Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Evo ga Heaven 2.1

I jedan jos malo ozbiljniji Vantage, ovog puta na 4.8ghz proc al malo lepse utegnut :) Cim mi dodje memare sa reklamacije, morace da padne i jedan na 5ghz al preko 30k ne kacim :D

Poslednja izmena:
Bas ti uleteo dobar primerak svaka cast za 1GHz :)

Hvala hvala :D Kacim ovde cim zabodem 30k :) Kako gpu degradira, mislim kako reaguje na 1.1v? Ne bi trebalo da ima neke posledice? Mislim ja je drzim na [email protected] za 24/7 jer se tu ne cuje struja na karti (jer na 1ghz i 1.1v pisti i krci za sve pare :p )...

Koje su temperature za 1Ghz sa naponom od 1.1v pod full load?
Sto se tice napona ,on je sasvim ok ,mahom su svi drzali na tih nekih 1.1v .
Sta znam,ja bih prebacio malo i preko ali to sam opet ja ali ne treba biti alav,treba ispostovati i naponsku sekciju :p

Pa max sto sam video je 55C posle 2 sata Heaven, znaci ostavljen samo da vrti, a voda vec posle 45min do 1 sat se popne 1-2C iznad ambienta i tu stoji koliko god da vrtim i sta god da radim na dalje tako da je to to... Igrice su oko 40-45C a benchovanje je oko 50-52C... Pa ne bih preko 1.1v i 1ghz, kao sto rekoh, kartica mnogo krene da krci i ne svidja mi se to :p [email protected] mi je idealno za 24/7 a [email protected] za benchovanje... Veliki je to skok, za samo 40mhz mu treba 0.07v...

Poslednja izmena:
To su ti odlicni rezultati .
Koliko ti skida temp u odnosu na pad ambijentalne temperature?
Recimo kad otvoris prozor.
P.S.I 960 Mhz je zverski klok!

Pa realno jeste zverski za 24/7 :)

Pa sad nisam se mnogo vitlao sa grafikom i temperaturama jer mi sve izgleda i vise nego prihvatljivo... Al znam na primeru procesora. Ako upalim Linx AVX na ambijentu od 18C voda posle 40-tak minuta dostigne 20C i tad je temperatura jezgara 57-64C a grafika idle na 24C... Ako je ambijent 25C vodi treba nekih skoro 90 minuta da se stabilizuje na jedva 27C (kazem jedva jer skace sa 26 na 27 i obrnuto non-stop jer sonda ne moze da izmeri zarez) i temperatura najtoplijeg jezgra bude oko 67C a grafika idle na 29-30C. SB je dosta mali chip pa s toga i malo drugacije reaguje i disipacija toplote mu je drugacija od Fermija... Npr one temperature gore sto sam napisao su na tom ambijentu od 25C sa temperaturom vode od 26 do 27C... Inace pre nego sto sam ubacio sondu u vodu bio sam u fazonu da to moze jos mnogo nize i malo je falilo da uzmem jos dva 360mm radijatora ali onda sam shvatio da nema poente i da ne moze nize od ovoga sa vodom. Jedino sto bi mi sada eventualno skinulo jos 2-3 stepena na blokovima je jaca pumpa tj pumpa koja pravi manje toplote od moje a vrti dosta vise vode a to je jedino Laing D5 (mcp 655)...

Poslednja izmena:
Uh,pa fine su ti temperature u odnosu na ambijentalnu.
Dobro ti radi sistem.
P.S.Ja sam GTX295 u full loadu vozio ispod 30c :) (Zimski period,otvoren prozor :D )

Pa da, sad lepo radi, trebalo mi pola godine da pohvatam sve cake oko vode i da to dovedem na ono sto treba da bude :)

Malo smo pobegli od teme ali reci mi jos ovo ,taj EK 360 XT jel full od bakra?
Koliko me secanje sluzi radjen je po Danger Dan licenci.
Identicno izgleda kao moj radijator.

Da da i 120 i 360 su full copper i koliko ja znam 360 trebao bi da je isti kao DD rad...

Pozz ljudi,

U dilemi sam da uzmem Asus gtx570 DC II, a dao bih moju gtx 560ti MSI TF II uz doplatu od 60e (toliko traži prodavac). Moja karta ima skoro 3 godine garanciju, a ova druga godinu i po. Da li je ova kupovina dobra ili ne? Inace igram BF3 multiplayer, i samo mi je to bitno.

ja imam tog asusa
solidan oc, relativno tiha
ako zelis, uzimaj

sta mislite da li ce moci 570 twinfrozr III da radi na aps 550s ?

Bez kloka ce verovatno raditi, ali se u svakom slucaju bi trebao planirati zamenu za jace napajanje...

ma i nisam razmisljao da je klokujem. Tretnutno mi je 1440*900, kad predjem na 1080p, onda cu i na jace napajanje i klokovanje blago :D

a koje bi napajanje zadvoljilo podrebe a da je u cenovnom rangu od jedno 70e

Pozdrav svima......Kupio sam pre 10-tak dana REPARIRANU MSI 570 TwinFrozrIII Power Edition i prezadovoljan sam ,dobio sam je kao novu (ne u beloj kutiji) i sa svim pratecim kablovima,cd-om adapterima i plasticnim zastitama na svim konektorima....jedino joj je default Clock umesto 732Mhz 770mhz....e sad mislim da je malo toplija od ostalih koliko sam video po forumima...spominju temperature u Full loadu izmedju 60 i 70 stepeni a meni je u dobro provetrenom kucistu kada igram Battlefield 3 multiplayer sve na Ultra oko 78 C @ 732Mhz, 73-74 C @ 770Mhz , 77-76 @ 800Mhz ....sve bez dizanja voltaze..Idle 41-43 C, a svima je oko 32,34 C Jel ima neko predstavu u cemu je problem? Hvala na odgovorima...

Temperature su ti sasvim OK. Do 78C za graficku je nista strasno. I idle temperature su ok, mozda za nijansu vece nego sto je obicno, ali ja se ne bih puno uzbudjivao oko toga. Jedino to sto je reparirana... mada ako ima garanciju bar godinu dana onda je to ok. Sigurno joj i cijena bila povoljna. Prati malo temperature u svakom slucaju, ako bude kako je sada i dalje, onda nemas razloga da se brines, uzivaj u karti i igrama :)

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru,ima godinu dana garanciju i bila je 16000....dobro onda da ne brinem....:)

Da li je ,,undervolt,, bezbedan ,jer kada smanjim na nekih 0.886v manje se greje(u BF3 ispod 70 na ultra) sto je oko 10 stepeni manje nego sa fabrickoj......a sve radi ok testirano(kombuster,heaven)? Pozdrav.... I jos nesto.... video sam po forumima da spominju otkljucavanje ventilatora na 100% jer sad rade na 80% iako u Afterburneru stoji da rade na 100%, ima neki fermi bios editor....da li zna neko o tome .....? Hvala...

Ako stabilno radi ne smeta nista a sto se tice ventilatora javice se neko drugi ;)

Videh po forumima da se temperature za ovu karticu pod full loadom krecu do 70 C a meni su preko .....ali oni verovatno imaju neka ludacka kucista sa 10 ventilatora...itd....ne znam koja bi bila maximalna temp. za ovu kraticu za 24/7 gejming?

Nazad
Vrh Dno