Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Treba mi da prikljucujem crt monitor... maxwell kartice imaju dvi-i a ove pascal samo dvi-d didzital only...potreban je konvertor na zalost...pa pitam da li ce raditi ovaj sto sam okacio ako neko ima iskustva...

Sad pogledah...tacno, uh...ta informacija bi i meni dobrodosla.
Kazu da radi...pogledah par videa na youtube bas sa tim adapterom.

Poslednja izmena:
Riknula mi gtx570 posle skoro 6 godina. Jedino što mi je trenutno logično je 1060ica. E sad pošto imam vodeno već u kompu, uzeo bih i blok za 1060icu što znači da moram da uzmem ne-referentnu kartu. G1 mi najeftinija, i blok za nju je relativno jeftin.

Ono što me buni kod kloka je taj limiter napona, jer u vreme gtx5xx je bilo bukvalno ono koliko hladis toliko klokujes, ovde nije ista priča? Koliko sam skapirao uopšte temperatura nije problem kloka već voltaža koja je limitirana u biosu grafike?

Napon na nVidia kartama je limitiran jos od 600 serije. 500 poslednja prava serija bila :D

MSI gaming X gasi ventove do 55C, sto mene inace iritira, pa sam iskljuci TwinFROZR, i sada se vrte na 36% minimum, a kartica je uvek hladna.

Sto te iritira? Nervira te sto je prvo sve tiho, pa onda cujes ventilatore kako se vrte?
Ja bas zbog tog featurse-a i zelim da kupim neku kartu koja gasi ventove u idle, em ih stedi, em ti je sveziji vazduh u sobi, a ne ono kad izduvava topli vazduh...

Riknula mi gtx570 posle skoro 6 godina. Jedino što mi je trenutno logično je 1060ica. E sad pošto imam vodeno već u kompu, uzeo bih i blok za 1060icu što znači da moram da uzmem ne-referentnu kartu. G1 mi najeftinija, i blok za nju je relativno jeftin.

Ono što me buni kod kloka je taj limiter napona, jer u vreme gtx5xx je bilo bukvalno ono koliko hladis toliko klokujes, ovde nije ista priča? Koliko sam skapirao uopšte temperatura nije problem kloka već voltaža koja je limitirana u biosu grafike?

Da, voltage limit je glavni problem, kod 1060 karte.
Ne moze da se otkljuca napon ( putem nekog custom biosa ), i skoro je svejedno koju karticu uzmes, sve imaju vrlo slican overklok potencijal. Sa vodom ces imati nize temperature i nesto stabilniji boost klok itd...

Poslednja izmena:
Kartica i pri gledanju YT doseze preko 55C ako ne rade ventovi. Cela kartica je 30% zagrejanija u tom momentu.
ventovi ovako rade sve vreme 36% (850rpm) i kartica se u browseru/video ne greje vise od 40C.

Inace, 850rpm (36%) tek prelazi tek kad je GPU dosegao 60C, i ventovi dosezu ~38-42%,.( u dalje gotovo necujno )

Kod mene G1 gaming ne prelazi 40 stepeni pri youtube reprodukciji full screen, iskljuceni ventilatori..

Ma dobro, preterao sam mozda, kod mene ni u 4K filmovima na yt ne prelazi 32'C, ali sam primetio onako i u obcnom radu, posle igranja, jednostavno pre rano iskljuci ventilatore i onda se kartica sam hladi.. jednostavno ne mervira to kad ne radi do 55-60'C

Pozdrav Sir / Madam

Dopustite mi da vam se obrati u ovom danu. Želim vas obavijestiti da sam ja pojedinac koji nudi
financijske kredite za pomoć ljudima u nevolji. Nismo bez ignoriraju krizu
 doživio naš kontinent je oslabio našim bankama i financijskim institucijama br. Želim podijeliti
Moja opskrba kredit ili pozajmljivanje novca između Konkretno, ovaj kredit je za svakoga, bez obzira nezaposlenih,
 zabranjena ili bankovni datoteke. Također sam se obratiti ljudima koji su u potrebi i potrazi
financijska pomoć kako bi vidjeli svoje projekte ili platiti svoje dugove. Ja vam ponuditi kredit
1000 EURO EURO 5.000.000 za svakoga u mogućnosti vratiti s kamatama od 2%
 bilo tko zainteresiran e-mail mene, netko nije ozbiljna, suzdržati. Samo iskren i pouzdan. kontaktirajte me
ovaj mail: [email protected]

Nevolja brate, nevolja...samo imam ja gredu u kuci a metar konopca se uvek nadje...neka sam cu.

Poslednja izmena:
MSI Gaming X 3 GB Review | techPowerUp

perfrel_1920_1080.png

Jel gtx 1060 g1 bolji izbor od gtx 980 matrix platinum? Mislim sve kad se svede,,fps,temperature,skaliranje pri oc,bukaa....

Mislim da je 1060 g1 bolji izbor od bilo koje 980 kartice (osim, ako se eventualno ne nadje neka super povoljna polovna 980 ).

Sto se tice jacine, prakticno su izjednacene, ( osim mozda nekih 980 koje idu do 1.600mhz ), temperature i buka su, cini mi se vrlo slicne,..... i gtx1060 ima 6GB memorije, sto je znacajno za buduce igre, kao i nesto bolju podrsku za DX12 igre itd....

Poslednja izmena:
Meni danas dosla asus strix OC, al nemogu drajvere instalirati zeli najnoviji windows build haha kakvi retardiii...e jedno pitanje da li ce raditi hdmi to vga konverter koji se nalazi na kp za oko 740 din, pise da je active i ne treba external power ?

Radice posao ali postoji mogucnost da slika bude jako mutna. Potrebno je cackati podesavanja slike, da se izostri i malo kontrast da se pogodi da bi radilo kako treba. Slika je kod mene bila kao da gledam sa blagom dioptrijom i da su boje malo isprane.

Jel gtx 1060 g1 bolji izbor od gtx 980 matrix platinum? Mislim sve kad se svede,,fps,temperature,skaliranje pri oc,bukaa....

Bilo koja nereferentna GTX1060 je u 2016/2017 bolja kupovina od bilo koje nereferentne GTX980.

Batali Asuse, Matrixe, Gaminge, kad vec za ~272 evra moze da se uzme onaj obicni MSI ili Gigabyte.

Poslednja izmena:
Ima li na vidiku igra u 2016/17 da se zna da stize sa vecom zahtevnoscu, da nece gtx 1060 moci da se izbori sa njom 1080p/ultra/high podesavanja?

pa takvih igara ima već sad, odvrni sve detalje i anti aliasing i ostalo u npr. gta v i na full hd će to biti izazov i za gtx 1070 (pretpostavljam i za 1080)

Nisi me razumeo, ne mislim na apsolutno max detaljima, nego da se spusti nesto sa ultra na high (ionako suvise zahtevno, a nema velike razlike u sustini), znaci uz par kompromisa, a da se igra na ultra..

Da, klokovana gtxz 1060 moze na 1080p/ultra/high podesavanja i 60fps lock, za igre koje su vec izasle......cak i dosta igara moze i na ultra plus 4XMSAA i slicno....za igre koje dolaze, verovatno jos neki mali kompromis u grafickim detaljima

Nisi me razumeo, ne mislim na apsolutno max detaljima, nego da se spusti nesto sa ultra na high (ionako suvise zahtevno, a nema velike razlike u sustini), znaci uz par kompromisa, a da se igra na ultra..

To mogu i slabije karte od GTX1060. :)

Na koliko vam radi memorija gpu-z pise 2000Mhz a kad se otvori sensor pise 1900Mhz sta je ispravno jel memorija na GTx 1060 radi na 1900 ili 2000Mhz kao sto se reklamira ili je opet neki propsut na relaciji marketing/inzinjeri :d

Pa to je odlicno...moze da se klokuje na 900+mhz umesto 800 mhz.

Na koliko vam radi memorija gpu-z pise 2000Mhz a kad se otvori sensor pise 1900Mhz sta je ispravno jel memorija na GTx 1060 radi na 1900 ili 2000Mhz kao sto se reklamira ili je opet neki propsut na relaciji marketing/inzinjeri :d

2002MHz u mom slučaju, oba očitavanja pokazuju istu vrednost.

aj baci ss, gpu-z i gpu-z sensor koji model GTX 1060 imas 3GB ili 6GB?

Dobro, goldi, nisi na forumu od juče... Baciš pogled na 'My Computer' u profilu i odmah saznaš sve što te zanima. Doduše, mnogi zaborave da izmene profile kada promene računar ili komponente, ali dobro... Morao sam. :D

1gojJE6.png
CHbcC6D.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno