Samo jos da testira moze li da se skuva kafa na kartici.![]()
to ne moze ali verovatno mozes da susis kosu sa druge strane bez problema...i to samo na 480
Poslednja izmena:
Samo jos da testira moze li da se skuva kafa na kartici.![]()
ATI-jevac, pa jos i Partizanovac - kakva kombinacija![]()
..moze da se podesi fan da bude tisi i da recimo radi na 60% na 90C, ali i u podesavanjima fana na kraju moras da napravis da ako recimo dodje do neke temp(97c lupam) fan ide na 100%(ne moras ako hoces da sprzis cip). E kolko ce karta dugo uspeti da zadrzava temp. do 97C na 60-70% obrataja fana zavisi od igre, a o tome necu da razmisljam hoce li neka igra da greje kartu jace pa cu da budim ukucane ili mozda necu nikog da budim..
Ovo gore sto sam napisao nisam siguran da moze da se podesava na 480 kartama(zbog biosa i tako to). Vidim da su u rivi i afterburneru zakljucali obrtaje da ne idu manje od 30% na gtx260 ...cak ni moja ne moze ispod 32% na novom driveru.. po starom ide na 26%...
Svaka cast!!!! konacno da je neko ubo!! MIslim da si odlicno izabro.....
mislim da jos uvek driveri ne podrzavaju taj rad , ali nisam siguran..probaj
E moj starce, odakle ih samo vadis...
Još da uživa MSI brand ha ha.
Nego, pokušavam da pročitam ovu temu, rezimiram testove jer ličnog iskustva nemam sa 470/480 karticama. Ono što zapada u oko pri upoređivanju sa Ati HD5870 nVidia GTX480 je za nijansu bolja, ali ako uporedimo cene (uzmimo ASUS za primer) ATI (model EAH5870/2DIS/1GD5/A) košta 39.000,00 dinara a nVidia ( model ENGTX480/2DI/1536MD5 with CUDA) GTX480 50.500,00 dinara - postavlja se pitanje ima li smisla potrošiti toliki novac. nVidia (ENGTX470/2DI/1280MD5 with CUDA) GTX470 košta 35.000,00 din i realno je toliko slabiji od HD5870.
Dakle tresla se gora rodio se miš. Ipak mogu da zaključim da modelom GTX470 nVidia ipak ima dobrog konja za trku tj vratila se na tržište, ispravite me ako grešim.
Da znas da me ne bi cudilo...Ma to ja samo izmisljam![]()
Uruce, ajde jos jednom procitaj moj prijasnji post.
Poenta ja da je GTX480 po buci najvise slican 5870, proizvodi vece strujanje vazduha ali svi kazu da neprijatnog zujanja elektronike ventllatora nema... a to zujanje se primecuje kod ATI-a, tako da ja stvarno nevidi poentu tolikog kukanja oko GTX480 jer ni 5870 nikako nije tiha kartica i nikad nece biti
Ima podrske za CS5, evo u najnovijim Forceware 197.45 : http://www.hwgurus.com/the-news/168-nvida-forceware-19745.html
@Uruk
Poredis babe i zabe, predpostavljam da je na ATI-ju gurana neka igra a na GTX480 (sampe primerak sa starim podesavanjima biosa koji su u retail verziji ispravljeni) guran OCCT GPU test???
Molim vas u vasim pljuvackim nastupima budite malo ozbiljniji......
5870 je jako tiha karta, ne znam o cemu pricas? Zapravo ne znas o cemu pricas...
(govorim o igranju, za gtx480 necu nista da kazem jer je nisam cuo, jel)
Kako mozes da zakljucujes ako ih nisi cuo (jednu pa drugu)? Koja je logika zastupanja stava kada je znanje o istom minimalno? Mislis da ces nkoga nagovoriti da kupi gtx480 a ne 5870 ili sta? Takodje ne vidim sta je pogresno sto neko zeli zrtvovati performanse zarad buke? Potrebe su razlicite...
Evo procitao sam . Poenta je da mu malo iznad proseka fan u toku igranja ide na 77%( moze da se ocekuje i manje i vise )? jel to? Kolko su glesni ti mali ventici na 77% u tim kutijama jel to prihvatljivo? A ja igram najcesce nocu u stanu igre, kad svi ostali spavaju...Covek kome verujem je napisao da mu je zena iz susedne sobe dosla i pitala ga sta radi sa njenim fenom za kosu , a on je testirao igru neku na 480...
P.S.: Onako usput, prvo treba kupiti nešto, probati ili bilo šta slično pa onda raspravljati o tome na način kako se ovde raspravljalo.
Uruce, ajmo biti malo ozbiljni.
Ocekujem napade na user-a hohaya, verovatno i izrazavanje sumnji da je uopste i probao GTX480.![]()
evo citat , da ne ispadne da ja nesto opet:
Originally Posted by Unwinder View Post
No ideas about used BIOS version, Marc. And I doubt that it can improve anything. There can be room for improvements via BIOS if GPU is hot but fan control rule is not agressive enough to speed the fan up. But in this case, it is both hot (up to 95C in couple of minutes in any 3D application) and insanely loud (fan is speeding up to 60-80% duty cycle in attempts to cool that beast). It is that loud that my wife came from the kitchen to ask what do I do with her hairdryer in my room. And that's all with HAF 932, having really good airflow inside.
to je covek iz rive i mislim da je najzasluzniji za nastanak afterburnera..onda je on neozbiljan ...
evo citat , da ne ispadne da ja nesto opet:
Originally Posted by Unwinder View Post
No ideas about used BIOS version, Marc. And I doubt that it can improve anything. There can be room for improvements via BIOS if GPU is hot but fan control rule is not agressive enough to speed the fan up. But in this case, it is both hot (up to 95C in couple of minutes in any 3D application) and insanely loud (fan is speeding up to 60-80% duty cycle in attempts to cool that beast). It is that loud that my wife came from the kitchen to ask what do I do with her hairdryer in my room. And that's all with HAF 932, having really good airflow inside.
to je covek iz rive i mislim da je najzasluzniji za nastanak afterburnera..onda je on neozbiljan ...
Uvek postoji ovaj thread za novije clanove foruma ili eventualne nevernike
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=202157&highlight=hohoya
Jel možeš da okačiš link ka testu koji si odradio sa GTX480, ako si postavio na forum? Nije da ti ne verujem nego si u svom prethodnom postu pominjao paljenje računara nekoliko puta a nisi pominjao igre. Što se tiče napajanja, sama nVidija je naglasila 600W kao minimum tako da te ne treba da čudi što radi dobro jer to je zagarantovani minimum kada sistem sa dotičnom grafičkom radi kako treba. Drugi problem je što je to verovatno blizu maks. opterećenja tog napajanja pa mu se skraćuje radni vek, ventilator jače zuji itd. Ne kupuju ljudi 1kW napajanja da bi terali konfiguracije koje troše tačno toliko, kupuju da bi imali lufta za priključivanje novih uređaja kao i da bi bili sigurni da sistem neće prebaciti ono što napajanje može da isporuči ni u jednom trenutku.
Mada većina testova na IT novinarskom nebu su tipa: upali igru, meri frapsom neko vreme, upali benchmark igre itd. Ja bih jako voleo da vidim neki IT sajt koji testira karte tako što odabere najzahtevniju igru i igra se 4-5 sati pa posle da vidimo kolike su temperature, buka, performanse. Znači, test grafičke baš onakav kako je koristimo svakodnevno.
Moooolim?!? Sta kazes?Poenta ja da je GTX480 po buci najvise slican 5870, proizvodi vece strujanje vazduha ali svi kazu da neprijatnog zujanja elektronike ventllatora nema... a to zujanje se primecuje kod ATI-a, tako da ja stvarno nevidi poentu tolikog kukanja oko GTX480 jer ni 5870 nikako nije tiha kartica i nikad nece biti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari