TwinFrozr III je loše hlađenje - karta pri većim brojevima obrtaja zvuči kao motor aviona. Mislim da to nije odgovarajuće hlađenje za ovakvu kartu i da bi karti bolje odgovarao TwinFrozr IV s 7970 Lightning Radeona.![]()
Here are the first pictures of MSI's non-reference design GeForce GTX 680 Twin Frozr III graphics card (model: N680GTX Twin Frozr 2GD5/OC).
The card features an NVIDIA reference design PCB, augmented with MSI's signature Twin Frozr III cooling solution, which has been used on several high-end GPUs till date, including the Radeon HD 7900 series, and previous-generation GeForce GTX 500 series.
The cooler appears to be tailored to fit the length of the PCB perfectly. It uses a large aluminum fin array, to which heat is fed by five 8 mm-thick nickel-plated copper heat pipes, ventilated by two 70 mm fans.
The card comes with out of the box clock speeds of 1058 MHz (core base), 1124 MHz (core boost), and 1502 MHz (6.00 GHz GDDR5 effective) memory, so while the memory clock remains untouched, the core (base/boost) have been upped from 1006/1058 MHz (reference). The card uses 6+6 pin PCIe power inputs, and has display output layout identical to that of the reference design.
Link:
http://www.techpowerup.com/163804/MSI-GeForce-GTX-680-Twin-Frozr-III-Graphics-Card-Pictured.html
I ja kazem isto, nece fabrika soft da ti dozvoli ako napon ugrozava HW, tako je bilo generacijama unazad. Slobodno przi dokle god ti se "isplati" samo ostaje problem "prihvatljive" buke a to je individualna stvar ;-)
Ince, referentna karta je vise nego dovoljna za klok do 1250mhz, tiha i efikasnaTako da ovaj gigabyte nije nista posebeno, slabo se klokuje, jos ono hladjenje ume veoma neprijatno da zuji
![]()
In the new version of evga precision 3.0.2 there is a new voltage adjuster.
It only goes up to 1175mV max but it does have an effect.
Running furmark in a window I was getting ~1100mV with 100% gpu usage, setting to 1175 it stuck to it
Nisam video temu za najavljeni GTX 690 (verovatno zato sto jos nije izasla karta), a hocu samo da pitam da li se zna koliko ce otprilike kostati ova kartica i kolika je razliku u performansama u poredjenju sa GTX 680?
uh uh mocna grafuljaOva palit munja se nije nesto proslavilaSem nekog nazovi jedinstvanog izgleda, meni licno dopadljivog
nema nista sto bi je posebno odvojilo od referentnog modela, los oc potencijal, slican referentnim modelima
http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-680-jetstream-review/25
Trubicaarty:
uh uh mocna grafulja![]()
1250MHz,nije valjda da je to limit. HD 7970 ide u proseku 1275MHz a krece sa skoro 100MHz nizim baznim klokom, ako sve preracunamo, nakon maksimalnog OC-a, karte su skoro bukvalno neck to neck.
Magny malo si se zaneo priznaj
Da bi izveo tacnu aritmeticku sredinu morao bi da trazis precizan statisticki podatak.
Koliki broj kartica,na kojoj frekvenciji i to sve lepo da podelis.
Ali kako god okrenes da bi 1275 Mhz bio prosek to znaci da bi gornja granica maksimalnog kloka morala da bude mnogo visoka,bar pola
od ove srednje vrednosti za koju ti tvrdis.
Ja ne mogu da ti kazem precizno jer nemam ispred sebe podatke..
A da si vadio srednju vrednost na osnovu samo te karte opet prosek ne moze da bude 1270 Mhz jer je to najvisa moguca vrednost!
To je wall u koju i najbolji primerci udaraju.
Referentni modeli ne postizu ni toliko za 24/7 .
*******i je dobio to sto je dobio i to je osnova za GTX680 ,moze da se racuna kao najniza vrednost.
1300 Mhz se postize na vazduh,ovi sa malo jacim power targetom idu i preko.
Ima mnogo testova do sad,videli smo svi koliko ide GTX680.
Sve zavisi i od primerka a i od uslova ozbirom kako funkcionise GPU boost!
Ja sam ti upravo izvukao citat koji si ti ignorisao ..
"GTX 680 has good overclocking capabilities – even better than HD 7970. Only some 7970s can be overclocked beyond 1150MHz on air."
Sto bi se mi mucili kad je to vec neko tamo izracunao
P.S.Uradi taj test pa da vidimo kako se GTX 680 ponasa sa Bulldozerom,da li ima uskog grla itd..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari