Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Hhahahah,nama nikad dosta niske cene.Pala karta na 270e sad kuknjava sto nije na 240,a kada bi bila tu onda bi bilo sto nije na 200,najbolje da svima daju za DZ i neznam da li bi i tada bili svi zadovoljni :p

10% nize od najnize pre toga je vrh! Naravno da je jos niza cena uvek bolja, ali je i ovo extra pogotovo kad se poredi sa konkurencijom

E to,to ;)
Sad cekamo da amd sreze cenu za rx480 8gb I onda gigashit pada na 250evropljana a sa njim i ostali dropnu nize ;)

Hhahahah,nama nikad dosta niske cene.Pala karta na 270e sad kuknjava sto nije na 240,a kada bi bila tu onda bi bilo sto nije na 200,najbolje da svima daju za DZ i neznam da li bi i tada bili svi zadovoljni :p

Opa bato, manje od mesec i po dana za "normalnu" cenu:

l7B86yv.png

:)

ne znam dal je bio neki od "poznatijih" prodavaca u pitanju, ali sada nema nista ni priblizno tome ili ja lose pretrazujem po kp.

Da li fan curve drzite na auto ili ste ga sami podesili? Pitam posto se fanovi tek pale kada temperatura predje 60c. Nece biti problem ako karta i po 30-45 min u idle provede na 40-50c (posto se sporije spusta temperatura jer ne rade fanovi)?

Iako za elektroniku takve temp. nisu bas nikakav rizik, ja prvi volim sto je nize moguce, to bolje. Ako nisi komforan, napravi svoj profil.

Da li fan curve drzite na auto ili ste ga sami podesili? Pitam posto se fanovi tek pale kada temperatura predje 60c. Nece biti problem ako karta i po 30-45 min u idle provede na 40-50c (posto se sporije spusta temperatura jer ne rade fanovi)?

Ja sam na MSI iskljucio "twin FROZR" i sad ventovi uvek rade na 36%, kartica se ne greje vise od 60 u radu, ali retko prelazi 55.

Da li ova karta podržava 3840x2160 @60Hz (sa HDMI 2.0) sa 4:4:4 i da ima HDCP 2.2?

Da li je bolje da se doda jos 55e za 1060 windforce u odnosu na strix 470?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kakva vam je situacija sa rattle zvukom kad se odvrne ventilator, nekima se javlja na 70% na G1 gaming modelu 1060? Kod mene sam odvrtao do 100% polagano i kao da za trenutak zapne oko 75%. Izgleda da ostrice ventilatora zapnu za napojni kabl ili su iskrivljene fabricki, ipak nije izrazeno kao na ovim klipovima po netu..

Kakva vam je situacija sa rattle zvukom kad se odvrne ventilator, nekima se javlja na 70% na G1 gaming modelu 1060? Kod mene sam odvrtao do 100% polagano i kao da za trenutak zapne oko 75%. Izgleda da ostrice ventilatora zapnu za napojni kabl ili su iskrivljene fabricki, ipak nije izrazeno kao na ovim klipovima po netu..

Daj link do tih video snimaka na private da cujem to zapinjanje ventilatora.

Ništa slično nisam zapazio. Manuelno sam podešavao brzinu ventilatora na 50%, 75% i 100%, čisto kako bih proverio koliko su oni zapravo glasni, i kao što rekoh, ništa čudno nisam primetio.

Elem, kao što 2SaiNt4U reče, retko kada će karta ubrzati ventilatore preko 50%, koji su čak i tada gotovo nečujni.

Evo link , a evo slike 14188324_10154414773056698_8100546109662199020_o.jpg, a izgleda da postoji problem i kada se ukljucuje ventilator nakon temperature iznad 60 stepeni.

Aha, vidim... Pa, pustih opet na 100%, i nema tog zujanja, ili bilo kakvih vibracija... Niti se bilo šta menja pri dodiru na bilo koji deo kulera i drugih plastičnih delova.

S druge strane, komentar na slikama kaže da se jedna od žičica odvojila, pa možda i ostvaruje kontakt sa elisom ventilatora. U mom slučaju, postoji razmak oko 3mm između nje i elise. Dakle, izgleda da je sve u redu. Hajde da čujemo ostale vlasnike. :)

Kod mene skoro neprimetno i vrlo slabo cujno izgleda da zavibrira plastika oko ventilatora kad se odvrnu preko 75%, pa se vrlo brzo stabilizuje zvuk. Nije to samo onaj goli zvuk ventilatora, ima tu jos nesto..ali sto kazete ne ide preko 50% inace..

Ne znam stvarno, mozda prosla "akcija". A valjda ce se javiti ponovo u ovoj temi. :D

Meanwhile...

lzNm9Jb.png

edit: Sad ukapirao da je ovo 3GB. Cisto prosera**nje.

Poslednja izmena:
Jeste, ipak sam prevideo sta je napisao u dnu, jer je bila duza poruka. Imala je neka akcija i nije siguran do kad ce da traje.
Izvinjavam mu se unapred :D

Znaci jos koji dan da sacekam i da porucujem ovu G1 jer ovo je sada bas opasno spustilo cenu.

Tamo je Borat kupovao 1070, sad da tebe opremimo ovde..

Nije mi jasno da li neko i dalje gleda MSI Gaming / Asus Strix po tim bezobraznim cena pored Windforce-a za 270 e.

Inace, imate ga u dve 'radnje' na KP po toj ceni pa proverite u obe :)

Vrh Dno