Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

pozdrav, imam MSI GTX560Ti Hawk TwinFrozr III pa posto imam problema sa TDR-om i losim drajverima s tom kartom, odlucio sam se za GTX570 pa me zanima koju od ove dve mi predlazete posto to ima na stanju.... kakva su vasa iskustva, kolko su bucne karte i kako se nose sa novim drajverima.... hvala :rupa:

1.)GTX570 MSI TWIN FROZR III PE/OC 1280MB/DDR5,320bit
2.)GTX570 Asus DCII 1280MB/DDR5,/dualDVI/HDMI/320bit/ENGTX570 DCII/2DIS

Uzmi MSI, jer mu je hlađenje od 2 slota. Imam ovog Asusa koga si naveo, rešenje za kuler nije najsrećnije, suviše mesta zauzima u kućištu, backplate od grafičke karte mi je udaljen 1 mm od kačenja za ventilator na Noctui. Radi karta sve kako treba, ali suviše mesta zauzima.

pozdrav, imam MSI GTX560Ti Hawk TwinFrozr III pa posto imam problema sa TDR-om i losim drajverima s tom kartom, odlucio sam se za GTX570 pa me zanima koju od ove dve mi predlazete posto to ima na stanju.... kakva su vasa iskustva, kolko su bucne karte i kako se nose sa novim drajverima.... hvala :rupa:

1.)GTX570 MSI TWIN FROZR III PE/OC 1280MB/DDR5,320bit
2.)GTX570 Asus DCII 1280MB/DDR5,/dualDVI/HDMI/320bit/ENGTX570 DCII/2DIS

Imam ovu Asusovu, jest da je povelika, al taj masivni kuler vrijedi para, niske temperature, dobro se klokuje i veuma tiha, mislim sta vise reci? :D
evo imas i test od bencha ako si zainteresovan: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/test_asus_engtx570_directcu_ii

na Interesuje me koji klokovi su preporuceni tj neki limit /i sa kojom voltazom/ za 24/7 za ovu karticu, posto sam izmedju ovoga i 6950sa 6970 biosom/nisu unlockovani shaderi/ , ovaj 6950@6970 na 1,175V radi na 995mhz core i 1375mhz VRAM, hladjeno sa AC Extreme Plus hladnjakom /takodje ako cu odluciti da uzmem gtx570 i na njega stavljam AC hladjenje/.

Ljudi koliko struje vuche ova gtx570 kad se naklokuje, ja moju naklokovao na 900mhz napon 1.062v i ugasio mi se komp 2 puta dok sam igrao crysis2 ostatak konfe pishe u profilu

Nesto tu ne valja.Napajanje bi trebalo da izdrzi ceo sistem i pod OC vrednostima a napon za graficku kartu i nije neki!
Jel se sistem bas restartovao ili si dobio neki bsod uz restart?

Nesto tu ne valja.Napajanje bi trebalo da izdrzi ceo sistem i pod OC vrednostima a napon za graficku kartu i nije neki!
Jel se sistem bas restartovao ili si dobio neki bsod uz restart?

Nije bilo plavca samo se ugasio odjednom i sam se upalio posle 3 secunde, a moguce i da je napajanje knap , imam 5 venta 4 su nakachena na kontroler i jedan na plochu, 2 harda, jednu neonku, cpu oc sa naponom 1.41v, memara na 1.65v.. a i skoro sam updejtovao bios najnoviji mozhda je do toga nemam pojma

Hm..Reci mi jos samo ovo.Da li se resetuje komp na drugim igarama!
Cisto da znas nekad hoce da ti prsne win (reset sistema) kad je i grafika nestabilna a da ti ne izbaci uopste plavi ekran!
Nisam bas siguran da si na granici izdrzljivosti napajanja osim ako daje daleko manje od deklarisanog.

Evo ja sam sad sracunao i dosao do cifre od 518w pa nek bude i 600w ,tvoje napajanje moze da istera bar 700w!

http://www.thermaltake.outervision.com/Power

Poslednja izmena:
Vuce oko 300-350ww u peak-u na 900mhz... Ovako, posto imamo isto napajanje i istu grafu, a to napajanje ima 18A po 12v grani jedna grana ne moze da izdrzi GTX570 tako da moras da je podelis na dve grane... Uzmi jedan 6 pin sa jedne grane, znaci ubaci u crveno na modularnom delu napajanja a drugu sa onog sto ti vec viri iz napajanja i nece se gasiti :)

Nije problem do ukupne cifre koje moze to napajanje da isporuci nego su retardi limitirali 12v grane :( Terao sam ja dve GTX570 na 800mhz kloku na ovom napajanju i radi bez znojenja ali na pojedinacnoj grani ima problem nazalost :(

Javi jel radi :)

Poslednja izmena:
Moze ali na sve cetri grane. Kartica moze da koristi samo dve. Obrati paznju na to kako si povezao kablove, mozda ti cpu i gpu vuku struju sa iste grane.

Hm..Reci mi jos samo ovo.Da li se resetuje komp na drugim igarama!
Cisto da znas nekad hoce da ti prsne win (reset sistema) kad je i grafika nestabilna a da ti ne izbaci uopste plavi ekran!
Nisam bas siguran da si na granici izdrzljivosti napajanja osim ako daje daleko manje od deklarisanog.

Evo ja sam sad sracunao i dosao do cifre od 518w pa nek bude i 600w ,tvoje napajanje moze da istera bar 700w!

http://www.thermaltake.outervision.com/Power

Moguce je da je bila nestabilna i onda se ugasio komp

Odogovorio sam ti iznad, nije do kartice...

6970 mnogo manje povuce od klokovane gtx570, npr na 1ghz vuce oko 400W dok na 800mhz vuce fazon 250w :p... Uzmi Vantage i upali onih 6 extra testova, znaci samo njih pusti, ako njih izvrti nece ti se gasiti :) Npr. meni je tek na 960mhz udario u taj zid od 18A, tebi malo ranije al ko zna zasto... Jel ti referentna ta GTX570 ili?

jedno off pitanjce, koliko ti gflopsa baca proc na 4.8ghz i na kojoj voltazi po HWmonitor-u?

Poslednja izmena:
@s16
'Ladno si kartu nagurao na 1 Ghz :)
Svaka cast :smash: Koji je napon?
Imas neki rez na tom kloku?Recimo Warhead ili Unigine>?Bas bi voleo da vidim gde se nalazi u odnosu na GTX 480 recimo ili GTX 580.

Imam samo ovaj, al cu izvrteti unigine a od warhead sam vrteo 50x loop da vidim grejanje i baca 61max/48 avg... 1ghz, 2.2ghz memorija a napon na 1.1v jer necu da ceprkam bios a i piste zavojnice kao blesave...

Poslednja izmena:
6970 mnogo manje povuce od klokovane gtx570, npr na 1ghz vuce oko 400W dok na 800mhz vuce fazon 250w :p... Uzmi Vantage i upali onih 6 extra testova, znaci samo njih pusti, ako njih izvrti nece ti se gasiti :) Npr. meni je tek na 960mhz udario u taj zid od 18A, tebi malo ranije al ko zna zasto... Jel ti referentna ta GTX570 ili?

jedno off pitanjce, koliko ti gflopsa baca proc na 4.8ghz i na kojoj voltazi po HWmonitor-u?

130gflopsa i napon se penje u linxu na 1.424v a u prime je 1.4, sad cu da izvrtim vantage

@Pedja89
Ja sam jednom imao slican problem kao ti ispostavilo se da je napajanje bilo felericno sto najgore isto Chieftec bio :( pa ako nebude hteo na dve grane da tera taj GTX570 onda reklamiraj napajanje.

130gflopsa i napon se penje u linxu na 1.424v a u prime je 1.4, sad cu da izvrtim vantage

Fala :)

@s16
'Ladno si kartu nagurao na 1 Ghz :)
Svaka cast :smash: Koji je napon?
Imas neki rez na tom kloku?Recimo Warhead ili Unigine>?Bas bi voleo da vidim gde se nalazi u odnosu na GTX 480 recimo ili GTX 580.

Evo skinuo sam unigine, na kojim setovanjima da ga izvrtim? Inace u skoro svemu (apsolutno svemu sto sam ja testirao) ubija GTX580 cak i one verzije na 800mhz. A kad pogledas onaj link od vantage, to je fazon 800 peona manje od GTX590 i GTX680 :p

Poslednja izmena:
Evo ga ventidz,znachi memara na grafi se klokuje kao mutava, proshao je nije se ugasio, evo i ja da okachim moj rez malo je manji al dobro :D Znachi na zadnjem extra testu na fan kontroleru mi pokazao 530w

Prilozi

• van.JPG
    van.JPG
    389.8 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Na mojoj nece memara vise od 2200mhz :( A znaci joj bas dosta... Nego ne rece mi, jel referentna ili? Sto toliko mnogo struje, probaj manje? Moja radi na 0.98 na 900mhz... I da, zato sam ti i rekao da probas tih extra 6 tetstova jer objasne neke stvari u potrosnji, povuku mnogo vise nego igrice...

Poslednja izmena:
@s16
Evo pogledaj koja su setovanja.
Samo moras imati istu verziju Unigine kao ja posto sam ove testove vrteo ranije.
P.S.Jesi memoriju probao da overklokujes bez podizanja GPU-a.Kako se ponasa tad?
Koliki joj je tad domet?

Prilozi

• UNIGINE EXTREME.png
    UNIGINE EXTREME.png
    294.7 KB · Pregleda: 61
Ljudi koliko struje vuche ova gtx570 kad se naklokuje, ja moju naklokovao na 900mhz napon 1.062v i ugasio mi se komp 2 puta dok sam igrao crysis2 ostatak konfe pishe u profilu

s16 ti je rekao suštinu. Mora se napajati sa dve nezavisne grane. Ako se ne klokuje može i jedna grana da izdrži (samo V3 ili samo V4).

Na mojoj nece memara vise od 2200mhz :( A znaci joj bas dosta... Nego ne rece mi, jel referentna ili? Sto toliko mnogo struje, probaj manje? Moja radi na 0.98 na 900mhz... I da, zato sam ti i rekao da probas tih extra 6 tetstova jer objasne neke stvari u potrosnji, povuku mnogo vise nego igrice...

Referentra je, *** toliko struje trazhi
s16 ti je rekao suštinu. Mora se napajati sa dve nezavisne grane. Ako se ne klokuje može i jedna grana da izdrži (samo V3 ili samo V4).
Evo ovako sam nakachio levo jedan i desno jedan

Prilozi

• 5374665345_cc495878a1.jpg
    5374665345_cc495878a1.jpg
    99.7 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena od urednika:
@s16
Evo pogledaj koja su setovanja.
Samo moras imati istu verziju Unigine kao ja posto sam ove testove vrteo ranije.
P.S.Jesi memoriju probao da overklokujes bez podizanja GPU-a.Kako se ponasa tad?
Koliki joj je tad domet?

Nisam probao samo memoriju, stavio sam gpu na 1ghz i dizao memoriju dok god je htelo a to je 2200mhz ... A gde da nadjem 2.1 verziju, ja skinuo 3.0 sa guru-a...

Fala vam ljudi shta drugo da vam kazhem :)

Nema na cemu :)

Ako se ne klokuje može i jedna grana da izdrži (samo V3 ili samo V4).

v3 i v4 grane na Chief-u mogu oko 220W da izdrze a kad se tu doda i napajanje preko samog pci-e to je dovoljno za solidno klokovanu GTX570 s tim sto ona kad predje 900mhz krene kao voz da vuce struju...

Poslednja izmena:
Ja sam probao samo memoriju i vrteo je Unigine oko sat vremena na 2400mhz bez artefakta mozhda mozhe i max nisam probao, al kad klokem i gpu i memaru onda zabada na 2400 dok na 2300 shljaka

Nisam probao samo memoriju, stavio sam gpu na 1ghz i dizao memoriju dok god je htelo a to je 2200mhz ... A gde da nadjem 2.1 verziju, ja skinuo 3.0 sa guru-a...

Za memoriju ti kazem iz razloga jer se gubi na fleksibilnosti izmedju mem i GPU-a pri maksimalnim klokovima GPU-a.
Nekad moras da pravis kompromise ,da smanjis malo memoriju zarad veceg kloka GPU-a jer mem kontroler dosta trpi i karta postane nestabilna.
Ja sam pod vodom dobijao maksimalne klokove i meme i GPU-a stim sto za 24/h mora da se spusta za igre dok testove 3DMark/Unigine i sl. prolaze.
Takodje (sad ce mozda nekom biti smesno) ali GPU mora malo da se razgazi i da se prilagodi zadatim frekvencijama.

Poslao sam ti link za Unigine na p.m.

Poslednja izmena:
Ima li neki program da da se preko njega porebno puca napon za gpu i posebno za memaru.?

Ne verujem da je to moguce uopste.
Postojale su non referentne edicije kartica kao sto je Talon Attack kome se moglo dodavati napon i za
memoriju a posebno za GPU preko MSI Afterburner-a!
Referentni modeli kartica nemaju tu mogucnost.

Vrh Dno