Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Bilo bi dobro da se Leon javi i napise da li ima ovaj trenutno popularan problem : https://forums.geforce.com/default/...s/gtx-1080-high-dpc-latency-and-stuttering/1/ :)

Ja licno nemam tih problema sa stutteringom i zvukom, a siguran sam da bih to odmah primjetio da je prisutno na bilo kakav nacin. Uradio sam isti test pomocu "DOC Latency Checker-a" i imam dosta visok latency nivo, slicno kao sto je i on naveo u svom opisu problema, ali nemam vidljivi problema. Imam staru 980 mogu da testiram i sa njom, pa da vidim na kojem nivou se drzi ta karta.

Ma, sta se mucite, imate moje testove po forumu kolko' oces i za 980 i 980Ti, pa uporedite, nista lakse....
Oma' da kazem, 1080 je brza od 980Ti kod overkloka oko 10 - 20% u zavisnosti od overkloka kartica, 980Ti brza od 1070 oko 5-15% u zavisnosti od klokova svake kartice....980Ti brza od 980 oko 30 - 35%, opet u zavisnosti od klokova.......980 brza od 970 za oko 20 - 25% u zavisnosti od klokova itd.........:type:

Prosecna GTX980Ti u igrama brza za 5-15% od prosecne GTX1070? :d

^
Njegova pokojna 980Ti :d

A koja je to prosečna 1070 kada svaka ide na 2GHz? :)

Poslednja izmena:
Da, morao sam da napomenem prosecna, upravo zbog njegove koja je zlatna. :d Covece, ko da je srednjoskolac ne moze da prezali sto postoje dve karte bolje od GTX980Ti -> GTX1070 i 1080.

Poslednja izmena:
Zapravo dosta su slicne 1070 i 980ti, zanemrljiva razlika da bi se jedna od te dve klasifikovala kao brza, al to nije bitno bitno je da je nas kolega pomenu 980ti i taj "realni" (1070vs980ti) odnos performansi onak tek da pomene kao i uvek van bilo kakvog konteksta hahahahahha :D

Zapravo dosta su slicne 1070 i 980ti, zanemrljiva razlika da bi se jedna od te dve klasifikovala kao brza, al to nije bitno bitno je da je nas kolega pomenu 980ti i taj "realni" (1070vs980ti) odnos performansi onak tek da pomene kao i uvek van bilo kakvog konteksta hahahahahha :D

Hahaha, najbitnije je pomenuti u svakoj temi na ovom forumu. xD

Danas "zanemarljiva", a za pola godine - godinu dana ce biti itekako primetna. Ona standardna prica kroz drajvere.

U pravu si, dve karte su bolje od 980Ti, 1080 i TitanX.....:sceptic:

Au, pa skroz sam zaboravio na ubogi Titan! Znaci ipak tri karte bolje od 980Ti. :laugh:

Cucnula je ko dupe na nosu. :)

Prilozi

• 20160708_155140.jpg
    20160708_155140.jpg
    555.2 KB · Pregleda: 115
  • 20160708_155153.jpg
    20160708_155153.jpg
    777 KB · Pregleda: 114
^
Lepo lepo, videh u oglasima otisla 980ti G1, aj sad kad nadjes vremena baci neke cifre po pitanju performansi oc 980ti vs oc 1080...

Hvala Kenzo. :) Evo nesto na prvu loptu. Nije otisla 980Ti vec obicna 980 G1 tako da je napredak prilican. Normalno se klokuje iz MSI Afterburnera ne zanam kakve probleme je imao bojsa tester, ovo nije OC verzija ali boostuje sama na 1860 MHz. Volim okrugle brojke radi bez problema na 2000 MHz sto mi je bitno, ne jurim maksimalni klok. 71 C maksimalna zabelezena temp. sa zatvorenim kucistem uz OC. U sobi je jako toplo (26C) jer sam prognan u sobu bez klime zbog naslednika. U idle je na 40C. Veoma tiha. Nema nikakvog stutteringa sto je jako bitno.

Toliko za sada jer imam obaveza.

^
Pa to je odlicno, znaci u otvorenom kucistu 60c milina :)

Da pitam je li ko od vas imao slican problem, dakle primjetio sam vec 2-3 puta mi se desilo od kako sam ubacio 1080-tku da pri startovanju racunara ekran mi nema nikakav signal tj. crna slika dok racunar radi normalno, nema nikakav sound error koliko sam primjetio, sve djeluje sasvim uredu. Jedino rijesenje jeste da drzim dugme za off pa ga opet pokusam upaliti i onda proradi. Ovo je prvi put da koristim HDMI kabal, uvijek sam koristio VGA/DVI, sad sam uzeo novi HDMI kabal da vidim da to nije na neki nacin. Kontam da li moze biti do drajver hmm...jer izgleda da je nesto sa grafickom na ovaj ili onaj nacin, nisam imao ovaj problem sa 980.

Ne znam sta da kazem, tu govore za ove sa dual link div-iom. Ali imam vrlo slican problem kao u opisu, cudno. Kod mene nema nikako signala (kao da nije monitor prikljucen na PC), od samog pocetka tj. ne vidim ni onaj BIOS screen. Medjutim, prvi put kad mi je se desilo, sve je proslo normalno i pri samom ulazu u win10 dobio sam slican effekat kao sto stoji u opisu. I ovog puta je bila crna slika ali je bilo signala tj. backlight je radio na monitoru.

Ne znam sta da kazem, tu govore za ove sa dual link div-iom. Ali imam vrlo slican problem kao u opisu, cudno. Kod mene nema nikako signala (kao da nije monitor prikljucen na PC), od samog pocetka tj. ne vidim ni onaj BIOS screen. Medjutim, prvi put kad mi je se desilo, sve je proslo normalno i pri samom ulazu u win10 dobio sam slican effekat kao sto stoji u opisu. I ovog puta je bila crna slika ali je bilo signala tj. backlight je radio na monitoru.

jesi stavio novi drajver koji je izasao juce Download Nvidia GeForce 368.69 WHQL driver ? najverovatnije ce to oni srediti ako je softwer u pitanju...

jesi stavio novi drajver koji je izasao juce Download Nvidia GeForce 368.69 WHQL driver ? najverovatnije ce to oni srediti ako je softwer u pitanju...

Bas sam evo sada uradio clean install...restart kad ono opet isti problem, sada sam promijeno kablove od napojne, vidjecemo. Poslije ovog problema svaki put kad bootujem u win10 cujem onaj zvuk (kao kad stavis usb stick ili sl.) Nekako se cudno ponasa ekran kada se pali racunar, kada nema drajvera onda djeluje normalno, cudno ako se bude opet desilo ne gine mi OS reinstall. Volio bi probati preko displayport-a da li bi dobio isti problem, mislim moze biti da je neki defekt hdmi port-a.

Leon odradi BIOS update za P8Z68-V PRO/GEN3 za svaki slucaj.

I kad si vec tu, prevedi nam ovo molim te : http://www.sweclockers.com/forum/post/16255447

Novi BIOS za GTX1080 ? 2316MHz ? :D

hahah moram uraditi update, BIOS mi je star, bolje da ne pricam :d
a sto se tice tog lika zamjenio je bios (vise info: http://forum.hwbot.org/showthread.php?p=452427#post452427) navodno ima dvije karte,
prva mu ide 2200 na 1.030v, sa novim biosom 2316 (na 1.200v) pri rastu od 4-5c. Druga je samo dobila +50mhz core. Ali eto vraca na orginalni EVGA bios, jer je gain minimalan (u benchu/igrama) i nije vrijedno cimanja.

Ubogi P67 je zaglavio u 2012. godini, ali u svakom slucaju obavezno odradi update BIOS-a maticne.

Sutra planiram da uzmem 1080 na koji model da pucam???

Neocekivno danas stigla Srixa,bilo je Problema sa instaliranjem Dreivera:d,morao sam Upgrade na verziju Win 1151:d i frisku OS instalaciju:d:d

20160708_170619.jpg 20160708_170937.jpg
Nekako deluje Slabo:d,steta sto nisam naleteo na Zotac za ove Pare:)

Poslednja izmena:
Uzeo sam asus strix 1080 i prvi utisci su da sam odusevljen

Battlefield 1, 4k sve na maskimum, DX12.

50 frejmova i preko sto je za ovu rezoluciju veoma visoko. Igra je jos u alfa fazi pa verujem da ce se doraditi do kraja jos bolje.

Ovo je svakako pokazatelj da za nize rezolucije ima potencijala. 2k ce da radi odlicno.
Uz overklok moguce je postici jos bolje rezultate u 4k. Samo jos da igra izadje pa da vidimo testove i kako skalira GTX 1080.

Poslednja izmena:
Vrh Dno