Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Mislim da nije neki problem dodati hladnjak na naponsku i time ces imati isti klok kao i hawk. Granica za 460 je oko 920-940 u zavisnosti od primerka ja sam probao i sa vodom i to je to nisam otkljucao naponsku da ga poteram na 1.2 ali po nekim postovima samo se dobije grejanje a klok slabo.

11.11.pnglökjhjj.png1.jpg
Ipak uz bolje hladjenje klokovi mogu jos dosta gore da idu:wave:

Moj napravljen pre 3h kartica je hladjena SS-om

Videcu sutra da poteram jos da vidim gde joj je kraj:wave:

Poslednja izmena:
Jel 19000poena imas sa gtx460 768 192bit posto je ovo ta kartica?
Videcu sutra da zakacim drugu istu pa da vidimo sta kaze ova druga.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Pa u tome je fora, pa je na 970mhz imao 19000poena, jel ja nisam primetio da je nesto zezala ova moja imao sam bar 5 slicnih rezova de sam iso po 10mhz gore i skor lagano isto ide na gore.

Nemam trenutno 1gb.
Izgleda da je mnogo bolja 1gb verzija.

Nema veze.Nastavi sa tom..Pa okaci ceo nov thread sa slikama,detaljima..E ako mozes provrti i neku igru da ne bude samo Vantage..Setovanja,voltaza..MSI Afterburner screen i sl..

Nije mnogo ali je bolja taman toliko da napravi tu razliku....

Ali sto jes jes, Rista ima oko sokolovo.

Vidim manja lepo ste skockali taj SS. :)

:wave:

Bice ovih dana, samo da joj nadjem max klok pa onda idem dalje sa testovima.
FantomX radi za sve pare danas sam ga ceo dan mucio i ni da stucne.

Poslednja izmena:
Cisto da ti skrenem paznju da tu nesto nevalja. Ovo je los rez za ovako velike klokove. Imam 19000gpu scor pri kloku 970mhz za gpu.

:wave:

ja sam imao 19k sa asus 5850 na 980MHz, i bila je led ledena i to referentna...koliko je to dobra karta bila ponekad mi zao sto sam je prodao.

Jel 19000poena imas sa gtx460 768 192bit posto je ovo ta kartica?
Videcu sutra da zakacim drugu istu pa da vidimo sta kaze ova druga.

Nisam obratio paznu. Moja karta je sa 1gb. Nija Hawk, vec Asus, ali i Hawk je tu:D

@Apple
Bice u temi prikaz max klokova 24/7 modela Hawk Talon Attack. Poredicu je sa ASUS modelom da vidimo da li ima neke razlike zbog nesto bolje memorije kod talonca i tako:).
Sve u svemu najkompletnija karta na trzistu. Narocito ako uzmemo u obzir cenu. ASUS se ipak u proseku za nekih 20mhz bolje klokuje, ali je isto tako za nekih 15% neopravdano skuplji, a pritom je karta u full loadu toplija i bucnija od Hawk model. Twin Frozen je najbolje komercijano hladjenje kada su grafike u pitanju, ostali ne mogu ni da pridju:)

jel moze neko da nadje bios od ove graficke GV-N460OC2-1GI

Ja imam GV-N460OC-1GI , posto su osim nalepnice iste hteo bi da povecam brzinu sa 715 na 760.

Trazim vec sat i po po netu i ne mogu da nadjem :(

Poslednja izmena:
@Bane
Pa sto to ne uradis sam?Imas Nvidia Bios Editor .Iscitas svoj bios sa kartice (pre toga ga backupujes da imas,to se uvek prvo radi) ,upises zeljene vrednosti,sacuvas bios i pratis postupak flashovanja i zavrsio si posao.To ti je najbolji i najbezbedniji nacin!

Poslednja izmena:
kontao sam samo promenim bios i gotovo. Ne razmisljam dal su menjali voltaze,........

Probao sam taj bios editor jos pre par dana "NiBiTor.v5.8"...

Medjutim kada probam da ocitam bios moje grafike da bi da beckup-ovao ne moze...u prozoru programa pise da ne nije sigurno da ce svaki bios da ocita...

Da li je neko ko ima Gainward GS GTX 460 1GB mozda probao ovaj software?

Iskreno ne znam ni zasta ce mi, MSI aterburner radi odlicno, ali da probam npr da stavim klokove od GLH modela...

Probao sam taj bios editor jos pre par dana "NiBiTor.v5.8"...

Medjutim kada probam da ocitam bios moje grafike da bi da beckup-ovao ne moze...u prozoru programa pise da ne nije sigurno da ce svaki bios da ocita...

Da li je neko ko ima Gainward GS GTX 460 1GB mozda probao ovaj software?

Iskreno ne znam ni zasta ce mi, MSI aterburner radi odlicno, ali da probam npr da stavim klokove od GLH modela...

I meni se to desavalo kada sam probao sa nibitorom .
Bios backuo bi moze da se uradi sa gpu-z ;)
A editovanje biosa bi trebalo sa nekim fermi editorom uraditi,mene je mrzelo da se bakcem sa tim pa sam batalio ; lepo mi i ovako radi kartica :D

Ma i meni radi sasvim dobro nego cisto radoznalost...

Pazi ova 5.8 verzija programa o kom pricam pise da podrzava GTX460 i GTX480M...

ma nije ni bitno, napravio sam profil u afterburneru i to je to...

Ma i meni radi sasvim dobro nego cisto radoznalost...

Pazi ova 5.8 verzija programa o kom pricam pise da podrzava GTX460 i GTX480M...

ma nije ni bitno, napravio sam profil u afterburneru i to je to...

Ma da najlakse je to odratiti u afterburneru, nego ja sam hteo ici malo iznad tih vrednosti ali sam odustao :d
Bitno da radi tiha je hladna je i zadovoljan sam a kada mi bude trebala jaca pazarice se druga :p

Sestric planira da zameni crknutu 8800GT za GTX 450, ali sam video da za 3000din vise ima da se kupi GTX 460 768 (15000din), ali debelo sam se zbunio oko specifikacija GTX460 768. Po netu sam nalazio GPU-z shotove gde mogu videti da graficka ima 224 Shadera, dok na SS sto je manja postovao stoji da ima 336? Sta je sad tu istina?

Takodje na sajtu proizvodjaca (Palit) sam nasao da kartica zahteva PCI-E 2.0 slot. Da li to znaci da nema sanse da se kartica ubode u P35 plocu?

Poslednja izmena:
Imate li neki predlog za aftermarket cooler za ovog Gejlorda GTX 460 GS:d? Znači ona ima klasičan g92 raspon rupa (53x53), ali je ye8e drugi DVI konektor. Znači nešto što bi leglo umesto ovog stock vrištavca. Baš ima loše hlađenje, očas ode na 80+ stepeni u igrama. Kažu da paše TR-ov V2 bez ikakvih modifikacija. Da li ga iko poseduje pa da realno kaže kako hladi?

Kako druze?

Ja imam Gejlorda GS klokovanog na 850/4000 i nije tako vreo, evo npr u COD Black Ops ne prelazi 66-67C sa tim klokovima vent je na 50% necujan 2000 orbrtaja.

a i zar ne mislis da je glupo dati 30e za taj kuler? mogao si onda kupiti HAWK ili GA OC za taj novac...

Poslednja izmena:
@Za mLakia
GTX 460 768MB ima 336 shadera i možena klasičan PCI x16 slot, bolje je u svakom slučaju da ide na GTX 460 nego na GTS 450 koja je od 8800GT bolja oko 30%, mada je i GTS 450 sa cenom od oko 100e i potrošnjom od oko 100W odlična kartica.

@ppredraga
Slažem se sa PLAYBoYem, bolje staviti jedan kuler na stranicu kućišta da duva direktno u karticu nego kupovati hladnjak.

Moj primerak Gainwarda ide do 74c u igricama, prilično sam zadovoljan karticom, jedino što se moja slabije klokuje, max mi je 830MHz za gpu, dok za memoriju 3850MHz, zanimljivo je to da dodavanjem napona ništa ne dobijam.
Na višim klokovima čak i sa većim naponom mi puca 3DMark Vantage.

Nazad
Vrh Dno