Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

JA koliko znam oduvek je bilo tako sa svim kartama kada naknadno izadju sa vise memorije da budu losije performanse ...

Upravo htedoh to reći, kada od početka nisu (mem kontroler, bus itd.) dizajnirane za toliko memorije; uglavnom to nije kako treba. :)

Mozda bi se i videla razlika da su upalili neku 5k, 6k rezoluciju.

Tada naravno, omogućilo bi da uopšte i radi; ali performanse - nada!

<Ko je spomenuo da je to samo kod nVidia? :d
Ja sa onim što reče, sam mislio da važi za sve karte kada naknadno dodaju memoriju. A ASUS MARS serija su dvoglave karte, i sasvim druge životinje sa posebnim dizajnom, dok ovde samo dodaju još VRAM-a; to nije za porediti...

Veća količina memorije je porez na budale iz nekoliko razloga:

1. Igre i softver se uvek optimizuju za standardne memorijske kapacitete.
2. Povećanje kapaciteta najčešće povlači za sobom veće latence.

Korišćenje ovakvih kartica je opravdano jedino u slučaju ekstremnih rezolucija ili wokstation primene gde se memorija koristi u specifičnim programima.

+1

rekao bih, čist marketing, delimično uspešan...

http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_670_FTW_Signature_2/27.html
Primakao se "Đifors" jako blizu, ali i dalje nisu na tronu :p
Na testu su napokon novije igre ubacene AScIII far cry3, cod, hitman :laugh:
perfrel_1920.gif :banana: perfrel_2560.gif

Sto se tice kartice jako dobre temperture, nizak nivo buke, dobar OC potencijal najbolji OC od svi testirani kartica na TP
Odlicna kartica jako visoka ocjena.

Poslednja izmena:
Hahaha,e ovo je bas mini! :) Inace,meni sutra stize jedna referentna 670-ka,pa cu malo da se poigram....;)

Karta stigla, MSI referentni model,medjutim imam jedan mali problem....karta u igrama konstantno downklokovana,vrti na nekih 700-800 mhz za core,umesto da cepa boost na preko 1000 mhz,karta je inace po def radi na 967mhz,medjutim probao sam Krizu 3,Warhead, cak i u 3d marku 11 mi rezz oko 7400 poena,sve na def?! Neko ima ideju?

Karta stigla, MSI referentni model,medjutim imam jedan mali problem....karta u igrama konstantno downklokovana,vrti na nekih 700-800 mhz za core,umesto da cepa boost na preko 1000 mhz,karta je inace po def radi na 967mhz,medjutim probao sam Krizu 3,Warhead, cak i u 3d marku 11 mi rezz oko 7400 poena,sve na def?! Neko ima ideju?

Imam ja, u propertisu za grafiku u podesavanju za "MANAGE 3D setings" stavi pod Global Settings>Power management mode ---- "Prefer Maximum performance"

Takodje za PC u Control panelu iskuljuci Power management i stavi Desktop Computer/Always On, maximum performance ili kako vec ide kod tebe.

^^^^ probao,i nista....svez instal drajvera,prvo 314.07 wql,pa onda 314.21 beta,cistio drajvere sa driver sweperom,opet isto!Pustim AB combustor,isti djavo,malo krene preko 1000 mhz i odmah obara na 750-800mhz i tako drzi....temp nisu problem,krecu se oko 75 stepeni....stvarno nisam pametan sta da probam,jedino mozda jos neke starije drajvere...jedino mi ostalo da reinstal ceo win,mada instaliran je pre nepunih mesec dana...

Poslednja izmena:
Jesi li stavio After burner. Probaj power target da pomeris na +10% ili vise, pa prati sta radi GPU. Zanimljiva je i temperatura od 75C, to je u granicama normalnog, tek preko 80C se polako spusta takt, a kod tebe to nije uzrok. Kako ti radi PCI-E. Da li je 16x, da li je sve tu OK, drajveri za plocu? Zaista cudan problem.

Karta trotluje, pošto je temperatura OK - jedino je moguć power target... Stavi da ti Afterburner prikazuje voltažu, pa javi šta se dešava.

Bonbona :D...

Probao sam sinoc sve moguce verzije,sa dodavanjem power targeta,voltaze,svega,probao sam i par verzija drivera,karta u jednom momentu krene da radi ok ali samo par sekundi,i odmah obori core clock i tako radi,a sto je najinteresantnije,zauzece joj je skroz ok 98-99%,ali klok za gpu vala nije:) danas cu konacno imati vremena da jos sve detaljno ispitam,da je odnesem kod drugara pa cemo je probati u na njegovom kompu,sve u svemu,reinstal win-a cu ostaviti kao zadnju opciju....

Posle svega sto sam probao,ostaje mi jos jedino da sutra zveknem fresh win,kazite mi samo koje drivere da metnem posle toga,tj koji su se najbolje pokazali za gtx 670?

Stavi zadnje beta (314.21), rade skroz ok. Da li si probao eventualno update BIOS-a?

Karta i kod drugara isto radi? Vrlo verovatno da nećeš dobiti ništa reinstalacijom... Verovatno problem s kartom.

Stavi zadnje beta (314.21), rade skroz ok. Da li si probao eventualno update BIOS-a?

Jesam,updateovan je bios na ploci....kazi mi koliko ti sa kartom na def imas skor u 3DM11? (deff setings) cisto da znam sutra :)

@HighONE:
nisam je danas stigao probati kod njega....:( ma u svakom slucaju,nista necu izgubiti,kartu mogu da vrnem u svakom casu,ali hocu da pokusam sve,cisto da iskljucim svaku opciju kao problem...

Poslednja izmena:
A update BIOS-a grafike? Sad sam izvrteo 3DMark (karta je na stock klokovima, CPU na 4.2).

314.21 3dmark11 p cpu 4.2 gpu default.jpg

Nazad
Vrh Dno