Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Prvo da razjasnimo iz kog ugla se posmatra taj overklok!
Ne moze da se razdvaja base od boost kloka nikako.
Na setovanje base kloka dobijas + boost klok gde se dolazi do maksimalne radne frekvencije GPU-a.
To je potencijal chipa.

Evo recimo kako su to odradili na vr zone.

Prvo su izmerili boost klok na default vrednostima i dobili sledece :

stocktemps.jpg.jpeg

At stock settings, we see some kind of turbo boost bringing the core clock to 1137MHz.
At this point temperatures maxed out at 52 degrees celsius and the card used ~180W of power.

Overclock na 1336 Mhz i na tom kloku su radili sve testove :

octemps.jpg.jpeg

After applying a +200MHz core offset overclock (bringing it to an effective l33t MHz) combined with a 100mW voltage boost and TDP cap raised to 137%,
we got a maximum of 59 degrees celsius on the core and ~210W of power used.

17% overkloka ,skaliranje 20% :

2qs6wys.png

Zakljucak testera :

To be fair, we'll have to give it to Nvidia that the GTX 680 is still a very fast card and has significantly better energy efficiencies and clock potential than the Taihiti XT @ 28nm

Iskustva i setovanja :

http://hardforum.com/showpost.php?p=1038564035&postcount=142

Rezultati :

http://hardforum.com/showpost.php?p=1038575785&postcount=191

http://hardforum.com/showpost.php?p=1038558838&postcount=117

http://hardforum.com/showpost.php?p=1038557963&postcount=111

Poslednja izmena:
17% overkloka ,skaliranje 20% :
2qs6wys.png
Hhahahahahahahah :D:D:D Pa ti je protiv svih zakona fizike :p ne moze da skalira +20% sa +17% kloka, ni u ludilu hahahha sta ti sve neces da napises

Ovo je dobijeno...
hcNFc.jpg

...sa ovim setovanjima
GPU 1250
Memory 1700
Volts 1.25
Defaultna vrednost je 1.175 ;)
Barem ja tako naveo ispod slike.
Ipak to nije 1300mhz, vec neki maksimim kada je u pitanu 680GTX za 24/7 1250mhz , i dobijeni rezultat je u skladu sa tim klokom. Znaci referntni model, a kako mi se cini i ovi ostali koji su se do sada pojavili, maksimalno ce dobaciti 1250mhz 24/7 klok, a ne 1300-1350mhz, ja bih boleo ali nece da moze :D
7970 ne referentni model isto tako dostize 1200-1250mhz i to je 24/7 klok, referentni model 1000mhz beza buke, i ako realno moze da radi na 1250 ali uz ne podnosljivu buku :D

Poslednja izmena:
Hhahahahahahahah :D:D:D Pa ti je protiv svih zakona fizike :p ne moze da skalira +20% sa +17% kloka, ni u ludilu hahahha sta ti sve neces da napises

Mogao bi malo da se uozbiljis za promenu .
Jos cu sad da ti repliciram i definitivno se povlacim jer nemam nameru da se natezem.

Od 1137 OC na 1335 Mhz je nekih 17% !
Na defaultu je dobijeno 89 fps i sa OC 109 fps sto dodje 20%!
Drugo,pogledaj da je i memorija zategnuta tako je skaliranje itekako na mestu.

Ja ti dajem primere ljudi i testera koju su ostavili iza sebe argumente u pisanoj i slikovnoj formi.
Ako tebi to nista ne znaci u redu.

Imas jedan primerak i odmah si generalizovao situaciju.
I druga stvar na koju sam ti skrenuo paznju je base i boost klok.
To ne moze da se razdvaja.Ako ti je base klok 1200 Mhz boost klok prelazi 1300 Mhz,da li to kapiras?
Overklok ti je kranji domet boost kloka.Zapravo imas manuelno setovanje i dinamicko nakon toga gde karta podize frekvencije
u odnosu na tvoje setovanje ,tvoj osnovni (base klok)

Ako je tvoj base klok onaj koji si postavio boost klok moras da imas preko 1200 Mhz i to ti je max oc!

To sto vi uopste ne kapirate novu tehnologiju i sto je sad postalo komplikovanije ,sad je kriva karta,mali oc potencijal i slicne gluposti.
Najlakse je slider povlaciti,dodavati napon i stelovati rpm ..Ova karta ne radi uvek isto i treba joj naci zicu ;)
Nije to za mesare :)
Pozdrav i uzivaj u svojoj karti koju ne znas da overklokujes :D

Poslednja izmena:
eVGA GTX 680 Super Clocked krenula u prodaju..

8BL3E.jpg
mAZEC.jpg

EVGA has just listed in their online store two new GTX 680 cards from SuperClocked Series. GTX 680 SuperClocked Signagure+ comes with additional backplate.

Both cards feature factory-overclocked clocks: base clock 1084 MHz and 1150 MHz for boost clock.
Memory clock was set to 1552 MHz. Signature and Signature+ have standard 2GB of GDDR5 memory.
They are equipped with 5 Phase PWM, which requires 8+6-pin power connectors. Recommended power supply should have at least 550 W.

That’s if you have at least $529.99 for SC Signature or $549.99 for Signature+.

Link:

http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-2685-KR&family=GeForce 600 Series Family&sw=

Poslednja izmena:
Od 1137 OC na 1335 Mhz je nekih 17% !
Na defaultu je dobijeno 89 fps i sa OC 109 fps sto dodje 20%!
Drugo,pogledaj da je i memorija zategnuta tako je skaliranje itekako na mestu.
Opet ti, znaci ne shvatas da ne moze 17% kloka da donese +20% performansi ? Ludilo :D

Samo se ti grudvaj sam sa sobom, znaci 1001 put si do sada objasnio nesto sto niko nije osporavao :D Samo ti znas zasto :p
Mora da ja ne znam, a imam kartu, a ti znas jer imas sajtove hahahahah
Navedeni klokovi sa tvojih linkova su klokovi na kojima karta radi, ne setovani klokovi koje pokazuje gpu-z vec klokovi na kojima karta radi pri full loadu, kapiras ? Taj klok, ako je aplikacija zahtevna, moze da varira 5-10mhz nakon 10min loada, jer u samom startu moze da bude nesto veci dok se karta ne zagreje, kapiras ? :p Tako je na forumu koji si ti linkovao, samo ne znam sta si citao, ili ne kapiras sta ljudi pisu, ili samo citas one gde je neko, jedan od 100, uspeo da potera kartu na 1300mhz, tako je inace i realno stanje stvari, maksimalno 1250mhz stabilan klok, jako retko 1300mhz, full load klok. Ako budes kupio kartu sa namerom da postignes 1300mhz za 24/7, da znas da ces se z@******. Ni dajveri nisu nista doneli po pitanju performansi, tuga :(

Mesto sto se gubis vreme nadji mi neki bios za ovu kartu, posto vec prucavas materiju, ja nema toliko vremena :D:p

Poslednja izmena:
@*******i, mozda je i u pravu covek, a to moze ako je tacno ono sto si napisao licno-ti, naime da klok memorije daje nekih dodatnih 5% performansi. Znaci, 17% kloka GPU-a i ne znam koliko memorije koja ce dati onih 5% koliko si dobio u Heavenu cini mi se, moguce je da zbog overkloka memorije, tih 17% kloka GPU-a da cak i procenat-dva vise od 20%. ;)

Nego meni i dalje nije jasno ono sto si pisao za grejanje, vidim jasno na onom tvom prvom grafikonu iz afterburnera da si imao max temp u jednom trenutku 86c. Posto si rekao da je karta hladnija od 7970, na koliko precizno je isao onda taj Radeon, 90c ili koliko??:trust:
Mozda si mislio da je tisa karta, ali da je hladnija tesko mi je da poverujem, i iz iskustva koje gledam po forumima, ali i iz tvog primerka.

Hladnija, to ima i logike jer manje trosi. 7970 sa otvorenim kucistem 1000mhz 1000mv uz odredjeni fan profil da bude tiha pri radu greje se do 88c, u zatvorenom kucistu ista podesavanja 92c, kada vent ostavim na auto postaje bucna, pritom bio je zimski period i nesto niza ambijentalna temperatura. 680gtx, sta god da igram ne cuje se u radu a pritom je overkokovana.

Daj nemoj da ga lozis :p Rezultat koji je on analizirao je takav kakv jest zbog gpu bosta a ne zbog memorije, ne moze nikako precizno da se utvrdi na kom kloku je karta radila realno kada je na defaultu. Sad sto to njemu odgovara da bi nesto prezentovao onako kako on to voli, to je vec neka druga prica :p Na kraju krajeva, imam kartu pa mogu to da isprobam, kao sto vec i jesam :D posto mogu da stvorim uslove da krata radi na defultu sa nekim konstantnim klokom i pri ovrekloku na 1175mhz tokom celog testa :)

Ta karta je kloknuta bila za 20%, sa 1000 na 1200. Boost je to dodatno uvećavao za 137mhz, pa je u prvom slučaju klok išao do ~1137Mhz, a u drugom do ~1337Mhz. Memorija je takođe podignuta za 20% sa 6000 na 7200. To što su izvukli razliku od ~20% i u testovima pokazuje da se GPU i memory bandwidth dobro prate pri ovom linearnom povećanju performansi. Možete slobodno da posmatrate bazni klok, uvećate ga za određeni offset i boost će se "naklemiti" na isti način kao što se ponašao i na osnovnom kloku. Ne važno je kako boost zaista izgleda (on je funkcija power targeta, temperature i trenutnog opterećenja), jer se razlikuje od igre do igre ili od testa do testa. Njegov eventualni doprinos posmatram kao bonus koji najčešće i nije značajan. Dakle posmatrajte osnovni klok i kada pominjete podizanje kloka recite za koliko je on uvećan, boost ignorišite jer samo komplikuje priču.

Poslednja izmena:
BF3 test sam okacio iz razloga jer je tvrdio kako GTX 680 lose skalira i konstantno je pljuvao kartu kroz razne okolnosti iznoseci nezadovoljstvo kako to nije nesto pocev od GPU boost-a pa na dalje da bi tu istu kartu kasnije kupio..
Ja prvo nikad nebih na pamet pricao o necemu sto ne razumem a vec ako mi bas to nesto neodgovara nikad nebih ni kupio.
A fizika nema blage veze sa skaliranjem koje zavisi od mnogo faktora pocev od same arhitekture grafickog akceleratora ,(snage) do drivera,saradnje sa engine-om igre,rezolucijama itd..

Sto se tice GPU boost-a ne moze da se zaobidje nikako i nikako osnovni klok ne moze biti taj koji ce biti referenca za rad karte.Ni u jednoj 3d aplikaciji pod full load-om karta nece raditi na 1006 Mhz ili ti cak 1058 Mhz (osnovnu deklarisanu vrednost za GPU boost) jer smo do sad primetili da je taj GPU boost uvek (zavisno od faktora po kom funkcionise) ipak malo veci.
Zato i testeri radnu frekvenciju postavljaju maksimalnu vrednost tj frekvenciju GPU boost-a.
Upravo se iz tog razloga overclock edicije oznacavaju po GPU boost kloku kao baznom kloku jer na tim frekvencijama karta radi pod punim opterecenjem.

A fizika nema blage veze sa skaliranjem koje zavisi od mnogo faktora pocev od same arhitekture grafickog akceleratora ,(snage) do drivera,saradnje sa engine-om igre,rezolucijama itd..

Koliko strucne terminologije, totalno sam zbunjen :D:D:D

Ovaj Zotac je ludilo od karte, sa cenom koja ce verovatno biti jos vece ludilo :D

Poslednja izmena:
BF3 test sam okacio iz razloga jer je tvrdio kako GTX 680 lose skalira i konstantno je pljuvao kartu kroz razne okolnosti iznoseci nezadovoljstvo kako to nije nesto pocev od GPU boost-a pa na dalje da bi tu istu kartu kasnije kupio..
Ja prvo nikad nebih na pamet pricao o necemu sto ne razumem a vec ako mi bas to nesto neodgovara nikad nebih ni kupio.

Sto se tice GPU boost-a ne moze da se zaobidje nikako i nikako osnovni klok ne moze biti taj koji ce biti referenca za rad karte.Ni u jednoj 3d aplikaciji pod full load-om karta nece raditi na 1006 Mhz ili ti cak 1058 Mhz (osnovnu deklarisanu vrednost za GPU boost) jer smo do sad primetili da je taj GPU boost uvek (zavisno od faktora po kom funkcionise) ipak malo veci.
Zato i testeri radnu frekvenciju postavljaju maksimalnu vrednost tj frekvenciju GPU boost-a.
Upravo se iz tog razloga overclock edicije oznacavaju po GPU boost kloku kao baznom kloku jer na tim frekvencijama karta radi pod punim opterecenjem.

Ovo što je *******i kvotovao bolje da ne komentarišem.

Osnovni klok je po definiciji referenca za rad karte, a boost je ono što sama reč označava, dodatak osnovnom kloku. Treba ga spomenuti ali on ne definiše offset (uvećanje baznog kloka) već se na njega superponira.

@Paradigma
Bolje nemoj :D Nastavite vi sa naukom, ja se malo z@ebavam, dokolica je cudo :p Mene i ne zanima ova oblast da je do te mere proucavam, jer to nema nikakvu upotrebnu vrednost. Mene zanimaju performanse bez mnogo filozofije, kao svakog prosecnog korisnka. Sta dobijam za ulozeni novac itd :)

A sada neko moje zapazanje koje bi moglo da upotpuni sliku suvoparnih inforamacija :)

680GTX je bolji a jeftiniji proizvod od 7970 sa boljim potencijalom, razlike su realno male, ali je ipak 680 bolji proizvod za sve zahtene naslove :)

Zasto samo za zahtevene igre? Meni licno se ne svidja kako radi gpu bost. Postoje realni razlozi zasto je gpu bost lose resenje. Trenutno igram Kingdoms of Amalur Reckoning, igra uglavnom nije zahtevna, gpu usage je oko 50%. Sta je problem ? Idjotska opcija gpu bost obara klok karte na 500mhz i memorije recimo na 600mhz napone i sve ostalo, kada bi to radilo kako treba da ne dolazi do trzanja i neprijatnog kocenja u pojedinim trenucima, gpu bost bi bio odlicno resenje. Malo sam pratio i kada je dolazilo do cimanja tokom igranja uvek je naglo dolazilo i do podizanja kloka karte i memorije jer je gpu usage prelazio 70%, pratio sam to kroz hardware monitoring, pokrenu sam jos par manje zahtevnih igra, kao sto je King's Bounty desavala se ista stvar. Znaci postoji problam sa gpu bost-om kada su manje zahtevne igre u pitanju. Ovo je realnost koja demantuje svaku filozofiju koju bi neko dobro informisan kao PCBeast moga da iznese u ovoj temi, koliko god da se informise sem na ovako praktican nacin ovo ne moze da zna. Eto koliko sada vredi sve ono sto je objasnjavao vezano za gpu bost :p Je..s teoriju bez prakse :D

To seckanje i kocenje, nije tako dramaticno i ne desava se tako cesto, ali ne bi trebalo ni da se desava. Imao sam nekih meseca dana 460GTX, to se nije desavalo a isto je zauzece gpu-a bilo oko 50%. Sa 7970 sve je radilo savrseno kada su manje zahtevni naslovi u pitanju, mada je meni licno islo na zivce to sto King's Bounty kada se otvori inventar obara freimove na 25 :p sve ostalo je radilo savrseno i bez zastoja :)

Poslednja izmena:
...gpu bost obara klok karte na 500mhz i memorije recimo na 600mhz napone i sve ostalo...

Koliko sam ja razumeo, iz teorije, u 3D modu ne bi trebao klok da pada ispod baznog, a ti tvrdiš da se u praksi to dešava. To je poprilična svinjarija, pogotovo ako se ne može izbeći (opcija u drajveru, profil, promenom power targeta i sl.)

Meni licno se ne svidja kako radi gpu bost. Postoje realni razlozi zasto je gpu bost lose resenje. Trenutno igram Kingdoms of Amalur Reckoning, igra uglavnom nije zahtevna, gpu usage je oko 50%. Sta je problem ? Idjotska opcija gpu bost obara klok karte na 500mhz i memorije recimo na 600mhz napone i sve ostalo, kada bi to radilo kako treba da ne dolazi do trzanja i neprijatnog kocenja u pojedinim trenucima, gpu bost bi bio odlicno resenje. Malo sam pratio i kada je dolazilo do cimanja tokom igranja uvek je naglo dolazilo i do podizanja kloka karte i memorije jer je gpu usage prelazio 70%, pratio sam to kroz hardware monitoring, pokrenu sam jos par manje zahtevnih igra, kao sto je King's Bounty desavala se ista stvar. Znaci postoji problam sa gpu bost-om kada su manje zahtevne igre u pitanju. Ovo je realnost koja demantuje svaku filozofiju koju bi neko dobro informisan kao PCBeast moga da iznese u ovoj temi, koliko god da se informise sem na ovako praktican nacin ovo ne moze da zna. Eto koliko sada vredi sve ono sto je objasnjavao vezano za gpu bost :p Je..s teoriju bez prakse :D

To seckanje i kocenje, nije tako dramaticno i ne desava se tako cesto, ali ne bi trebalo ni da se desava. Imao sam nekih meseca dana 460GTX, to se nije desavalo a isto je zauzece gpu-a bilo oko 50%. Sa 7970 sve je radilo savrseno kada su manje zahtevni naslovi u pitanju, mada je meni licno islo na zivce to sto King's Bounty kada se otvori inventar obara freimove na 25 :p sve ostalo je radilo savrseno i bez zastoja :)

Nocas mi stize karta, KoA: Reckoning je nesto sto inace upravo igram tako da cu iz prve ruke da proverim to, ako bude bilo kakvog seckanja koje pominje *******i, nece mi promaci posto mi je to bukvalno ono najsvezije sto sam igrao.

Ne svidja mi se to sto cujem, u svakom slucaju mora se proveriti. Dobro da si ovo napisao, jer sumnjam da bih Kingdoms of Amalur ukljucio u testiranje.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo što je *******i kvotovao bolje da ne komentarišem.

Ako sam rekao nesto sto nije tacno slobodno me ispravi ali isto tako mi daj argument za suprotno jer su ovo cinjenice koje sam istakao!

Osnovni klok je po definiciji referenca za rad karte, a boost je ono što sama reč označava, dodatak osnovnom kloku. Treba ga spomenuti ali on ne definiše offset (uvećanje baznog kloka) već se na njega superponira.

Sta je sad ovde u mom izlaganju bukvalno shvaceno?
Zna se sta je osnovni klok a sta boost.Ali ne mozes u toku rada (testa) da prijavljujes osnovni klok kao radni jer boost klok dodaje svoju vrednost na
osnovu odnosno base clock!Ili je tako ili sam ja sve ovo pogresno razumeo:S:
Ja o tome pricam ...

@*******i

Ja tvoje licno iskustvo nisam potcenio,to zapravo najvise postujem - licno iskustvo ali neke stvari volis da generalizujes sto bas i nije u redu.
Fenomen koji si doziveo jesi li pokusao da resis sa promenom drivera?Da li radi i sa prethodnom verzijom i sa poslednjom?Neki novi update da sacekas?

Poslednja izmena:
Ako sam rekao nesto sto nije tacno slobodno me ispravi ali isto tako mi daj argument za suprotno jer su ovo cinjenice koje sam istakao!

Problem je što samo ti znaš šta si hteo da kažeš. Ono što mi vidimo je lorem ipsum.

Evo o cemu se radi...
1.jpg
... a deseva se ovde u ovom delu igre, kada sam primetio da animacija ne ide bas glatko samo sam spustio igru i uslikao monitoring, to je ono sto sam primetio, nije moglo da mi padne na pamet tek tako da pogledam sta karta radi dok se ja igrem :p
iga.jpg
Desavalo se i sa predhodnom verzijom drajvere. Ovo je prvo sto mi je palo na pamet da moze da se desava kada sam procitao kako radi gpu bost, i zamisli kada se to i zaista desava :p Lepo su oni to zamislili, ali nije to cpu, pa da se ne primeti nizi klok, vec direktno od kloka zavisi ono sto vidimo na ekranu, u ovom slucaju to se manifestuje tako sto fluidna animacija sa konstantnih 60fps od jednom postaje ne tako fluidna :p

Kako je moguce da silni sajtovi to nisu primetili ? :D Kao sto sam vec pomenu, dzabe sva teorija bez prakse, ostrog oka i zdravog razuma ;)

Z@jeb@ni za predsednika !!! hahahahahah :D

Problem je što samo ti znaš šta si hteo da kažeš. Ono što mi vidimo je lorem ipsum.
Hahahahahahah :D Ma nije, nemoj da si takav :p

Poslednja izmena:
Mene interesuje jos samo jedno.
Po tvom skromnom misljenju GPU boost ne funkcionise onako kako bi trebalo tj kako je "zamisljen" ?
P.S.Svakako si probio zakone fizike obzirom da ti karta ne radi uopste kako treba a kamo li da skalira bar sto se tice te igre :p

Poslednja izmena:
Ne razumem sta si hteo da kazes i da pitas.
Ne funkcionise, samim tim sto je klok karte na 700mhz tokom igranja manje zahtevne igre. To ne bi trebalo tako da radi.

Evo sada sam pokrenu King's Bounty, klok GPU 324 mem 400mhz a to se manifestuje tako sto animacije nije tako fluidna, kada je klok preko 1000mhz sve radi kako treba i animacija je glatka. Nije to nesto sto se tako lako primeti ili sto smeta da ne moze da se igra, ali ja primetim. Kao sto sam rekao, manje zahtevne igre su mnogo komplikovan zadatak za tako naprednu tehnologiju kao sto je gpu bost :D:D:D

Poslednja izmena:
A sta kaze FPS u tom momentu?
Takodje moze biti takvih problem ali ako drugi primete isto NV ce tek tad moci da izbaci neko resenje

Uglavnom sam dobio odgovor koji me je interesovao o cemu sam sve vreme pricao a ti si opet to uradio.
Generalizovao si sve na osnovu jedne igre ne uzevsi u obzir da postoje i neke druge stvari koje mozda uticu na takvo
ponasanje karte.

Nebi me cudilo da sutra osvane neki tvoj post sa kontradiktornim izjavama tipa GPU boost razbija kako radi,korisna stvar i sl
ako se nekim slucajem fenomen "resi" updateom drivera i itd.

Samo primecujem ;)

Poslednja izmena:
@PCBeast
Sad si poceo da pametujes kada nemas sta da kazes pred cinjenicama, klasika :p:D Daj sada neke linkove sajtova, neku tvoju naucnu analizu ove pojave hahahaha :D
King's Bounty i Kingdoms of Amalur Reckoning, to su dve igre, slicne zahtevnost, to jes nisu zahtevne. Probao sam sad Hardreset, tokom igranja zauzece gpu je nesto jace, oko 80-90%, sama igra je full dx10 sa svim efektima, klok tokom igranja oko 1185mhz i memorija 1727mhz, konstantno, i sve radi savrseno. To je upravo ono o cemu govorim. Rade i ove dve kako treba, ali ipak po malo iritira lag koji se pravi zbog daleko nizih klokova nego sto bi trebalo da budu.

@zeljko
Kaze 60, ali kada to pocen da se desav, spadne na 56-57 pa se vrati na 60

Izbacice gpu boost :d...
To je pravo resenje :D

Poslednja izmena:
@PCBeast

King's Bounty i Kingdoms of Amalur Reckoning, to su dve igre, slicne zahtevnost, to jes nisu zahtevne.

Odlicno posto ces imati sledbenike koji ce ovo da uzmu zdravo za gotovo posto ce im ici na ruku da im to bude dokaz da karta
ne radi kako treba!Cool!

Probao sam sad Hardreset, tokom igranja zauzece gpu je nesto jace, oko 80-90%, sama igra je full dx10 sa svim efektima, klok tokom igranja oko 1185mhz i memorija 1727mhz, konstantno, i sve radi savrseno.

To je upravo ono o cemu govorim. Rade i ove dve kako treba, ali ipak po malo iritira lag koji se pravi zbog daleko nizih klokova nego sto bi trebalo da budu.

Probaj bar 10-tak igara za koje smatras da su manje zahtevne pa onda donesi sud.
Slozices se da je jedna ,dve igre malo da bi se problem generalizovao?
Licno bi voleo da vidim detaljan test sa opisom posvecen fenomenu koji si uocio
samo nemoj reci kako nemas vremena ozbirom da ti jedini kartu imas a nisi izbacio zapravo ni jedan krsten test.

@zeljko
Kaze 60, ali kada to pocen da se desav, spadne na 56-57 pa se vrati na 60

Jesi ukljucio VSync?Kako se tad ponasa?

Poslednja izmena:
Odlicno posto ces imati sledbenike koji ce ovo da uzmu zdravo za gotovo posto ce im ici na ruku da im to bude dokaz da karta
ne radi kako treba!Cool!
Ma da, ovde su svi ostrasceni kao ti i nemaju pametnija posla vec da se nasladjuju podatkom da Nvidia ima neki problem u najavi kroz ovo sto sam ja prikazao :p

A sta da testiram i kako to da dokumentujem sem da napisem sta se desava i sta sam zapazio ?
Zanimljivo da karta tako radi u dve igre od dve probane :D

Uprvao sam probai i Torchlight, desava se isti, klok karte na oko 500mhz, oces jos neku da probam ?

Poslednja izmena:
@*******i, gresim li ja ili je saturacija boja na onom ss-u iz Amalura slaba?
Ako si igrao na nekoj drugoj karti KoA verovatno si to odmah uocio, kakva je situacija sa bojama? U poredjenju sa 7970 ili kojom vec drugom kartom na kojoj si igrao?

Boje su ok i prikaz je savrsen.

Vrh Dno