Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Ja se tih njihovih ludackih cena i plasim ali morace da naprave neko odstupanje u ceni posebno sto ce Titan verovatno biti na 16GB a Ti na 12GB. Neki balans izmedju svih tih karti sigurno ali mislim da Ti u startu nece ispod 900$ da bude, mada opet zavisi kada izadje.
Realno ko da ceka kraj godine za tu kartu dok je trenutno bez icega :)

Ma fino to radi i bez otkljucanog napona, jes da je skuplja varijanta u odnosu na ostale modele 1080 ali zato je dizajn odlican i po meni jedan od boljih i kompletnijih izgleda same kartice (kome je to bitno naravno). Jedino su zeznuli stvar sa zutom linijom preko backplate-a pa nisu malo :) Velika steta bar u mom slucaju.

Još malo o zotacu:

http://www.tweaktown.com/reviews/7776/zotac-geforce-gtx-1080-amp-extreme-fastest/index.html

Since the ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Extreme has some of the most elaborate cooling I've seen on a graphics card yet, I expected nothing but silence when I was gaming and benchmarking the GTX 1080 AMP! Extreme into the ground. The result? Total silence under load. Even when I was pressing the card to hit 2.1GHz on the GPU, it didn't make a peep.

This is what you want from a product that costs $800+. Total silence during your all-night-long gaming sessions, which is what we have here with the ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Extreme. It's not called AMP! Extreme for nothing, you know.

As for temperatures, the ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP! Extreme never went over 65C or so during our testing. Nice and cool, and that's with the fan on auto. You could crank the fans up and keep the card even cooler if that's what you wanted.

Poslednja izmena:
Au brate, imas citav hardverski dosije :) Kada apliciras za posao jel prilazes sve to? :D

Razumem te, mada tu pricu oko asica je evga forsirala bas skoro.
U svakom slucaju ima dosta logike u toj tvojoj prici ali ima i ono da se kvalitetniji cipovi mogu dobiti iz
sredine vafera.. Ali i to je opet lutrija. Nismo daleko u rezonovanju.

Aaaa od nekih 20god, sve od S3 ViRGE pa na ovamo :p Inace imam svoj biznis tako da za posao ne apliciram :p

Meni nije jasno na koju foru su nasli ASIC kad ovaj zadnji GPU-z 190 ne podrzava moju karticu???
Inace 1080 koju imam ide do 2075MHz za GPU i drzim je na 10500MHz za memoriju, mozda bi jos mogla malo memorija da se nategne ali tu je negde limit bar kod mog primerka

Poslednja izmena:
"As many may know all 1080s ASIC is between 90%-100% with the use of gpuz 0.8.7 or before."

Tvoja karta bi trebalo da ima ASIC oko 95% ako je onaj lik u pravu. :)

Poslednja izmena:
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Evo isecaka
Screenshot_6.jpg
Screenshot_4.png
Evo da dopunim

Poslednja izmena:
Skini GPU-Z 0.8.7 i vidi koliko % je ASIC quality.

Kakva zebancija sa ovim ASIC-om. Nikakve logike sa OC-om...

Prema tvrdnji onog lika trebalo bi da ide na 2150MHz. :p

Ma netacan ASIC definitivno zbog arhitekture Pascala. Jedino da se isproba na LN2 jer tu bi trebao da otkida ali verovatno je netacno citanje GPU-Z.

I ja misli da ova fora sa starim gpuz nije tacna inace bios mi ne dozvoljava da jos klokujem posto mi je karta strix ali sa standardim klokovima znaci ovo je maksimum sto se kloka gpu tice

Stigla mackica :)

JJujP64.jpg

IHrjiQT.jpg

AIavoAM.jpg

Opa bato egzotika na nasem trzistu, odlican izbor. Cestitam ! cheers

Hvala :) Vidjecemo kako ce pokazati, upravo sam provalio da djelic pin-a dole fali...

Me sve to stoji ali kad sam vidio ovu FTW, crv sumnje mi je poceo kopati po ovo malo mozga sto je ostalo

EVGA_GTX_1080_FTW_1.jpg

UDi66qC.jpg

Kasnije, sam vidio jos nekoliko modela sa istim "polu-pinom" kao i kod mene. Fazon je sto za ove pare i sesto culo palim :d

Izgleda kao da fali vrh predzadnjeg pina, ali nadam se da neces imati problema, ako ostvari kontakt.

Moram da editujem post, izgleda da je to normalno, i ostale karte imaju isti izgled tog pina.

Poslednja izmena:
UDi66qC.jpg

Kasnije, sam vidio jos nekoliko modela sa istim "polu-pinom" kao i kod mene. Fazon je sto za ove pare i sesto culo palim :d
Uuu brate za te pare mora i da usisava a ono fali pola pina. Sta ces da radis reklamiras?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

ne fali pola pina,tako je na svim karticama.

Opusteno kolega, isto je bilo tako i na mojoj 980Ti SC :D
Cestitke i cekam neke rezove! :D

Ajde na pali masu, nego daj neke konkretne rezultate te zveri. :D

Kako me je mrzilo raditi ove testove, danas sam imao bas naporan dan... Ali evo malo rezultata.

Odmah Out-of-the-Box boostuje na 2012MHz, fan profil AUTO (ventovi se pale tek od 66C)

STOCK :

1111.gif

EVGAGTX1080_FTWHeaven.jpg

EVGAGTX1080_FTWValley.jpg

OC [u Afterburneru: Power Limit = 120% ; Core Clock = +100 ; Fan Speed = 50%]:

EVGAGTX1080_FTWHeaven_OC2113_MHz.gif

EVGAGTX1080_FTWHeaven2_OC2113_MHz.jpg

EVGAGTX1080_FTWValley_OC2113_MHz.jpg

Ako nesto nisam dobro odradio recite i sugerisite sta i kako dalje jer zaista OC nisam radio odavno a da budem iskren nisam se nesto ni zanimao za isti :)

Uglavnom, karta je tiha i hladna kao zmija. Coil whine do sada nisam cuo i jedini "problem" kod ove FTW je oko tih RGB LEDova jer njihov PrecisionX ne snima color profil poslije ponovnog podizanja sistema + im je bijela ustvari svijetlo plava :D

Ovi oc rezultati su na nivou 980ti 1530/2100 heaven_107 valley_110.7 a trebalo bi da budu 20% bolji...

Nazad
Vrh Dno