Meni licno se ne svidja kako radi gpu bost. Postoje realni razlozi zasto je gpu bost lose resenje. Trenutno igram Kingdoms of Amalur Reckoning, igra uglavnom nije zahtevna, gpu usage je oko 50%. Sta je problem ? Idjotska opcija gpu bost obara klok karte na 500mhz i memorije recimo na 600mhz napone i sve ostalo,
kada bi to radilo kako treba da ne dolazi do trzanja i neprijatnog kocenja u pojedinim trenucima, gpu bost bi bio odlicno resenje. Malo sam pratio i kada je dolazilo do cimanja tokom igranja uvek je naglo dolazilo i do podizanja kloka karte i memorije jer je gpu usage prelazio 70%, pratio sam to kroz hardware monitoring, pokrenu sam jos par manje zahtevnih igra, kao sto je King's Bounty desavala se ista stvar. Znaci postoji problam sa gpu bost-om kada su manje zahtevne igre u pitanju. Ovo je realnost koja demantuje svaku filozofiju koju bi neko dobro informisan kao PCBeast moga da iznese u ovoj temi, koliko god da se informise sem na ovako praktican nacin ovo ne moze da zna. Eto koliko sada vredi sve ono sto je objasnjavao vezano za gpu bost

Je..s teoriju bez prakse
To seckanje i kocenje, nije tako dramaticno i ne desava se tako cesto, ali ne bi trebalo ni da se desava. Imao sam nekih meseca dana 460GTX, to se nije desavalo a isto je zauzece gpu-a bilo oko 50%. Sa 7970 sve je radilo savrseno kada su manje zahtevni naslovi u pitanju, mada je meni licno islo na zivce to sto King's Bounty kada se otvori inventar obara freimove na 25

sve ostalo je radilo savrseno i bez zastoja