Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

11200 GPU score, lepo nema sta. Titan na defaultu daje 10500 ako se ne varam. Hebi ga i ja otkad sam uzeo 770 samo vrtim testove, ni jednu igricu nisam odigrao. Evo vec mi dosadila :)

Poslednja izmena:
Srecno u pronalazenju istog ! :)

Da ne bude off
,Daj standardni 3DMark11 test ako moze Beast :)

3d11 score dosta manje zavisi od memory bandwith-a nego firestrike rekao bih. Realnije prikazuje kako se grafa ponasa u igricama nego firestrike. A mozda i gresim :)

Opusten OC - 3D Mark 2011

2e4hsw1.png

@ Beast Ovo su odlicni rezovi za jednu kartu, bravo nema sta... e samo da mi je tvoj procesor pa da ove dve moje propevaju...
A jel', kako ovo radi tamo gde treba da se pokaze... u igrama, sintetika je sintetika :)

Poslednja izmena:
Hvala druze..Pa pazi..Konkretno sad igram Far Cry 3 jer sam je ostavio upravo za ovakvu jednu priliku :D
U full setovanjima sa blagim OC-om imam od 60 do preko 90 fps-a u 1920x1200 .
Zabelezio sam i jedan video sa shadow gde se vidi jasno frame rate samo cu morati da ga kompresujem ili
da ga samo uploadu-ujem od citavih 2GB :d
Crysis 3 guta isto opusteno sa FXAA lete frejmovi..

Evo rez iz Metro Last Light ali taj min fps uvek nije realan !

1494ac6.png

Poslednja izmena:
Minimalni frejmovi su obicni spajkovi tako da nije strasno, ipak je to samo bench, u igri toga nema. Shadow izuva:) Hteo sam da postavim B4 gameplay i smorio se koliko mu treba da uploaduje ali je dobar softver. Kako temperature idu, jel trotluje cudo na 75c kao kod mene:)

Temperature su odlicne.Cak i kad ostavim na auto ne prelazi 76c i ako ja volim da podesim na manual po mom sluhu tj pragu tolerancije na buku i tad su temperature jos bolje.
Karta je tiha i veoma kvalitetno uradjena.Stvarno ozbiljno parce hardvera.

Asus GTX780.jpgAsus GTX 780 DCUII 3.jpg
Asus GTX 780 DCUII 2.jpgAsus GTX780 2.jpg

Tako je.U igri nema nikakvih problema,sve ide kao po puteru ;)

Evo i shoot sa Crysis 3 kad je ona kisa ,vidi se fps..

Crysis 3.jpg

P.S.Shadow je stvarno dobar nema sta!

Poslednja izmena:
@Rayko

Evo klip koji sam obecao..Sinoc sam ostavio da se uploduje ..
Sad cisto radi preglednosti kakve su performanse ali cu ovaj izbrisati i ubacicu neki bolji sa lepsom mapom.
Ovo je svakako bilo cisto da se proba shadow i evo kako je to ispalo!

Evo i shoot sa Crysis 3 kad je ona kisa ,vidi se fps..

Pogledajte prilog 126987

P.S.Shadow je stvarno dobar nema sta!

A ne tu "kisu" onu na samom pocetku, daj tu kisu, pa kad se prvim "mosticem" spustas na palubu, e taj deo, tu ima frke. Ova scena gde si ti uradio SS i na GTX680 ide sa 45-50fps.

Inace Shadow odlicno sljaka, nema sta.

Poslednja izmena:
...kod mene klip ne radi kako treba... leluja i trza slika, mapa u levom cosku kao da je pijana.

To je neki bug, leluja mapa-radar, ali je ostalo cini se OK. Mozda je do prebacivanja na youtube?

na ostalim FC3 klipovima ne leluja... verovatno je do uploada. Mozda se stabilizuje kasnije.

Poslednja izmena:
A ne tu "kisu" onu na samom pocetku, daj tu kisu, pa kad se prvim "mosticem" spustas na palubu, e taj deo, tu ima frke. Ova scena gde si ti uradio SS i na GTX680 ide sa 45-50fps.

Inace Shadow odlicno sljaka, nema sta.

Moram ponovo da instaliram C3 ali mislim da sam imao negde oko 55-60 fps na tom pocetku..

Sto se tice klipa nesto se cudno desava jer vise nema fraps-a koji kod mene na originalu ima.
Zato sam i okacio klip da potvrdim performanse kao i funkcionalnost shadow-a!

Nista,izbrisacu ga pa cu naci neku egzoticniju mapu pa cu ponovo upload!

Kada će da se nivelišu cene 770/780 kod nas, ima neko informaciju?

Poslednja izmena:
Cekaju da prvo pdv ode gore.....bagra!

Kada će da se nivelišu cene 770/780 kod nas, ima neko informaciju?

Verovatno nikad. Ja koliko vidim 690 i Titan su na 900-1000 evra jos uvek. Iako izlaze kartice koje kostaju 600-700 koje su bolje.

***, oni su platili punu cenu, ako smanje prodajnu cenu bice u gubitku. Ne isplati im se. Cekace poslednji trenutak i na kraju kad vide za godinu dana da niko nece da im kupi samo ce otpisati i odneti kucama.

Nemaju Titan i 690 nikakvu vezu sa ovom pričom pošto oni svoju cenu "zvanično" još uvek drže i na zapadu. Za 780 i 770, cena je zvanično skresana tokom prošle nedelje i gotovo svuda po evropi nove cene su se već normalizovale.

Sada je pitanje da li čekaju novi lager, za nove cene, ili će to malo brže biti, zato sam i pitao.

Poslednja izmena:
Evo izgleda da su i kod nas krenule da se sređuju cene, ipak smo deo sveta :)

@rAMA, jel moze neki link ka tim sredjenim cenama? :D

U jednoj radnji vidim da može da se poruči 770 za 34k, a 780 za 55k, ne bih da reklamiram, ne znam kakva su pravila :)

Nasao sam i ja malopre MSI Gtx780 gaming za 54000, lepo lepo :)
Jos da zatvorim konstrukciju pa da se pocastim sa jos jednom :D

Gigabyte GTX 780 GHz Edition 3GB Review

Gigabyte-GTX-780-GHz-Edition-11.jpg

Gigabyte’s GTX 780 GHz Edition is a super impressive performing video card. We can only assume it is based off a new(er) stepping of the GTX 780 GPU because for its high clock speed the power consumption was tame and for the clock speed it seemed to be clock-per-clock faster than older GTX 780s we tested even on the same driver packages. Gigabyte’s GTX 780 GHz Edition is an absolute monster of a graphics card: it is a GTX Titan killer and it manages to match the R9 290X as well as come close to the GTX 780 Ti. Of course when non-reference R9 290Xs arrive that will be a different story but at this point in time, if you’re looking to go Nvidia, I see no reason to even consider spending more on a GTX 780 Ti or GTX Titan when the Gigabyte GTX 780 GHz Edition has all the performance you need at a comparatively attractive price point.

Kao sto sam ranije govorio sada i na delu..Obzirom da su nam poznate performanse GTX 780 na 1 Ghz a kao takva karta je out of box brza od Titan-a pa je to pozicionira u rang sa 290x cak i nesto brze.
Za cenu koja je predodredjena za ovu kartu to je sasvim korektna kupovina.

Ceo review ovde :

http://www.eteknix.com/gigabyte-gtx-780-windforce-oc-ghz-edition-3gb-graphics-card-review/

Kako los OC potencijal za nonreferentnu kartu, ovo nije nategnuto izgleda prenategnuta karta...obicna Nonreferentna R9 290 ima da oduva ovo ko vjetar maglu, uz znatno nizu cjenu.

Zabavno je citati komentare oba tabora :D

U svakom slucaju mislim da je pozitivno sto ima sve vise i vise non referentnih kartica kakve kod da su... Samo da ih ima malo vise i kod nas.

[YOUTUBE]J6WFQ2vjRso[/YOUTUBE]

@GoranM

Jednom si mi trazio Crysis 3 - FPS na samom pocetku.
Evo posto sam ponovo instalirao da odrzim svoju rec.
Maksimalna setovanja 1080p sa FXAA .
Imas live monitoring , grafika mi jos i nije bila zategnuta do kraja, to je bez napona i bez powertarget-a!

Crysis3 2013-12-01 20-40-00-94.jpgCrysis3 2013-12-01 20-40-43-99.jpgCrysis3 2013-12-01 20-40-28-80.jpg Crysis3 2013-12-01 20-41-25-26.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno