Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Gde ga ima? Ja nigde nisam nasao windforce 1060 6gb za 270e..

Pa i G1 po ceni od 292e je sasvim ok, kad uporedim sa nekim cenama Msi i Strix.

Mora to jos dole da ide :)

Kolika je bila "preporucena" cena-bese 250$?Dobro da je i do tih 270e dosla:).

Poslednja izmena:
Po n-ti put, preporučena cena u dolarima se prikazuje bez uračunatog poreza...

Niko ovde nije ni zamisljao o tome da ce moci da se kupuje po toj ceni,nadam se.A i mislim da je smesno pricati o porezima,bez obzira kojim,ako je citirana cena od "Madjara"sa Kp.

Eh koliko to ruku prodje dok stigne do nas...dok se svi ugrade, pa i ovaj na KP ne radi za DZ.

Po n-ti put, preporučena cena u dolarima se prikazuje bez uračunatog poreza...
kad se doda porez na 250$ u americi, dobije se ~265$ preporucene cene, tako da i nije neka razlika.....moze se raci da je preporucena cena ocekivana cena u evrima, kao i za ostale komponente.

Kakve veze ima porez u US sa porezima u Evropi?

kad pricas o porezu na predstavljenu cenu u americkim dolarima, meni je asocijacija americki porez...svakako evropska oporezovana cena je jednaka americkoj oporezovanoj ceni, jednaka u ciframa, realno skuplje zbog evra.
ta preporucena cena u dolarima je uvek negde oko prodajne cene u evrima...ove graficke su izuzetak zbog velike potraznje, sav ostali hardware kosta isto. I ove karte ce doci na 250-270€

svakako evropska oporezovana cena je jednaka americkoj oporezovanoj ceni, jednaka u ciframa, realno skuplje zbog evra.

Naravno, ali zato ne može neko da dođe i poredi američku neoporezovanu cenu sa evropskom oporezovanom. Zato i reagujem na ovakve postove:

Kolika je bila "preporucena" cena-bese 250$?Dobro da je i do tih 270e dosla:).

U većini evropskih država porez se kreće oko cifre od 20%. To će reći da je msrp sa uračunatim porezom u većini evroskih država ~300$, odnosno ~268e. A te cene su praktično već i realnost za najeftinije modele na zapadu našeg kontinenta. Naravno skuplji modeli su skuplji svuda, pa i u US. Tako da je sa cenama sve u redu...

Što se tiče naših "mađara", valjda je svima jasno da oni žive od povrata poreza. Ko hoće jeftinije nek sam skokne do HU i odradi proceduru, uz nadu da neće zainteresovati i naše carinike.

Poslednja izmena:
O cemu se ovde vodi diskusija?O nvidaGtx 1060,ili o poreskoj politici u USA,tj.EU?Njihov,u proseku jednocifren sales tax ne moze da se poredi sa evropskim,pa i nasim Vat-om(Pdv-om)-cesto imaju i rabat,pa,normalno da je jeftinije kod njih.Gotovo svi Gpu-ovi su jeftiniji u Madjarskoj,bez obzira da li ce neko da proba sa procedurom povrata Pdv-a,ili ne."Madjari" i zive na racun toga sto imamo "nepotkupljive" carinike,koji nisu osetljivi na usluge tipa "dodjes mi,dodjem ti":D.Ali,mislim da je vreme da se smanji off,i prestane sa sirenjem razlicitih prica,pa,predlazem da se ova polemika zavrsi.

Poslednja izmena:
Bas naprotiv ovo nije totalno skretanje sa teme, jer je vise ocigledno da pojedini ne znaju kako funkcionise kupovina preko i kod nas i da preporucena cena u evropi ili usa nije ista i kod nas. Pa nije na odmet da pojedini procitaju kako ovo sve funkcionise da bi znali za ubuduce da ako pise preporucena cena u eu 200 dolara da ne ocekuju takvu cenu i u nasem bangladesu od drzave.

Predpostavljam da je ovo best buy trenutno

L6gm8PR.png

Poslednja izmena:
A sto je msi onaj drugi model toliko skuplji ? kao i gigabyteov.. jesu toliko kvalitetniji, ili su ovi toliko bezveze, ili sta ?

Ne, nego su one eventualno na visim taktovima i imaju veci overclock potencijal. Sustinski.

Uostalom, i sami brendovi tih serija "Gigabyte Gaming G1" odnosno "MSI Gaming X" daju na ceni, bez obzira na sve ostalo.

Poslednja izmena:
Pricekacu jos neko vreme, prvo ssd i napajanje pa dotle ce se taman znati sta i kako.

Hvala DeRadicci.. citam ovo sto si mi poslao, i stvarno za sada best buy.
A i naucio sam nesto novo :D

O cemu se ovde vodi diskusija?O nvidaGtx 1060,ili o poreskoj politici u USA,tj.EU?Njihov,u proseku jednocifren sales tax ne moze da se poredi sa evropskim,pa i nasim Vat-om(Pdv-om)-cesto imaju i rabat,pa,normalno da je jeftinije kod njih.Gotovo svi Gpu-ovi su jeftiniji u Madjarskoj,bez obzira da li ce neko da proba sa procedurom povrata Pdv-a,ili ne."Madjari" i zive na racun toga sto imamo "nepotkupljive" carinike,koji nisu osetljivi na usluge tipa "dodjes mi,dodjem ti":D.Ali,mislim da je vreme da se smanji off,i prestane sa sirenjem razlicitih prica,pa,predlazem da se ova polemika zavrsi.

Ajoj oci, oci...udri malo po space.

Gigabyte GTX1060 Windforce 6 GB

Koliko vidim nema neke velike razlike u overklokovanju ove karte i Gigabyte G1 Gaming.

U jednom testu pise da ta MSI gasi ventove u idle, u drugom da ne gasi ...

Gigabyte GTX1060 Windforce 6 GB...vec mi se svidja. :)
Verovatno se klokuje kao luda, i moja 960 ide 1550mhz.
Ne ukljucuje ventove dok ne dostigne 50 stepeni.
Nadam se da oko Nove Godine padne cena pa da se pazari.

Poslednja izmena:
Meni danas dosla asus strix OC, al nemogu drajvere instalirati zeli najnoviji windows build haha kakvi retardiii...e jedno pitanje da li ce raditi hdmi to vga konverter koji se nalazi na kp za oko 740 din, pise da je active i ne treba external power ?

Prilozi

• font-b-HDMI-b-font-Male-to-VGA-Female-Adapter-with-Chip-Black-for-font1.jpg
    font-b-HDMI-b-font-Male-to-VGA-Female-Adapter-with-Chip-Black-for-font1.jpg
    148.4 KB · Pregleda: 84
Meni danas dosla asus strix OC, al nemogu drajvere instalirati zeli najnoviji windows build haha kakvi retardiii...e jedno pitanje da li ce raditi hdmi to vga konverter koji se nalazi na kp za oko 740 din, pise da je active i ne treba external power ?

Stace ti to? ta karta ima DVI...kupi DVI na VGA tako radi GTX 960 kod mene.

Treba mi da prikljucujem crt monitor... maxwell kartice imaju dvi-i a ove pascal samo dvi-d didzital only...potreban je konvertor na zalost...pa pitam da li ce raditi ovaj sto sam okacio ako neko ima iskustva...

Nazad
Vrh Dno