Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Lose sam ja napisao tj nesto sam zbrkao cifre.
Htedoh da napisem 650+ a stavio sam 700.
To je to,sto si dobio ,tako treba..Sve je u redu.

Boost ti skakuce iz vise razloga sve zavisi od uslova pod kojim se karta nalazi..
U principu postoje nekad manje oscilacije ali drzi tih 30-40 Mhz iznad onog sto pise u GPU-Z!

Opet imam utisak da si trebao da imas veci rezultat,nesto oko 68-69 fps ako ne i celih 70!
Jel moze GPU klok jos malo?

Probaj da stavis prefer maximum performance pa vidi kako se tad ponasa.

Poslednja izmena:
Ljudi, kako vi dobijate ove vrednosti I ovako overclockujete GTX670 ??? Ja ma sta god podesim u afterburneru 2.2.5 , sve preko Core Clock +42 , i memory clock +56, zakucava mi komp i igrice.... Bez obzira kolika mi je voltaza ili power limit , uvek isto...a ovde vidim da ljudi overclockuju memory clock na +700, ja ne mogu ni na +60... O cemu se radi ovde ??

kad krene taj apgrejd...nikad kraja a?:)

Cekaj, osim kad overklokujem graficku kartu, sistem radi savrseno...barem ja nikakve probleme nisam osetio, nije bilo pojavljivanja BSOD, niti se komp resetovao...sve super... E sad ,moguce je da ova graficka karta kad se klokne na vrednosti koje ljudi ovde stavljaju, ne moze da podnese ovo napajanje....nemam pojma..

Da li je moguce da ako je napajnje slabije (LC Power 660W, spec.green edition btw kosta 6000 dinara, sto smatram da nije lose napajanje), moze da izazove da kartica ne funkcionise maksimalno kako treba i samim tim usporava performanse u igrama ? Cisto sumnjam da je to moguce, ali ajde savet od nekog iskusnog nvidia-asa???

Nije bitno to "sto smatras" nego koliko prave snage to napajanje moze da da.. to 600, 800, 1000 sto pisu to nikad nije prava snaga.. U vecini slucajeva je vrlo niza, samo je kod 80+ Bronze, Silver, Gold itd. serija prava snaga blizu pribliznoj u tim nekim granicama. Tako da ti kad zahtevas od kartice da se klokne ona trazi vise snage i napajanje to mozda prosto ne moze da isporuci i to je problem, zavisi ako imas klokovan proc, koliko nakacenih hardova, kulera itd...

Nije bitno to "sto smatras" nego koliko prave snage to napajanje moze da da.. to 600, 800, 1000 sto pisu to nikad nije prava snaga.. U vecini slucajeva je vrlo niza, samo je kod 80+ Bronze, Silver, Gold itd. serija prava snaga blizu pribliznoj u tim nekim granicama. Tako da ti kad zahtevas od kartice da se klokne ona trazi vise snage i napajanje to mozda prosto ne moze da isporuci i to je problem, zavisi ako imas klokovan proc, koliko nakacenih hardova, kulera itd...

Nidje veze. Sva napajanja daju snagu koja im pise (sem onih made in prc), makar u max-u. Pitanje je samo koliko ce da povuku iz uticnice, tj koliki ce na kraju biti racun za struju.

Imam klokovan I5-2500K na 4,3Ghz, imam 2 hdd-a (ssd i obican hdd), burner, CM titan 212 Evo CPU cooler i jedan mali kuler u kucistu..

Da li moze napajanje da usporava graficku kartu ? Ja mislim da ne...ali molim komentar ..

Nije samo snaga u pitanju, koja je stvarno osim kod kineza bliže realnoj; za LC nisam pratio ima li odstupanja, moje npr. može i 150W preko specifikacije ali to se i plati!
Ali čak i važnije je da li je sa stabilan napon, ripple, transient...? Gde i najbolja mogu ponekad zakazati, moje staro jeste iako je isto bilo Corsair.

mmsandi je napisao(la):
Nidje veze. Sva napajanja daju snagu koja im pise (sem onih made in prc), makar u max-u. Pitanje je samo koliko ce da povuku iz uticnice, tj koliki ce na kraju biti racun za struju.

Nije ni ovo kompletna istina istina. To sto kazes vezano je samo za Bronze, Silver i Gold sertifikat i nema veze sa snagom napajanja.

Svi proizvodjaci kvalitetnijih napajanja svoju snagu tj. oznaku odredjuju na osnosu 12V grane dok neki malo manje kvalitetni u oznaku stavljaju kombinovanu snagu sa 3.3V, 5V i 12V. E sad, osim kineza niko od njih ne sme da laze pa je dovoljno pogledati specifikaciju koja je nalepljena sa strane i videti koliko ampera ima na 12V grani. Ko ume da cita specifikaciju blagosloven je. Ostali zive u zabludi ;)

@ turok; Baš čudno za tako "slabašno" napajanje :p I ja sam ranije imao Enermax dok nije otišao u Big Bang stilu! :( Ali tada sam naučio jednu veoma bitnu stvar, možda i najvažniju koju nisam napomenuo. Dobro napajanje ne odnese sa sobom ostale komponente ;) i zato kupujem bolja napajanja. I Enermax kad je riknuo samo je on otišao, a viđao sam kod prijatelja skupocene komponente otišle u k***c zbog jeftinog napajanja - a bio je i jedan LC!!

Poslednja izmena:
@mdm: to je samo jedan od razloga zbog cega nije pametno stedeti na napajanju... pored stabilnog napona, manjeg zagrevanja i buke, i efikasnosti...
ja sam imao dva vriskavanja(neki kinez, i jedan codegen, tri dana po isteku garancije), ali, na srecu, nista nisu povukli za sobom. imao sam i jednog asusa i dva lc-a, ali su se oni odlicno pokazali(asus je bio atlas, a ovi 6550 i 8700).

Sto su simpatice ove PE verzije,isti def klok,na kraju isti i overklok :)
A memoriju si razvalio,svaka cast :smash:
Uzmi cisto za sebe vidi koliki ti je benefit od tako visokog kloka.
Obori takt GPU-a na def a memoriju ostavi pa posle obori i memoriju i izvrti sve na def.
Cisto da vidis ,te stvari je korisno znati..
Ako ne budes kacio ovde,posalji mi na p.m.

P.S.Dodaj malo napona za mem i zaokruzi cifru na 1900 :D

Sto su simpatice ove PE verzije,isti def klok,na kraju isti i overklok :)
Mislis na 660 Ti i 670 PE kao poredjenje ili ?
A memoriju si razvalio,svaka cast :smash:
Uzmi cisto za sebe vidi koliki ti je benefit od tako visokog kloka.
Obori takt GPU-a na def a memoriju ostavi pa posle obori i memoriju i izvrti sve na def.
Cisto da vidis ,te stvari je korisno znati..
Ako ne budes kacio ovde,posalji mi na p.m.

Sve Def:
DEF.jpg

Memory OC:
MemOC.jpg

Sto je ujedno i odg na ovo:
P.S.Dodaj malo napona za mem i zaokruzi cifru na 1900 :D

Bezobrazan si da znas :D Nije lepo,memoriju si pokidao.
Moracu nekako da se revansiram.
To je ono sto sam hteo da vidim .Sve je u redu sa skaliranjem.

Karta je zmaj!

P.S.Koji ti je klok CPU-a?

Ma reci slobodno. :) Inace hteo sam samo da testiram neke max mogucnosti kartice, ne da zapocinjem duele i slicno :D

Sta bi sa GPU-om?Sto nisi izvrteo na postavkama koje si meni slao + memorija sad na ovoj frekvenciji?
Daj da vidimo tih 70 fps-a :D

Poslednja izmena:
I sad ja zbog tih famoznih 70FPS koji su apsolutno nevazni treba da sprzim karticu :p .. Ipak ne bih. Uostalom ja ovde samo pokusavam da dohvatim neki limit OC-a memorije i nista vise. Performanse u igrama su vidljive cak i sa 500+ za memoriju a ovo sve ostalo je cisto neko izvlacenje maksimuma jer zelim da znam koliko moze memorija da ide. To je to.

Nazad
Vrh Dno