Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Ovo prvo je glupost, ne shvatam kako bi to mogli da izvedu u hardveru. Jedino ako GTX465 nije potpuno novi cip (GF102?), koji se proizvodi sa recimo 384CC i bez gomile GPGPU stvari, ali opet... CUDA funkcionise i na G86 i integrisanim grafikama, na primer. Kroz drajvere bi svakako mogli to da odrade, ali vec sada imaju jednu igru koja koristi CUDA za efekte vode, pa bi to bila svojevrsna prevara. Verovatno je ipak autor pomesao neke pojmove ;)

Drugo vec i mogu da poverujem, i sam sam napisao nesto slicno pre vise od mesec dana. GTX470=Quadro=Tesla, a na ove dve profesionalne jos i mogu da zarade. Potpuno je logicno da preusmere cipove, koliko god da mogu da prodaju profi kartica.

50w fermi?

Projecting that timeline forward, KitGuru predicts that nVidia will have a GT420 part ready to go late in Q3. While it might only have DDR3 memory and a smaller (128 bit?) bus, it will do something that many thought was impossible. Deliver Fermi to the masses using just 50 watts.

- http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/50w-fermi/

A za ono "ukidanje" cuda podrske, verovatno se misli da ce buduci cipovi(gf 104 pa na dalje) biti vise "gaming" manje "compute".Izgleda da se nece vise razvijati samo jedan gpu koji ce da tera kompletnu liniju karata, ili ti "no high performanse cuda for the masses, any more".

Poslednja izmena:
da ... moglo bi se odnositi na ukidanje DPFP podrške u hardveru ili slično.

da.. verovatno ce da izbace double precission i ecc iz gaming GPU-ova.

NVIDIA GTX 465 detailed ahead of June 1 launch, GTX 460 also rumored

ASUS GeForce GTX 465 poses for the camera

10x0520m1place04jf.jpg

Nesto ne kontam dali ce 465gtx biti sporija od 460gtx samo to mi nije jasno i da li se uopste planira 460gtx?

Pa kako stoje stvari, GTX460 je preimenovan u GTX465. Moguce da ce najjaca karta sa GF104 cipom biti GTS460, pa su zato ovu malo pomerili "navise".

Sto se performansi tice, mislim da ce karta biti 20-30% sporija u odnosu na GTX470 u zavisnosti od testa, slicne potrosnje (nesto malo manje) i sa daleko nizim bandwidhtom (~102GB/s). U prevodu, bice vrlo blizu Radeona 5830 u nizim, a moguce cak nesto sporija u visim. Sve ce zavisiti od cene, ali verovatno nece biti previse isplativa kupovina, pa ce ljudi ipak cekati GF104.

GeForce GTX 470 hasn't been cancelled, Production of reference cards just ending

Nvidia's GeForce GTX 470 looked set to be the shortest-lived GPU since the Radeon X1800XT yesterday, as rumours spread that Nvidia planned to can the card just two months after its release.

Tech gossip site Kit Guru yesterday claimed that it had spoken to sources in Taiwan, who said that "no more orders are being taken for the Nvidia GeForce GTX 470." The site logically concluded that this meant that Nvidia was planning to phase out the GPU in favour of the reportedly forthcoming GeForce GTX 465.

This looked particularly likely, because the site had already heard that Nvidia's GeForce GTX 465 cards would use the same PCB as the GTX 470. However, our own sources have revealed that Nvidia has no plans to can the GeForce GTX 470.

It looks as though the confusion has arisen from the production of Nvidia's own reference cards, rather than the GPU itself. According to our sources, a GPU usually starts the early stages of its lifecycle on reference cards made by Nvidia, featuring an Nvidia-designed PCB and cooler.

After the initial launch, Nvidia then changes the orders to just GPUs and RAM, rather than whole graphics cards. This enables board partners to come up with their own designs for PCBs and coolers, which explains the recent custom GTX 470 cards we've seen, such as the Inno3D Hawk.

As such, it's highly likely that Nvidia has shifted the focus of reference card production from GTX 470 cards to GTX 465 cards, which could also explain why the latter is reportedly being based on the same PCB.

In short, it looks as though Nvidia has simply stopped orders for GeForce GTX 470 reference cards, but the GPU is still very much in production.

Video sam to danas, covek izgleda dobio GTX465... Samo mi nesto previse dobri izgledaju Warhead skorovi....

Moguce da jeste, posto ima malo postova na overclock.net ne treba sve uzimati za ozbiljno....

Thermalright Spitfire on GTX480

[YOUTUBE]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nMxWVgYRv-M&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nMxWVgYRv-M&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

EVGA has released a new GTX 470: the GeForce GTX 470 SuperClocked+. This GTX 470 features a high flow bracket that allows a reduction of the temperature by around 7°C compared to the GTX 470 reference board.

14e8awm.jpg

i1l5ee.jpg

2mpzxbq.jpg

I ja sam se uvek pitao što ne stave veće rupe na pci limčić heat spreadera... Nekako je logično da budu veće...Mada je i dalje referentan hladnjak.

I ja sam razmišljao o skidanju heatspead-era ili bar lapovanju istog da sam zadržao GTX470. Naime, kada sam montirao vodeni blok i kasnije vraćao originalni cooler primetio sam da GPU heatpreader ima stomačić na sredini i mislim da bi lapovanje istog u kombinaciji sa poliranjem coolera + stavljanje neke normalne termalne paste oborilo temperaturu za bar 5 do 8 stepeni u loadu...

Palit GeForce GTX 470 Dual Fan review:

http://www.tweaktown.com/reviews/3300/palit_geforce_gtx_470_dual_fan_video_card/index.html

At $330 this is a fantastic valued GTX 470. Some companies are selling the reference design for more. We have to ask; why would you buy that over this one?
Palit do what they do best; bring a model people want to the market at a price they're willing to pay. Considering we know the OC potential of the GTX 470, the model is becoming more and more mouth watering as time goes on.

Poslednja izmena:
Crysis 5850 je 20% jaca, RE5 30% jaca, ME2 20% jaca, Dirt 2 opet 5850 je oko 10% jaca, Battleforge 15% jaca, Vantage 5850 preko 20% bolji skor.... Gledao max. rezoluciju....

Cena 465 ce biti 279$, cena 5850 299$ razlika u procentima 7%...

7% skuplja 5850 je oko 20-30% bolja, na osnovu toga zakljucujem da je 465 dosta losija...

Mora cena da ide dole toj karti, i oni u test su slicno rekli.

Poslednja izmena:
zakljucak

..ja na ovim testovima za igre na ovom linku sto si stavio ne vidim da je dosta losija od 5850... Na osnovu cega ti to zakljucujes?

Evo cetiri razloga za zakljucak:
1.Sporija
2.Trosice vise struje
3.Bice bucnija
4.Samim tim sto se vise greje i trosi grejace ceo komp vise nego 5850

5.Peto samo ako spomenes "nereferentno" hladjenje,da bi se svela buka i zagrevanje na normalan nivo to je obicno i skuplje resenje i jos jedan minus.Evo druze link za zakljucak gde je sve jasno " http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce-gtx-465_6.html#sect0 " a sve je u sustini jasno od onog dana kad je izasao fermi.Nvidia je totalno promasila sa ovom serijom i nisam srecan zbog toga jel naravno nece doci do pada cena kartica jel ovo nije konkurencija Ati karticama i nema potrebe za ratom cena.Cena proizvodnje fermija je skupa i imaju gomilu skarta(ma sta god oni pricali da je sve ok)tako da nema teorije da spuste cene a samim tim to nece uraditi ni ati.

Ja koliko vidim, jedino u Mass Effect 2 na rezoluciji 1680x1050 GTX465 ima šta da pokaže, sve preko toga jok.Svuda zaostaje od 5-30 frejmova, dakle neisplativo.

Crysis 5850 je 20% jaca, RE5 30% jaca, ME2 20% jaca, Dirt 2 opet 5850 je oko 10% jaca, Battleforge 15% jaca, Vantage 5850 preko 20% bolji skor.... Gledao max. rezoluciju....

Cena 465 ce biti 279$, cena 5850 299$ razlika u procentima 7%...

7% skuplja 5850 je oko 20-30% bolja, na osnovu toga zakljucujem da je 465 dosta losija...

Mora cena da ide dole toj karti, i oni u test su slicno rekli.
..to se ne igra na tim rezolucijama... pogle Dirt 2 i BattleForge,a da ne govorim o Mass Effect 2 na mojoj rezi...a fizika i 3d eeheheee i to se racuna... Ovi sto su pisali tekst su pristrasni. Cak u jednom trenuku su napisali dangerous Radeon HD 5850.:D Unigine nisu smeli ni da stave :d

Poslednja izmena:
Izasli su driveri 257.15 koji generalno dizu performanse za 3-20%... mislim da je prosek povecanja performansi 6-7% u globalu

ova karta je smesna!!!

lepo sam rekao da od daljeg sakacenja nista dobro ne moze da ispadne,i bio sam u pravu...

ova karta je u "mozda" u rangu 5830,a kostace kod nas minimum 20% skuplje...

karta je neisplativa,i cisto sumnjam da ce je oni prodati u velikim kolicina,makar dok ne spuste cenu...

ova karta je smesna!!!

lepo sam rekao da od daljeg sakacenja nista dobro ne moze da ispadne,i bio sam u pravu...

ova karta je u "mozda" u rangu 5830,a kostace kod nas minimum 20% skuplje...

karta je neisplativa,i cisto sumnjam da ce je oni prodati u velikim kolicina,makar dok ne spuste cenu...

Pa i nije plan da je prodaju u velikom broju, ionako je ovo skart od fermi-a, cekamo jos na derivate...

Lepo je to sto drajveri donose neka mala poboljsanja tipa 5%, ali nema ovoj karti pomoci, nece ona prestici 5850 nikada, i Ati dobija boost sa drajverima isto...

5830 na primer uopste nije popularna karta, ja ne znam dal ima neko na forumu tu kartu, a ni po stranim forumima koje posecujem je bas nemaju, najvise koriste ljudi 5770 i 5850...

E sad ako je ona tako nepopularna, ne znam ko ce ovu kartu kupiti koja je ista po performansama a skuplja !

Od Fermija jedino 470, ako je neko bas zapeo za nVidia kartu, se koliko toliko isplati, 480 i ova 465 su dosta precenjene....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno