Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Uruce to ti je kao Moskvic,nepoderivo :)

Evo jedna zanimljiva edicija..

Galaxy Liquid Cooled GeForce GTX 680

9Dv8o.jpg

Inno3D iChill Liquid-Cooled

Cosmic looking iChill water cooling was designed by ARTIC Cooling. Custom dual-slot cooling is covering large plate placed on the top of GPU. It is connected by two tubes for circular coolant loop. Tubes are connected to special pump covered by large 120mm fan. So basically this is a independent liquid cooling solution which is reported to decrease base temperature to 44°C. Inno3D reports that this model will have a maximum noise level of 10% of any reference air cooled model, which would be around 7dB.

6Gyof.jpg

bGWqk.jpg

u3cv6.jpg

No speficiations regarding clocks was revealed, but it is rumored that this card may have a base clock of 1200MHz.

Card is equipped with standard display connectors: two DVI, HDMI and DisplayPort. This card should be available this month. Price is not yet known

Inno3D izgleda mnogo dobro, samo što nećemo mi gledati to na našim prostorima...

Btw, ne znam jel pominjano, vidim da se su se pojavili referentni modeli od Gigabyte-a i MSI-a u prodaji kod nas, padaju cene...

http://goo.gl/fTTwK

http://goo.gl/1bFME

Poslednja izmena:
wahahaha gle sad u gigatron-u nema vise u ponudi gtx 680 za 59.999,00 a tamo po komentarima se opravdavali za cenu kako su to sve troskovi dok graficka stigne kod njih. znaci ne verujem,koje su to lazi.

wahahaha gle sad u gigatron-u nema vise u ponudi gtx 680 za 59.999,00 a tamo po komentarima se opravdavali za cenu kako su to sve troskovi dok graficka stigne kod njih. znaci ne verujem,koje su to lazi.

Pa klasični srpski prodavac, ništa novo...

450e, e ovo je vec podnosljiva cena. Jeftinija od HD7970 u nasim maloprodajama, cenim da ce se vrlo brzo rasprodati.

HD 7970 ce morati poprilicno dole, zaista ne znam kako misle da rasprodaju ipak sporiju a skuplju kartu, neodrziva situacija, koliko god AMD odlagao neizbezno, a to jos uvek moze samo zahvaljujuci nedovoljnom broju 680ki na trzistu. Donekle konkurentne su im jos jedino 7950 karte, referentni modeli, OC modeli 7950 su 400+e i to je vec preblizu GTX680 pa je i to neisplativo.

Suma sumarum-kao sto je vec konstatovano, koliko god nekoga svrbeo budjelar i trebala mu karta-neka se strpi, pocelo je,)

Amd namerno drzi visoke cene, odnosno zrtvuje prodaju 7900 serije, da bi i 7800 i 7700 imali visoke cene, jer ako pomeri 7900 nanize, onda ce morati i ostalim serijama da spusta cenu.. no to ce se sve valjda "pomeriti" kad se pojavi i gtx670 :) itd.

Rekao sam da će se cene normalizovati posle 10-tak dana :)

Verovatno će još malko da spadnu kad se pojave ostali proizvodjači i custom modeli...

Samo pazi te vesele komentare na itsvetu :d ima pacenika svugde :D

Tako da i sa tih 5e manje, je i dalje skuplja :D.

Svidja mi se kod ove grafe jer je snizena potrsonja struje.
Mislim da SLI, moze da radi na napajanju 750W.

Evo video sam ovde:
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-680-sli-review/4

GeForce GTX 680 - On your average system the card requires you to have a 550 Watt power supply unit.
GeForce GTX 680 SLI - On your average system the cards require you to have a 750 Watt power supply unit as minimum.

Sto je veca rezolucija 680 sve vise gubi u performansam...

bf3.jpg
heaven-moderate.jpg

Kako si to dramaticno rekao kao da je to nesto sto se desava samo GTX680.
Pa normalno je da performanse padaju povecanjem rezolucije.
Ali upravo sa tog grafikona mozes primetiti skaliranje SLI u najvecoj rezoluciji od 88% u BF3 i Unigine negde oko 82% !
Obzirom da si se do sad zalio na GTX 680 (do duse jos uvek kritikujes GPU Boost) sad koliko vidim ne valja ni SLI :p

Sto se mene tice i ako izadje podrska da se iskljuci GPU Boost ja ga necu iskljucivati a znam i zasto,meni odgovara ;)

Sto se mene tice i ako izadje podrska da se iskljuci GPU Boost ja ga necu iskljucivati a znam i zasto,meni odgovara ;)

Pa zato sto nemas pojma hahahahah :D

Sli ce kod mene raditi sa +90%, nego oni testovi sto su se pojavljivali na netu nisu isli tome u prilog, kada "pajseri" ne znaju da podese sistem da to sve fercera u fulu :p:D

Performanse padaju ali ne srazmerno. Tamo gde je u nizoj rezoluciji brza od 7970 polako vece preko 1920 gubi trku i 7970 prelazi u vodsvo :p ili su na istom nivou :)
Kapiras :-devil-:

Poslednja izmena:
MSI GeForce GTX 680 Twin Frozr III

65b.jpg

Here are the first pictures of MSI's non-reference design GeForce GTX 680 Twin Frozr III graphics card (model: N680GTX Twin Frozr 2GD5/OC).
The card features an NVIDIA reference design PCB, augmented with MSI's signature Twin Frozr III cooling solution, which has been used on several high-end GPUs till date, including the Radeon HD 7900 series, and previous-generation GeForce GTX 500 series.

The cooler appears to be tailored to fit the length of the PCB perfectly. It uses a large aluminum fin array, to which heat is fed by five 8 mm-thick nickel-plated copper heat pipes, ventilated by two 70 mm fans.
The card comes with out of the box clock speeds of 1058 MHz (core base), 1124 MHz (core boost), and 1502 MHz (6.00 GHz GDDR5 effective) memory, so while the memory clock remains untouched, the core (base/boost) have been upped from 1006/1058 MHz (reference). The card uses 6+6 pin PCIe power inputs, and has display output layout identical to that of the reference design.

Link:

http://www.techpowerup.com/163804/MSI-GeForce-GTX-680-Twin-Frozr-III-Graphics-Card-Pictured.html

Prvi put vidim TF2/TF3 sa braon PCB-om. Cheap?

Cudi me da su se odlucili da zadrze 6+6 pina na ovakvoj karti, bar od TwinFrozr III sam ocekivao 6+8 s nekom masnom naponskom.

To verovatno "cuvaju" za lightning...

Slazem se @magny velika greska MSI
Giga mnogo pametniji

Poslednja izmena:
Twin Frozr III ima samo non referentni cooler.Sve ostalo je referentno.
I ja sam ocekivao vise,mozda stvarno ostavljaju prostor za neki Lightning model u bliskoj buducnosti.

Vrh Dno