Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Posrecilo ti se kao ljudima u Americi koji su pazarili RX 480 8GB model za 199$ :d

Stigla i kod mene jedna 1080 STRIX, prvi utisci su fenomenalni :)

Inace, imao sam ranije 2x r9 290 (jako OC karte) i tu je negde sa njima, recimo u 3d marku je losija od 290 CF-a za nekih 10%... Naravno sa 290 CF iz zida vuce oko 850W, a sa ovim najvise sto sam video je 350W (32Gb ddr4 i i7 5960x@4Ghz) :)

Stigla i kod mene jedna 1080 STRIX, prvi utisci su fenomenalni :)

Inace, imao sam ranije 2x r9 290 (jako OC karte) i tu je negde sa njima, recimo u 3d marku je losija od 290 CF-a za nekih 10%... Naravno sa 290 CF iz zida vuce oko 850W, a sa ovim najvise sto sam video je 350W (32Gb ddr4 i i7 5960x@4Ghz) :)

bolest :D:D:D

Vidim samo ovde vec 4-5 ljudi vec uzelo 1080... :)

@Dark_Messiah: znaci ipak pao 1080, svaka cast :)
Aj pa javi kako si prosao za placanje i naravno utiske kad stigne :)

Nije jos pao. Nadam se da hoce ako sve bude kako treba sa ovim povoljnostima jer ipak necu da dam 800 evra za kartu.
A ako stigne, cuj utiske, bacicu rezultate sve detaljno :)

Au, zavidim ti. Ja još "sklapam" finansijsku konstrukciju da početkom avgusta uzmem HoF gtx1070. ***, iskrsli neki važniji troškovi...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Steta sto je sva ta elektronika i dobro hladjenje nicemu ne sluze to jes no mogu da pokazu pun potencijal...

Jel zna neko nesto o ovome ? Pascal arhitektura ima probleme sa butovanjem kada se koristi DVI konektor
Moram ovako postro izgelda ne moze da se umetne adres sajta na kome sam procitao ovaj info...

"Korisnici koji su povezivali svoje monitore sa novim GTX 1070 i GTX 1080 grafičkim kartama koristeći DL-DVI konektor, iskusili su problem prilikom butovanja svog računara. Utvrđeno je da do tog problema dolazi kada se koristi piksel klok viši od 330MHz.
U početku se mislilo da se problem ispoljava samo kod FE (Founders Edition) verzije GTX 1070 i GTX 1080, ali se on takođe pojavljuje i kod nereferentnih dizajna tih grafičkih karti.
Jedan korisnik nereferentne GTX 1070 je primetio da ako je podešena frekvencija osvežavanja ekrana njegovog monitora veća od 81Hz (što odgovara piksel kloku od 330MHz), njegov računar nije uspevao pravilno da butuje Windows. Umesto uvodnog ekrana od Windows-a, korisnik bi video raznobojni ekran i ne bi uspevao da uđe u Windows.
Pascal arhitektura ima probleme sa butom pri velikom pixel kloku preko DVI 1 Pascal arhitektura ima probleme sa butom pri velikom pixel kloku preko DVI 2
BIOS bi se normalno prikazivao bez ikakvih problema jer funkcioniše na manjoj rezoluciji. Ovaj problem je primećen i na GTX 1080 i reprodukovan je od strane brojnih korisnika. Računar međutim može da se butuje normalno na nižim frekvencijama osvežavanja, te da se po uspešnom ulasku u Windows podigne frekvencija osvežavanja na željenu, ali to povlači za sobom da mora da se vraća frekvencija na nižu vrednost pri svakom gašenju/resetu. Drugi zaobilazni put je korišćenje Display Port-a za povezivanje monitora sa visokom fekvencijom osvežavanja ekrana."

Poslednja izmena:
Vec dve nedelje se provlaci ta informacija, pocelo sa geforce foruma, ali je, ako se ne varam, najavljen driver update koji resava problem kod nekih korisnika.

Da, najavljen je driver update za taj problem i probleme sa stutteringom koje su imali neki korisnici (vrlo vjerovatno sa FE kartama).

@DoX EVGA ili nista! :)

Nikako da izbace Hybrid da vidim valja li to bar nesto :d

Jos je mlad Pascal. Bice mozda jos bugova i krpljenja istih kroz drajvere itd. Nista cudno.

Nego nesto gledam ove AIO vodom hladjene 1080. Izgleda da je samo Gigabyte odradio full cover verziju (mada deo koji ide preko VRM-omva nema protok vode nego je samo povezan heatpipe-om za deo koji ima) dok su Hybrid i Msi (sa Corsairom) odradili istu varijantu pokrivanja samo jezgra i memorije dok temperature VRM smanjuje blower vent i to je to. Isto kao na proslim verzijama kod Maxwell kartica.

Gigabyte je po meni za sad tu u prednosti ali cena je bas visoka za taj model, posebno kad se pogleda da za verovatno manje para moze da se pazari referentni dizajn sa blokom i nekim dobrim backplate-om i dodje mu na isto, cak u neku ruku i bolje ali to opet povlaci potrebu za full loop-om itd. :D

Full loop ili ništa, pusti te AIO varijante. :)

@DoX Onda brate ides na FE i full GPU block iz EKWB-a :) A na to racunaj i cijenu full custom loopa, da li se isplati ili ne pitanje je sad...

Jel opet plastikaner?
Ja bi odmah pazario Extremku Zotac ali mi se ne uklapa zuto sa backplate-a u novi izgled sistema nikako :)
Inace cestitke svima koji su vec kupili kartu! :)
Prvo sam Narucio HOF-a cekao nedelju dana i dobio poruku da neznaju kada ce stici i odustao jer na 970 Hof-a sto sam imao imala je boljku sa kontrolom Ventova ponudli ovu Armor posto su imali na Lageru,
gledao sam Gainward ili Zotac,i slucajno naletim na ovu,jos uvek u CH nemozes da naidjes da imaju na Lageru,sve su ponude da cekas 3-4dana a i vise dali brzo Rasprodaju ili dobiju male kolicine nemam pojma.

Poslednja izmena:
Ma sve je to dzabe na ovim kartama kada ne moze da se menja napon. Karta sa najgorim hladjenjem (ne racunam FE karte) imace iste klokove kao i ove sa ekstra elektronikom i dobrim hladjenjem uz to temperatura svakako nece preko 75c koliko god da je lose hladjenje...

Sta te muci *******i? HOF ide lagano na 2.1, 2.2 Ghz. Verujem da moze da istera i 2.3 Ghz ako se dobro nasteluje.
To ti tvrdim.

Imas u ovom klipu, 2.1 Ghz bez diranja power limita. Lik, na brzinu setovao. Karta ima potencijal i definitivno ide vise od obicnih modela.
Isto verujem da je sa Zotac slicna situacija. Malo se vremena posvecuju ljudi overkloku, odrade to za 10 min. pa sta ubodu, ubodu.
Sam znas da se tako ne overklokuje i da je Paskal malo drugaciji, niti su to definitivni rezultati sto vidimo na internetu tj. testovima.

Sta mislis da me muci i sto bi me nesto mucilo ??? Koje glupo pitanje...
Dok se napon ne pomeri nema nista od nekog veceg kloka koji odstupa od 2100mhz 50mhz gore dole, a to nema nikave veze sa tim kako je neko testirao vec je to jednostavno cinjenica, tako da ove svemireske karte potpuno gube smisao i poentu...

Nisam ni mislio da te nesto stvarno muci, to nije bilo pravo pitanje vec se samo tako kaze..

Jednim delom jesi u pravu, to je tacno ali malo su bolji cipovi na ovim modelima, binovani su, ako imas nekog raspitaj se sam jer ja vec jesam.
Takodje sam misljenja da ce se kad tad pojaviti Paskal editor gde ces moci da otkljucas napon tako da ce se prica promeniti. U suprotnom sve stoji kako si rekao mada sam ja
to odavno isto tvrdio.

P.S. Nadam se da ces uzeti uskoro jednu, da ces joj posvetiti paznju pa ces imati uvid iz licnog aspekta i iskustva.
Naravno zavisi koliko ti ocekujes od te karte? One navedene frekvencije sto su nas navukli na hajp ili neke realnije u smislu sta smo do sada videli pa malo iznad toga. Mozda nekih 2.2 Ghz na vazduhu?

^
Binovani cipovi :) Tako nesto ne postoji, to je izmsljeno na forumima, urbana legenda... Sve karte za koje su tvrdili da su binovni cipovi imao sam prilike da probam po par primeraka, tako da ako je to tacno ne bi trebalo da dolaze sa acis 60%. Nekada sam se bavio prodajom hardvera pa su ostali kontakti iz tih vremena tako da kada kupujem nesto ako ima potrebe mogu malo da proberem od hardvera, konkretno kod grafickih da probam ACIS, tako sam kada sam kupovao 980ti probao sve sto je vazda hvaljeno sa jakim cenama poput ove HOF i ispostavilo se isto kao i do sada, ta prica sa bin cipovima je suplja prica i naravno na kraju sam kupo od madjara dve g1 na nevidjeno, najjeftinije karte na trzistu, jedna od te dve ima acis 80% sto je dolicno i oc za svaki dana od 1550mhz... Isto tako i za procesore, inetel sa oznakom X od 1000 i vise evra, ista ta prica i naravno glupost nevidjena. Svojevremeno sam imao nehalem i7 920 koji se klokovao ko blesav 4660mhz 24/7 klok a imao sam prilike da probam gomili ovih od 1000e i nesto se nisu pokazali... Do skoro sam koristio i jos uvek ga imam Ivy Breidge-E 4960x na 4700mhz odabran od vise primeraka, ostali sa palete nisu mogli ni 4300mhz za svaki dana sto je daleko losije od jednog obicnog 4930 itd itd da ti ne navidim jos primera koji totalno demistifikuju tu pricu sa binovanim cipovima.

Ova HOF kartica ima mnogo prostora za dobar oc samim tim sto drzi gpu ispod 65c verujem sa ventovima na minimum, shvatas poentu da ne objasnjavam... Samo mislim da ovaj put nista od podizanja napona, ostace to za 1080ti kako bi napravili sto vecu razliku i samim tim grunuli cenu od koje usi odpadaju hehehe :D

Poslednja izmena:
Au brate, imas citav hardverski dosije :) Kada apliciras za posao jel prilazes sve to? :D

Razumem te, mada tu pricu oko asica je evga forsirala bas skoro.
U svakom slucaju ima dosta logike u toj tvojoj prici ali ima i ono da se kvalitetniji cipovi mogu dobiti iz
sredine vafera.. Ali i to je opet lutrija. Nismo daleko u rezonovanju.

Vrh Dno