima slicni cenu sa 5850-kom...

zato sto je u Americi 5870 390$,gtx470 350$,5850 290$

razlika od 60$(45e) je opravdana u korist gtx470,a kod nas je gtx470 skluplji od 5850 nekih 90-100e

shvatas li poentu price?

svako pametan koji gleda odnos ulozenog-dobijenog bi dodao 60$ i kupio gtx470,ali kod nas je ta razlika dupla,tako da nam se ne isplati...

tamo je 5870 skuplji od gtx470,dok je gt480 skuplji oko 100$ od 5870...

375e ti je gtx480,a kod nas 480e

zato cu lepo da skupim 380e i ujak mi lepo posalje po nekome gtx480 dzabaka...

samo cu zacekati da izbace kartice sa boljim hladjenjem...

problem je ova nasa drzava,kao i uvoznici koji diktiraju cene...

Poslednja izmena:
Da, ali upoređuješ nVidija BETA drajvere sa ATI WHQL.

Pa sta, pitanje je vremena kad ce 257.15 biti WHQL... barem po forumima ljudi su ekstra zadovoljni driverom... nema pada u kvalitetu, reseni su cak neki sitni problemi... sto samo znaci da ce bas ta verzija biti WHQL

Ja da mogu da biram izmedju GTX470 i GTX480, uzeo bih MSI Lightning 5870! :D

benchmark

benchmark

Opet ponavljam posto ocigledno NISI SHVATIO moj post koji si citirao ali ajde mozda nisam bio dovoljno jasan.NVIDIA je sporija,vise trosi,vise se greje,skuplja je i da ponovim SPORIJA klasu za klasu od ponudjenih kartica.Da je EVENTUALNO BRZA pa da covek zanemari ono negativno,ali nije SPORIJA JE.Jel sad jasnije?

Nije.

Nisi u pravu.

Mozes da kazes da je nVidia skuplja a brza (GTX 470, GTX 480 u odnosu na 5850, 5870), ili sporija a jeftinija (GTX 470, GTX 480 u odnosu na 5870, 5970), ne mozes da kazes da je skuplja i sporija.

Mojne samo ti, molim te...dok je tebe, nex, garson, yoyoo i starac uopste ne moraju da postuju vise u sekciji "Graficke karte" ;)

Mogao bi i da zamenis nekog od nv-fan-modova kad odu u retirement na sledecem konkursu

Sala, ne zameri(te) mi, please :)

Vidi ovako,da te svabe razmisljaju kao ti,to jest kao prosecan stanovnik ove gubernije verovatno bi odavno propali.Oni veoma gledaju sta je isplativije i zato su tu gde su sada.Tvoje poredjenje je obicna glupost,znaci po tebi je ati punto a nvidia bmw???Ja bih pre uporedio to ovako:Ati je bmw a nvidia u srbiji je wolfksvagen golf 2 DIZEL,svi znaju da ne vredi te pare ali eto i dalje imas mazohista koji ce dati za dvojku 91' dizel "U SUPER STANJU" 2-3k evra:d
A sto se tice kola svaba kupuje bmw jel na autobanu moze da ga pegla 200 i posle 20 godina i dalje ce ici 200 i biti u odlicnom stanju,ne znam dokle ce stici taj punto sto si naveo :).

Da dodam,navedi mi igre koje koriste TESALACIJU(za physics znam 4-5 igara) izuzev dirt2 u kome se pokazuje da dolazi do velikih usporenja bas na pomenutoj nvidia-i.
Opet ponavljam posto ocigledno NISI SHVATIO moj post koji si citirao ali ajde mozda nisam bio dovoljno jasan.NVIDIA je sporija,vise trosi,vise se greje,skuplja je i da ponovim SPORIJA klasu za klasu od ponudjenih kartica.Da je EVENTUALNO BRZA pa da covek zanemari ono negativno,ali nije SPORIJA JE.Jel sad jasnije?

Da,objasni mi tih 80% gde je nvidia bolja.

Tebe bas muci Nvidia kolko vidim:D:D:D

Oce biti ove zotac kartice kod nas da se kupe?

Mislim da teško, jer Zotac-a već neko vreme nema kod nas, uvoznik je bio PIN koji se baš nije usrećio s njim, a u pitanju je ipak dobar brend.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, ove najavljenje Zotac karte trebalo bi pristojno da se hlade s obzirom na hladnjak i dva venta. Bice interesantno videti koliko ce moci da se overklokuju.

Nije.

Nisi u pravu.

Mozes da kazes da je nVidia skuplja a brza (GTX 470, GTX 480 u odnosu na 5850, 5870), ili sporija a jeftinija (GTX 470, GTX 480 u odnosu na 5870, 5970), ne mozes da kazes da je skuplja i sporija.
Amen to that, DAS... nikad tacniji sazetak nisam procitao :)
Svaka ti ja ka' Njegoseva :D (mislim samo i iskljucivo na ovaj post :p)

A ova budalastina sto je misterija izrekao, pa sve i pored toga sto mi je krv trenutno blago crvenkasta :), bez primesa zelene :d, ipak je teska budalastina... nikako da se sloze sve kockice od cinjenica koje je izrekao, nijedna karta se ne uklapa u taj profil.

MSI N465GTX-M2D1G stize kod nas sledece nedelje... citav 1 kom :)

postove kao sto je ovaj misterija021 treba ignorisati, ne zasluzuje da se na tako sto uopste odgovori...

Nazad
Vrh Dno