Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Hegel H95 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poslednja izmena od urednika:
Ne deluje loše.

+1... ako bude do 200e
2010-07-07_nvidia_overclock.jpg

MSI je najavio Cyklone verziju vec klokovanu na 725

Poslednja izmena:
Poklonik sam Atija zbog trenutnog price/perfomance gledanja, a sada mi se cini da ce nvidia tu isto nesto da uspe, jer izgleda da ce ovo biti jedan vraski chip za ulozeno/dobijeno i malo me podseca na vreme 8600gt (tada je on bio oko 150e) :)
Najvise me zanima kolika ce biti razlika izmedju 192 i 256 bitne verzije u perfomansama

Btw Bio sam skeptican oko prvog izlaska fermija pre par meseci i zapravo nisam njega cekao, vec nesto sto ce izaci tek posle njega. . .

Poslednja izmena:
super karta, nema sta. meni je jos interesantnije da ce full cip imati 384CC sto znaci da ce AMD morati da obara cene. konacno se desila neka promena.

E da je ovo luce izaslo jos u martu, sad bi se 5850 prodavao za 160/70e... sve u svemu odlicna karta, samo jos da se vidi cena.

Pa verovatno 200 evra 460 768MB i 240-250 evra 460 1GB. Ne bih rekao da Ati ima razloga da obara cene, daleko su ove karte od 5850, tu su negde sa 5830 koja je 200 evra... Oko 20% su slabije od 5850.

Uz PhysX i dobar overklok potencijal solidne su, pre bih kupio 460 768MB nego 5830 sigurno.

Poslednja izmena:
Jel ima neko insajd informaciju koliko ce da kostaju kod nas?

Odlicne karte! Ocekivano oc skaliranje.

realno toplo se nadam uspehu ovih karata .... a samim tim i obaranju cena od strane ATI-a :)

steta sto nisu popravili memorijski kontroler kako bi i memorija mogla da se ubrza.

N460GTX-M2D768D5 stize u Srbiju ~2 nedelje max...

ako bude 150€ mozda i razmislim da je kupim

Na Cyklone verziju su stavili isti kuler kao i na 4770...mogli su bar onaj sa 4890... izgleda da nema potrebe jer je dosta hladna karta...
r4770%20cyclone_LL2.jpg
MSI_N460GTXCyclone1GD5-OC_picture_2.jpg

Poslednja izmena:
Evo jos malo review-a :

NVIDIA GeForce GTX 460 1GB Video Card Review [Benchmark Reviews]

NVIDIA GeForce GTX 460 768MB Video Card Review [Benchmark Reviews]

NVIDIA GeForce GTX 460 1GB & GTX 460 768MB Review [hardwarecanucks.com]

NVIDIA GeForce GTX 460 Review [[H]ard|OCP]

Ova Galaxy karta deluje odlicno

i fabricki overklokabilno

The Galaxy model features a unique aftermarket cooler is overclocked from the factory. It has its GPU core clocked to 810MHz out of the box, the shader core clocked to 1620MHz, and the memory clock increased to 4.0GHz DDR.

Cemu lozenje, kada su 4870 1gb i GTX260 kartice dovoljne da sve teraju kako treba u full hd rezoluciji, plus ova 460 za jedan srednji segment, je nenormalno -preskupa-.

Prakticno osmisljen kuler na ovoj Galaxy kartici.

Poslednja izmena:
Cemu lozenje, kada su 4870 1gb i GTX260 kartice dovoljne da sve teraju kako treba u full hd rezoluciji, plus ova 460 za jedan srednji segment, je nenormalno -preskupa-.

Nema lozenja, slazem se da 4870 i gtx260 i dalje dosta dobro guraju igre, ali ovo je ipak novitet za "uspavano" mainstream trziste, pa mozda nekom potencijalnom kupcu bude interesantna karta. :) U svakom slucaju cena ce biti odlucujuci faktor.

Ovo moze da se proda nekome u sklopu gotove konfiguracije, ja uopste ne vidim poziciju ove karte bilo gde, jos ako bude 200e, nece se usreciti....

super karta, nema sta. meni je jos interesantnije da ce full cip imati 384CC sto znaci da ce AMD morati da obara cene. konacno se desila neka promena.

GTX 462.5 ? :d to bi trebalo da dostigne i 5850 veoma lako. . .

Na Cyklone verziju su stavili isti kuler kao i na 4770...mogli su bar onaj sa 4890... izgleda da nema potrebe jer je dosta hladna karta...
r4770%20cyclone_LL2.jpg
MSI_N460GTXCyclone1GD5-OC_picture_2.jpg

http://images.anandtech.com/doci/3809/460HeatsinkFront.jpg

Koliko vidim ona vec jeste Cyclone fabricki :d :D, tako da po meni MSI ce samo uzeti pare za nereferntni dizajn koji vec jeste referntni :d znaci temperature ne bi trebale biti preterano manje. . .jedino ako ga ne naprave dosta glomaznijeg. . .

Po specifikaciji 1gb bi trebao biti primetno jaci, al kolko gledam ove testove to je sve oko 5% +/- otprilike, a i zavisi od testa do testa. . .

Mnogo dobra kartica svaka cast zeleni evo meni kupovine;)

Ovo moze da se proda nekome u sklopu gotove konfiguracije, ja uopste ne vidim poziciju ove karte bilo gde, jos ako bude 200e, nece se usreciti....

Ma da ko je lud ovaj krs da kupi, kome ce physix, cuda,... stabilni driveru, stavrno treba biti lud pa kupiti NV :)

eh sad da pricamo o drajverima i cudama i fizikama, pricamo o cistim performansama u igrama za cenu koju nude.... meni je ovo nus-produkt karta, a svejedno mi je, ati ili nv, sta je bolje za iste pare to kupujem... ne znam sta je zanimljivo na ovom modelu, a sigurno nece biti ispod 200e, a za te pare zna se sta je best buy....

O gle cuda, stabilni driveri :D
Videcemo samo kolika ce cena biti. Za takav tip karte cena je presudna. Ako bude precenjena proci ce kao 5830.

Vrh Dno