Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ima, ima, evo primera.

http://www.overclock.net/nvidia/804442-help-my-gtx-460-isnt-working.html

Naravno i meni ono na Berzi zvuci cudno i malo nerealno....

Medo djavolcicu mali,samo visis na tom oc forumu i kopas informacije.
Eto ovo je prva za sad od toliko prodatih karti u svetu od kako su izasle,mislim nama poznatih koristeci se informacijama sa neta.

Sad gledam i ne mogu da provalim u cemu je fora kod te karte,ne deluje mi bas kao pravi kvar.Vise mi deluje na crash drivera i mrtav kelner u os-u zbog same komunikacije koju vise ne moze da dobije izmedju OS-a i drivera.

Ono sto bi ja uradio pre slanja na reklamaciju jeste nov win,nov driver za kartu,sve na def i ponovo test..Ako pokaze iste simptome reklamacija,koga briga ima 3 godine,moze da se zeza.
Bas me interesuje sta ce lik da uradi a sve mi se nekako cini da je amater.

P.S.Kako su mi ovi artifakti poznati,mislim lik nije oc-vao kartu nikako :)
E da,da ne iskljucim i mogucnost loseg biosa.

Poslednja izmena:
Pogledam nekad, nije da visim. Zanimljiv forum.

To sam slucajno video inace nisam ni ja naletao na neke pokvarene po forumima, a ona prica sa PCBerze mi deluje jako cudno i sumnjivo, bas da tako crkavaju i to kod nas toliko primeraka ne znam bas....

Poslednja izmena:
Ma salim se ja,znam da ides na OC forum pa zato kazem.Ono na berzi necu ni da komentarisem.
Sto se tice ovog usera bas me interesuje sta ce se dalje desiti i da li ce da me poslusa ili ce kartu odmah da baci na reklamaciju.

@cikanovo hvala na fotki ...lepo su to isplanirali u p*c*nu dlaku :wave:...
Taj user sa OC foruma se zalio da mu puca stalno prethodna karta 5770... mozda mu je negde drugde kvar..ploca ili nesto u tom fazonu.

Mozda su one karte sa pcberze poriknjavale posto su radile na default ? :D
Dok ove sa XS-a rade na pravilnoj frekvenciji. :p

Salu na stranu, odlican OC.

nemam reci 460gtx je jedna od najboljih kartica iz kuce zelenih bice ovo luda prodaja za zelene:D:D:D

Ako sam dobro skontao, na nekim modelima one plocice na cipovima nisu dobro postavljene pa se dosta greju...
GTX480IHSremoval.jpg

Poslednja izmena:
PCBeast je napisao(la):
Izgleda da IHS ne naleze dobro na chip,to je bio problem kod nekih primeraka!

Izvor? Slike? Link? Kojih primeraka? Gde?

Ili vi to i dalje o problemima na pcberzi?

Kakva crna berza pa ko "to" shvata u bilo kojem obliku za ozbiljno taj je u najmanju ruku neinformisan. Budite ozbiljni i ako je ovaj topik sprdachina....

Primili se likovi na izjave sa krš foruma, gde likovi sa par postova namerno hejtuju iz samo njima znanih razloga.

^^^Aha. Znaci neke 470GTX imaju lose postavljen hitspreder pa se greju i ne mogu da odvrnu overklok. Big Fuckin Deal. Sto i dalje ne moze da objasni zasto ne-MSI 460 kartice crkavaju drugarima/poznanicima korisnika jednog foruma u zemlji Srbiji, na default klokovima.

A sad vratite se na temu, i dosta je bilo offtopica sa pcberzom.

Poslednja izmena:
Ako je ista od ovih glasina tacno, onda je DirectCU od ASUS-a najbolja varijanta.

Kako je impresivno uradjena ova MSI Cyclone, ja ne verujem, koliko sam hladnjak, ko da je MH za GPU !! Vr' !
Inace ogromna je i ne cuje se ni na 100% fan speed, doduse cujem sada samo stock cooler na i5, koji ce uskoro da leti iz kucista. Isto se cuje kao i na mom starom P4, grrrr.

@Bob Marli
Konačno stigla karta ;)

Nego nameravao sam da kupim MSI ali ga nigde nema.
Za sada kod nas može da se nadje samo Gainward GTX 460 1GB Golden Sample da je u toj klasi.
Neko je na prethodnim stranama napisao da je ova kartica jeftine izrade i da je bučnija od ostalih. :(
Da li se zna oće li stizati nove količine Cyclone-a kod nas ili da ja ipak uzimam ovaj Gainward?

Poslednja izmena:
Stigla karta, ali nista od WD640GB SATA3 za RAID ! :( :(
Imam sad samo Barracudu i imam osecaj kako davi ostatak kompa, ali nije tem za to.
Sve preporuke za MSI od mene.

Jel moze neko da postavi koliko poena dobija Ati 5850 na defaultu u 3D Marku Vantage(neki test koji je stvarno validan),posto mi nije nesto jasno,po mojim testovima koje sam ja vrsio sa mojom karticom na defaultu dobijam jaci rezultat nego 5850 takodje na defaultu,sto ne verujem da je uopste moguce(inace test je radjen za 1280x1024 rezoluciju)!

@Bob Marli
Konačno stigla karta ;)

Nego nameravao sam da kupim MSI ali ga nigde nema.
Za sada kod nas može da se nadje samo Gainward GTX 460 1GB Golden Sample da je u toj klasi.
Neko je na prethodnim stranama napisao da je ova kartica jeftine izrade i da je bučnija od ostalih. :(
Da li se zna oće li stizati nove količine Cyclone-a kod nas ili da ja ipak uzimam ovaj Gainward?

I ja sam bio na istim mukama kao i ti ali sam na kraju ipak narucio doticni Gainward jer mi je grafikcka potrebna u skorije vreme zbog crkavanja prethodne 4890, sutra bi trebalo da stigne pa javljam utiske. Koliko sam mogao da vidim na osnovu slika, izgleda da je karta kraca nego referentni model i oni konektori za napajanje se nalaze sa bocne strane, a ne kao na vecini karti gde su konektori postavljeni pozadi.
Takodje karta bi trebalo da ima 4 fazna kontrolera napona (ispravite me ako gresim u nazivu) dok referentne karte imaju 3. (slika u prilogu).
Sto se tice buke ventilatora, to mi nije bitno jer se mi se referentna 4890 vec na 50% cula kao usisivac, tako da ce mi sve posle nje biti tiho.
Evo ga detaljan test karte samo sto je u pitanju jos bolja GLH verzija.
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/nvidia-geforce-gtx-460.html

Prilozi

• gw460_vrm1s.jpg
    gw460_vrm1s.jpg
    214.4 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje.
Da li na bilo kojoj verziji (referentni ili nereferentni modeli) postoje hladnjaci koji pokrivaju memorijske cipove. Koliko sam mogao da vidim na bilo kojoj verziji karte ne postoje hladnjaci za memoriju. Da li je to pametno ili ne posto se ista ddr5 memorija na ATI kartama iz 48x00 serije neverovatno mnogo greje i prekrivena je hladnjakom (referentni model) i pretpostavljam da je u mom konkretnom slucaju razlog rikavanja 4890 bas taj sto je otisla memorija na karti i to sam izlozio u ovoj temi. Pretpostavljam da se onda memorija na gtx 460 dosta manje greje cim nije prekrivena hladnjacima, moze li neko da da objasnjenje?

Poslednja izmena:
Pa razlog je upravo verovatno taj da se memorija ne greje mnogo pa nije ni potreba za pasivnim hladnjacima.Inace ako prostor dozvoljava uvek moze da se stavi neki set koji nije ni najmanje skup.

Jel moze neko da postavi koliko poena dobija Ati 5850 na defaultu u 3D Marku Vantage(neki test koji je stvarno validan),posto mi nije nesto jasno,po mojim testovima koje sam ja vrsio sa mojom karticom na defaultu dobijam jaci rezultat nego 5850 takodje na defaultu,sto ne verujem da je uopste moguce(inace test je radjen za 1280x1024 rezoluciju)!

Posto sam u poslednjih mesec dana probao 4 GPU-a ukljucujuci i 5850 i gtx460 mogu da ti odgovorim za svoju masinu.

5850 default taktovi na mom kompu ima gpu score od nekih 14000 poena, dok GTX 460 doduse na 700/3600 ima neki poen ispod 13000. Max koji sam ostvario sa 5850 je nesto preko 18000, dok je max koji sam ostvario sa gtx 460 nekih 16000. Nema sumnje da je 5850 brza karta, ali za cenu gtx 460ice ne moze da se nadje bolje.

Mnogo se zbunjujete oko tog Vantage-a.Moram malo da skrenem paznju i sasvim sam siguran da sam upravu.GTX4xx serija ne saradjuje dobro sa Vantage testom ili ti da kazem nije optimizovana ili ne mirise taj engine,nesto od toga za sigurno jeste.Npr.GTX480 ima ili je bar imao manji GPU score od ATI 5870 a brzi je od nje u igrama.Takodje GTX470 ima slabiji score od 5850 tj tu su nedge a brzi je u igrama.Isti slucaj je i sa GTX460.Mislim da je Vantage otisao u penziju sto se tice merodavnosti poredjenja sirove snage.Poslednja serija je GTX2xx gde je sve bilo na mestu.
Danas su igre i sinteticki testovi u igrama kao i live gaming jedini pokazatelji realne situacije i snage graficke karte.Vantage je samo nesto usputno da bi se i ti predstavilo ali vise nije merodavan!
P.S.Zato i izlazi novi 3D Mark zasnovan na DX11.

Poslednja izmena:

Ti si vjerovatno vidio neki ukupni skor sa 5850, a takvi rezultati su slabiji od onih koji su uradjeni sa nvidia kartama kad je ukljucen physx. Ja imam 15106 GPU skor kad je karta na defaultu, kad je karta na 950/1250 onda 18200. Mada Vantage mi nikad nije bio toliko bitan, bitno je da karta koju kupim radi dobro u igrama :).

Posto sam u poslednjih mesec dana probao 4 GPU-a ukljucujuci i 5850 i gtx460 mogu da ti odgovorim za svoju masinu.

5850 default taktovi na mom kompu ima gpu score od nekih 14000 poena, dok GTX 460 doduse na 700/3600 ima neki poen ispod 13000. Max koji sam ostvario sa 5850 je nesto preko 18000, dok je max koji sam ostvario sa gtx 460 nekih 16000. Nema sumnje da je 5850 brza karta, ali za cenu gtx 460ice ne moze da se nadje bolje.

Hvala ti na odgovoru i to sto kaze PCBeast izgleda da taj Vantage stvarno nije merodavan!Evo ja sam na defaultu za moju kartu 715/900/1430 dobio skor 15535,kad sam je malo klokovao 830/1000/1660 dobio sam skor 16888!Zato me je bas interesovalo sta je tu ustvari ispravno!Koliki fps u igrama se moze izvuci otprilike sa nekim klokom pez dizanja napona?

Fps u igrama? Mozda si hteo nesto drugo da pitas...
Sam fps zavisi od rezolucije, detalja i naravno od same igre tako da ti niko na to ne moze odgovoriti tacno ;)

Fps u igrama? Mozda si hteo nesto drugo da pitas...
Sam fps zavisi od rezolucije, detalja i naravno od same igre tako da ti niko na to ne moze odgovoriti tacno ;)

Mislio sam na to kada neko proba igru na default klokovima koliko ima average fps i kada podigne klokove koliko god moze da mu bude stabilno bez diranja napona koliko mu onda bude average fps,ali da ne ulazim u off teme mogu reci da sam jako prezadovoljan sa ovom kartom koju imam,em sto je stvarno tiha,em sto je hladna!Najvise me je interesovalo ovo u vezi Vantage-a!!!:)

Nazad
Vrh Dno