Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

Evo jedan solidan rez sa lepom okruglom cifrom u Warhead benchmark-u ;)

imtdmv.png

Hahahaha prucavas dali HT on pozitivno utice na fps, ako ako videces da smeta ;)

62.69 min frame rate. Lepo lepo nema sta :) Meni je min frame rate maltene bitniji od average.

Poslednja izmena:
62.69 min frame rate. Lepo lepo nema sta :) Meni je min frame rate maltene bitniji od average.

Ne znam da li se secas ali ja sam o tome pisao davno i imao sam polemiku sa AMD-ovcima koji su me napadali kako se samo average gleda obzirom da AMD daje losiji min cak i sad od nV na istom setup-u u testovima ;)
FPS je fino ujednacen a min i te kako odlican..
Evo jedan rez koji nisam hteo da kacim, isto iz warhead-a , cisto da rasplasam situaciju :D

Nije los ? :)

2i6c85g.png

Cisto radi poredjenja jos malo pa mi je min FPS koliki je Average na GTX 680.

GTX 680 OC Max 4x AA.jpg

Poslednja izmena:
Ako test traje 60s minimum fps veci deo tog vremena treba da bude mali da bi se na kraju u proseku dobio lose rezultat, ako je rezultat u proseku dobar, a sam test na kraju pokaze minimum fps 5 na recimo nekom AMD-u a 50 na intelu, to nista ne znaci ako je prosek isti, znaci samo da je iz nekog razlog u delicu sekunde fps pao na 5, tako da nemoj da se tripujes vise oko tog nego gledaj prosek ;)

A ovo je lepa okrugla cifra :D

ypbj.jpg

Prilozi

• ypbj.jpg
    ypbj.jpg
    406 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena od urednika:
Cak i da postoje varijacije kod rezultata a postoje kod sintetickih testova izvrtis 3-4 puta test i vidis sta se desava,dobices realno stanje , oscilacije tu nisu ne znam kakve, mogu da budu u frejm ili dva.
A ova druga prica se zasniva na hardversko softverskoj osnovi , jednostavno je render karte takav i uvek su postojale te velike oscilacije izmedju min i max fps,skokovi i padovi. Average nije sporan ali on ti nista ne znaci
ako ti u jednom trenutku fps padne zestoko ..Uostalom testovi govore sve, sta ima vise o tome da se raspravlja..

Sto se tice rezultata prvo mi reci na kojim klokovima ti rade karte ? Drugo ja mogu moju kartu da nategnem da ostvari jos jedno 3 FPS-a u average sigurno ali znam isto tako
za sigurno da ce jedna kartica taj rezultat da sustigne pa cak i da prestigne ;)

Poslednja izmena od urednika:
Ne pali se :p cinjenice sam ti objasno u postu br #215 hehehe :D ovo sto ti pricas je zato sto verujes da je tako a ne zato sto je to cinjenica... Pad u frejmovim koji se desi u delicu sekunde koji ti uzumas kao merodavan ne osti se u igranju a zabelezi ga test, ali tebi je to sad zanimljivi zato sto volis da uzdizes Intel & Nvidia platformu, samo taj argument ti nije merodavan, postoji mnogo drugih daleko realnijih razloga zasto je ta kombinacija bolja, gotovo uvek skuplja, ali bez sumnje bolja ;) Ne toliko bolja koliko ume da bude skuplja, izbor je na nama korisnicima, ja uveke preferiram bolje ako mogu to da platim :)

Sto se tice rezultata zanimljiv je zbog broja 100 sa klokom, 1254/1900mhz :p A inace za jednu 780 dve 770 su nedostizne koliko god da je klokujes ;) 780ti je driga prica sto ces nadam se uskoro imati prilike i da vidis ;) ako budes video duplo ne brini nisi pijan hahahahha :-devil-:

post 211 u ovoj temi: nVidia 780. Crysis Warhead test. Min fps-62.69 avg 90.31. Performanse kod min fps padaju za 44% (90.31/62.69)

post 218, user DoX: Ati 7970. Isti test. Min fps-60.3 avg 78.65. Performanse kod min fps padaju za 30.4% (78.65/60.3), sto je bolji rezultat (ocigledno)

Zakljucak: u ovom konkretnom slucaju Ati karta ima manji pad fps-a. Naravno, nije uvek tako, mogu se naci slucajevi kad nVidia karta ima manji % pad fps-a, tako da svako ko tvrdi da bilo koja strana ima bolje min fps performanse uvek, nema pojma o cemu prica. A ima ovde takvih, koji ne znaju nista o matematici, metalima, grafikama, itd :D

Poslednja izmena:
Polako, sad ce da usledi argumentovano objasnjenje u kojem je glavni argument da si AMD-ovac a odma zatim da je fluidniji fps sa Nvidi-a kartama ;) Mislim da su to argumenti na koje neces imati adekvata odogovor :D

Vec je usledio, nisi bio tu - samo sam imao argumentovan odgovor-matematiku :D ali neki warpuju stvarnost da odgovara deluzijama iz njihove glave ;) ni matematika tu ne pomaze.

EVGA-GeForce-GTX-780-Hydro-Copper-02.jpg evga_geforce_gtx_780_with_hydro_copper-290513.jpg

03G-P4-3789-KR_XL_4.jpg unit_XL_5811115_104000098_10522.jpg

8974502009_991d5128f5_b.jpg

Technical specifications

Bus Type: PCI-E x16 (PCI-E 3.0 Unterstützung)
Chipset: GK110
Core speed: 980 MHz (Boost: 1033 MHz)
Memory: 3GB GDDR5
Memory bus: 384bit
Memory speed: 6.0GHz (1.5GHz GDDR5)
Shaders: 2304 Cuda Cores
Technologies: Microsoft DirectX11, ShaderModel 5.0, OpenGL 4.2, Adaptive V-Sync
Cooling: Hydro Cooper Wasserkühlung
Specials: HDCP Ready, Tri-Sli Untertützung, 3D Vision Surround
Video Ports: 2x DVI (2x DualLink), 1x HDMI 1.4a, 1x DisplayPort
Power Connector: 1x PCI-E 6Pin+ 1x PCI-E 8Pin Strom, min. 600Watt Netzteil empfohlen (TDP: 250W)
Physical Lenght: ca. 27cm

mozemo samo da gledamo.

meh...

Jel to nije izaslo vec odavno ?

Ja bih radije uzeo DCUII verziju i na nju stavio EK vodeni block .Em je jeftinije em mogu i bolje performanse da se izvuku.
Blockovi koje eVGA koristi su od Swiftech-a i odlicni su to blokovi ali je sam proizvod kao finalna varijanta malo skuplji nego sto bi trebalo da bude.
Zasebno to izadje dosta jeftinije...

http://www.alternate.at/EVGA/GeForce_GTX_780_Hydro_Copper,_Grafikkarte/html/product/1084724/?

Evo i review :

http://www.overclockers.com/evga-gtx780-classified-hydro-copper-waterblock-review

Poslednja izmena:
Jel je post obrisan zato sto je ova tema striktno o prici o Nvidia modelima ? Nisam hteo nikakvu polemiku AMD vs Zeleni da unesem nego cisto bezveze.. kako god..

Moderator koji uredjuje ovaj podforum malcice vuce na zelenu stranu, pa ti je obrisao post. ;)

Ja se nesto ne secam da su rezultati neke nV karte postavljeni u deo odseka za AMD graficke karte ikad ostali tu vec su obrisani koliko odmah.
Da li to znaci da su svi moderatori koji rade svoj posao kako dolikuje nekom naklonjeni ? Meni su brisali ko zna koliko puta pa se nisam osvrtao na to , na pocetku jesam , posle mi
je bilo sve jedno..Ako je takvo pravilo onda sta da se radi..
Uostalom nama se zbog AMD korisnika koji su istrolovali GTX 660 Ti thread ceo trhread izbrisa pa je posle vracen uz zalbu..Ne secam se da se tako nesto desilo kada je AMD u pitanju.
Prema tome malo lakse sa tim optuzbama i etiketiranjem jer zaista nije u redu !

@Dox
Generalno nisi mislio nista lose ali si zalutao sa postom a pri tom prizvao losu karmu (odnosi se na trolove) ..
Ovde i ovako neki jedva cekaju priliku da lece svoje frustracije i sire negativnost.
Tema je o GTX 780 i o tome treba da se pise ukoliko moze tako da bude..
Nadam se da me nisi pogresno razumeo ?

Poslednja izmena:
@ PCBeast

Da da, sve je to lepo sto kazes a onda pocnes da pricas o tome kako amd ima losiji minimum fps i bla bla bla covek to vidi i apropo toga sto si ti poceo da pricas postavi rezultat koji jasno demantuje te tvoje tvrdnje, rezultat koji jasno pokazuje da je daleko ujednaceniji fps sa 7970 nego tvoj i moj rezultat sa Nvidia kartama.

Ne razumem koja je poenta foruma ako neko moze da lupa sta mu padne na pamet bez ikakvog argumenta i kada na to lupanje dobije argumentovan odgovor, crno na belo, direktno na ono sto si ti postavio i komentarisao, moderatori to obrisu a tvoje lupanje ostave, evo tvojih prosvetiteljskih reci "Ne znam da li se secas ali ja sam o tome pisao davno i imao sam polemiku sa AMD-ovcima koji su me napadali kako se samo average gleda obzirom da AMD daje losiji min cak i sad od nV na istom setup-u u testovima " Jel ovo treba da ostane kako bi procitao neko ko nema bas puno iskustva sa hardverom i da ovo baljezganje uzme kao validan info. Neka su obrisali sve sto smo ja i ti napisali a odstupa od teme, mada da nis prozivao bez osnove ne bih ti nista ni rekso, al ti imas taj problem kada te neko dematuje u tvrdnjama da ne znas da odgovoris ili prihvatis ako nisi upravu, nego diskusiju prenosis na licnu osnovu kroz omalovazavanje i izvrtanje onoga sto je sagovrnik rekao i ne retko izmisljas stvari koje nigde nisu recene, da bi polako posto je prica bez osnove poceo da glumis zrtvu i cvilis ko devojcica neka, scenari 1000 puta vidjen i ovde i na pc berza forum, tamo narocito...
Ali ovo je fascinantno "Uostalom nama se zbog AMD korisnika" kojima nama ? Ovo je neka podela ili sta ??? Strasno...

Za moderatore....

Cemu sluzi tema ovog tipa ? Da se pise samo o 780 kartam ? Slazem se sa tim, ali ne moze da se cenzurise nesto sto je deo sire diskusije koja nastane zbog razlicitog misljenja a narocito ako to nije misljenje vec postoji validan info koji dokzuje i pobija tvrdnje koje su dovele do same diskusije. Ako ovako cenzuriste forum gubi poentu. Covek me proziva i pise svast o meni na licnoj osnovi, na sta sam ja odgovorio u skladu sa svojim temperamentom, e to je za cenzuru a ne nesto sto je potpuno u skladu sa forumom, a to je diskusija o hardveru, koja mozda nije usko vezana za ovaj pod forum, ali nismo botovi, normalno je da ce neko reagovati ako procita nesto sto smatra da nije tacno a narocito ako za to ima validan dokaz, pritom @DoX nije nista ni komentarisao vece ja samo postavio rezultat koji demantuje tvrdnje @PCBeast...

Izvinite ako sam malo preostar i mozda ne bas na nivou civilizovane diskusije, ali jednostavno ne mogu da budem suzdrzan nakon svega sto je doticno gospodin napisao o meni bez ikakve osnove i razloga...

Poslednja izmena:
@*******i
Ocito da u zadnje vrjeme nisi previse prisutan na forumu, ovakve se stvari redovno desavaju kad je u pitanju doticni jednostavno bez ikakvi dokaza "omalovazava se AMD uzdize Nv" ok ima svako pravo da pise, ali kad se nesto postavi argumentovano kao u ovom gore slucaju i pobiju izmisljotine i gluposti onda se nadje neki moderator i prepravi sve po nekom svom vidjenju.
Imam osjecaj kao da su moderatori u ovome podforumu neki amateri koji su tek poceli da obavljaju funkciju, ali to je ne moguce s obzirom koliko su dugo ovde.
Mislim da ovakve postove treba samo iskulirati jer generalno sve se na isto svodi nekome bude dosadno dodje na forum baci neku "glupost" kao u ovome slucaju prozove AMD ili Nv i krece trolanje (naravno da bi moderatori trebali odma da reaguju na trolovanje po forumu, ali ocito je iz nekog razloga da je pojedincima dopusteno), ostalo je poznato svaki argument koji se postavi kao sto je @Dox uradio (nista vjerovatno nije mislio lose cisto u duhu teme) izazove niz niz "lupetanja blebetanja" ne znam pravi naziv za ono sto sljedi da bi se pobio taj argument....
Jednostavno rjesenje je iskulirati doticnog njegove tvrdnje moze djete od 10g da pobije, ali nakon toga sljedi prozivanje, vrjedjanje itd.

Mozda ce i ovaj post biti obrisan kao niz drugi, ali generalno cinjenicno stanje je takvo da bi pojedine stvari na forumu bilo pozeljno promjeniti.

Jucer sam pratio temu sa uzivanjem opet taj Warhaed :D nisam htio nista da pisem znao sam da ce usljediti brisanje postova pa nisam htio trosit tastaturu :D:D:D

Mene generalno cela prica Nvidia vs AMD ne interesuje nimalo. Dakle postavljeni rezultat je cisto neko skaliranje, mogu reci, jedne od najjacih kartica "stare" AMD serije sa svojim klokovima i poredjenje sa eto gigantom tipa 780 pa i direktnim odnosom sa 680 kao i SLI 770 (ali to je vec visi nivo), dakle cisto reprezentativno, ko je shvatio kao pocetak neke lose diskusije zao mi je.

Crysis: Warhead (pa i Crysis 1) radi slabje na nVidia kartama tj. vise mu prija AMD-ova arhitektura. To je poznato vec nekoliko generacija unazad.
S druge strane Crysis 2 i 3 rade nesto bolje na nVidia-i...i tako...

Ljudi, sve je to ok. Diskusija se nije ni vodila dalje od ta dva rezultata. Niti je @DoX postavio rezultat da bi zapoceo prepucavanje, niti se bilo ko prepucavao, samo je nekako bas taj rezultat direktno demantovao ono sto je doticni gospodin izjavio. Ja ne znam da li postoji validnij argument za nesto od dobijenog rezultat gde sve lepo moze da se uporedi a ne da se prica o fluidnosti i superiornosti arhitekture i naklapa nesto sto ide u prilog izrecenoj tvrdnjia a bez ikavog validnog argumenta. @DoX nista nije rekao recima ali je rezultat reko sve sto jedan pametan covek treba da zakljuci. Mozemo diskutovati da se radi o izlovanom slucaju itd, ali na zalost prosvetitelj je preneo diskusiku na licnu osnovu i poce mene da proziva na naj ljigaviji nacin, da ne kazem da sere malo vise.

Trebao bi taj rezultat da se vrati i komentari vezani za to. Nie to nesto zivotno bitno, al nije uredu da ovako ostane, forum dobija na kvalitetu upravo ovakvim diskusijama, a ne time sto se nekom dopusta da prica sta mu se cefne bez mogucnosti da se odgovori ako se neko drugi sa tim ne slaze, a uz to ima i potpuno validan argument protiv izrecenih tvrdnji, ne vezano za to sta je tema teme...

@ goldi
Ma neka omlaovazava brend, svako se od nas obraca zajednici u skladu sa svojom inteligencijom, neko ce odgovoriti na to argumentima ako prosvetitelj nije upravu, ali ne mogu se ljudi omalovazavati etiketirati itd. Taj deo su moderatoriu obrisali, i treba da bude obrisan jer nije mu ovde mesto, i da sankcionisu ako je potrebno, ali nisu trebali da brsu rezultate i komentare. Ponasa se ko neko dete, igracka placka :D

Poslednja izmena:
:banana: lol koliki postovi, o cemu vi raspavljate, umesto da merite fps i zurka op op :banana:

Meni još uvek nije jasno zašto igra matora pola decenije (Warhead) uopšte koristi u ovakvim raspravama za hw iz 2013. Warhead nije odavno nikakav reper za najnovije generacije karti i rasrpava o tome neće otkriti ništa ili doneti išta pametno i koga briga dva fps-a gore ili više u Warheadu? :)

Ajde da se priča o Crysis 3 ili nečemu sličnom ili aktuelnom, ali voditi raspravu o ovome nema smisla niti daje bilo kakve bitne informacije.

Poslednja izmena:
pa bolje je imati 60+ fps u warheadu nego 30+ fps u crysisu 3 :D

@rAMA
Slazem se sa tim da to nije nesto cemu treba pridavati veliki znacaj, to bih verovatno i sam rekao u toj diskusiji da nije otisla u pogresnom pravcu, ali nije to poenta, vec maliciozni komnetari na koje kada se adekvatno dogovri pocinje prozivanje na licnoj osnovu od strane @PCBeast...

Druže, veruj mi, bolje je staviti nekoga na ignore, nego krenuti u besmislene rasprave. :)

Vrh Dno