Za to najbolje da se javi zerbah, pošto se on profesionalon bavi 3d tehnologijom. Već je objašnjavao zašto 3d vision ne može da se poredi sa atijevim rešenjem 😉
Pa ako se nešto promenilo što se toga tiče, neka se javi ovde 🙂
Shto se tiche headache free igranja na PC-ju, 3d vision ostaje najbolje i najproverenije reshenje zato shto radi na nivou drajvera nvidije, a ne 3rd party drivera kao shto je sluchaj sa AMD-om i Tridef DDD drajverom koji bukvalno preuzima na sebe "odgovornost" za igranje kada je u 3D-u.
Imam iskustva sa slichnom tehnologijom koju Philips koristi za svoje autostereo televizore, gde Philips-ov drajver "izvlachi" iz pasova na grafichkoj Z-buffer i shalje ga u hydra procesor unutar ekrana za automatsko pravljenje 9 view-ova. To radi OK, ali sa nekim igrama ima dosta problema jer sam driver ne zna na kom pass-u se nalazi Z-buffer (a u nekim igrama se on u razlichitim nivoima nalazi u razlichitim pass-ovima kao u HL2 Episode 2), tako da tu treba da se budzi ini fajl i slichne akrobacije, shto kod 3D visiona nije sluchaj.
Ipak, moje iskustvo pokazuje da chak i 3D vision nije svemoguc, pa tako postoje igre gde se 3D nepravilno pokazuje ili se neki delovi menija nepravilno iscrtavaju u stereo modu. Ovo se lechi sa novim drajverima i novim profilima, ali malo ko igra igre posle nekoliko meseci od izlaska samo da bi video kako to izgleda u 3D.
Josh jedna stvar koju chekam vec neko vreme je 3DTV play, koji nvidija obecava vec skoro godinu dana, a koji omogucava korishcenje 3D televizora (a ne 3D vision ready monitora) za igranje.
edit: stvar vezana za ovaj topic i GTX590 - dobro je da je nvidija napokon napravila single kartu koja podrzava 3D vision surround. Iako iskreno nisam probao 3D vision surround i nisam poklonik multi monitor igranja pa chak i u 3D formatu...