Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

ja mislim da je bolje uzeti 980ti nego 2x980...

E, dobro, nisi uzeo jos jednu 980.
Mislim, da 980 u SLI bude isplativo na duze staze, tipa 3-4 godine, tesko.
Jeste, ima taj SLI dosta snage, ali,
prvo, nema full podrsku za DX 12 igrice i one "blesave":D asihrone shadere, tako da ce sigurno imati odredjenih zaostataka kad dodju full DX 12igre.
Drugo, ima "samo" 4GB memorije, sledece godine ce sigurno biti malo toliko memorije za igrice, mozda cak za neku igru na HD, a kamoli u 2K i 4K rezoluciji.
Tako, da je po meni, neisplativo ici na taj SLI, bolje da stekas:guitar: lovu, i sledece godine uzmes neki najjaci Paskal, koji ce biti mozda i jaci od 980 SLI, a imace sigurno vise memorije.

EDIT: Stuttering u GTA V, mozda je problem, refresh je u meniju igre na 59hz, promeni u 60hz i bice okey ( bar je tako kod mene), i svaki put kad udjes u igru mora da se steluje referesh

Poslednja izmena:
Ma super mi je radilo sa GTX780 na 80Hz ali sad imam stuttering.

Naj vise cu da koristim za radu u Engines...nemam vremena za igrice....

Koliko sam se raspitao trebalo bi 70% sa SLI bolje performanse da dobijem.

Poslednja izmena:
Aaaa, pa, jeste, :lupko:
nije graficka samo za igranje,:type:, ali, u nekoj pauzi, moze i neka igra da se obrne.:D
Vidi,
GTA V, moze da sljaka na 60fps preko V-sync na full HD, na skoro maximum postavkama plus 4X MSAA, sa dobro overklokovanom gtx 980,
pa probaj, nema stutteringa.

Poslednja izmena:
Testirao sam ovo sad sto imam U BF4 BF3 bude 144 fps na max posesavanjima i rezoluciji i sa 144 hz sa v-syncom ,a naj manje padne na ~95 dok u Guild Wars 2 sa maksimalnim posesavanjima i rezoliciji i hz sa v-syncom ~80 fps padne i do ~45 fps tamo gde ima puno playera.

Vrlo jednostavno,
predjes na 60fps gaming.:,,:
Sa tom G1 980, kada se klokuje, mozes skoro sve igre da poteras na 60f. sa skoro maximalnim postavkama.
Probo sam,
GTA V, Crysis 3, Tomb 2013, rade ko sat.
I, samo, na osnovu same graficke zavisnosti svake ponaosob igrice, stelujes tako da imas zakljucano na 60f.
Ima igrice koje rade i na 4K kroz DSR u 60f.
I ja sam imao o taj I5 3570K na 4.6mhz, tako da, probaj ovo sto ti predlazem, kada se naviknes na 60f., i gaming bez stutteringa i tearinga, nikad vise neces da se vratis "otkljucanom":D igranju, samo moze da se ide na nekih 144hz i G-Sync.

:) Problem je u tome sto sam se vec daavno navikao na 80Hz i svaki put kad prebacim na 60Hz bude mi muka kako sve sjecka i ide sporo (cak se i kod skrolovanja foruma primjeti). Elem, probacu jos par metoda gdje su se ljudi navodno oslobadjali tog prokletog coil whinea pa cemo vidjeti...

Probaj graficku na nekom kvalitetnijem napajanju pa vidi da li i onda cvili.

Vrlo jednostavno,
predjes na 60fps gaming.:,,:
Sa tom G1 980, kada se klokuje, mozes skoro sve igre da poteras na 60f. sa skoro maximalnim postavkama.
Probo sam,
GTA V, Crysis 3, Tomb 2013, rade ko sat.
I, samo, na osnovu same graficke zavisnosti svake ponaosob igrice, stelujes tako da imas zakljucano na 60f.
Ima igrice koje rade i na 4K kroz DSR u 60f.
I ja sam imao o taj I5 3570K na 4.6mhz, tako da, probaj ovo sto ti predlazem, kada se naviknes na 60f., i gaming bez stutteringa i tearinga, nikad vise neces da se vratis "otkljucanom":D igranju, samo moze da se ide na nekih 144hz i G-Sync.

To sto si naveo je tacno u teoriji ali u praksi nije.
Igrivost na 60 frejmova nije svugde ista, nije svugde podjednako tecno!
Stater nema veze sa V sinhronizacijom, za cepanje slike to da.

G Sync jeste najidealnije resenje ali su takvi monitori skupi. Jedino onaj Acer Predator sto vredi.

Ja imam Asus VG278HE 144 hz videcemo kada stigne Acer Predator da li se primeti razlika sa ukljucenim g-syncom.

Ako moze neko da mi odgovori na pitanje koje sam gore postavio.

Poslednja izmena:
Kada kartice spajas u sli ide samo sa jednim kablom. Znaci koristis dva kontakta.

Evo malo testova u Heaven-u.

GTX_980_G1_Tessellation_ON.jpg

GTX980_G1_Heaven_Tessellation_OFF.jpg

Koju verziju drivera koristite? Koja se najbolje ponasa sa ovom kartom?

Pa, poslednje zvanicne.;)
Koji su ti klokovi za ovaj Ungine 4.0 ?
Kako radi karta, kolike su temperature ?

Vidi,
malo be buni taj prvi rezultat za 4.0 od 63.6fps.
Ja sam sa mojom MSI 980 koja boostuje konstantno na 1.354ghz imao 69.5fps.
uuuuuuuuuu.jpg
Ta G1 mislim da ima boost na nekih 1.370 - 1.380ghz, tako da je ovaj skor bas dosta manji nego sto treba.
Proveri koliki je turbo klok na toj kartici.

I meni je cudan, probacu ponovo pa cu okaciti...

Upravo sada odradio:

Heaven_GTX_980_G1_Tess_ON_v_2.jpg

Poslednja izmena:
Ma , mora to da bude na skore oko 69fps,
ajd, pa, pogledaj koliko boostuje karta u MSI AF tokom testa.
Taj Ungine 4.0 ne zavisi uopste od procesora, ja sam i sa I5 3570K na 4.6ghz i sada sa I7 na 4.8ghz imao rezultat od 69.5fps.

Evo, da bi video koliko je to los rezultat za Ungine 4.0 za tu G1,
uradio sam test na kloku od 1.250ghz,
heaven_2015_09_18_23_34_52_974.jpg
Dakle, ispada da tvoja kartica radi ne nekom kloku i ispod 1.250ghz, za taj rezultat od 64.5ghz.
Tako deluju ovi rezultati,:rtfm:, ostavljam mogucnost nekog baga u tvom sistemu.
Ajd uradi Ungine Valley 1.0 na default kloku i gledaj koliko je veliki boost klok.

He, he, i posle kazu, ma ne moze ova moja 980 da bidne kao TitanX, pa kad sa 1.250, klokom stizem G1 kartu, Titance je macji kasalj. ;) :beat:

EDIT: Eve, naso sam, http://www.overclock.net/t/1544468/gigabyte-gtx-980-g1-gaming-physical-review-and-overclocking-overview,
jjjjjjjjjjjj.png
Isti rezultat kao moja karta, to je to za taj klok od oko 1.360ghz.

EDIT 2 : Opa, 100.000 pregleda, za ovaj rang i cenu kartice i na osnovu broja strana od teme, odlican rezultata . :bottle:

Poslednja izmena:
Nemam pojma sta bi moglo biti, inace sve radi kako treba. Sve sto sam joj dao pojela je bez problema :) A gledao sam malo po netu i dosta ljudi ima mnogo manji score od mene na ovom sintetickom testu...

Pa, daj, taj boost klok da vidimo,,)
vidis, da ja imam na SS boost od 1.354ghz, mozda tvoja kartica nesto trottluje,
po ovome, tvoj rezultat je, kao kod mene na 150ghz manjem kloku, dakle, moja kartica da radi na 1.200ghz, imala bi isti score kao tvoja, sto je bas dosta manje.
Ajd, ovako, ako imas Tomb 2013 uradi Benchmark, na Ultimate ( samo iskljuci onaj TressFX) i uradi i na Ultra postavke, pa da vidimo rezultat.
Ali, prvo, daj vidi koliko boostuje ta G1.:hair:

EDIT: Ne znam gde si gledao te rezultate za Ungine 4.0, ali , evo ovo, http://www.overclockersclub.com/reviews/pny_gtx_980_xlr8/12.htm,
xxxxxxxxxxxxxxxx.png
Tacno ono o cemu ti pricam, svaka Custom 980 koja ima boost oko 1.360ghz, ima score oko 69.5fps,
ovaj tvoj score od 64.5f., na ovom grafikonu ima referentna 980, koja boostuje oko 1.200ghz.

Poslednja izmena:
Boost joj je na 1366.5MHz, sad sam radio i opet isti score.

Valley :

00000.png

Poslednja izmena:
Nemam tu igru, malo cu se jos igrati s ovom kartom ali moram reci da se ponasa sve bolje i bolje, cak je i coil whine jedva primjetan.

Nazad
Vrh Dno