Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

I ja sam bio na istim mukama kao i ti ali sam na kraju ipak narucio doticni Gainward jer mi je grafikcka potrebna u skorije vreme zbog crkavanja prethodne 4890, sutra bi trebalo da stigne pa javljam utiske. Koliko sam mogao da vidim na osnovu slika, izgleda da je karta kraca nego referentni model i oni konektori za napajanje se nalaze sa bocne strane, a ne kao na vecini karti gde su konektori postavljeni pozadi.
Takodje karta bi trebalo da ima 4 fazna kontrolera napona (ispravite me ako gresim u nazivu) dok referentne karte imaju 3. (slika u prilogu).
Sto se tice buke ventilatora, to mi nije bitno jer se mi se referentna 4890 vec na 50% cula kao usisivac, tako da ce mi sve posle nje biti tiho.
Evo ga detaljan test karte samo sto je u pitanju jos bolja GLH verzija.
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/nvidia-geforce-gtx-460.html
Moram da citiram sam sebe :).
Uzeo sam juce Gainward i bio sam u pravu sam sto se tice gore napisanog. Karta jeste kraca nego referentni model a u odnosu na 4890 je kraca sigurno 10cm. Za sada sam jako zadovoljan, po performansama je tu negde kao 4890, odnosno za nijansu je bolja u zavisnosti od igre, ali se zato mnogo manje greje. Sto se tice buke ventilatora kada radi na 40 ili 50 procenata ja ga barem ne cujem, tek kada ga stavim na 60 onda mogu da ga cujem, ali to je pesma u odnosu na stock ventilator kod 4890 koji se se vec na 50% cuo kao mlaznjak.

Poslednja izmena:
Zavisi u kojim se rezovima igra realno u 16x10 4890 odradjuje posao vrhunski tako da promenom na Gtx460 nije ni mogao da vidi nista(malo vise AA i to je to).A posto vidim da mu u masini stoji da mu je monitor 17'' ne da nije mogao da vidi razliku nego mu je bukvalno isto.

Au.Nisam ni video 1280x1024 rez.Pa za to je GTX460 overkill za tako malu rezoluciju.Tu je sasvim dovoljan i GTS250 a kamo li nesto jace.U jeee..
P.S.Mozda covek planira kasnije veci monitor?:trust:

4890=275=5830=460 768MB 5% razlike gore dole zavisno od igre.

1GB model je jaci oko 10-15%. Tako da stvarno nije neka ogromna razlika verovatno.... Mada verovatno da igra u nekoje vecoj rezoluciji i sa AA primetio bi malo vecu razliku.

U prilog mojoj tvrdnji 4890 vs. 460 1GB:
http://www.anandtech.com/bench/Product/175?vs=180

Poslednja izmena:
Po performansama kao ATI 4890 WTF?Druze ta karta je prevazidjena jos sa GTX275 a kamo li sa GTX460 koji je daaaaleko brzi.Nesto si to lose procenio.
Sta znam, evo na grafikonu za crysis koji je preuzet sa testa MSI Cyclone se vidi da je 4890 bolja od referentnog modela GTX 460 od 1GB, mada koliko vidim u drugim mahom novijim igrama je razlika veca u korist GTX 460 (dirt 2, far cry 2, Call of Juarez 2).

Au.Nisam ni video 1280x1024 rez.Pa za to je GTX460 overkill za tako malu rezoluciju.Tu je sasvim dovoljan i GTS250 a kamo li nesto jace.U jeee..
P.S.Mozda covek planira kasnije veci monitor?:trust:

U planu je novi monitor. Slazem se da na 17'' i ne moze da se vidi neka razlika jer su obe grafike overkill tako da verovatno i nisam mogao da vidim drasticnu razliku.

Prilozi

• crysis_1920_1200.gif
    crysis_1920_1200.gif
    48.7 KB · Pregleda: 66
Drugar je kupio (od čoveka staru 10 dana) 768MBitnu verziju, iako sam ga nagovarao da kad već kupuje 460 uzme 1GB. Dečko ima sledeći problem sa grafikom. Kada god pokrene Crysis, ili L4D2, igra se upali, radi par minuta i ugasi se. Kada sam stavi o patch za l4d, onaj reg patach, igra i dalje NE radi normalno, a kriza i dalje zeza. KOd mene radi, kod njega neće, a isti instalacioni CD wina, isti disk sa igrom. Šta se na kraju ispostavilo. Grafika je radila na oko 0.937V povećanjem napona na 0.98V sve radi stabilno. Eto čisto možda nekome pomogne. Inače u pitanju je bio ovaj model; http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=565&check=f . E sad smeta li ovo grafici? Nisam se usudio da mu je klokujem, računam da prvo razrešimo ovaj problem, pa onda ide oc...

Poslednja izmena od urednika:
Drugar je kupio (od čoveka staru 10 dana) 768MBitnu verziju, iako sam ga nagovarao da kad već kupuje 460 uzme 1GB. Dečko ima sledeći problem sa grafikom. Kada god pokrene Crysis, ili L4D2, igra se upali, radi par minuta i ugasi se. Kada sam stavi o patch za l4d, onaj reg patach, igra i dalje NE radi normalno, a kriza i dalje zeza. KOd mene radi, kod njega neće, a isti instalacioni CD wina, isti disk sa igrom. Šta se na kraju ispostavilo. Grafika je radila na oko 0.937V povećanjem napona na 0.98V sve radi stabilno. Eto čisto možda nekome pomogne. Inače u pitanju je bio ovaj model; http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=565&check=f . E sad smeta li ovo grafici? Nisam se usudio da mu je klokujem, računam da prvo razrešimo ovaj problem, pa onda ide oc...

Sto nije vratio graficku, kad kupis novo to mora da radi bez rucnog dizanja voltaze....

Poslednja izmena od urednika:
Cudno mi da se igra gasi zbog nestabilnog GPU-a, da ne izbaci gresku igra?
Karticu treba testirat na drugom PC sa OK napajanjem i ako se na default tako ponasa treba je reklamirati...

Cudno mi da se igra gasi zbog nestabilnog GPU-a, da ne izbaci gresku igra?
Karticu treba testirat na drugom PC sa OK napajanjem i ako se na default tako ponasa treba je reklamirati...

KOd mene radi, kod njega neće, a isti instalacioni CD wina, isti disk sa igrom.

Nisam se lepo izrazio, stavio sam grafiku kod mene. Kod mene radi sa 0.947 (lupam) malo veća vrednost, a kod njega radi na manjem naponu po defu, ali neće da radi dok mu ne dignem voltažu skorz skoro do 0.98. Ima GA p35 i q6600. Napajanje je LCpower 6600. Ima li veze što je ploča pcie 1.1? Pre ove grafike je imao 3850 i ja sam dao neku 4850 na par dana da se koristi i radile su obe bez problema. Prvo sam mislio da je do wina i ostataka ati drajvera, pa sam pukao sistem. Evo ga komp kod mene, ne znam šta da mu uradim. Ne bi bilo ok da mu ostavim grafiku na većem U i da se pregreva. Ploča mu je u garanciji još par meseci mislim. BIOS na ploči sam stavio poslednji i opet isto, s'tim što mi se čini da je sad period do pucanja igre malo duži, ili se ja to tripujem?!

Grafika je ispravna, radila je kod čoveka, radi kod mene, tako da enma osnova za reklamaciju. Ploča isto radi. 9600GT radi, sad sam probao,pokreće igru. Zamenio sam napajanje isto sa mojim i ista priča. Samo ugasi igru i kaže ono standardno "close".

Šta li može da bude? Mislim 100% je do ploče, ali da li mogu da nešto čačnem da popravim stvari bez dizanja napona? Mislim, očigledno je da se ploča i grafika ne mirišu. Da li smeta da mu ostavim ovoliki napon, ili da je kloknem? Samo kratko, da ne bi pretrpali temu...

Poslednja izmena:
..verovatno nisu dobro podesili voltazu za cip... Ima na netu takvih slucajeva i sa ati i nv 40nm karticama . Ako mu ne radi na def vrednostima trebalo bi da rma kartu za bolji primerak...

Q6600 i GTX460 i LC power 6600 meni tu smrdi na problem... ja bi probao jace(bolje ne tog kineza) napjanje definitvno!

sad videh ako si menjao napajanje onda nemam pojma... mozda neka nekompatibilnost ploce i graficke mada mi je cudno ako dignes napon i radi sve upucuje na nedostatak napona... mozda je naponska sekcija na ploci losa za PCI-e pa zato zeza....

Poslednja izmena:
...

Kad sam kupio 9800GTX+ kartu i postavio je na maticnu plocu biostar TF560 A2+ PCI-e 1.1 graficka nije htela da radi. Problem je resen flesovanjem biosa sa drugom grafickom.

Tako da je sasvim moguce odnos maticna->graficka

Cikanovo, jel ti se desava blank screen sa 258.96 drajverima?
Koristis SLIpatch jelda?

Čisto da se javim, probao sam sad 5850 i dešava se isti problem na njegovoj ploči. Izgleda da ploča ne radi lepo sa karticama veće potrošnje. Ne znam da li će ovo da prihvate kao reklamaciju, ali to je sigurno problem.

Vrhunski nema sta, za 440e dobijate performanse kartice od 600e. Odlican za izbor za one sto oce performanse bez kompromisa. Cak moze i onaj 768mb model x 2kom.

Kako voli taj STALKER engine ATI kartice, pitam li se zasto. :D

Pa brzi je SLI u konacnom rezultatu.ATI 5970 nema sta da trazi kad se oba setupa OC-uju.Tu SLI jede malu decu.
Eto a jednom neko na drugom forumu rece da nema sanse da se desi da GTX 460 SLI bude brzi od ATI 5970 i ako je moja zdrava logika naslucivala da ce se to desiti.
Ove GTX 460 kartice su odlicne.Skidam kapu za ovakav proizvod!

I jos kad bi nVidia dopustila da se dve GTX460 karte ubodu u bilo koju plocu sa 2x16 PCI-E...

sli GTX 460 je idealan za x58 i p55 ploce...na ovim starijim chipsetovima ne verujem da bi bilo ovako dobro skaliranje u sli modu...;)

Vrh Dno