Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Na 40% se vrti na 1350RPM, mislim da bi 20% bilo previse malo. Probaj za pocetak sa recimo 35%. Mada malo mi je cudno da ti je taj fan cujno bucniji od onog na 5850, mora da imas jako, jako tihu (maltene necujnu) masinu da bi uopste cuo taj fan na karti. Kao sto rekoh, fan na napajanju bi trebao da ti se vrti na 2800RPM, sto je jako mnogo i ja sam kod mene isti takav fan u TX-u zamenio za drugi Yate Loon koji se vrti na 1400RPM. Tu je razlika bila ogromna, a kartu skoro da ni ne cujem ..

Nije da sada pokusavam da te ubedjujem u nesto drugo, ali mislim da ne bi bilo lose da za svaki slucaj zaustavis fan na karti sa prstom pa osluses da li je to definitivno to sto ti smeta.

Poslednja izmena:
Pa do sada je bio prakticno necujan, sa metra nisam znao da li je upaljen... Zato me ovo i nervira, daleko od toga da je bucno, ali cujem ga i to je buka malo vise frekvencije nego do sada.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

da nema prasine u njemu pa da zbog toga malo svira ako se vec do sada nije cuo

Nova je kartica, cim sam je stavio odmah sam je cuo.

Nego, pitanje za experte, da li je bezbedno da na moju MSI OC GTX 570 flashujem bios od EVGA GeForce GTX 570 Superclocked. Ako se ne varam obe kartice su referentnog dizajna tako da ne bi trebalo biti problema ili se varam? Razlog za ovo je sto se u biosu EVGA fan moze usporiti na 30% sto je upravo ono sto zelim.

sigurnije je da ucitas svoj bios samo spustis fan na 20 ili 30% i to ti je sve... imas i winflash program za flashovanje (skini najnoviji)

Ne mogu da ucitam moj BIOS, NiBitor mi izbacuje gresku: ---------------------------

Error:
---------------------------
Cant start driver: 1275
OK

Resio sam da se bar malo poigram sa ovom nemani za pocetak dok ne uzmem neko jace napajanje... evo prvo testa sa default klokovima: 742/950

http://img715.imageshack.us/img715/6392/defaulteb.jpg

krenuo sam da dizem prvo klok za gpu... i istovremeno pustao kombustor iz afterburnera a posle toga i furmark... nije bilo artefakata nikavih do kloka 860 za gpu kada su poceli da se pojavljuju.... pretpostavljao sam da je to neki maksimum i spustio klok za gpu na 850 i pustio 3dmarkvantage... ali onda cudna pojava.... na pola testa prekine se i iskoci baloncic na kome pise :

Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

krenuo sam da spustam klok za gpu nanize.... stigao sam do kloka 800... i sve do njega mi se pojavljuje isti baloncic i puca drajver?? kako je to moguce ako je pri furmarku klok 850 stabilan bez artefakata a pri 3dmark vantage-u izbacuje ovaj balnocic cak i na kloku 800?????

I meni se desava s vremena na vreme Display driver stopped responding and has recovered. I to na WoT-u koji i nije nesto graficki preterano zahtevan. Sve mi je na defoltu nisam nista klokovao napajanje mi je CoolreMaster RealPower 620w to mi se desavalo i na prethodnom kompu sa istom grafikom. Nesto mi se necini da mi je napajanje slabo.

Ovde sam naso nesto http://www.itguyfixit.com/2011/06/display-driver-stopped-responding-and.html sta je uzrok tome da ti Win 7 i Vista pravi taj problem, a Win XP jok.

Poslednja izmena:
prijatno sam se iznenadio dak sam dosao juce kuci sa posla xD

@tomasbg, kakvi su utisci? :d

utisak je

:p:bottle:

Sjajni rezultati. Neka te dobro sluzi.

A koju si karticu imao pre GTX570?

Poslednja izmena:
probao sam samo koliko moze na deff volt ide do 850

Planiram da kupim ovu grafiku. Imam na raspolaganju 300€.
Treba mi da igram na rezoluciji 1680x1050 sve sto bude izaslo u skorije vreme na maksimalnim podesavanjima. Crysis 2 plus ovo sto dolazi Battlefield 3 itd.

Da li ova kartica moze to da obezbedi ili da jurim neku drugu? Ili postoji neka treca varijanta da se pojavi nesto novo(bolje) skoro u ovom cenovnom rangu pa da cekam?

Poslednja izmena:
za 1680x1050 ti je dovoljna 560ti a za ostatak para odvedi devojku na pice ;)

I meni se desava s vremena na vreme Display driver stopped responding and has recovered. I to na WoT-u koji i nije nesto graficki preterano zahtevan. Sve mi je na defoltu nisam nista klokovao napajanje mi je CoolreMaster RealPower 620w to mi se desavalo i na prethodnom kompu sa istom grafikom. Nesto mi se necini da mi je napajanje slabo.

Ovde sam naso nesto http://www.itguyfixit.com/2011/06/display-driver-stopped-responding-and.html sta je uzrok tome da ti Win 7 i Vista pravi taj problem, a Win XP jok.

Isto se desava i kod mene,samo sto imam malo jace napajanje.Ima li neko resenje ?

To nema sanse da je do napajanja. Ili displej drajver ili win. Ma da, treba 1KW napajanje za jednu GTX 570...

@luka-d i Goran.Zr

Drz'te se WHQL drajvera 275.33, verzije drajvera WHQL 280.26 i Beta 280.36 prave te "...stop responding" tdr tripove, imadoh i ja te bubice...bad driver

Cudi me da to nisi nikad radio?
Pasta koja se stavlja fabricki na graficke karte je jedno shit da vece nema!
Isti slucaj sa plocama (chipset)
To je smrt za GPU i prilikom kupovine karte isti dan skidam pastu.

Te fabricke paste nisu dobrog kvaliteta!
Stavljaju se iz razloga sto trpe termalne disipacije chipa pri najvecim temperaturama na duze vreme a da ne ispare jer su takvog sastava!

Ali takva pasta upravo posle duzeg vremena gubi viskozitet i ucinkovitost u provodljivosti toplote na bazu coolera i prelazi u cvrsto stanje.
Uz stalne torture visokih temperatura GPU-a posle duzeg vremena pasta nece ispariti ali ce preci u cvrsto stanje do te granice da zapekne pa ce doziveti tzv beton fazu!

Tada je chip izlozen povisenim temperaturama jer pasta vise nema apsolutno nikakvu funkciju vec se naprotiv dobija kontra efekat.
Nekad ce GPU imati vise temperature cak i do 10c samo zbog paste!

Kad ce doci do beton faze i povisene temperature GPU-a zavisi od samog korisnika i ucestalosti torture karte pod full load.
Ako je neko gamer logicno je da ce na ovaj problem naici ranije.

Fabricka pasta se ne skida samo iz razloga da bi se postigle nize temperature vec i radi ocuvanja hw-a tj produzetka rada GPU i same stabilnosti istog.

Posle svake nove komponente praktikujem da skinem tu zvaku i ubacim kvalitetnu pastu .

Probao sam vise raznih pasti i iz mog iskustva najbolje rezultate daje OCZ Freeze Extreme.
AC5 sam isto tako koristio ali za GPU se nije dobro pokazao jer se razliva zbog svog tecnijeg sastava premda dobro provodi zbog cestica srebra ali isto tako pre ispari..

Za sigurno ces dobiti nize temperature,nema govora.
Tu zvaku skidam bez razmisljanja!

Da li sam otvaras kartu kako bi menjao pastu? Posto se gubi garancija ako se otvaraju karte, iz bilo kog razloga... Za takve zahteve najbolje je odneti kod dobavljaca ciji garantni list imate, i nek oni zamene... u Ewe hoce to da rade za DZ

Mozes da dizes napon, klikni na settings u After burneru, u tabu General stikliraj Unlock Voltage Control, pa ok. :)
Sto se tice potrosenje kao sto sam ti vec napisao: Control panel > hardware and sound> power options>change plan setings>change advanced power setings>tamo imas PCI express > stavi off

Sta se tacno dobija menjanjem power opcije za PCIe? Osim potrosnje, naravno? :)

Mozes da klokujes karticu (dizes MHz na GPU i Memoriji ) ;)

Gainward GTX570 GS

Nesto mi je low score sa default clock Vantage P = 18716 ili sam to samo ja.
Odradio sam uninstall drivera od GTX295 i re-instalirao drivere kada sam ubacio 570tku.

Prilozi

• GTX570.jpg
    GTX570.jpg
    711.6 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Evo 3dMark11 Scora, mislim da u marku11 je sve kako treba sto se tice scora.

Prilozi

• gtx570-11.jpg
    gtx570-11.jpg
    687.3 KB · Pregleda: 78
pozdrav, imam MSI GTX560Ti Hawk TwinFrozr III pa posto imam problema sa TDR-om i losim drajverima s tom kartom, odlucio sam se za GTX570 pa me zanima koju od ove dve mi predlazete posto to ima na stanju.... kakva su vasa iskustva, kolko su bucne karte i kako se nose sa novim drajverima.... hvala :rupa:

1.)GTX570 MSI TWIN FROZR III PE/OC 1280MB/DDR5,320bit
2.)GTX570 Asus DCII 1280MB/DDR5,/dualDVI/HDMI/320bit/ENGTX570 DCII/2DIS

Obe su savrsene kartice :) Ako mene pitas uzeo bi lepsu :p

Uzmi MSI, imam jednu MSI vec duze vreme (dodushe referentnu), radi kao sat i ne greje se.

Vrh Dno