Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Sta mislite za kakva je kartica planiram da je kupim pa me interesuje.

MSI N670 PE 2GD5/OC

Gospodo, ima li smisla zameniti Sapphire HD5870 sa GTX670?

Ono sto mene nervira kod Atija je da su mu jezivi drajveri u kombinaciji sa 3D studio Maxom. A ni sa Adobe softverom se ne slaze sjajno! Na nekim drugim kompovima imam neke nVidije GTX, tipa 240 i one rade ko zmaj. Nikakve greske, pucanje programa i sl. gluposti... Igre igram teorijski, instaliram, predjem prvi nivo i nikada ne zavrsim... :)
Ali volim da imam neku razumnu grafiku... dosta koristim i Autodesk Showcase za koji je dosta vazna dobra graficka Ati tu recimo pravi malu decu nVidiji 240... Gledam neke scorove na Anandu, posto je jedini on poredio 5870 i 670... Obicno je 670 brza oko 30%, a u nekim optimizovanim igrama, ume da bude brza i do 80%. Tamo gde je 5870 recimo preko 50pfs, 670 je preko 90fps. A to je manje vise isti djavo! Takodje mi povecanje sa 23 na 32 frejma ne deluje previse impozantno...

Inace, 5870 je pravo malo umetnicko delo... nekako mi je zao da je se resim :)
Opet, ako ne uradim to, prekosutra ce vredeti koliko bakar na njoj! A nema ni previse tih karti po oglasima, pa da mogu da zakljucim koliko vredi trenutno na trzistu?

Any thoughts?

Gospodo, ima li smisla zameniti Sapphire HD5870 sa GTX670?

Ono sto mene nervira kod Atija je da su mu jezivi drajveri u kombinaciji sa 3D studio Maxom. A ni sa Adobe softverom se ne slaze sjajno! Na nekim drugim kompovima imam neke nVidije GTX, tipa 240 i one rade ko zmaj. Nikakve greske, pucanje programa i sl. gluposti... Igre igram teorijski, instaliram, predjem prvi nivo i nikada ne zavrsim... :)
Ali volim da imam neku razumnu grafiku... dosta koristim i Autodesk Showcase za koji je dosta vazna dobra graficka Ati tu recimo pravi malu decu nVidiji 240... Gledam neke scorove na Anandu, posto je jedini on poredio 5870 i 670... Obicno je 670 brza oko 30%, a u nekim optimizovanim igrama, ume da bude brza i do 80%. Tamo gde je 5870 recimo preko 50pfs, 670 je preko 90fps. A to je manje vise isti djavo! Takodje mi povecanje sa 23 na 32 frejma ne deluje previse impozantno...

Inace, 5870 je pravo malo umetnicko delo... nekako mi je zao da je se resim :)
Opet, ako ne uradim to, prekosutra ce vredeti koliko bakar na njoj! A nema ni previse tih karti po oglasima, pa da mogu da zakljucim koliko vredi trenutno na trzistu?

Any thoughts?
Isplati se itekako uzmi MSI N670 PE 2GD5/OC i uzivaj :)

Thoughts? Nece je ni naci po oglasima jer je odlicna karta i koriste je za mining. Za to je jako popularna i lako ces je prodati. Vrednost ne mogu da ti kazem jer je procena zabranjena. U svakom slucaju uzeces vise nego korektnu cifru za nju. Baci je na oglas bez cifre i sacekaj ponude. Vredi upgrade, 670-ka je dosta brza i to bas uzmi tu sto je najj predlozio, odlicna je karta.
BTW, za koji mesec 5870 nece vredeti nista za mining tako da ako mislis da prodajes sad je vreme.

Ljudi ajmo jedno brzo pitanje MSI GTX670 PE OC ili Asus 670 DC2, mozda cak i Palit JetStream?
Izgleda da ce da mi istrci neka ultra povoljna varijanta pa cu moci da biram izmedju ovih. MSI je verovatno najbolja varijanta ali bih da cujem i vasa misljanja za ove dve.

Koliko se secam taj palit nije bas bio tih u testovima, ja bih isao na asus...

Znaci Asus pre nego MSI? Znam da je hladjenje dobro i jako tiho ali jel otkljucana voltaza na njemu?

Msi je bolji ima triple overvoltage asus nema :)

S obzirom na razliku u ceni i ja sam za MSI za nijansu pre nego za Asus ali videcu kolika ce krajnja cena da mi bude. Ako bude uopste ista od te kombinacije.

Gigabyte GTX 670 OC

Gigabyte GTX 670 OC
CPU je na 4.2

Framebuffer Crysis Warhead (jedan je 64-bit, drugi obican):

4XAA
306.23 framebuffer crysis warhead 64 4xAA core 1130 mem 1852 cpu 4200.jpg 306.23 framebuffer crysis warhead 4xAA core 1130 mem 1852 cpu 4200.jpg

0XAA
306.23 framebuffer crysis warhead 64 0xAA core 1130 mem 1852 cpu 4200.jpg 306.23 framebuffer crysis warhead 0xAA core 1130 mem 1852 cpu 4200.jpg

1313 lep klok!
Dobra je to kartica. Nego probaj CPU na 4.5 - 4.6, da vidimo dokle ide...

Probao sam CPU na 4.5, ali dobitka gotovo da nema, pola frejma puna kapa. Sve u svemu, stock cpu speed (turbo 3.8) vs 4.5, mozda je razlika 1 frejm u average FPS. Ono gde se generalno vidi neko poboljsanje je min FPS, mada i to ume nekad da varira.

Probao sam CPU na 4.5, ali dobitka gotovo da nema, pola frejma puna kapa. Sve u svemu, stock cpu speed (turbo 3.8) vs 4.5, mozda je razlika 1 frejm u average FPS. Ono gde se generalno vidi neko poboljsanje je min FPS, mada i to ume nekad da varira.
Jel si probao GTA4 mozda?Ako jesi, jel i tu razlika toliko mala izmedju 3.8 i 4.5?

Sry za off

Nisam. Zavisi valjda od igre do igre, koliko je koja zavisna od procesora.

Videcu kasnije da probam da odradim test. Koliko sam video, svi kazu da je igra lose optimizovana i very CPU bound.

Posle visednevnog testiranja msi samo reci hvale i topla preporuka za ljude koji se razmisljeju o kupovini hladna tiha odlicne performanse i sasvim ok mogucnost kloka za vec fabricki klokovanu karticu

Stigla je i kod mene.. MSI PE/OC
Prvi neki rezultati Default i OC:
Image 5.jpg
Image 6.jpg

Voleo bih da cujem neke savete sto se tice OC-a cisto radi testiranja. Posto mi je za sad ovo cudno, povecavam core clock power limit i memory a rezultati skoro pa isti.. ne skroz ali vrlo male razlike.

Koliko si podesio za core i memoriju i da li si probao neki max OC?

Koliko si podesio za core i memoriju i da li si probao neki max OC?
Probao sam ova podesavanja i bilo je stabilno:
Image 8.jpg

To su i jedina podesavanja koja sam namestao, nisam stigao da isprobam vise varijanti a i prvi put se srecem se ovakvom vrstom OC-a, radio sam to ranije na GTX 560 ali ovo se razlikuje...

Evo nekih preliminarnih rezultata sa pocetka trazenja OC limita i stabilnog funkionisanja:
0xAA
Image 44.jpg

4xAA
Image 54.jpg

Mozda u toku dana dodjem do boljih rezultata.

Dox molim te koristi GPU-Z (glavni prozor) radi preglednosti,bitno je da se znaju tacni klokovi a MSI Afterburner mozes da okacis kao dodatak cisto da
se vidi koliko karta maksimalno boostuje.

Koji ti je bio konstantan klok u Warheadu,interesuje me ovaj poslednji test sa 4xAA.
Mislim na live monitoring,nadam se da si pratio tokom testa?!
Nesto mi se cini da su klokovi mnogo visoki a rezultat i nije proporcionalan.

Memorija ide lagano na +700 !

Poslednja izmena:
Pratio sam naravno. oko 1320Mhz uglavnom, ponekad na 1333 pa spusti ponovo i tako je menjalo. Iskreno i meni deluje da bi ovo trebalo da pokaze vise FPS sa ovim klokom ali ne znam o cemu se radi.

Odradicu nesto sa glavnim GPU Z prozorom pa kacim opet.

Okaci mi GPU-Z glavni prozor da vidim koji su ti klokovi za svaki dan tj to sto si testirao .
Evo i dokaza da treba da imas veci score..
ocaa.png

Klok za memoriju ti je visi za 100 Mhz + klok za GPU takodje a opet jedva nesto bolji rezultat.
Ovde je min manji jer je nizi klok CPU-a!

Image 82.jpg

I ja mislim da treba da imam ali cudi me. Prvi loop dok pratim boost ide do 1333, 1320 i 1345 otprilike i menja se.. Drugi loop spusti na 1280 i 1293 i samo te dve hercaze vrti.. Isto i za 3. , kao da boost ne radi non stop il sta vec.

A sto se tice memorije probao 700+ i mogu da prodjem test ali se na momente pojavljuju plave tackice koje bez obzira sto brzo nestaju ne svidjaju mi se.. :p

Nazad
Vrh Dno