Šta je novo?

GeForce GTX 1050 (Ti) Thread

Sta mislite o ovoj karti? https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-4G-OC.html#hero-overview

Nasao sam tu MSI i slicno Asus za oko 22k din (Asus je bila u bench shopu za 21900 din).

Zanima me da li su mozda nekako osakacene u odnosu na ostale 1050ti? Naravno, jasno mi je da imaju samo 1 vent. :) To mi je najmanji problem.

Bukvalno ni 1k din vise ne bih davao za gpu.
Znam da se uglavnom preporucuju RX470 ali ja veoma retko igram igre, treba mi pre svega kraca graficka koja trosi sto manje a da je sposobna za normalno 1080p igranje par puta godisnje :d

Godinama sam slabo pratio stanje na gpu trzistu, krenuo sam prvo sa trazenjem polovne 270x (za 90-100e) a onda sam video koliko RX460/GTX1050(ti) manje trose a brze su u dx12 (460) i uopste generalno brze (1050/ti) pa sam batalio te matore furune, ionako je vecina iz rudnika.

Steta sto 1050ti nisu jeftinije, 16-20k din u zavisnosti od verzije ali mozda se i nakanim da dam 22k din za hw koji cu veoma retko koristiti za ono sto je namenjen.
Da ne postoje te 1050/ti karte vec bih kupio RX460 2Gb ali ovako me ''kljuca'' to sto su pomenute zelene ipak brze a samo malo su skuplje.
Та MSI је веома добра :)

[YOUTUBE]7s0NBmYfgnA&t[/YOUTUBE]

Ja bi možda pre uzeo Gigabyte-ov model GV-N105TOC-4GD sa Windforce dual hlađenjem za 22590 dinara, ako ga ima na stanju po toj ceni, ovaj jeftniji je prevara. Sam se mislim za Strix model. U jednoj firmi se reklamira za 25k dinara, ali ga nemaju, najverovatnije ga nisu ni imali (puno firmi se reklamira ovako...), kod Mađara je nešto ispod 24k. Tamo može jeftinijie da se prođe, ali Mađar...
Nadam se najiskrenije da neces dati 200 evra za 1050ti...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ih, da nam je kurs 110, gde bi nam kraj bio :) To je 183 eura, 180e su one koje je on spominjao.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Gde ima 970 za 200e, a pogotovo manje?

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Nema nigde bar kod nas, preko mogu da se nadju ali to je vec druga prica. Kada se vec daje 200 evra za 290ku koja trosi poprilicno struje i ne moze bas svako da je montira u svoje kuciste bolja varijanta je ici na neke od novih kartica rx 470, 480 gde se zna da je garancija u full-u i nema sanse da je kartica iz rudnika.

Polovna karta može samo od dva, tri meseca sa domaćom garancijom i to ne od svakoga što se mene tiče. Volim da uzmem kvalitetniju malo kartu (solidan 1050ti nemaš ispod 23k kod nas), a posle tog 1050ti Strix-a imam tek XFX 470 BE za 30500 dinara, koji bi možda uzeo. Pritom mi nVidia karta mnogo više odgovara, a realno, za to što poigram po nekad (najzahtevniji je GW2) mi je i 750ti dovoljan za max detalje. Iz istog razloga ne bi išao na 1060.

Ja bih licno pre uzeo i referentni model rx 470 pre nego 1050ti bilo koju, pogotovo od tih skupljih.

Opet bi imao dosta bolje performanse, a imas 2-3god garancije da ce raditi.
Malo undervolta i nece morati da brunda na visokim obrtajima ventilator.

Pa ja ne bi. ( :
1050Ti je i više nego što mi treba. Ako naleti u narednih par dana neki Strix 1050Ti O4G za do 25k, uzeću ga, ako ne, možda padne i XFX RX470 BE za 30k. ***, i ja sam počeo sa 750Ti..

Pa dobro, nekom su performanse bitne a nekom druge stvari :D

Xfx je svakako dobra izvedba.
Za 1050ti 21-22k max.

21,5k je najjeftiniji model, već sledeći je 22,5k. ( :

To joj je gornja granica :D

Mislim da su 80mm,ja sam uzeo Gigabyte 1050ti onaj windforce model oc ali bez 6 pin konektora,ventilatori se ne pale do nekih 40c posle se pale i rade veoma tiho cak i kada sam radio benchmark temperatura ne prelazi 62c a ventilatori se jedva čuju.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Da, precnik je najverovatnije 80mm. Nego mislio sam da li su sleeve ili ball bearing. Izgleda da su sleeve.
Pitam jer mi izgledaju slicno kao oni na MSI Twin Frozr 3 hladnjaku, a oni su losi, tj. crkavaju.

Dobar je Windforce. Ja cu mozda njega ili G1. G1 ima najvece klokove koliko vidim.
Asus Phoenix bi trebalo da je dobar, tj. ima dugotrajan ventilator ali najnize klokove, a MSI Gaming mi se ne svidja kako izgleda. :)

Nemoj da gledas klokove razlika je mizarna,Asus sam hteo i ja da uzmem ali sam odustao jer nisam mogao da nadjem apsolutno nista o tom modelu.
Gigabyte je skroz ok ako se zanemari ona narandžasta boja.

Pa uzmes onu koja ima najduzu garanciju i koja je najkvalitetnija po izradi a pritom cena ti odgovara... ako su ti vec toliko bitni klokovi onda uzmes neku koja ima 6-pinac na sebi pa je sam klokujes da dostigne karticu koju si hteo inace da kupis.

U principu sve imaju garanciju 3 god, moj savet ti je ako si se odlučio za grafičku sa jednim kulerom Asus Phoenix (deluje dosta kvalitetno) ili da dodas jos malo i uzmes Gigabyte sa 2 kulera u svakom slučaju koju god da uzmeš nećeš pogrešiti

Porucio Gigabyte sa 2 venta bez dodatnog napajanja. Razmisljao i o 470, pa onda i o 480, pa i o 1060 6GB, ali mi je sve to preskupo a i realno ne treba mi.

Pa samo ti znas koje ces igre igrati pa na osnovu toga i kupujes graficku, jel koja svrha kupovine graficke od 300 evra ako ce da vise vremena stoji ne iskoriscena ili da radi sa 30% snage. A i manje gubis para kako bude prolazilo vreme.

Naravno. Nego, obicno uvek ima bolja karta za par hiljada vise, pa se od 22.000 brzo dodje do 33.000. Vidim Asus Strix 470 za 26.000, pa onda procitam na forumu da je bolje da se uzme Sapphire Nitro 470, pa onda vidim za hiljadu dinara vise Sapphire 480 4GB, pa onda ponovo za 2-3000 vise ima 480 8GB i tako dalje... :)

Ako tako budes gledao uvek ce biti za par hiljada vise biti nesto bolje, nego lepo odredis sebi kriterijum igara koje planiras da igras ili sta bi ti mozda moglo biti interesantno pa na osnovu toga kupujes karticu. Ne gledas samo sta sada te trenutno zanima nego gledas unapred mozda sta bi te posle toga sto sada igras da ti kasnije bude interesantno, pa na osnovu toga stavis racunicu na papir i kazes e kupujem to i to i nema dalje.

Bar tako ja sebi odredim kriterijum koliko para hocu da dam da se igram jer ako bih ja pratio njihovo trziste ja bih jako brzo bankrotirao.

Upravo tako uvek ima bolja karta za 2-3 soma vise,ja sam prvo gadjao rx 460 posle kao ajde 1050 pa 1050ti i nisam se pokajao ovo je i previse za nas standard,ali dobro miran sam sad par godina.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Mislim da su 80mm,ja sam uzeo Gigabyte 1050ti onaj windforce model oc ali bez 6 pin konektora,ventilatori se ne pale do nekih 40c posle se pale i rade veoma tiho cak i kada sam radio benchmark temperatura ne prelazi 62c a ventilatori se jedva čuju.

Koji je to Windforce bez 6-pin? I OC i non-OC imaju konektor:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=6053#sp
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=6146#sp

Nazad
Vrh Dno