Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Sto ne pevas 'ticice :) To je vec druga prica.Graficka trotluje zbog visokih klokova jer je nestabilna ,treba vise napona.
Koji ti je max V za GPU?1087v tako nesto ide cini mi se?
Sto se tice CPU-a ja nebih isao preko 75c nema teorije za Full load!Inace realno testiranje bi bilo da LinX prodje do 75c-80c.Ako ti je prime dogurao do 75c LinX ce do 90c!

Poslednja izmena:
Sto ne pevas 'ticice :) To je vec druga prica.Graficka trotluje zbog visokih klokova jer je nestabilna ,treba vise napona.
Koji ti je max V za GPU?1087v tako nesto ide cini mi se?
Sto se tice CPU-a ja nebih isao preko 75c nema teorije za Full load!Inace realno testiranje bi bilo da LinX prodje do 75c-80c.Ako ti je prime dogurao do 75c LinX ce do 90c!

Lazna uzbuna. :p Problem je bio sto kad sam uradio install novi drivera vratilo mi je da fiziku u igrama radi Auto, kad sam stavio na GPU dobio sam na zadnje lvl u Crysisu oko 10 FPS vise i nije bilo neke vrste kocenja kad bi pokazao FPS i 45.
Jeste, 1087 je max napon za Cyclone. Da idem onda preko 1004 na 900Mhz ?

Pazi za CPU sam probao sve zive varijante, sa cas coolerima i bez, sa smanjenim brojem obrtaja CPU coolera preko adaptera.
Sa 1500rpm u Prime95 CPU je isao do 74 C ili 72 C , ne secam se.
Bez case coolera i sa smanjenim br obrtaja CPU coolera isao je CPU i do 82 C.

Probao sam i Intel burner (tako nesto) i tu je sa svim coolerima na normal islo do 78 C.
Mada sva ova testiranja su trajala max 10min, jer me mrzelo duze da cekam. :d

Lazna uzbuna. :p Problem je bio sto kad sam uradio install novi drivera vratilo mi je da fiziku u igrama radi Auto, kad sam stavio na GPU dobio sam na zadnje lvl u Crysisu oko 10 FPS vise i nije bilo neke vrste kocenja kad bi pokazao FPS i 45.
Jeste, 1087 je max napon za Cyclone. Da idem onda preko 1004 na 900Mhz ?

Pazi za CPU sam probao sve zive varijante, sa cas coolerima i bez, sa smanjenim brojem obrtaja CPU coolera preko adaptera.
Sa 1500rpm u Prime95 CPU je isao do 74 C ili 72 C , ne secam se.
Bez case coolera i sa smanjenim br obrtaja CPU coolera isao je CPU i do 82 C.

Probao sam i Intel burner (tako nesto) i tu je sa svim coolerima na normal islo do 78 C.
Mada sva ova testiranja su trajala max 10min, jer me mrzelo duze da cekam. :d

Trebalo bi da ti na 1050 bude stabilno tih 900 Mhz..Sad ne znam kakav je tvoj primerak.Sto se tice stabuilnosti ja cedim svaki Mhz pa bi shodno maximalnoj voltazi ganjao maximalan klok.To kod mene tako ide:D
Test sistema ide najmanje 50 prolaza kod LinX-a dok Prime ide minimum 1h,pozeljno od 3h do 6h.Za 10 min nema teorije o realnoj prici da je sistem stabilan!
Ako ti je tolika temperatura bila za 10 min za 30 min pi se podigla dosta a da ne pominjem 1h testiranja.
Bios u ruke,uposli testove i dovedi tu masinu u red.

Evo sad je radila kartica na 900Mhz/2150Mhz na 1004 mV. :)
Izgleda da joj smeta kad se stavi veci napon.

I evo LinX ne ide preko 75 C. :p

Poslednja izmena:
Pa ne pravi meni CPU problem. Sad je na 1,35 V
Mislim da moze i na 4,4Ghz sa ovim Mega Shadowom.

Koju mi GTC460 1GB preporucujete da uzmem,ja sam naleteo na HAWK ali nije talonac,da li je onda dobra ili npr gainward glh ?

Koji crni Gainward, HAWK je najbolja GTX 460 kartica na svetu, imas temu o njoj. Gainward se losije klokuje i vise greje.

A razliak izmedju HAWKa i talona su samo u frekvencijama,pretpostavljam da je to samo promena u biosu i to je to.hocu da kazem da od obicong hawka mislim da moze da se naopravi talonac ?

Mislim da je memorijski moduli razlikuju, da su na Talonu Hynix cipovi, mada nek neko potvrdi.
Pa ja od Cyclone pravi Talonca, a ne ti sa HAWKs ako uzmes.

...

Mante HAWK ;) ode uskoro u zaborav :d nego sprema li NVIDIA nsto novo og gtx460 ?

Evo sad je radila kartica na 900Mhz/2150Mhz na 1004 mV. :)
Izgleda da joj smeta kad se stavi veci napon.

I evo LinX ne ide preko 75 C. :p

Susretao sam se sa tim fenomenom da dodavanje napona smeta GPU-u i pocne da trotluje karta.E sad sto se tice GTX 460 nisam bas siguran da je to slucaj.Jedino ako si bas naisao na neku mutantsku kartu:D

Razlika je u vecem taktu i 0.4ns memorijskim cipovima zimedju Talon i obicnog HAWK...

@solajam verovatno da ne sprema cim se ne oglasavaju, a i GTX460 nije tak odavno izasla pa ne treba odmah ocekivati nesto bolje...

Susretao sam se sa tim fenomenom da dodavanje napona smeta GPU-u i pocne da trotluje karta.E sad sto se tice GTX 460 nisam bas siguran da je to slucaj.Jedino ako si bas naisao na neku mutantsku kartu:D

Kako bi opisao to trotlovanje karte ? :D

Meni je bagovao Crysis jer je fiizka bila na auto, kad sam stavio na GPU radilo je drsticno bolje.

Mozes li malo pojasniti znacenje te memorije od 0.4ns

Nije samo 0.4ns oznacava brzinu tj odziv memorije.
Ali nije samo do toga.MSI Tallon Atack ima Hynix chipove koji su dalko kvalitetniji i overklokabilniji od Samsung!

Kako bi opisao to trotlovanje karte ? :D

Meni je bagovao Crysis jer je fiizka bila na auto, kad sam stavio na GPU radilo je drsticno bolje.

Pa trotlovanje karte znaci podbacivanje u samom renderu.
PhysX apsolutno nema veze sa Crysis jer isti ne podrzava nVidia PhysX!Tako da mi je to malo cudno.
Da si rekao da si igrao Mafia II,Batman pa da te razumem.Tu kad ostane na CPU drasticno padnu performanse.
Na auto sam bira tako da je najverovatnije opredeljen za GPU.
Havok recimo je baziran na CPU kalkulacijama..

Poslednja izmena od urednika:
Pa trotlovanje karte znaci podbacivanje u samom renderu.
PhysX apsolutno nema veze sa Crysis jer isti ne podrzava nVidia PhysX!Tako da mi je to malo cudno.
Da si rekao da si igrao Mafia II,Batman pa da te razumem.Tu kad ostane na CPU drasticno padnu performanse.
Na auto sam bira tako da je najverovatnije opredeljen za GPU.
Havok recimo je baziran na CPU kalkulacijama..

Kako to proveriti ? Da budem 100% siguran da nema problema ?

Nisam do sad koristio. Sad cu bas da probam, na sta treba da obratim tamo paznju ?

Ma nemas nista od Kombustora i FurMarka.To samo zagreva kartu bez potrebe.
Totalno nepouzdani programi za testiranje.
Uzmi ti Warhead benchmark.Stavi na 10 Loop-ova i ako prodje karta je stabilna.
Score koji dobijes uporedi sa drugim rezultatom kao reper ispravnog rendera bez trotlovanja.Imas u mom threadu na istoj frekvenciji od 900 Mhz pa pogledaj.Nebi trebalo da imas pad u performansama u odnosu na mene.Jos je kod tebe noviji driver.
Tad ces imati pravu sliku i da li ti radi graficka kako treba i da li je stabilna.Ako podbaci u rezultatu definitivno trotluje i onda joj treba jos napona.

Mozes li malo pojasniti znacenje te memorije od 0.4ns

1000/0.4ns=2500MHz, trebalo bi na toliko da moze da radi, ali ne moze, verovatno zbog mem kontrolera ili zbog necheg drugog.

edit, samo da se nadovezem na kolegu pcbeast-a, koristite grid ili mozda moze i dirt jer su isti/slichni endzini za test stabilnosti. zna da obori i grafu koja prodje crysis. odvezesh jedan krug i ostavish da lupuje riplej sat dva, ak oto prodje, moze se reci da je 99% stabilna ;)

Poslednja izmena:
edit, samo da se nadovezem na kolegu pcbeast-a, koristite grid ili mozda moze i dirt jer su isti/slichni endzini za test stabilnosti. zna da obori i grafu koja prodje crysis. odvezesh jedan krug i ostavish da lupuje riplej sat dva, ak oto prodje, moze se reci da je 99% stabilna ;)

Boga mi za Dirt 2 si upravu.Ja sam paralelno radio test stabilnosti sa njim i sa Warhead-om.Surov engine.Kida grafiku.
Dobra preporuka,na Dirt 2 sam i zaboravio..

@pcbeast

sexy, ali i pomalo chudno izgleda, kao da je radjena na chasu OTO-a :D. jel mi se chini ili je ovo 768mb verzija, vidim samo 6 mem chipova (6x128mb)? valjda :)

grid je keva za muchenje, to govorim vec mesecima, slabo ko me slusha, al dobro.

@apple
nema na chemu

Poslednja izmena:
drugari, ja i dalje zivim u ubedjenju da je moj 280 gtx Engineering Edition bolji od te 460gtx 768 :party:

drugari, ja i dalje zivim u ubedjenju da je moj 280 gtx Engineering Edition bolji od te 460gtx 768 :party:

U visokim rezolucijama jeste ali su u nižim rezolucijama uporedivi. Naravno GTX460 je directx 11 i solidno se može overklokovati.

U visokim rezolucijama jeste ali su u nižim rezolucijama uporedivi. Naravno GTX460 je directx 11 i solidno se može overklokovati.

Ja sam se i otarasio svoje predhodne 260gtx kada sam presao na 24incha. Tako da se slazem sa tobom, da je dvestotka odlicna na visokim rezolucijama, a posto ova cetristotka ima 768 to me brine, dok ova od giga i dalje kosta mnogo vise nego sto smos premni da damo :type:

Vrh Dno