Šta je novo?

GeForce GTX 560 Ti Thread

E ovo je jedino "zeleno" sto bih rado kupio odmah, izvanredno je resenje, odlicno skaliranje ako je verovati techpower-u, ali nema nazalost nikakve sanse da ovo vidimo kod nas.

Evga je isto ovo uradila i sa 460kama(460 2win), takodje odlicna karta, ali ni ta se nije nikad pojavila kod nas, Evga kao brend ustvari ne egzistira na ovim prostorima, niti ce, iz poznatih razloga, suvise smo mi egzoticni za njih ;)

Koliko je meni poznato osim njih niko drugi ne pravi ovakva dual resenja, tako da je jedina mogucnost neka varijanta da se donese od preko.

Poslednja izmena:
Kad ?

Iskreno, koliko je ovo pametna kupovina? Imam jednu 560 ti hawk, sjajno radi posao, ali razmisljam se da uskoro uzimam nesto jos jace, pa da li je ovo pametnije od recimo 580ice ili stavljanja jos jedne iste 560ice u sli?

Pa vidi, ne znamo cenu, tako da je nemoguce reci da li je pametno ili isplativo. Ono sto znamo je da je 560Ti 2win daleko daleko jaca karta od 580GTX, performanse jednostavno nisu uporedive. E sad, ako pitas iz pozicije nekog ko vec ima jednu 560ti kartu, svakako da nije isplativo, osim ako ne bi prodao tu svoju po finoj ceni. Tebi bi isplativije bilo dodati jos jednu 560ku pa ici na klasican SLI ako ti vec treba performansi. Medjutim, posto si na 1155 platformi pa jos koliko vidim iz potpisa imas micro format plojke, ta opcija je iskljucena. Mada bilo koja da je ploca, svejedno, sve za LGA1155 nemaju full CF/SLI x167x16 podrsku, tako da bih ja u takvoj situaciji ipak isao na dual GPU na jednoj karti(kao sto sam i uradio), prosto ne vidim smisla u multi gpu resenju koje ce redukovati perfomanse za nekih 5% zboh ploce koja podrzava x8/x8, jer se takav setup upravo i pravi da bi se iscedio i poslednji atom snage.

Medjutim, druga stvar je ovde po meni malo problematicna, a to je da su ove karte stigle relativno kasno, 28nm nije daleko, pa je mozda bolje ipak pricekati na recimo neko slicno Evgino dual gpu resenje sa next gen grafikama u 28nm, sad kad je vec stigla vest da ce Evga stici na nase trziste preko PIN-a. Narano, treba racunati i s tim da ovakve dual karte u izvedbi samog vendora a ne zvanicno nVidia-e stizu u principu nekih pola godine nakon pojave singl karti.

Ako ti treba bolja karta idi na 580-ku, mogla se kupiti za 330€. Te frankenštajn kartice su greška prirode! :p

Morao sam probati i ja da OC-jem moju kartu,ali sam u stvari kopirao clana @Alister tj. kako je on to postavio za 24/7!Mogu reci da sam bas odusvljen sa temperaturama,a najvecu koju sam do sada video je 70 stepeni!
Core Clock 880-950Mhz
Memory Clock 2100-2400Mhz
Posto nikada nisam bio u tim overklokerskim vodama,koliki je to boost u perfomansama u odnosu na default?

Tvoja karta je već klokovana fabrički na viši klok od referentnog. Možeš da dobiješ do 10% "boost" performansi.

Poslednja izmena:
^
To je onda odlicno!Ostavljam onda na tim podesavanjima!Hvala na informaciji!:)

Jel vredi dati za Asus GTX560 Ti TOP ~22.500 din. ili da jurim Gainward GS ili chekam MSI Twin Frozr II/III?

Ovaj lik mi nešto napljuva Direct CU II ladjenje i kaže da MSI ladi bolje.

Koliko je objektivan ne znam? Treba mi odgovor što je moguće pre jer sam sad na integruši a MW3 nisam ni krenuo da igram pa se plašim da neću odoleti.

Mada za iste pa i manje pare može da se uzme hd6950 ali nema fizike. Tih do 10fps razlike(sa 6950) ne znači mi ništa kad nemam ni full hd monitor i moram da teram u 16x10. Vredili uzeti nv i zrtvovati malo performanse radi kvaliteta?

Koju god 560Ti da uzmeš od tih koje si naveo nećeš pogrešiti. Ja sam se odlučio za Gainward GS zbog layout-a (nevolem mini HDMI), dimenzija kartice i default kloka 900/4200. Ali MSI i ASUS su jednako dobri. Najbolje hlađenje ima MSI.

Uzeh Asus TOP. I da dodje MSI pitanje je po kojoj ceni ce da bude a za hladjenje ima da mu namontiram onaj CM držač za grafiku sto dodje uz CM 690 II advanced, samo da nadjem fan za njega.

Nego nesto mi puca 3DMark11 u onom drugom testu gde su drveca sa nekom porukom od 3dmark11 da ga neka druga aplikacija prekine isl.

E sad moguce je da je 3dmark11 odradio lose update ili da je do necheg drugog. Ovo moje chieftek valjda ima 750w dovoljno struje za nju po grani.

To je do 3d marka, moras da stavis patch.

To je do 3d marka, moras da stavis patch.

Pa ima vec 1.02. Jedino ako je instalirao njega a treba 1.01 pre. Sad ne mogu da se cimam. Verovatno neki softwerski bug. Sutra cu da ispitam stvar.

Probah 5 minuta Crysis 2 sa grafikom na hardcore i vsync on i nema da štucne u 16x10. Mada mi se čini da mu je AA i AF bilo labavo ako ne i isključeno ili tripujem. Treba da probam sa onom advanced grafik alatkom za krizu2.
Mašina na 3,6Ghz(samo multi na x18) i 8GB rama.

Kasnije ću da probam oc, mada mi je sad to totalno nebitno.
Nek radi ovako pa ću da vidim otom potom, možda i ode na 1Ghz mada me nešto ne bi ni tangiralo da ne ode. Voltweak ili kako beše ima asus za napon da se nasfira mada otom potom.

Samo da je još malo utišam u 2d.
Čini mi se da je malo glasnija od stare grafe a i 2 fana ima.

Ovo je inače najača a i najskuplja grafika koju sam ikad uzeo.
I posle gomile Ati kartica koje sam naredjao uzeh nv.
Poslednja nv kartica koju sam terao je bila Palit 8600 GTS sa nekim besnim klokovima. Tako nesto. U medjuvremenu bila su 3 Atija - 4670,4770,6790(najkraće)

Možda malo manje deluje fensi u odnosu na MSI/Gainward model ali je bruka odrađena kartica. Asus izgleda ima malo različit PCB u odnosu na druge modele. Vidim konektori za napajanje su bočno odnapred a ne odpozadi kao na drugim kartama.

Eto i posle 2-3 meseca pikiranja konačno sam se počastio...:D

Poslednja izmena:
Samo da je još malo utišam u 2d.
Čini mi se da je malo glasnija od stare grafe a i 2 fana ima.

Ako ti kartica ima Product No. neka od ova dva:

70-C1CQ90-A06
70-C1CQA0-A06

pokusaj da stavis nov BIOS (imas ga ovde ). Na raznim forumima ljudi potrdjuju da im je u 2D kartica tisa. Uostalom, i asus ga je opisao kao "New VBIOS for reducing the FAN nois" :d

Uzeo sam i ja tu karticu, samo P.N. mi pocinje sa 90, tako da je tiha kao nindza ,)

Poslednja izmena:
Ako ti kartica ima Product No. neka od ova dva:

70-C1CQ90-A06
70-C1CQA0-A06

pokusaj da stavis nov BIOS (imas ga ovde ). Na raznim forumima ljudi potrdjuju da im je u 2D kartica tisa. Uostalom, i asus ga je opisao kao "New VBIOS for reducing the FAN nois" :d

Uzeo sam i ja tu karticu, samo P.N. mi pocinje sa 90, tako da je tiha kao nindza ,)

He, he. Da vidimo šta piše na kutiji.

Part.No: 90-C1CQA0-L0UAY0YZ

Kartica je poreklom iz Kine :d a došla preko Mađarske.

Znači da ništa ne diram.
Ovo su nove neke serije.
Pa mora da bude bučnija malo od 6790 *** ima 2 fana jedino da ih skroz ubijem ispod 1000 rpm.
Sobzirom na kojim taktovima radi u 2d dobro je.
GPU core: 405Mhz
Memorija: 162Mhz
Shaders: 810Mhz
Temeratura: 31-33 C
Fan: 16-18% 1110-1140 rpm
VDDC: 0,9500V

Sobzirom na kojim taktovima radi u 2d dobro je.
GPU core: 405Mhz
Memorija: 162Mhz
Shaders: 810Mhz
Temeratura: 31-33 C
Fan: 16-18% 1110-1140 rpm
VDDC: 0,9500V

Pa,trebalo bi da u 2D radi na ovakvim klokovima

GPU core: 50Mhz
Memorija: 100Mhz
Shaders: 135Mhz

Mislim da mi pokazivao gpuz tako dok nisam instalirao najnovije FW drajvere i gpuz. Koristim najnoviju verziju GPUZ-a.

Jel ovaj moj chief od 600W dovoljan za 560Ti? Mislio sam da jeste, ali gledajući zverke od napajanja koja imaju vlasnici ove kartice malo sam se pokolebao.

Evo šta sam iskopao iz "vaših mašina" na ovoj temi :D

Kod:
Gainward GTX560Ti Golden Sample --> Thermaltake Xaser III V1000A ¦ Thermaltake Toughpower 750W [W0116]
Gigabyte GTX560Ti@1000MHz --> CoolerMaster 690 + Corsair HX750
Gigabyte GTX560ti OC @ 980MHz --> Chieftec CFT-750-14CS
nVidia GeForce GTX 560 Ti --> CoolerMaster 690 - TT Toughpower 750W
MSI GTX 560Ti --> NZXT Phantom + SeaSonic 850W
MSI GTX 560 TI Hawk --> Cooler Master Haf X + Chieftec Nitro 850w
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II OC --> Cooler Master CM 690 II Adv.,SEASONIC SS-620GM
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC --> CM 690 II Advanced/Corsair VX450/Scythe S-Flex
nVidia GeForce GTX 560 Ti --> CoolerMaster 690 - TT Toughpower 750W
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC --> CM HAF 932 i Seasonic 750W
Gainward GTX560 ti 1gb --> Nzxt Hades,LC Power Metatron Prophecy LC8750
ASUS GTX 560TI DCII --> CM ELITE 430, CHIEFTEC CFT-750-14CS
ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 --> COOLER MASTER 690 II ADVANCED,CHIEFTEC CFT 650W
GIGABYTE GTX 560 TI 1GB DDR5 --> Cooler Master Centurion 532 Black,Chieftec 600W-14cs
ASUS GTX560Ti DCuII @ 1005/1102 --> NZXT tempest + LC6650GP3
Gainward GeForce® GTX 560 Ti 1024MB Golden Sample --> CM RC 690
Gainward 560 Ti, GS, 1gb --> A Big One!
MSI 560GTX-Ti Twin Frozr II/OC --> Chieftec BX-B-B-B-03
MSI N560GTX Ti Twin Frozer II --> CHIEFTEC CTB 650W
GTX 560-Ti MSI HAWK --> CM 690 Advanced II-CM GX 650W
MSI N560GTX Ti  Twin Frozr II --> Lenovo D20 case + Bel 1060w PSU
Gainward GTX 560 Ti 1024MB Golden Sample --> Cooler Master HAF 932,Chieftec CFT-650-14C CS 650W
Gigabyte gtx 560 OC --> LIAN LI
Asus GTX560Ti DCII TOP --> CM 690+Corsair TX850
MSI GTX 560 TI Hawk --> Cooler Master Haf X + Chieftec Nitro 850w
ASUS GTX 560 Ti DirectCU II TOP --> Cooler Master 690 II Advanced i Chieftec CFT-750-14CS
ASUS GTX 560 Ti DCII TOP --> Antec Nine Hundred / Chieftech  CFT-650-14CS 650W

Poslednja izmena:
Dobro si primetio, nije dovoljan mora bar 700-800w, maaa nabolje odma da ides na 1kw pa ti njima malo da nabijes komplekse ;)

Poslednja izmena:
hahahha svidja mi se nacin razmisljanja.
Vidi ovako, znas kako ja to uvek kazem, vec kad kupujem kupicu redovno. Ako das 70e onda daj jos 20 pa ces imati ono sto fali. Ja razumem da ljudi nemaju para i da se danas tesko zivi ali cesto se desava na primer da dodji u prodavnicu i kazu, ja bi racunar za igranje i imam 400e da platim. To nece biti racunar za igranje, to ce biti racunar za mucenje ali ce se moci "igrati" na njemu. Ako su vec sakupili 400e onda neka se strpe mesec dva pa neka sakupe jos 100-200e i neka onda kupe racunar na kom ce se igrati.
Ja ne volim kada ljudi pate a nisu ni svesni koliko malo moze da napravi veliku razliku.
600w ce ti biti sasvim dovoljno za masinu sa 4 jezgra i 560ti grafickom ako je napajanje koje kupujes kvalitetno. A sta ces za dve godine kada svaki novi CPU bude 8 ili 12 core? Oped ce ti faliti onih 100-150w na napajanju i onih 15e-20e kojih si ustedio prilikom kupovine napajanja i sta onda? Prodaces staro napajanje za koliko para? 20-30e max, kupices oped novo za 70-80e so ce ti napraviti razliku od nekih 50tak eu umesto da sada kada imas 80% para sacekas i sakupis jos 20tak evrica i kupis pravu stvar i da budes miran narednih godina

Lepo izlaganje kolega, sasvim se slažem, ali, ne kupujem to napajanje nego ga već imam. Razmišljam samo o zameni grafičke kartice, pa rekoh da vidim šta drugi imaju. Kad sam kupovao taj chief od 600W sigurno mi je bilo dovoljno i neko slabije za ovu 9600GT koju sam i tada imao, ali sam rezonovao slično tebi pa bi mi zato bilo malo bez veze ako bi ispalo da ta kupovina boljeg "unapred" ipak nije bila dovoljno dobra.

Ako za PC bude neophodno napajanje preko 600W samo da bi po def. koristio neki x8> CPU
onda pisi propalo, koliko to struje ima da vuce.
Dzaba i napajanje i sve ako placas elektrodistribuciji po bar jedan 2TB hdd(nov naravno :D ) mesecno.

Ako za PC bude neophodno napajanje preko 600W samo da bi po def. koristio neki x8> CPU
onda pisi propalo, koliko to struje ima da vuce.
Dzaba i napajanje i sve ako placas elektrodistribuciji po bar jedan 2TB hdd(nov naravno :D ) mesecno.

Nije to bas tako kako se na prvi pogled cini.
Ako se u racunaru nalazi napajanje od 600w to ne znaci da ce racunar non stop da trosi 600w. Tih 600w je maksimalno koliko napajanje moze da isporuci a racunar efektivno ne trosi vise od 300-450w u zavisnosti od opterecenja, konfiguracije itd. Najveci potrosac u konfiguraciji su svakako graficka i CPU pa MB i sve ostalo je skoro zanemarivo. Lako je prepoznati sve uredjaje koji imaju hladnjake po pravilu su i veliki potrosaci. Pored tog moras imati na umu efikasnost napajanja na koje oped odlazi nekih ~15% disipacije energije prilikom njegovog samog rada ali i to nisu neke velike potrosnje pored svega. Ja konkretno imam napajanje od 1060w u Lenovo kucistu i 560ti graficku sa i5 procesorom ali to ne znaci da sada moj arcunar trosi konstantno 1060w nego trosi onoliko koliko komponente zahtevaju i to je to sto je verovatno nekih max 450w a ostalo se koristi "ako zatreba". Ostatak se moze iskoristiti kao sto sam rekao u buducnosti za mozda neki SLI sa 8core CPU ako budu veliki potrosaci mada sumnjam jer tehnologija napreduje i nece biti velike razlike u potrosnji.

probaj pa nam javi :)

Zasto niko ne ide preko 980 za GPU, ne moze ili nema boljitka u performansama?

Nazad
Vrh Dno