Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Evo ovako Palit 6gb GTX 1060 nema coil whine cuje se sam sum vazduha.
Juce sam je testirao u nekoliko igara.Uglavnom sve je na default i ne prelazi 57c mislim da je core oko 1500 i nesto i da ima boost clock do 1911 tako nesto..
Koristi 6pin prikljucak..Fps je odlican.Garancija 36m

Ma karta je odlična, za te novce na domaćem tržištu trenutno best buy. Kako je namešteno gašenje/paljenje ventilatora? Kod ostalih karti je pasivno do 60c, ako tebi ne prelazi 57c pri opterećenju onda se ventilatori pale ranije?

I kad je najbolje vreme, tj. kad je cena minimalna za kupovinu?
Ne zurim, pa mogu da sacekam.
Da Vas cujem.

Što se tiče cena 1060, trenutno je nestašica na domaćem tržištu, informacije koje ja imam od prodavaca kažu da tek za 2 nedelje dolazi novi uvoz pa ćemo videti da li će biti po boljoj ceni (gledajući kretanje cena na stranim tržištima očekujem da će cena pasti mada to može da bude više moja želja nego realnost jer i sam planiram kupovinu).

Poslednja izmena:
Hm, izgleda da neka gasi, neka ne, jako čudno. U onim testovima sa youtube se pominje gašenje (periodic.insanity čak to iznosi kao negativnu stvar jer navodno kada izađe iz igre i temp padne ispod 60c ventovi se ugase, a karta mu ostane topla pa računa da joj to skraćuje vek trajanja??), dok u komentarima neki ljudi kažu da im se ne gasi. Evo baš iz komentara iz Dans Tech testa:

pitanje: fans spins at IDLE? below 60 degrees?
odgovor: Fans spin above 55 degrees. Once you've left a game, they will spin down, taking around 5-10 minutes on this model. For the last 5-8 minutes the fans are inaudible. 

Možda je stvar do bios-a na karti?

Da li vredi 30e vise za asus strix u odnosu na msi armor

Vredi...kvalitetnija izrada i bolji kuler, Strix 1080 PCB...vrhunske komponente, 6+1 naponska(5+1 kod MSI Armor).

Poslednja izmena:
I color changing LED :D

Osim na backplate-u za razliku od 1070/1080 Strix. :)

I ima dva 4-pin PWM fan headera na PCB-u za regulaciju case ventova zavisno od temperature karte. ;)

Poslednja izmena:
@Roy Jones Jr iskreno ne znam da li pali ventove i kad,ali video sam na yt da pali ventove posle odredjene temperature.Ma karta je odlicna za pare koje sam ja dao :d posto sam je uzeo uz doplatu posto je moja stara karta (koju sam uzeo na akciji za 7hiljada jeftinije)crkla posle 1 god...Tako da sam doplatio 14hiljada za ovu kartu:).

Nego jel moze neko da postavi ss od msi afterburnera cisto da imam neki reper kako vi klokujete vase karte?

Svaka kartica je jedinka za sebe, tako da kod nekoga su jedni klokovi odlicni dok kod drugoga ti klokovi nisu.

Tako da bi nasao idealne klokove za sebe moras sam da testiras i to malo po malo a ne ko sivonja odma grunes 450+ na memoriju pa dobijes artifakte nego po 50 pa testiras u onim programima i tako dogod ne nadjes idealne klokove za svoj model.

Ma znam to:d..Nego sam trazio neki reper da znam gde da idem...Posto kad sam koristio amd kartu drugacije je izgledao msi afterburner..Primera radi na amd karti mi je stajalo 1120 na core i dodavao sam po 1 ...A na nvdia mi stoji na 0 pa dodajem %..
Zato pitam,a ne neko da mi klokuje kartu,znam i sam da klokujem:)

Razmisljam o kupovini graficke gtx1060 sa 6gb pa me interesuje sta preporucujete od njih a da daje najvise za ulozen novac.
Video sam ovaj model ali ne znam kako se pokazao do sada

http://www.ewe.rs/artikal/VGA01632/...0-6GB-192bit-GV-N1060XTREME-6GD/?category=277

pa ako moze neka vasa preporuka sta kupiti.Verovatno cu kupiti kod fante pa mi treba preporuka koji model da jurim?
Sta se pokazalo kao nabolje za sada pa ako moze neka preporuka za dva tri modela pa da vidim koje su cene?

Poslednja izmena:
Ni govora o coil whine-u kod G1 6gb, kartica se doslovno ne čuje.

Kad sam uzimao karticu bio je izbor između Strixa i G1, G1 je bio jeftiniji ~20 evra i prvi izbor. Ali su me odvratili kad su spomenuli problem sa coil whineom. Može da se desi na svakoj, ali je na celoj G1 seriji šansa mnogo veća (kao što je Asus omanuo sa Strix 970), npr. - https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4tp83t/gtx_1060_coil_whine_incidence_survey/

Ciljao sam tih komp i bilo mi je neprihvatljivo da me zeza cw, zato sam iskeširao još 20e i završio na Strixu. Iako mu je ceo build verovatno overkill za 1060.

Pojma nemam, kod mene se karta doslovno ne čuje. Da li coil whine može naknadno da se javi?

Sent from my Samsung S7

Da li coil whine može naknadno da se javi?

I mene zanima.

Što se coil whine-a još tiče, može da se desi da ga nema kad grafička radi u 60/120/144fps, ali da se javi kad je fps ogroman tipa 300/400/500. Nisam testirao moju u takvim uslovima, ali mi to i ne znači preterano.

Pa nemam nekog iskustva oko ovih kartica pa reko bolje da pitam.Citao sam da ljudi spominju problem sa coil whineom ali mislim da su to pojedinacni slucajevi.Ne verujem da citave serije imaju pomenuti problem.

Moze li neko da napise redosled prvih 3 proizvodjaca po kvalitetu. Bez obzira na cenu.

Moze li neko da napise redosled prvih 3 proizvodjaca po kvalitetu. Bez obzira na cenu.

Gainward GeForce GTX 1060 6GB Phoenix GS 426018336-3736 http://videocardz.net/gainward-geforce-gtx-1060-6gb-phoenix-2/

Gigabyte GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming 6G GV-N1060XTREME-6GD http://videocardz.net/gigabyte-geforce-gtx-1060-6gb-xtreme-gaming/

Palit GeForce GTX 1060 6GB Super JetStream NE51060S15J9-1060J http://videocardz.net/palit-geforce-gtx-1060-6gb-jetstream-2/

ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming STRIX-GTX1060-O6G-GAMING http://videocardz.net/asus-geforce-gtx-1060-6gb-strix-oc-2/

MSI GeForce GTX 1060 6GB GAMING X http://videocardz.net/msi-geforce-gtx-1060-6gb-gaming-x/

Nisu redjane cenovno ali manje vise sve su tu, evo i linkovi pa poredi ih sve pa uzmi koja ti je najbolja.

Jel si to poredio samo po clock brzinama?
Mene zanima generalno, računajući tu i hlađenje, buku i coil whine :)
Ne bi bilo loše da se lista nastavi, mnogo bi olakšala izbor svima.

Nisam racunao nista nego je trazio po kvalitetu. Mozda nije ni ovo merodavno sto sam postavio ali da sada idem da kupim gledao bih neke od tih modela. Mada Gainward, Asus i MSI su nenormalno skupe a ne pruzaju nista vise ili manje od Gigabyte i Palit... Gigabyte i Palit su bili moj izbor ali sam odustao od kupovine jer sam pare potrosio pa sada moram druge da sacekam da stignu.

Generalno ove karte bi trebale da budu najbolje ali kao sto rekoh nema pravila.

Sto se tice coil whine nisam video da se na netu zale na ove modele mada nisam iskreno ni zalazio u neka dublja istrazivanja i moguce je da gresim ali opet sve zavisi od modela do modela.

Eto ima njih par koji imaju ovde Gigabyte G1 Gaming i nemaju coil whine dok ceo net i YT bruji kako karte imaju, sto znaci kako kome zapadne i sta sve igre da li brze ili sporije igre.

Iskreno nisam neki strucnjak ali gledam i slusam sta drugi pricaju pa i ja se tako vladam i uvek treba uzeti u obzir vise misljenja kod ovakvih kupovina jer nije ovo paklica zvaka pa da kazes e *** zezno sam se podelis drustvu i posle kupis koje svi kupuju ipak se ovde radi o necijoj mesecnoj plati ili dve pa nije u interesu da kupi losu stvar.

Da bas je fliper mozga sa svim modelima, ja vec nekoliko meseci pratim i nikako da presecem. Kad odlucim da presecem odu pare na nesto drugo :D

Trenutno sam najblizi najjeftinijem gigabyte modelu, jel za razliku u ceni od gaming strix i ostalih mogu da dupliram RAM. Sledece nedelje ga presecam pa makar i omasio u izboru ne mogu vise.

Realno ko ima para Strix ili Gaming X, ko ima manji budzet Windforce ili onaj MSI OC ili kako vec...

Gainward GeForce GTX 1060 Phoenix GS iliti Golden Sample je bas nahvaljena,moze da se klokne vise od ostalih,odlicno hladjenje,jedino memory takt ne mozes menjati...

Za te pare odlicna grafa,uzimajuci u obzir cene konkurenata...

Realno ko ima para Strix ili Gaming X

Bespotrebno bacanje para na ove modele. To sto se neki loze na tisinu u kucistu i na zagrevanje kartice i na hladjenje istih ne vredi platiti toliku razliku u ceni na ove modele.

Steta sto nema uporedni test bas ovih modela gore sto sam naveo da se vidi koja je najbucnija i koja je najtisa i koja se vise greje i koja se manje greje. Ali kada bi se dobio test garantujem da bi razlika bila jako mala jer sve su ovo vrhunski modeli od tih prozivodjaca. Iako postoji razlika verovatno da je jako mala da bi bila toliko placena vise koliko su zacenili kartice.

E sada ako gledamo po brzinama klokova i svega drugoga e onda tu vec ima razlike ali opet i tu je razlika jako mala koja ne bi mogla da se nadoknadi rucnim klokovanje kartice iz MSI Afterburner.

Poslednja izmena:
Bespotrebno bacanje para na ove modele. To sto se neki loze na tisinu u kucistu i na zagrevanje kartice i na hladjenje istih ne vredi platiti toliku razliku u ceni na ove modele.

Steta sto nema uporedni test bas ovih modela gore sto sam naveo da se vidi koja je najbucnija i koja je najtisa i koja se vise greje i koja se manje greje. Ali kada bi se dobio test garantujem da bi razlika bila jako mala jer sve su ovo vrhunski modeli od tih prozivodjaca. Iako postoji razlika verovatno da je jako mala da bi bila toliko placena vise koliko su zacenili kartice.

Pa najbolje da je tako. To kao klincu iz osnovne kad roditelji kupuju grafičku pa se kupi najjeftiniji model, a onda se teši kako je sve to isto. Da izvniš, lupaš.

DeLarge je lepo napisao. Kome buka, klokovanje, temepratura itd nisu važni uzme najjeftiniju i uživa. Ko želi bolje taj plati više. I svima lepo. A da razlike nema, neće biti.

Naravno da ima razlike, a sad dal opravdavaju cenu.. nzm.
Meni te razlike licno nisu bile bitne pa sam zato i uzeo Windforce.

Pa najbolje da je tako. To kao klincu iz osnovne kad roditelji kupuju grafičku pa se kupi najjeftiniji model, a onda se teši kako je sve to isto. Da izvniš, lupaš.

DeLarge je lepo napisao. Kome buka, klokovanje, temepratura itd nisu važni uzme najjeftiniju i uživa. Ko želi bolje taj plati više. I svima lepo. A da razlike nema, neće biti.

Ajde mi samo kazi sta to vise dobijas sa ta dva modela a sto neces dobiti sa nekim jeftinijim modelom? Par decibela vecu buku, par stepeni vecu temperaturu, 10-20 mhz manji klok. Jel to vredno razlike u ceni?

Primera radi da uzmemo da uporedimo ASUS-a i MSI sa Gigabyete Extreme Gaming po cemu se ove dve kartice bolje od ove ili da uzmemo mnogo jeftiniji Palit. Koje su to toliko bitne razlike i da su toliko bitne da moraju da kostaju toliku razliku u ceni naspram ostalih modela? Necemo da ulazimo u raspravu sa jeftinijim modelim ono gore sto sam napisao su sve premium modeli tih proizvodjaca.

Izvini ali ti si taj koji lupa gluposti, jer ne razumes nista i mislis da je sve jos uvek u zivotu ona poslovica ako ne znas sta je dobro ti kupi sta je skupo ali izvini ali to vise nije moj moto.

Poslednja izmena:
Ko ima lepo kuciste strix vredi malo vise doplatiti bar zbog toga ...

Ako mislis na super jetstream, nije on mnogo jeftiniji od xtreme gaminga... Jetstream (bez super) vec jeste.

Vrh Dno