Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

@batat

Ja moju drzim na 800/2000 i radi super. Max temp pri igranju crysisa je bila 76C a vent se vrteo nesto malo preko 50%. S obzirom da ima 2gb rama kontao sam da se nece nista OC-ovati al i nije ispalo lose na kraju:)

Poz

Ja imam tog istog gainward-a i mogu da ti kazem da radi super.
Odmah sam ga postavio na GLH taktove i temperatura je 72c.
Pre ove sam imao isto GS ali je temperatura isla do nekih 5-6 vise, ali se i vise klokovala :(

Ma ok je kartica.
Nego koji su taktovi GLH verzije?
Da podesim.

800/2000

Hvala matori!!!

Ne rade ti linkovi

Koja je bolja od ove dve i jos bitnije, koja je tisa?

Dakle planiram da kupim graficku i dvoumim se izmedju ove:

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-g...mp_vga/24/2320

i ove:

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-...mp_vga/20/2243

pa bih zeleo da cujem vase misljenje, koja je bolja, tisa i da li mislite da za te pare postoji bolja?
Hvala unapred.

Evo ovako ova graficka je prvi link
MSI
GeForce GTX 460 1GB GDDR5 N460GTX Hawk Talon Attack

A ova je drugi
ASUS
GeForce GTX 460 1GB GDDR5 ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5

Talon attack, naravno.
Bolje komponente, a samim tim i veci OC potencijal/hladnija kartica.

Uzeo sam danas u em*iu ASUS GeForce GTX 460 1GB GDDR5 ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 mrzi me danas probam, sutra je ubacujem u masinu pa javljam utiske...

tako je bre..svaka cast. progledaces sa tom kartom i bices vise nego zadovoljan.. ne mora ona da ide vise od 900mhz za core ti si se preporodio :d

Danas je bacam na muke goleme xD samo malo da usisam sobu i kuciste jer je ovo strasno koliko je prljavo xD

I ja cu biti zadovoljan ako bude "isla" na 900MHz ne mora vise - to je 225MHz oc :)

900/2100 1.1V idle 28-20C furmark ~69C za te pare nemam da se zalim...mozda moze i vise, ako me nekada ne bude mrzelo mozda i probam...

Baci 3dmark11 rezultat, P ili E svejedno.

Konfa iz potpisa procesor na 3.6GHz necu ga vise zbog box kulera karta na 900/2100 skor P3941, prebacio bi 4K da mogu jos procesor da oc al nije ni bitno, 33% oc pri smesnim temp i zagrevanjem, zadovoljan sam.

Reko danas da instaliram Mirror's Edge posto je nisam igrao.
I imam jedan problem sve mi igre rade normalno jedino ova zeza.
Znaci mozde igram 2-3 min. i samo zablokira.
Instaliran je 1.01 update.

Moguce da je do leka ako je narodna verzija,zna da se desi.U suprtnom (znam da malo glupo zvuci) al probaj da iskljucis Physx.

Evo ljudi i ja da se pohvalim :banana:

Na 67% fan rpmova kartica je tiha po mom standardu :) Temp ne prelazi 75C u zatvorenom, malom i natrpanom kućištu, ali bez dodatnog hlađenja (isključujem fnaove zimi ;) )

Sve u svemu, progledao sam :)

ŠTA MISLITE? :))

:wave:

EDIT: Gigabyte GV-460OC je u pitanju ;)

Poslednja izmena:
Jesi li svestan da si "stavljanjem nVidia grafike u AMD masinu, narusio prirodnu ravnotezu u svemiru" (M.Kuzmanovic u Svetu Komp) :)

Razumem te kad kazes da si "progledao". Hoce tako Fermi da odusevi coveka. U pocetku. :-devil-:

Cekamo te na ONOM MESTU da vidimo kako stoje stvari.:wave:
Nadam se da ces biti bolje srece, nek te dugo sluzi karta, pa da se ne oseca iznad tog Thubana kao "krme u Teheranu" sto bi rekli nadrealisti. :D

Jesi li svestan da si "stavljanjem nVidia grafike u AMD masinu, narusio prirodnu ravnotezu u svemiru" (M.Kuzmanovic u Svetu Komp) :)

Razumem te kad kazes da si "progledao". Hoce tako Fermi da odusevi coveka. U pocetku. :-devil-:

Cekamo te na ONOM MESTU da vidimo kako stoje stvari.:wave:
Nadam se da ces biti bolje srece, nek te dugo sluzi karta, pa da se ne oseca iznad tog Thubana kao "krme u Teheranu" sto bi rekli nadrealisti. :D

We are the NVIDIA,You will be assimilated. Resistance is futile:D:D:D

Postavio sam ovo pitanje i u sekciji ploca, al niko ne odgovara. Al tice se i grafe, pa cu i ovdje.
Imam plocu sa P55 cipom i i5 760. Ploca podrzava crossfire. Ima 2x PCI express 2.0 x16 (prvi x16, drugi x4). Ploca ima bag sa nvidia grafikom i karta u prvom slotu ne radi. U drugom radi, ali radi kao x4. Koliko to sputava performanse grafe, tj koliko gubim time?

Jesi li probao fleshovati bios od ploche

Jesam i ne vidi. Nasao sam na dosta foruma, ima mnostvo ploca koje ne rade sa nvidia 4xxx i 5xxx serijom.
Samo me zanima koliko gubim zbog toga na performansama?

Poslednja izmena:
GPU Z kaze da graficka radi kao x4.
Crysis na 1680*1050 na hardcore ne pada ispod 29fps-a, 3dmark 11 - 2800 poena, def taktovi proc i gpu. Proc i5 760 2.8-3.2, ddr3 1333, takt grafe 675 / 3600.
Ako je suditi po testovima sa neta, GTX460 i ima negdje oko 38 avg fps, koliko je i kod mene otprilike (29-50 otprilike). Ali me malo buni ovako mali skor u 3dmark 11, ili je zbog toga sto je sve na def taktovima?
Ali prema ovom testu sa linka, moja grafa ima tu negdje slican skor, obzirom da njihov GTX460 ima vece taktove, kao i i7 na 4Ghz. I po njemu kao da x4 slot nema uticaja na performanse?
http://www.hardwarecanucks.com/foru...9-nvidia-geforce-gtx-560-ti-1gb-review-7.html

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio je da ima uticaja ali vrlo malog, nede je neko na forumu testirao da pokaze koliko je to mala razlika ali ne mogu da se setim gde je :D

Poslednja izmena:
Ima uticaja, grafika radi sporije na x4, zavisi zasta je koristis ali mislim da bi trebao to da sredis ili promeni grafiku i uzmi amd ili reklamiraj plocu, ako je stvarno u x4 rezimu ne znam zasto bi to trpeo. ( razlika zavisi od igre do igre i krece se od 5% - 20% u zavisnosti od setovanja i potrebe za brzinom protoka)
Da dodam da je razlika izmedju x8 i x16 stvarno mizerna i oseca se samo u SLI sa jakim procesorima, ali x4 je vec crvena zona.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno