Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Ma daleko bilo ali ti je klok GPU-a "mali".
Tamo si okacio daleko veci klok .Mislim ako karta moze zasto da ne..
Treba je iscediti kako dolikuje :p

BAs mu je dobar gpu klok ako se gledaju referentni taktovi znaci 200mhz, ali memorija je stvarno vrhunski primjerak.
Tek vjerovatno sa 1200+mhz(base klok) prebacio bi 70fps, tako da rjetki primjerci GTX670 na ovim postavkama mogu preko 70fps ma da je i ovo odlicno nema potrebe da maltretira karticu ;)

Ne treba 1200 (base clock) za 70 FPS, moze to i ispod.

Ja na 1130 (memorija 1852) dobijam 68-69 FPS.
310.54 framebuffer crysis warhead 64 4xAA cpu 4200 core 1130 mem 1852.jpg

Sa 1140 (memorija malo visa, 1890) dobijam za nijansu ispod 70 FPS.
310.61 framebuffer crysis warhead 64 4xAA cpu 4200 core 1140 mem 1890.jpg

Preko 1130 mi nije uvek stabilan klok, tako da uglavnom ne idem preko toga, ali sa 1150 bi sigurno islo preko 70 FPS.

Evo i 70 FPS. :) :p

310.61 framebuffer crysis warhead 64 4xAA cpu 4200 core 1145 mem 1902.jpg

Dodao sam za core +5 (1145) i memoriju stavio na 1902.

Ocito tvoj gigabyte bolje boostuje od Msi GTX670 PE
Ti sa 1145 imas 70 fps kolega iznad sa 1120 66fps samo znaci 25 mhz razlika u Base kloku... cudno kolika razlika izmedju dvije GTX670 kartice razliciti proizvodjaca.

Napon je izgleda zakljucan na 1.1750 V.

Mislio sam jel imas mogucnosti kao kod PE verzije da dizes boost?
A ovo sto si postigao na stock vrednostima je fantasticno.
Sve vise me odusevljavaju ove Kepler kartice,gde bi im bio kraj kad bi mogle da se nasviraju na
1.25v :) Verovatno niko nebi kupovao sledecu generaciju kartica :D

Koliko ti boost-uje karta ,1260-1270 Mhz?

extra rezovi....nisam znao da moze i kepa 70 fps u warheadu, svaka chast, za respekt ;)

@PCBeast

Mislim da nema. U podesavanjima u Afterburner-u imam jedino core voltage (koji nista ne menja u sustini).

Za 1130 MHz boost je 1306.5 (ranije je bio 1312).
Za 1140, kao i 1145 MHz boost je izgleda isti, 1319.5.
Za 1150 MHz boost je 1332.6. Na 1150 mi uglavnom zakuca Warhead benchmark. Desi se neki put i na 1140-1150.

@Demios

Hvala. :)

To prakticno potvrdjuje sve sto sam i do sad pricao..
Znaci od boost-a zavisi gornja frekvencija tog boost kloka ,po onom kako ga fabricki podese.
Takodje od primerka karte zavisi OC potencijal boost kloka.
Uopste nije merodavno ono sto pise u GPU-Z vec treba gledati maksimalnu radnu frekvenciju.
Cool..Bilo je jasno i ranije ali dobro je da to jos neko potvrdi.
Ko posle ovog da ne voli boost :p

Meni treba da stigne jedna PE verzija,tako da cu narednih dana izbaciti neki test,da vidimo kako se ponasa i kakav je primerak ;)

P.S.Slabo taj kepler gura te frekvencije (sarkazam) ,zar ne rekose da je to isto kao i sa Tahiti chipom :d ,da je to tu nedge :smoke:
Laganica 1300 Mhz :smash:

Poslednja izmena:
Evo i 70 FPS. :) :p

Pogledajte prilog 101383

Dodao sam za core +5 (1145) i memoriju stavio na 1902.

Extra, svaka cast i tebi i DoX-u, dobri rezovi :). Ja dobijam nekih ~66, +147/+450, nisam pokusavao jos memoriju, neda mi se cimati oko toga. A i ko shisha warhead, u ovim novim naslovima nam karte rasturaju, sto je najbitnije :)

Da, napon je zakljucan na 1.1750, samo sto kad manuelno postavis na toliko, ona konstantno radi na toliko kad je u 3D, dok kad joj ostavis na Auto, onda napon zna da varira... mislim da je za veci klok bolje manuelno postaviti 1.1750, jer onda nema variranja u naponu, tako je barem bilo kod mene... kad sam stavio manuelno na 1.1750, postigao sam nesto veci klok.

Poslednja izmena:
@Maverick78

Hvala. :)

Postoji u Afterburner-u opcija "Force constant voltage", mada je nisam isprobavao. Mislim da kod mene po default-u kartica pri iole vecem opterecenju drzi konstantan napon (1.1750 V), kao i klokove. Uradio sam jos jedan test, cisto radi provere.

310.64 framebuffer crysis warhead 64 4xAA cpu 4200 core 1145 mem 1902.jpg

Ovde se moze videti da je napon konstantan na 1.1750 V tokom testa. Takodje, tokom testa kartica drzi konstantan maksimalni boost klok, kao i klok memorije.

Svaka cast na rezultatu ali mene konkretno zanima sto su tih famoznih "70FPS" toliko vazni? Evo recimo mojih nekih podesavanja i zadnjih rezultata:

gpu z.jpg

oc.jpg

Meni boost-uje na 1346Mhz, memorija je ok i to sve u igrama donosi itekako vidljiv boljitak. Medjutim Warhead ne da ta ~2 FPS i to ti je. E sad dal' to ima veze sto mi ploca nema PCI-E 3.0 Slot, kartica je na 2.0 pa Bandwidth itd..(iako ne bi trebalo da ima neke razlike ali ko zna) ili sto procesor nije Ivy koji podrzava to, stvarno ne znam... Iskreno meni ovo sluzi samo da manje vise testiram stabilnost klokova boost-a i memorije, ostalo i ne toliko. Ostale rezultate OC-a vidim u Live Gamingu vrlo dobro.

Poslednja izmena:
Na ta 2 fps moze toliko toga uticati sto nije graficka kartica. Okom se to ne vidi, nema potrebe vijati 70fps po svaku cenu.

@DoX

Hvala. Ma nisu u sustini stvarno bitni 70 FPS ili Warhead, to je bila cisto stvar zanimacije i testiranja, posto je tema isla u tom pravcu i da li kartica moze da zaokruzi skor ili prebaci 70 FPS, koji su bili kao neka granica. PCBeast je hteo da vidi 70 FPS, goldi je mislio da ne moze, pa sam odlucio da poteram karticu jos malo (da dam svoj doprinos :D), jer sam bio siguran da moze, kad je vec isla do 69 FPS.

Sto se tice 2 FPS, sto GoranM kaze, mnogo stvari moze na to da utice i 2 FPS razlika gore dole se jedino primeti u benchmark-u, za sam gaming je to nebitno. Da li si mozda instalirao zadnji patch za Warhead?

@DoX

Hvala. Ma nisu u sustini stvarno bitni 70 FPS ili Warhead, to je bila cisto stvar zanimacije i testiranja, posto je tema isla u tom pravcu i da li kartica moze da zaokruzi skor ili prebaci 70 FPS, koji su bili kao neka granica. PCBeast je hteo da vidi 70 FPS, goldi je mislio da ne moze, pa sam odlucio da poteram karticu jos malo (da dam svoj doprinos :D), jer sam bio siguran da moze, kad je vec isla do 69 FPS.

Sto se tice 2 FPS, sto GoranM kaze, mnogo stvari moze na to da utice i 2 FPS razlika gore dole se jedino primeti u benchmark-u, za sam gaming je to nebitno. Da li si mozda instalirao zadnji patch za Warhead?

Nisam ja rekao da ne moze, rekao sam da je tesko prebaciti, moderatori su pobrisali neke postove tako da nema ni onog mog, generalno vidio sam na drugom forumu kolega sa MSI gtx670 ima 71fps, ali je klok 1200(base klok), moguce je naravno, dobra je to kartica, e sad kolega DOX nema jos ta 2 fpsa da zaokruzi na 70 mozda sto nije testirao na 64bit ona kvacica mu fali, a moze i xxx drugi faktora uticati.

Da li si mozda instalirao zadnji patch za Warhead?

Jesam ali ne pomaze DX11 i dalje ima brljotine sa texturama od zemlje do neba. Javlja se jednom u 1 ili 2 ili 3 sata igranja. Nisam vise imao zivaca, pa sam presao na DX9. Problem izaziva upotreba menija u igri, a meni treba, kako bi inace pravio one sastojke.

@goldi

Sorry ako sam se pogresno izrazio, hteo sam samo ukratko da kazem da se polemika vodila oko 70 FPS-a. 64bit test kod mene daje do pola frejma vise prosecno.

@goldi

Sorry ako sam se pogresno izrazio, hteo sam samo ukratko da kazem da se polemika vodila oko 70 FPS-a. 64bit test kod mene daje do pola frejma vise prosecno.

Ok sve uredu ;) da tako nesto ne daje ni 1fps vise, ma malo pomalo moze se to nagurati na 70fps ;), a realno i ne treba vise od 60 :D

Evo posle patch-a:
oc2.jpg
Od mene dosta.. Bataljujem.. :D

Jesam ali ne pomaze DX11 i dalje ima brljotine sa texturama od zemlje do neba. Javlja se jednom u 1 ili 2 ili 3 sata igranja. Nisam vise imao zivaca, pa sam presao na DX9. Problem izaziva upotreba menija u igri, a meni treba, kako bi inace pravio one sastojke.

'Si nesto pobrkao?Warhead ili Far Cry 3?
A cini mi se da se obracao Dox-u :)
Trotlujes kolega :D

P.S.U kojim delovima Far Cry 3 imas te brljotine.Ja jos nisam naisao na problem.
Moras se vratiti na ATI :d

Razlog je sto sa karticom 670gtx windforce imate pefrormanse gtx 680 samo za 20% manje para

Razlog je sto sa karticom 670gtx windforce imate pefrormanse gtx 680 samo za 20% manje para
+1

Licno imam kartu 6+8 pinova za napajanje, fabricki fino nasviran OC.

GPU default: 980 mhz GPU OC : 1080mhz
GPU Boots default: 1059 mhz GPU boost OC: 1165
Memorija: 6 008 Memorija OC : 1552/6 208
TOP gpu boost u igri: 1280 mhz
Sve to na power limitu + 11% , do panja.

Da li ce na mojoj konfiguraciji 2 X GTX670 (isti modeli) , ovaj CPU biti bottleneck ?

Klokni ga jos na 4.5ghz, i nema zime...

http://hardocp.com/article/2013/01/08/asus_geforce_gtx_670_directcu_ii_4gb_gpu_review/7
1357491406XVRXtkfUFx_7_5.jpg
Zanimljivo karta sa 4Gb memorije daje losi rezultat
"The overall performance that we experienced in single display testing of the ASUS GeForce GTX 670 DC II 4GB was just slightly lower in comparison to a reference GeForce GTX 670. We found in every single game that the reference GeForce GTX 670 was averaging 1-5 FPS more than the ASUS GeForce GTX 670 DC II 4GB. To put this in to more perspective, the stock reference no frills GeForce GTX 670 with one fan, no custom cooling, no high quality components, and 2GB less memory was performing a few FPS faster than the single ASUS GeForce GTX 670 DC II 4GB video card. We have a couple of theories about this. First, no where in any of these games did we experience exceeding the need for 2GB of RAM in single display gaming, even when we tried to artificially use unplayable high resolutions and AA settings. Therefore, the benefit of the extra 2GB didn't shine through in this scenario. "

Ispade cisto bacanje para uzimati kartu sa 4Gb memorije.

Nazad
Vrh Dno